|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
23.3.2018 9:10:00   
annnaa
Naša starejša pa hoče biti v vrtcu dlje časa, če pridemo ponjo ob 15. uri ni OK, hihi. Ker grejo takrat v drugo igralnico in se hoče še tam malo igrat.
So pa res fajni skrajšani delovniki, sam važno je tudi, da denarnica ne trpi preveč.

Tara9, naša se tudi ful zbuja ponoči. Sploh ne štejem več kolikokrat. Ne vem, a jo zobki matrajo - eno enko ima zunaj, ima pa spodaj še vse naprto pri drugi enki in dvojkah. Al jo prebava matra. Mi je začela kakat proti jutru, od jar je gosto hrano. Ahja, polna luna pa ni, hihi.

Danes pa nimamo sončka, še nekaj snežink je padalo. Pomlad kje si?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 476
   RE: Septemberke 2017
23.3.2018 9:26:14   
Dorotheia
Hejla punce!

Evo, sva se včeraj z mojim malo pogovarjala o službi...je rekel, da moram biti bolj v easy in da se itak sproti pokažejo stvari. Se ubistvu strinjam z njim. Se moram bolj prepustiti in itak se potem vedno izkaže, da je vse za nekaj dobro. To je res.

Drugače smo ok. Mi pa nimamo še nobenega zobka, pa sem mislila, da bo že 3 mesece nazaj kak. user posted image

To s sadjem je dobra fora - bom probala malo korenčka zakuhati zraven. Pa da vidimo.

Šibam kuhat naprej, potem greva na kavo. user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 477
   RE: Septemberke 2017
23.3.2018 12:01:36   
me83
Samo dorotheia zakaj pa ne bi smela se naprej bit vodja in delat samo 6 ur,... to mi je tudi tak tak,... bi rekla da to delodajalec morda malo izsiljuje,... ok se recem 4h ce bi delala. ker zakonske osnove pa tako pomoje ni, da ti zaradi tega da nizje delovno mesto,... ker tu se naceloma le sklene aneks, da pac delas krajsi delovni cas in je to to,... malo se pozanimaj. jaz tudi razmisljam, da bi delala 6 ali 7 ur,.. moram se malo pozanimat kdaj je zadnja ura, da sina pripeljem v solo in do kdaj je obvezen del pouka, da vidim koliko in ce sploh se mi splaca. je pa pogosto baje celo tak, da na koncu ker zaradi nizje place prides v drugacen dohodkovni razred pri vrtcu in otroskih, ds vcasih, ce vse dohodke sestejes nic ne izgubis, ali pa celo vec dobis kot pa ce bi delal 8 ur.

evo jaz pa sem vceraj dobila menstruacijo,.. pa se na polno dojim,... vceraj sem ji prvic dala GH, pa tudi ponoci se papca na 2-3h redno,... tako da pac razlicno ne,... nic nisem vesela, je tako fajn bit brez user posted image

aja meni je na fizioterapiji, pa tudi na pedokinetiki rekla, da sportni del vozicka sele, ko se sami znajo vsest,... da ce je te kosara pac premala, da potem raje jajcka,... v sportnem delu jih prevec “skupaj zvije”, ker se pac nimajo dovolj misic itd. aja hojica pa itak se totalno odsvetuje,... mi je nikoli nismo imeli.

punce lep vikend vam zelim user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 478
   RE: Septemberke 2017
23.3.2018 12:34:19   
annnaa
Me83 nam so na pedokinetiki rekli, da lahko gre v športni del, sam da se pod koleni podloži. Je pa čist od vozička odvisno. Naš športni del se lahko poleže čist vodoravno. V sedeč položaj pa ne, dokler ne sedijo. Komi čakam, da bo sedela. Se jo bo lažje hranilo, pa da bo za v nahrbtnik za nošenje, da gremo na kak hrib pešačit.
Kolegica dobi isto denarja, kot ko je delala 8 ur. Zdaj je na polovičnem in so padli v nižji razred, kot si že pisala Me83.

