|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rjav izcedek zanositev
7.8.2018 7:41:17   
firewoman
Pozdravljene,

sicer vem, da obstaja kar nekaj tem o rjavem izcedku, ampak na žalost nisem našla pravega odogovora zase med njimi.
Stara sem 33 let in s fantom načrtujeva družino ... trudiva se 2 meseca in vem, da je zadeva še prezgodnja, vendar me
zanima ali je imela katera izmed vas podobno težavo ... namreč, 3 leta nazaj sem nehala z jemanjem kontracepcijskih
zablet, po določenem času se mi je začelo dogajati, da sem 1 teden pred pravo menstruacijo dobila rjavi izcedek ... to se
še vedno nadaljuje, bi rekla cca že sigurno kako leto in pol ... tudi sicer imam mentruacijo, da je res močna in kri 2 dni ,..
največ 3 ...pred njo pa cel teden ta rjavi izcedek ... če se prav dobro spomnim na zadnjem brisu (2 leti), da mi je ginekologinja
omenila, da mi eden izmed jajčnikov ne deluje čisto vredu, a takrat nisem imela teh težav + nisem razmišljala o družini in
seveda zadevi nisem posvetila preveč pozornosti (glede na to da je bil bris bp) .... pri ginekologinji sem naročena šele
oktobra, da se o zadevi malce pogovoriva ...

grize me predvsem to, da si ne znam določiti čisto točni plodnih dni ... prejšnji mesec sem siračunala od prave krvavitve + 12 dni,
5 dni sem delala ovulacijske teste, vsi negativni ,... verjetno sem potem falila ... ali moram računat potem od denva, ko dobim
rjavi izdcedek?! je pa tako, da ta 1 tedenski rjavi izcedek je enkrat močnejši, potem za kak dan izgine in se zopet pojavi ...

če je imela kakšna podobno izkušnjo in seveda kako ravanti v takšni situaciji, ji bom nadvse hvaležna za nasvet.




Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rjav izcedek zanositev
7.8.2018 8:52:22   
Mariposa08
Pozdravljena !
O teh izcedkih žal nič kaj dosti ne vem, sem pa videla tu na forumu, da te punce , ki imajo probleme z izcedki 1 teden pred M je lahko tudi pomanjkanje progesterona. Lahko bi ti svetovala, da si das testirati hormone, da malo vidiš na čem si, glede O če imaš redno M npr., da je cikel dolg 28 dni, potem naj bi O prišla na 14.dan cikla, lahko pride tudi na 11,12,13,14 ali pa 16.dan cikla. To so samo orientacije po katerin se lažje potem ravnaš. Plodni dnevi nastopijo enih 5 dni po končani M, npr. Da si M imela 1.8. In se M konča 5.8. in prišteješ potem še 5 dni , se pravi od 10.8. Do 17 ali 18.8. so plodni dnevi, če je O nekako na sredini bo prišla O 14.8., lahko pa pride kakšen dan prej ali kasneje , npr jaz imam M na 28,29 dni pa O vedno dobim 13dan cikla, spremljam pa O , začne me špikati v jajčnikih in po sluzi tudi opazim kdaj bo O. Kaj pa glede jajčnikov, nočem te strašiti ampak če O ne opaziš je možno , da je O slabša . Glede teh izcedkov in ker načrtuješ otroka , se mi zdi da bi te tvoja G lahko malo bolje pregledala in glede izcedkov kaj naredila. Do oktobra je še kar nekaj časa . Držim pesti, da ti uspe, tudi jaz se trudim za otročka, zdaj teče 6.krog, stara bom 30let ta mesec, imela pa sem že 1 ss, imam pa PCO, jemljem klomid in upam na najboljše :) upam , da sem ti kaj pomagala, in upam da se ti bo še katera javila, ki o teh izcedkih ve kaj več kot pa jaz .

(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rjav izcedek zanositev
7.8.2018 8:54:58   
naty1989
Pozdravljena!

Za ta rjavi izcedek ti težko svetujem, ker lahko pomeni marsikaj. Jaz sem ga imela parkrat, malo pred M, tako da izgleda, da je bil zaradi M. Sem pa našla na netu, eno stran, ko opisuje vse podrobno. Mogoče ti bo kaj v pomoč :)

https://njena.svet24.si/clanek/zdravo-zivljenje/5761a44326bf7/paleta-vaginalnih-izcedkov

Mislim pa če je izcedek pred M pa potem je M, je verjetno zaradi tega :).

