|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žalostna glede odnosa s taščo
13.1.2015 15:34:07   
Perunika
Bom skušala biti kratka: zavedam se, da sem zdaj, ko sem user posted image bolj občutljiva, z manj energije, da bi se ukvarjala s problemi in čustvi drugih. Zdi se mi kot da sem glede tašče v slepi ulici. Nikoli me ni popolnoma sprejela, predvsem, ker ne ustrezam njenim visokim merilom okoli statusa in materialnih zadev (formalna izobrazba, materialni položaj pred poroko), sama je celo življenje garala (čeprav ji ne zdaj ne bi bilo več treba), lepo besedo ali pohvalo redko najde za koga (tudi za svojega sina), kar oba z možem rečeva, vedno ima nasprotno mnenje, ki ga vsiljuje. Precej nama pomaga predvsem z varstvom sina in tega ne izkoriščava kar tako, ker je že v letih pa tudi svojih aktivnosti ima kar precej. Z možem sva v kratkem času in z malo sredstvi na začetku v kratkem času naredila kar precej (obnova stare hiše, odprtje s.p., kjer oba delava, majhen otrok...) in se trudiva po najboljših močeh za svojo družino, ampak kot da to ni dovolj. Dostikrat letijo proti nama take špice, da komaj prenašam, sploh zadnje mesece. Pri večno nezadovoljnem človeku kot je moja tašča, ki je že precej v letih (77 let) je najbrž iluzorno pričakovat kako spremembo ampak ne vem, kako dolgo bom še zdržala. Skušam ne jemat vseh pripomb osebno, zadnje čase se sploh ne odzivam na njene pripombe. V začetku sem prišla do moževe družine odprtega srca, prijazno, spoštljivo, pa so vse vzeli za hudo, videli vse najslabše scenarije okoli naju, ki pa se niso uresničili, hvalabogu. Hudo mi je, ker ne najdem enega normalnega človeškega stika z njo, še posebej, ker svojih staršev nimam več (oba sta umrla pred leti zaradi bolezni). Mož mi zdaj sicer stoji ob strani ampak nekako zadržano, pa še do tega je prišlo po določenem času, po dolgih pogovorih. Včasih, ko je bilo hudo, sem razmišljala o prekinitvi stikov pa sem si premislila zaradi sina, ki ima svojo babico zelo rad, ona njega tudi. Oba z možem se veseliva najinega drugega user posted image , in vendar je senca nad vsem tem veseljem, ko tašča tako zadržano sprejema prihod novega vnuka, zdi se ji, da sva itak prestara za otroke (jaz 41, mož bo 50), niti enkrat me ni vprašala, kako se počutim, kako je z malim, raje pove svoje štorije, kako je bilo včasih, ko je peš hodila noseča 5 km po snegu na "šiht". Razumem, da je bilo takrat težje v nekaterih pogledih ampak, a bi morala tudi jaz tako"trpet", da bi bila vredna njenega sina? Nisem bila kratka:), bom pa vesela razmišljanja predvsem tistih, ki ste doživele take stvari in ste jih tudi rešile tako, da je za vas prav. Vsem iskrena hvala za mnenja!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žalostna glede odnosa s taščo
13.1.2015 16:09:57   
RIJA*
Po moje je tipična predstavnica prejšnje generacije user posted image mogoče jo že dajejo začetki kakšne demence, ti povzročijo, da ljudje postanejo malce "zlobni"....sicer pa nič novega in nič tak strašnega. Dokler ti tudi z dejanji ne škodi, enostavno presliši te opazke...saj vem, da če se dosti družite, da je nadležno...ampak imaš dve uhi....

Kakorkoli, da nisem najmlajša prvorodka, pa se moram žal strinjati z njo.....da nista ravno najbolj mlada več za novorojenčka...ampak, vsak po svoje.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: žalostna glede odnosa s taščo
13.1.2015 18:16:49   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Perunika

Oba z možem se veseliva najinega drugega user posted image , in vendar je senca nad vsem tem veseljem, ko tašča tako zadržano sprejema prihod novega vnuka, zdi se ji, da sva itak prestara za otroke (jaz 41, mož bo 50), niti enkrat me ni vprašala, kako se počutim, kako je z malim, raje pove svoje štorije, kako je bilo včasih, ko je peš hodila noseča 5 km po snegu na "šiht". Razumem, da je bilo takrat težje v nekaterih pogledih ampak, a bi morala tudi jaz tako"trpet", da bi bila vredna njenega sina?


Ona je svoje življenje že odživela, ne pustite, da vpliva na novega (na oba vajina otroka).

Čeprav bi bilo življenje lepše (za vse, in še najbolj zanjo, tega se zavedaj), če bi se prijazneje in bolj hvaležno obnašala, pa kot sama praviš, tega ne moreš spremeniti.

To, da ti ona vsiljuje krivdo, je njen problem, za katerim se skrivajo njeni nerazrešeni konflikti. Edina reakcija, ki se meni zdi primerna na to, je moje zavedanje, da nam je danes fizično lažje in lepše. Bodi zadovoljna s tem in če tašča ne bo našla njive, na katero se bo prijelo njeno "seme zla", bo nehala na tej njivi sejati.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: žalostna glede odnosa s taščo
13.1.2015 18:47:45   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
To, da ti ona vsiljuje krivdo, je njen problem, za katerim se skrivajo njeni nerazrešeni konflikti. Edina reakcija, ki se meni zdi primerna na to, je moje zavedanje, da nam je danes fizično lažje in lepše. Bodi zadovoljna s tem in če tašča ne bo našla njive, na katero se bo prijelo njeno "seme zla", bo nehala na tej njivi sejati.


podpis. najbolj pomaga zavedanje da imaš čisto vest, iskrene namene in da je človek, ki tega ne vidi, verjetno čustveni invalid. je pa tudi res kar je rekla rija - ko so ljudje starejši, se dostikrat zelo skrči dojemanje in ego pogledi prevladajo nad vsem ostalim. babica mojega moža dela take štale zdaj vsem ki skrbijo zanjo, da če ne veš izkje izhaja, lahko to komot vzameš kot zlobo in hinavstvo - ker je dostikrat škodljivo, destruktivno in res naporno za vse kakorkoli vpletene.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 13.1.2015 18:48:15 >

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: žalostna glede odnosa s taščo
26.1.2015 14:55:45   
ronja
Nekateri ljudje ne morejo iz svoje kože (v bistvu nam je vsem to težko;). Ne pusti, da te to razjeda. Vsakokrat, ko ti bo hudo, ker ti je nevemkaj spet rekla, pomisli, da je taka zato, ker se ji je v življenju pač toliko hudega zgodilo... in ti bo lažje. Zasmilila se ti bo in boš lažje sprejela njene bodice kot pač nekaj, kar ni namenjeno tebi, ampak tistemu svetu preteklosti, ki ga ne boš mogla nikoli spremenit.
Ona se spremenila pri 77ih verjetno res ne bo, lahko se samo ti, da te ne bo več tako prizadelo. Meni je uspelo, da me določeni ljudje ne morejo več tako prizadet, pa sem sicer precej občutljivček;). Tako da - se da:). Vso srečo z drugim otročkom!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?