Dorotheia, javi kako ji bo šla v rit korenčkasto-jabolčna kaša. Jaz ji bom dala danes polento s korenčkom.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 479
   RE: Septemberke 2017
23.3.2018 14:32:33   
Dorotheia
me83 , firme so različne...jaz recimo sem vedno imela dosti sestankov, šolanj recimo popoldne ob 15h...ali kaj takega..če bi delala skrajšani delovni čas, bi sama želela delati recimo od 8h do 14h...drugače se mi ne splača, če bi želela biti več z otrokoma..s takim delovnikom ne bi morala pokrivati časovno več svojih zadolžitev...mi je bilo povedano jasno...ne direkt, samo se razumela...tko da...no, najbrž bom tako, da bom pol tedna delala od 7h do 15h..drugo polovico pa bom začela malo kasneje in delala pač temu primerno dlje (takrat bo po otroka v vrtec šel mož). No, mogoče pa se v teh 4 mesecih še kaj drugega pokaže...sem se odločila, da se bom res prepustila pač temu...pa bomo videli..zaenkrat to res super funkcionira, da sem bolj "with the flow"...tudi tamala je ful umirjen otroček...čeprav je navihana. user posted image

Kinder123, hvala za kavico, naslednja je moja! user posted image

Aja, pa to glede vozičkov - športni del in to - jaz mislim, da če se le-ta čisto poleže je praktično isto kot košara. Logično, da ne boš dal otroka v čisto sedeči položaj, če še ne sedi. Pa tkole mali ponavadi še ne sedijo. Pa tudi sicer se mi zdi, da če otrok nima razvojnih težav oz. težav z motoriko, da ravno komplicirat ni treba. No, jaz priznam, da gledam, da mi ni vseeno, samo dam tamalo tudi v stolček, ko jaz kuham ali mi jemo (je pa pač stolček, ki se prav tako poleže in je primeren od rojstva). Je pa res, da jo imam veliko na tleh, na blazini in ful uživa, da lahko miga, se premika. Aja, pa v športnem delu vozička je tudi že kar nekaj časa, ker v košaro ne gre več, pa je v isti poziciji kot je bila v košari, torej leži. user posted image

Evo, pomlad se prebuja. Sem prav vesela, čeprav malo bolj toplega dneva se ne bi branila. Iščem ravno neko prehodno jakno za tamalo. Še dobro, da je punca, bova že nekaj našli, ker ko iščem za sina, ni nikjer nič. Za punce povsod 10 različnih vzorcev, modelov, a za fante ponavadi max.. 2 in še to ni številke, ki jo mi rabimo. To mi gre res na živce. user posted image So fantje ful prikrajšani.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 480
   RE: Septemberke 2017
23.3.2018 15:23:27   
Sofie

Tudi v voziček, ki se ne poleže čisto gre dojenček brez težav. Lupinica se nikakor ne priporoča, ker nimajo dobro predihanih pljuč oz. naj bi jih vsako uro in pol vzeli ven.

Moja je šla v športni del pri 5m. V košari se je namreč dvignila in je bilo preveč nevarno. Imam pa Bugabooja.

Več o tem kaj priporočajo oz. kako jih podpret: http://pedosana.blogspot.si/2017/03/kdaj-dojencka-prestaviti-v-sportni-del.html?m=1