Glej firewomen ne grizi se zaradi teh plodnih dni, vem da se je težko odklopit od tega, ko vemo da jih ne znamo ugotoviti in zračunati. Samo kljub temu ti polagam na srce, čim manj se probaj obremenjevat s tem, vem da je že to malo izrabljena fora, ne sekiraj se pa to, ampak je res. Bolj kot se boš probala odmakniti od tega kdaj so plodni dnevi in kako to da ne zanosiš, pa kaj je narobe boljše bo. Vrjemi iz izkušenj ti govorim. Super, če ti uspe, da zanosiš, hvala bogu, če si želiš, ampak jaz sem se obremenjevala pa mi ni ratalo, pa sem že v 7 krogu. Pa tudi še ne vem če mi bo. No 1x že :). Ker bolj se obremenjuješ, bolj se odmika vse od tebe, potem so razočaranja, ki pridejo sama od sebe, seveda če pride M. In to vsak mesec znova, sploh če si hočeš te plodne dneve računat, pa staviš na vse, pač sigurna si da zdaj pa bo, ker si trofla te dneve, potem pa pride M in je razočaranje še večje. Tako da to je en začaran krog s to zanositvijo, ena velika čarovnija, ki potrebuje svoj čas. Tako, da res priporočam čim več ( če se da ) sprostitve. Ali pa vsaj to obremenjenost zmanjšat na pol ali več. Vem da je skoraj nemogoče, ampak psiha ti lahko potem naredi vse te znake, kot jih je meni in marikateri od nas in potem je še vse težje.

Iz zdravniškega vidika sicer pravijo spolni odnosi na 2-3 dni, pa potem da so plodni dnevi, da si izračunaš koliko imaš cikel ( npr : 30,28, dni ). potem to razpoloviš na pol, npr : če je 28 dni, je potem 14 na sredini, pravijo da najbolj plodn dan, ampak je boljše it od teh 14 dni še 3 nazaj, to je potem od 11, pa še 5 dni od 14.dne naprej, to je do 19. Če poenostavim, če si imela recimo M 1.8, pa 28 dni, potem je 14.dan na sredini in 3 dni nazaj + 5 naprej, so potem plodni dnevi od 11.8 - 19.8. Šteje se pa prvi dan M, ko se ulije. pa potem do naslednje ko se spet ulije. Jaz izcedke ne bi štela zraven, samo gola M. Je pa tako, da to imaš samo plodne dneve in seveda se na to preveč ni za zanašat, sej veš samo 25 % je možnosti da zanosimo v enem ciklusu, to je zelo malo, če tako gledaš, ker ni finta samo trofit O, ampak se more vse poklopit, čisto vse in tu se začne vsa čarovnija...tu potem more nastopit pravi čas, če nastopi... Tu naprej je še potem oploditev in vgnezditev... in če to vse rata pa si noseča. V glavnem, res moraš met maksimalno srečo, bi jaz rekla, da uspe, sploh tako hitro že. No ne rečem možnost obstaja vedno, ampak je kr mala. Ni lahko no. Ampak sej veš, vse ob pravem času.

Velikokrat je tako, da vzamemo to zelo resno ( skoraj preveč ) in res računamo plodne dneve, pa sp.odnosi na 2 dni... pa ni uspeha. Potem se pa sprašujemo kaj je, pa zakaj ni, pa smo čist fertik... ampak sej pravim živa čarovnija je zanosit, boš sama doživela. Potem je pa tu še, če je partner vredu, mislim če ima spermiogram ok, če ni slab... lahko je z nami vse ok, pa z njim ni... pač ja odvisno je od ogromno dejavnikov. Zelo zapletena zadeva :)

No upam da se ti kaj pomagala, na koncu pa se bo tako samo pokazalo. Pa še 1x, ne rečem da ni mogoče tako hitro zanositi, seveda je, vedno je mogoče, ampak kljub temu je pa tako kot je mogoče tudi nemogoče. Pač kako naj je usojeno.

Pa ne se preveč sekirat, narava tako ali tako naredi svoje :). Jaz rada svetujem, če se le da, ker vem da smo polne pričakovanja in nestrpne in vse. pa potem razočarane...pa želje so velike... vem kako je to, zato tudi rada povem :)

(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rjav izcedek zanositev
7.8.2018 8:56:52   
Mariposa08
Glede tega od kdaj računaš 1.dan M, ene pravijo, da že ko je izcedek , ene pa takrat ko se M “ulije”, tako da mogoče ne bi bilo slabo , da dr. Pušenjaku malo napišeš te probleme na sosednjem forumu med.over.net, ti bo glede teh izcedkov in kako računati prvi dan M v taki situaciji  znal malo bolje razložiti .

