|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
20.5.2012 17:22:06   
aviva_witch
Živjo,

iščem vse tiste, ki ste bili ponovno ali pa prvič zavrnjeni v Vrtcu IVančna Gorica. Če se nas pritoži vsaj toliko, kolikor je potrebno za organizirianje nove skupine (12 otrok v prvem starostnem obdobju) je občina dolžna začeti z ukrepi za zagotavljanje varstva. Sestavila sem poziv pristojnim, ki ga bom poslala občini in vrtcu, če katera želi, ji lahko pošljem na mail že sestavljeno pritožbo. Dejmo se skupaj malo potrudit in upret, prepričana sem, da nas morajo poslušat in začet kej delat v tej smeri, da bodo tudi naši otroci v varnem in kvalitetnem varstvu.

Lp,

aviva_witch@hotmail.com

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 21.5.2012 9:11:32 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
21.5.2012 21:07:52   
daja28
Živjo,

Ne vem, če bomo lahko kaj dosegli, sem pa tudi sama že razmišljala v tej smeri. Naš prvi je dobil vrtec šele septembra po dveh zavrnitvah, drugi je bil letos odklonjen prvič. Že nekajkrat sem pisala na občino (preko meila) in ravnateljici vrtca glede problematike. Odgovor je bil vedno v tem smislu, naj se pač sprijaznimo, ker ni prostora.
V načrtu povečanja kapacitet je le prizidek vrtca v Višnji Gori, ki bi moral stati že lani, pa se je zapletlo zaradi zemljišča... Pa tudi, če bi ga zgradili, bi bilo prostora za cca. 40 otrok. Zavrnjenih pa je okrog 400 otrok. Samo v Višnji Gori je najmanj 12 mamic otrok letnik 2011, ki so bili zavrnjeni v vrtcu. Občina bo že razpisala koncesijo (saj jo je že tudi prej), pa se nihče najbrž ne bo prijavil (ker morajo biti zagotovljeni določeni normativi in standardi)... Menda bo do konca leta zgrajen zasebni vrtec Medvedek, prav tako v Višnji Gori. Pa ne verjamem, da bodo dobili koncesijo dokler so moji otroci še v vrtcu. Tako da... žalostno le, da so tudi vse mamce (nekvalitetno varstvo) že zasedene, tukaj pri nas pa se ne najde niti ena in moramo otroke voziti v Ivančno Gorico oz. Stično.
Pa še, na odločbo glede odklona sina se ne mislim pritoževat, ker je prezpredmetno, če se pritožba ne nanaša na kritrije, ki jih upoštevajo za sprejem. Smo poskusili pri prvem sinu dvakrat. Če ni prostora, ga ni. Denarja za vsaj tolikšen vrtec, kot je novi, pa tudi ne. In vse traja in traja...

_____________________________

levček Leon 2. 8. 2008

(odgovor članu aviva_witch)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
21.5.2012 21:11:43   
daja28
Še to,
vabljeni septembra na razstavo javnega razpisa Obraz v množici. Tam bo visela tudi slika Višnjanski polžki - 6 naših otročkov, za katere ni prostora v vrtcu.

To pritožbo za občino pa posredujem naprej.

_____________________________

levček Leon 2. 8. 2008

(odgovor članu daja28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
22.5.2012 6:48:04   
aviva_witch
10a člen Zakona o vrtcih narekuje, da lahko občina zagotovi prostor tudi v drugih stavbah, ki niso namenjene predšolski vzgoji, če je potreba po tem. To pomeni, da ni potrebno ničesar gradit in da imajo bistveno manj stroškov le preuredit kakšno stavbo potrebam predšolskega varstva. Jaz se ne nameravam ustavit le pri odgovoru da bodo razzpisali koncesijo, če pa ni nikogar ki bi se javil nanjo. Ravno zato je pomembno da nas čim več staršev "bombandira" s pozivi občini, več glasov je težje utišati kot le enega.