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   RE: Septemberke 2017
23.3.2018 20:52:45   
me83
ja sofia dober link,... saj nekaj v tem smislu sem mislila, samo pac nisem na dolgo in siroko pisala,... slabo mnenje glede jajc pa je baje predvsem posledica “ameriskega” trga - tam baje mamice skoraj ne uporabljajo kosar in so dojencki pac le v lupinicah in zato je toliko opozoril glede lupinic,... tako malo kot so nasi otroci v lupinicah -kratke razdalje v avtu, kdaj hiter skok iz avta v trgovino, sploh niso problematicne. pac jaz vedno recem po “pameti”, malo zdarve kmecke logike uporabit pa je vse lazje user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 482
   RE: Septemberke 2017
24.3.2018 8:15:59   
bucka*
Hej punce!
Dorotheia, samo glede skrajsanega delovnika bi se vmesala, ker sem se sama tudi odlocila zato, pa sem pri sefih naletela na velik upor in nekaj izsiljevanja...
Po zakonu te ne smejo degradirat na slabse placano delovno mesto. CE PA TE (kot ti pravis v primeru sestankov in podobnega), TI PRIPADA ISTA PLACA KOT NA PREJSNEM DELOVNEM MESTU.
To povem samo v vednost, itak je logicno, da ko enkrat prides s takimi izjavami pred sefa, da se odnosi spremenijo in vsi pac niso pripravljeni tega tvegati. Jaz sem se zase borila, otroka sta stara zdaj 4 in 1,5, pa sem na polovicki, s tem da sem si izborila da delam kot mi pase, to je tri popoldanske sihte na teden. Denarja ne dobim skoraj nic (400€), ker delam na crpalki in bi za "normalno" placo pac morala delat nocne in nedelje.
No, da ne bluzim... meni ni zal, kljub nizji placi. Puncko imam doma, pa tudi kadar sta bolna, sem lahko jaz z njima. Ne bi menjala za nic na svetu!

Veliko veselja z vasimi skratki se naprej!

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 483
   RE: Septemberke 2017
24.3.2018 9:44:44   
Dorotheia
Hejla, mi se počasi odpravljamo na en izlet. Sem kar utrujena, sem bila včeraj zvečer na pijači s prijateljico in prišla domov šele ob polnoči oz. še malo čez. user posted image

bucka*, ni tako enostavno kot se zakon na hitro prebere. Mi je vse jasno in vem, kakšne so moje pravice. Samo praksa je drugačna. V vseh večjih korporativnih firmah. Tako da... Če hočejo, bodo dosegli svoje, tako ali drugače. Kolegica, ki dela v podobni firmi je doživela, da so med njeno porodniško ukinili njeno delovno mesto in je bila tehnološki višek, tako da jo služba ni počakala. Pol leta za tem, pa so eno zaposlili na njenem delovnem mestu, samo malo drugače so oblikovali naziv in je bilo. Vse gre, je toliko teh lukenj in plus imajo najboljše pravnike. Jaz vem, kako je pri nas. Pa se drugače ok počutim v svoji službi in jo rada opravljam. Samo pač na nek način štekam tudi delodajalca (če se postavim na njegovo mesto), četudi se to mogoče čudno sliši od mene. Danes se vse vrti okrog biznisa in če nisi glih v JU ali kako tako delovno mesto, da tvoje delo lahko opravlja glih skoraj vsak, potem ni tako enostavno. Pa ne bi se spustila v kako pravdo z njimi, ker potem tudi drugje ne boš dobil službe. Jaz vedno pravim (tudi zase), če se v službi ne počutiš ok, poišči drugo. Tudi jaz jo bom, če tu ne bom našla kompromisa in mi ne bo veš ok. Tako da. Ampak mislim, da dosti ljudi ne ve, v kakih razmerah danes ljudje delajo. Noro res. Ker se bojijo za službe. Resno.

No, šibam zdajle. Vsem želim lep vikend in čim več sončnih žarkov!

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 484
   RE: Septemberke 2017
24.3.2018 12:35:07   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: me83

ja sofia dober link,... saj nekaj v tem smislu sem mislila, samo pac nisem na dolgo in siroko pisala,... slabo mnenje glede jajc pa je baje predvsem posledica “ameriskega” trga - tam baje mamice skoraj ne uporabljajo kosar in so dojencki pac le v lupinicah in zato je toliko opozoril glede lupinic,... tako malo kot so nasi otroci v lupinicah -kratke razdalje v avtu, kdaj hiter skok iz avta v trgovino, sploh niso problematicne. pac jaz vedno recem po “pameti”, malo zdarve kmecke logike uporabit pa je vse lazje user posted image



Ja seveda. Mislila sem bolj v tem smislu, da če greš za tri ure na sprehod da ni glih fajn lupinica. Niti ni tako udobna.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 485
   RE: Septemberke 2017
25.3.2018 14:34:11   
annnaa
Vse lepo drage mamice, ob našem dnevu❤️!