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rjav izcedek zanositev
7.8.2018 9:09:04   
lola85 RR
Jaz ti svetujem, da si das preveriti hormone, ker rjavi izcedki toliko pred M lahko kazejo na pomanjkanje progesterona.

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rjav izcedek zanositev
7.8.2018 9:09:15   
naty1989
Tako kot je povedala Mariposa08. Sma skoraj enako rekle.

Vglavnem možnost je dosti, razpon je velik, včasih se nam zdi da ne morem zgrešit O če imamo sp.odnose na 2-3 dni, da jo bomo če jih imamo samo parkrat na mesec, ampak temu ni tako. Nič ni sigurno, pač če nam je usojeno je če ne pa ne. Še vedno lahko gremo v naslednji krog.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rjav izcedek zanositev
7.8.2018 10:05:54   
firewoman
dekleta, hvala za vse spodbudne besede ... zaenkrat se še ne sekiram ...
ker že od prej vem, da ne bo šlo zlahka ... vztrajali pa bomo ;)

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rjav izcedek zanositev
7.8.2018 10:39:19   
Mariposa08
Firewoman, ko si omenila, da že od prej veš da ne bo ško zlahka , to pomeni, da že imaš enega otročka? :) Nič se ne sekiraj, jaz ti kot lola85 tudi svetujem, da si greš vsaj hormone testirat zaradi tega izcedka, da ni mogoče res pomanjkanje progesterona. Pa bo oktober kmalu tu pa poten tvoji G kr malo povej naj te bolje pregleda :) Sej bo uspelo samo pravijo , da se sejirat be smeš, kako pa naj se ne sekiramo, če pa je to stresno vsak mesec gledati ksaj je O, pa spremljati tisoč in eno stvar , hehe :)

(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: rjav izcedek zanositev
7.8.2018 10:48:03   
firewoman
Mariposa08 ... ne nimam pe nobenga ... delamo na prvem ... ne bo lahko pa zato,
ker mi je pri prejšnjem pregledu nekako tako namignila ginekologinja s tem, ko je
omenila, da je en jajčnik ne deluje čisto ok ... kaj je s tem mislila pa jo moram dobro
izprašat oktobra :)

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: rjav izcedek zanositev
7.8.2018 10:56:25   
Mariposa08
Aha, ja potem jo pa kar dobro izprašaj kaj pa kako bo . Meni je G tudi rekla, da je levi jajčnik bolj len , šele po ss je ugotovila, da imam PCO, zaradi lenih jajčnikov, sp bole O slabe pziroma jih splph ni bilo ampak sem to poštimala s tbl :) želim ti, da ti čimprej uspe in da bo vse v redu :)

(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: rjav izcedek zanositev
16.10.2018 11:41:48   
firewoman
moj update ... včeraj sem bila pri gin in me je naročial za pregled uz medenice pa naj bi bila majnša pregrada, kar
lahko tudi onemogoča zanositev in bodo pogledali ali je potrebna operacija .... za rjavi izcedek mi je prespisala Dabroston
Dobroston 2 škatlici ... sedaj me pa zanima ali sem jo čisto prav razumela ... 4.10. sem imela zadnjo menstruaciji v 16 denvu
cikla (19.10.) moram 10 dni jemat po 2 tableti na dan ... potem naj bi v roku 3 dni dobila menstruacijo in takoj spet nadaljujem
10 dni 2 tableti na dan ... a je imela mogoče kakšna tudi tako terapijo?
Hvala!
LP

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 10:50:34   
Ella221118
Živjo,

tudi jaz imam, odkar delava na otročku, vedno pred M ta smotan rjav izcedek. Ginek me je pregledala prek UZ na kakšne miome/polipe, vendar naj bi bilo vse ok, glede na to kako se je po M stanjšala moja sluznica, je rekla tudi da naj ne bi bilo težav s progesteronom in da naj se samo trudiva dalje. Ker sem se želela prepričat, sem šla potem 21. dan cikla še samoplačniško na testiranje za progesteron in je bila vrednost 22,6 (OK oz med višjimi).
Še vedno me muči, ker nevem zakaj se pojavlja, ampak nimam več idej kaj še lahko sama naredim.