»10.a člen
(prostori vrtca v drugih stavbah)
Prostori vrtca se lahko zagotovijo tudi v stavbah, ki niso grajene za namene vrtcev, in sicer v stanovanjskih stavbah, upravnih in pisarniških stavbah, trgovskih in drugih stavbah za storitvene dejavnosti ter v stavbah splošnega družbenega pomena, če je za to stavbo že izdano uporabno dovoljenje. V takšni stavbi lahko delujeta v skladu z normativi in standardi, ki določajo prostor in opremo vrtca, največ dva oddelka otrok.
Za stavbe iz prejšnjega odstavka ni potrebna sprememba namembnosti za dejavnost predšolske vzgoje.

(odgovor članu daja28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
22.5.2012 20:24:55   
daja28
Na to temo sem že govorila z ravnateljico. Pravi, da so take prostore že iskali, pa ne ustrezajo normativom in standardom (kvadratura na otroka, primerne sanitarije...). Preveč denarja bi bilo menda potrebno vložiti v to, pa še razdrobljenost vrtca bi bila še večja in ne morejo zlogisticirati glede prehrane - razvažanje obrokov. Izgovori, kakopak. Sama imam rajši strokoven kader, ki vzgaja... mojega otroka kot idealne prostorske pogoje. Nekaj bodo morali ukrenit.

_____________________________

levček Leon 2. 8. 2008

(odgovor članu aviva_witch)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
24.5.2012 9:32:38   
atea
Od začetka zamisli za nov vrtec v Ivančni gorici je preteklo približno 18 let. Nov vrtec je komaj zgrajen. Kdo se bo potrudil za novo pridobitev? Ni dobičkonosna dejavnost, zato se ne bo nič premaknilo. Prej bi uspeli, če bi se usposobljena varuška odločila za gradnjo svojega vrtca. Ne najdejo primernih prostorov, ker iščejo samo v strogem centru, čeprav bi za otroke bilo boljše bivanje, izven proizvodnje in prometa
Lp

(odgovor članu daja28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
24.5.2012 9:48:17   
tashq
samo nekaj, da vam lahko zbijem upanje.

v kranju je vsako leto zavrnjenih okoli 200-300 otrok iz obeh starostnih obdobij. torej je ogromno staršev, ki se lahko pritožijo in zahtevajo nove oddelke. pa nič ne pomaga!!!
lansko leto je bilo tudi okoli 200 zavrnjenih otrok, so rekli, da nameravajo odpreti tri nove oddelke, če bo dovolj zanimanja. letos izvemo, da oddelki ne bodo odprti, ker ni dovolj zanimanja. in to si upajo reči po 200 zavrnjenih otrok in pri tem, da mene osebno tudi nihče ni vprašal, če bi dala otroka v enega d teh oddelkov. pa nisem edina, ki je niso vprašali. ampak samo enostavno rečejo: NI ZANIMANJA!!!
fletno...:)

(odgovor članu aviva_witch)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
6.6.2012 19:49:14   
zvezdica222
tudi naš otrok je bil zavrnjen v tem vrtcu.....prvi pa je bil šele zdaj sprejet (star bo 4leta)
lahko vam povem zakaj so sprejeli samo 12otrok....ker je še 2-3letnikov toliko, ki niso dobili vrtca že lani, da je treba najprej vključit te....
kar se tiče tega člena....nič ne moremo, ker se vedno zgovarjajo na prostore......
sama sem bila v vrtcu Ivančna Gorica zaposlena, 2,5let nazaj.....pa prav tako moj otrok ni dobil mesta....

no, nauk zgodbe....mi smo potegnili črto, tudi starejšega ne bomo vključili v vrtec, ker bi nam vrtec+privat varstvo za mlajšega+bencin vsak dan do vrtca (smo iz okolice Višnje Gore in vrtca v Višnji Gori niti pod točko RAZNO ne bi dobili) naneslo toliko, da se preprosto ne splača v službo za 200€, kolikor bi nam ostalo od ene plače....zadevo smo rešili drugače, se znašli po svoje....upam, da bo uspelo tudi ostalim, lahko pa vam priporočam ugodno in zanesljivo varstvo v Ivančni Gorici....če koga zanima, naj piše zs....