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   RE: Septemberke 2017
25.3.2018 23:09:13   
Kinder123
Hej,..jaaa, upam da ste preživele lep materinski dan. 🌹💐🌻

Dorotheia,..ni panike za kavo...pa še kdaj! 👍😀

Ma ja, meni se tudi zdi da brezveze eno kompliciranje. Zdej smo se dobile sprijatelcami in smo tudi debatirale o tem kok imamo v danasnjem času enih stvari - npr. če temu rečemo napotki za starše- glede hrane bio, eko, glede pripomočkov, kako ga držat, rokovat, kaj lahko / kaj ne smemo, vse razkuževat, ....
Včasih je bil pa le en napotek- vsake tok mu je treba dat za jest! 🤣😂🤣🤣
Hehe smo se smejale. 🤣
Res pa je da so zdej vseen mal drugačni časi. Pri ničemer ne smemo pretiravat in bo ok.
Morm čimprej spat. Tale ura mi manjka od včeraj! 😉 lp

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 487
   RE: Septemberke 2017
26.3.2018 19:51:29   
Dorotheia
Hejla punce!

Evo, super dan za nami. Pa vikend je bil tudi kar lep. Če odštejem sinove izpade. Zdaj že pomoje to "bojno stanje" traja kak teden. Sem totalno izčrpana, ker nonstop nekaj...ne da se mu lepo dopovedat, ne uboga nič, mu nekaj rečeš, odvrne "ne!", lahko mu rečeš 100_x_, pa še ne bo zaleglo...dokler en od naju ne znori.... res me izčrpava vse to. Niti na sprehod ne moremo iti normalno, ker nonstop skače nekam naprej in se lahko derem za njim nonstop in ga kličem. Za znoret. user posted image user posted image Upam, da bo kmalu bolje.
Vem, da so to pač ta leta, ko preizkušajo, ma on je še trmast povrhu za znoret. Pa res mi je potem hudo, ko res nočem, da ima spomine, da sem se nonstop nekaj drla. Sem se odločila, da probam drugače. Pa včasih mi uspe mirno reagirat, drugič spet ne. Ehhh...bo že ane...

Aja, za materinski dan sem dobila "darilo" - menstruacijo. user posted image Se je kuhalo dolgo, tako da fino, da je končno prišla. Čeprav jo nisem nič kaj pogrešala. Pa takoj sem dobila par mozoljev, napihnjen trebuh in lakoto po cukru. No tega do zdaj ni bilo in vseeno, če bi ostalo tako, Hehe.

Zdaj, ko pride moj domov, grem peš na en hrib. Moram malo migat začet, sem čisto brez kondicije. Pa zdi se mi, da sem se redit začela nazaj. Groza. Treba v akcijo.

Pa skoraj pozabila napisat kaj malega glede naše pupe - ona je super. Pridna, potrpežljiva, res je super. Ful se smeje.

Upam, da ste ostale lepo. Javite se kaj in uživajte. Pomlad je končno tu. user posted image

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 26.3.2018 19:53:14 >

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 488
   RE: Septemberke 2017
28.3.2018 13:02:00   
me83
evo malicka aja po pedokinetiki pa da malo izkoristim in kaj napisem user posted image

dobili smo zobek, oziroma kar dva user posted image ne morem rect, da jo je kar ekstra mantralo,... no saj dejansko nobenega od otrok ni. se dobro ne user posted image

nasa pa ful noce nic kaj jest GH,... itak sta bila in bratec in sestrica ista user posted image ampak ok pri njej se pac ne sekiram tako zelo, bo ko bi, se vsi so presaltali na GH user posted image mogoce ji pa le bucka in krompir nista prevec dobra,... danes probamo se brokoli user posted image