Pa da nebom odpirala nove teme, me zanima, če je mogoče imela katera težave s tem izcedkom in je potem zanosila? In če ja, kaj se je zgodilo z njim tisti mesec ko je prišlo do zanositve? Je bil vseeno prisoten ali ne?
Upam, da mi zna katera odgovorit. Hvala :)


(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 11:00:53   
Mariposa08
Firewoman super, da si se šla malo k G pokazati :) glede dabrostona , ima več namenov , jaz sem ga jemala za sprožitev M , ker svoje M nism dobila in pa kot podporo , če bi zanosila , da bi se plod obdržal. 
Ti ga verjetno  jemlješ zaradi izcedkov ki jih imaš, ki so lagko povezani z pomanjkanjem progesterona in se pije lahko 2x ali 3x na dan , odvisno kako ti G predpiše , tako da to ni nič narobe da tako piješ dabroston . 

Torej boš morala odstranit pregrado ? No upam da čim prej to opraviš pa se bojo počasi stvari uredile tako kot morajo :) 

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 11:15:15   
firewoman
hojla ... moja situacija trenutno ... dobroston jemljem 16 dan cikla že 2 meseca - rezultat: ŠE VEDNO RJAV IZCEDEK?!?!?!?!?!!?
Čisto nič ne pomaga ...
Bila sem na ginekološki na UZ, kjer res sumijo na 8mm pregrado in imam v februarju predvideno histeroskopijo - torej
če prov štekam bodo to samo pogledal in če bo treba piše možna tudi laparoskopija ... torej, da jo odstranijo?!

Res bedno, ker se s tabo noben ne ukvarja kej dost, si k številka tam, men niso prav dobro razložili kaj je z manjo in
kaj sploh točn mislijo narest ... tko da, se trudiva naprej do februarja naravno zanosit ... najbolj mi gre na živce, ker ta rjav izcedek nikakor ne poneha
in o tem z mano neoben noče kaj dost govorit, zakaj se pojavlja - očitno ne vejouser posted image

Nekako sem pričakovala, da mi bodo povedal vsaj ali imam ovulacije, ker to mene res najbolj zanima ....

< Sporočilo je popravil firewoman -- 27.11.2018 11:17:36 >

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 11:18:29   
Sofie



S histeroskopijo ti bodo pregrado odstranili. Lapatoskopija se dela za druge zadeve. 
Tudi pri meni so sumili, da je velika okoli 9mm, pa se je izkazalo, da je bila čez polovico maternice. Po odstranitvi sem po treh mesecih zanosila. 


(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 11:24:25   
firewoman
ooooo ... ok, zakaj pa pol men piše, da je možna še laparo?! katera mogoče ve?
Joj, kako si pa kaj prenesla operacijo, pravijo, da je kar zahtevna ...
a je pregrada mogoče tudi lahko povezana z rjavim izcedkom?!
hvala za info.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 11:27:38   
Ella221118
firewoman hm, očitno ni progesteron kriv če ti ne pomaga dabroston? Predvidevam user posted image .. mogoče imava kaj podobnega.
Laroskopija pa kolikor vem je ponavadi za ugotavljanje prehodnosti jajcevodov ipd.. z njo se ugotovi endometrioza npr tudi.. še en možen vzrok izcedkov. Na UZ se ne vidi vedno in dosti ugibajo. Lahko je pa tudi operativna in še sproti kaj odstranijo, ampak v primeru pregrade mislim da je to z histeroskopijo. Tako, da jaz bi bila zadovoljna na tvojem mestu, da so se odločli za ta korak, boš vsaj točno vedela kaj se dogaja notri :) in če bo vse po sreči odstranijo kar je motečega in si potem rešena :)

(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 11:33:54   
firewoman
ja sej to ... mene ta rjav icedek muči že tak dolgo, da res, če mi
sedaj ne bodo kugotovili kaj je s tem, potem pa tudi naj gre vse
v 3 pm :D

aha, prehodnost jajcevodov pol ne vidijo z UZ ... mene je ful motilo,
da mi pri pregledu ni povedala ČISTO NIČ, šla sem ven in mi je potem
sestra razložila, da bo potrebna operacija, kakšna pa da še niso prepričani ...
ja to je pa res najlepš slišat user posted image .... tko da me je prav strah
februarja user posted image

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 12:08:42   
Ella221118
Ja sva že dve! Res je nadležen..

Tudi mene živcira ko nič kaj ne povejo, moram vse vedno spraševat. Kot da se jim ne da razlagat, ker mislijo da itak nič ne vemo za kaj se greuser posted image

Saj bo, boš vidla.. :) Še vedno pa je možnost da že prej uspe in so se zmotli pri pregradi ali pa ni moteča :) Držim pesti zate! Jaz morem čakat še do aprila da grejo naprej kake preiskave.. user posted image Upam in verjamem seveda da bo že prej uspelo.