aja, naj vam še zaupam tole primitivno razmišljanje ravnateljice....za mesto v vrtcu v višnji gori imajo prednost otroci, ki so z višnje gore....halo???saj smo mi tudi....ne...vam je pa vseeno, tudi do v.gore se morate peljat in, ko ste že enkrat v avtu je pa res vseeno kam greste....in naj povem, da tole nanese potem okrog 850km na mesec......PODEN OD OBČINE!!!!!!!!!!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
6.1.2013 17:15:51   
Teta M
A je to še aktualno? Oz.bo spet čez nekaj mesecev :-) vloga za vpis 2013/2014 je že na spletni strani občine Ivančna Gorica,ampak kaj ko prostora v vrtcih ni :-( Starejša hčera je stara 2 leti, smo 99.v čakalni vrsti,mlajša bo drug mesec 1 leto,lani smo bili zavrnjeni tudi za njo,ker pač ni izpolnjevala pogoja,da je septembra stara 11 mesecev.... Letos pričakujem tudi zavrnitev za obe,kar se mi zdi sevevda za malo....Razmišljam,kam se pritožit,kako naresti dar-mar, halo,da pač naj najdejo neko opcijo in odprejo še kak oddelek vrtca kje...sama sem iz Višnje Gore,tukaj v vrtcu sploh ne bomo nikoli prišli na vrsto.....denarja za privat varstva za 2 otroka nimam,babic,tet,stricev ipd.ki bi lahko čuvali otroke pa žal tudi ne....

_____________________________

Isabelle, 05.01.2011
Stella,9.2.2012

(odgovor članu zvezdica222)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
6.1.2013 17:45:26   
aviva_witch
Hja, bo spet aktualno, ja. Po tem kar je blo lani sem poslala pritožbe na vrtec in občino, od občine še vedno nisem dobila nobenega odgovora, niti "pejte v k****" ne! Bila sem junija tudi pri ravnateljici in nisem ničesar dosegla. Še zaradi vloge sem se pritožila in itak je ona lapala svoje jaz pa svoje. Ne vem al nas majo res za totalne budale, ampak če bom letos mela enake težave bom direkt na televizijo klicala in si poiskala pravno pomoč. pa ni problem v tem, da je moj otrok zavrnjen, če gre vse po pravilih itak dobimo točke in ne pritožujem se zaradi tega. Dejstvo je, da imajo pravilnik napisan kar malo po svoje oz. v njem niso natančno določene stvari, ki jih potem pri vlogi upoštevajo "ker so njim samoumevne". Mah, še vedno sem besna kot ris zaradi tega pogovora z ravnateljico... Bomo videli kam bomo letos prišli...

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
6.1.2013 19:33:22   
Teyla
Žal ne vem, če boste s pritožbami v stilu, da so vam dolžni zagotoviti vrtec uspeli. To je sicer res, vendar pravno gledano nikjer ne piše kdaj so dolžni to izpolnit. Tvoj otrok pa lahko medtem konča že osnovno šolo. Upam, da vam kakorkoli uspe, seveda. Srečno. user posted image

(odgovor članu aviva_witch)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
6.1.2013 20:14:24   
prejca
Gospa Teyla,
v bližini Grosuplja imam varstvo Medo Pu, ki bo pravkar praznoval 5 let. Tudi iz V. gore otrok je bil pri nas. Ko se spašujete glede barstva za 2 imam precej ugodno varianto. Lahko me kontaktirate po mailu varstvo.medo.pu@gmail.com in vam posredujem podatke. Ni problema, če imate 2 otroka, to je naložba v prihodnost in ne strošek. Oglasite se, naj se vam skrbi rešijo, saj malčki potrebujejo veselo mamicouser posted image .