(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 12:40:17   
firewoman
ja sej jaz sem najprej ginekologinjo čakala 2 meseca, pol pa še na ta pregled kak mesec, zdej pa na operacijo spet 2 meseca ...
tko da traja ... držim pesti tudi zate ...

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 12:42:49   
Sofie



Jaz sem imela najprej pregled v neplodnostni v Lj. Pol sem pa dobila datum za operacijo. Operacija nikakor ni zahtevna. Zjutraj prideš in zvečer greš domov. 

(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: rjav izcedek zanositev
27.11.2018 12:44:40   
Sofie
Ne. Pregrada ni povezana z rjavim izcedkom. Jaz sem imela tudi rjave izcedke prej. Pa sem normalno zanosila po operaciji pregrade. 


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: rjav izcedek zanositev
2.12.2018 22:48:11   
Maybe
Ella221118 koliko časa se že trudita? 🤔

IZVIRNO SPOROČILO: Ella221118

Živjo,

tudi jaz imam, odkar delava na otročku, vedno pred M ta smotan rjav izcedek. Ginek me je pregledala prek UZ na kakšne miome/polipe, vendar naj bi bilo vse ok, glede na to kako se je po M stanjšala moja sluznica, je rekla tudi da naj ne bi bilo težav s progesteronom in da naj se samo trudiva dalje. Ker sem se želela prepričat, sem šla potem 21. dan cikla še samoplačniško na testiranje za progesteron in je bila vrednost 22,6 (OK oz med višjimi).
Še vedno me muči, ker nevem zakaj se pojavlja, ampak nimam več idej kaj še lahko sama naredim.

Pa da nebom odpirala nove teme, me zanima, če je mogoče imela katera težave s tem izcedkom in je potem zanosila? In če ja, kaj se je zgodilo z njim tisti mesec ko je prišlo do zanositve? Je bil vseeno prisoten ali ne?
Upam, da mi zna katera odgovorit. Hvala :)





(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: rjav izcedek zanositev
6.12.2018 13:48:05   
Ella221118
Od lanskega novembra.. s tem da sem imela vmes aprila splav zaradi prazne gestacijske vrečke v 8. tednu :/

(odgovor članu Maybe)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: rjav izcedek zanositev
15.2.2019 10:16:45   
firewoman
Drage moje ... naj vam povem kakšna je moja situacija ... v decembru bi morala it na odstranjevanje pregrade ... ko mi je šefica
zadevo preprečila, ker mi ni odobrila, da bi šla na poseg (ja vem debil od človeka) ... ampak v bistvu mi je naredila veliko
uslugo ... namreč decembra sem po naravni poti zanosila .... trenutno sem v 12 mescu ...

decembra sem še veselo popivala, dobila rjavi tok ob času ... ampak po 4dneh je izginil in tiste moje šibke menstruacije ni bilo
od nikoder ... nekje 28.12. sem naredila prvi test - POZITIVEN ... čisti šok, saj sva imela odnose samo 2x ... in evo ...
v januarju sem ob času spet dobila moj rjavi tok ... nekje v 7 tednu ... PANIKA ... splav? ... kličem k ginekologinji, pravijo naj grem
kar na urgenco ... viden plodek in HEMATOM!!! ... poleg tega so mi odkrili še decidualni polip ... si rečem lahko še kej prosim user posted image

V 10. tednu imam prvi pregled pri svoji ginekologinji ... pravi da je hematom sicer še viden, da pa je z otročkom vse ok in se
lepo razvija, včeraj sem imela nuhalno, smo v povprečju ....

danes sem povedala v službi (trenutno nadomeščam porodniško in imam odprto pogodbo - kar pomeni, da se me lahko znebijo KADAR JIM PAŠE),
šefica je zagnala celo paniko, da ona ne more bit brez in da bo začela iskat že nadomestitev ... haloooo, jaz mam pa 4.9. rok ... kar pomeni, da bi
šla na porodniško nekje avgusta ... dopusta imam 2 dni na mesec, ker imam tako pogodbo, tako da na dopust ne bi mogla it prej ...

a ma katera s tem kake izkušnje, če me recimo odpustijo že naslednji mesec, porodniška mi pa nastopi avgusta - prej sem bila neprekinjeno zaposlena
1 leto ... kako se zdej to šteje ... a bom sploh upravičnea do polne porodniške ... na zavod se ne morem prijavit al kako ...

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?