Lep pozdrav, Andreja

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
6.1.2013 20:16:59   
prejca
Ups, zmotila sem se, Teta M je napisala, da ima dva utročka, zato je post napisan njej. Se oproščam, Teyla in vas vseeno pozdravljam. Morda pa lahko še komu pomagam...

Lp, A.

(odgovor članu prejca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
6.1.2013 22:47:50   
Teta M
Aviva_witch,jaz razmišljam,da če bi se nas nekaj mamic zbralo in napovemo sestanek pri županu...vsaj nek pogovor,vsaj nekaj da povejo,...itak je ogromno otrok,ki čaka, torej s septembrom nas bo ogromno zavrnjenih še vedno oz.v čakalni vrsti....mater,po drugih občinah odpirajo dodatne oddelke,sej še vedno ostanejo otroci ki pač ne dobijo vrtca,ampak vsaj nekaj se premika no...
Prejca: hvala,če bomo rabili,bom kontaktirala....

_____________________________

Isabelle, 05.01.2011
Stella,9.2.2012

(odgovor članu prejca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
7.1.2013 10:08:00   
aviva_witch
Teta M, moj mail je aviva_witch@hotmail.com, se pridružujem akciji, mislim, da moramo vsaj poskusit in malo dreznit v osje gnezdo, ker sicer lahko samo "jamramo" in gledamo v luft. Naj se nas sliši, to je dejansko vse kar lahko naredimo.

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
8.1.2013 15:27:58   
Teta M
super,si ga bom zapisala.....a je še katera ,ki bi se nam pridružila?

_____________________________

Isabelle, 05.01.2011
Stella,9.2.2012

(odgovor članu aviva_witch)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
30.5.2015 0:09:15   
garbonia
Pozdravljeni,

sicer je že 10 dni odkar smo dobili obvestilo, da hči ni sprejeta v vrtec, pa vendar je tema še vedno aktualna. Sama sem priseljenka v občino in sem sicer pričakovala, da vrtca ne bomo dobili, sem pa vseeno šokirana, da je bilo od 149 otrok, rojenih leta 2014, sprejetih samo 33. To pomeni, da je 80% zavrnjenih! Še bolj kot to, da smo bili letos zavrnjeni, me jezi, ker vem, da vrtca ne bomo dobili še najmanj naslednji 2 leti. Torej, predhodnice, če je katera še aktivna tukaj, zanima me, kakšne aktivnosti vse ste izvedle (pismo, sestanek pri županu, ...) in kakšen je bil odziv. Potem pa bi bila zelo vesela, če bi se mi javila tudi kakšna mamica otroka prve starostne skupine, ki je bil prav tako zavrnjen. Sem kar malo presenečena, ker od leta 2013 dalje na nobenem forumu ne najdem ničesar na temo premajhnega števila mest v vrtcih v tej občini, zavrnjenih otrok pa je vsako leto več.


(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
30.5.2015 8:19:46   
bauko
Enaka situacija :)
Mi smo na 78.mestu, pa vi? :)

(odgovor članu garbonia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
30.5.2015 10:29:32   
garbonia
96. po vrsti, 63. na čakalnem seznamu. Drugo leto bo seveda enako.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
30.5.2015 20:05:38   
bauko
Jaz sem pa slišala, da je povečini tako, da so prvo leto zavrnjeni, naslednje leto pa dobijo vrtec. Prav tako se situacija spremeni septembra, ko gredo najstarejši otroci iz vrtca v šolo. Nekaj otrok so preselili tudi v novi prizidek v Višnji Gori. ...ne vem no, jaz nisem tako črnogleda user posted image
A ti boš res poslala pismo županu?


(odgovor članu garbonia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica
29.7.2015 15:14:17   
Janchek81
No, mi smo bli po treh zavrnitvah končno letos sprejeti ( hči stara 3 pa pol leta ), sam glede na to, da smo ga še v enem vrtcu dobili ( druga občina - bližje mojim staršem ), sem vrtec tokrat jaz zavrnila.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?