ojoj dorotheia upam, da sineka hitro mine to obdobje user posted image pa je vmes bilo boljse ne? nasa dva sta ful, ful pridna res,... vcasih kot da ju ni,... sama vse naredita, seigrata, obleceta, greta na wc, si vzameta za jest, pit,... noro. najbolj mi je pa lepo, ker se imajo vsi tako zelo radi,... res jih je lepo gledat user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 489
   RE: Septemberke 2017
28.3.2018 19:44:13   
annnaa
Me83, koliko sta stara tvoja starejša dva? Super, da sta pridna. Dorotheia držim pesti, da bo s sinekom kmalu bolje. Pri nas smo kr OK. Kakšen dan bolje, drugi slabše.

Joj, mi imamo že 4 zobke, je dobila še spodnji dvojki. Se mi zdi, da jo kak dan mal matra, ker se še bolj pogosto zbuja, kot sicer. Zadnjič pogledam na uro in je bila polnoč. Me je skor kap, ker se je do takrat že tolikokrat zbudila, da sem mislila, da je ura 5h.
Naš tudi ni nek jedec goste hrane. Moram res met pravi tajming. Razmišljam da bi ji začela devat popoldansko malico, namesto dopoldanske, zaradi starejše, da jo bo lahko ona hranila. Kaj ste jim dale za prvo dopoldansko malico. Razmišljam da bo ji dala čežano iz jabolk.

Smo pa včeraj jo mal dali na dekico zunaj, ji je bilo zanimivo opazovat zunanje dogajanje. Zdaj bo vedno bolje s tem vremenom in zunanjo aktivnostjo.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 490
   RE: Septemberke 2017
28.3.2018 20:37:22   
Tara9
Hej hej evo še mene malo, punci spita, jaz pa malo na off.

Bravo ta zobeke, moja nima še nobenega, niti ne zgleda, da je kakšen blizu. Čeprav gloda vse in si drgne dlesnj ter slini v potokih, ampak to že nekaj časa pa nič.

Midve sva za zdaj samo na kosilu. Sem ji pa parkrat dala dopoldan prekuhano jabolko in slivo zarad kakanja, ki jo mal heca od kar sva na kosilih. Drugače je lepo sprejela tudi piščanca in zelenjavico, samo doji se pa še vseeno, ko poje. Bova šli pa najbrž prej kot na malico na večerjo. Moram kupit kako bio kašico in probat.

Spanje....jah solidno, čeprav slabše kot na začetku. Nekako na 3-4 ure se zbuja, podoji in spi dalje. Čez dan spi 2x. Dopoldan ponavadi 2uri in popoldan še eno.

Jutri imava sistematiko, dobiva dve piki. Itak me spet skrbi. Upam, da bo ok. Sva pa danes oddali urin, jao sem se namatrala. Cel dan sem lovila s tisto vrečo pa je šlo vedno mimo v plenico. Še kri bi morali, ampak je bil laboratorij poln bolnih odraslih, tako da nisem želela z njo notri.

Nič toliko od mene. Lahko nočko


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 491
   RE: Septemberke 2017
29.3.2018 9:36:19   
me83
annnaa - 5 in 3 sta starejsa dva stara. ok saj imata kdaj svoje trenutke (sploh mlajsa), ampak naceloma pa sta res pridna user posted image

in se ze kaj pripravljate na veliko noc? ima katera kako idejo za “barvanje” jajck? jaz razmisljam, da bi mogoce sli tudi k zegnu letos,... ponavadi gre samo moja mama,... no saj jaz sem kot otrok tudi hodila,... sedaj pa nekako zadnje case vec ne.

tara9 midve imava danes tudi sistematiko,... vode pomoje ne bova rabili dajat ker smo na redni kontroli v ukc, tako da le kri in pa cepljenje.

se je pa vreme spet pokvarilo user posted image ja saj prihaja april, ki je tako vedno neki dezevni user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 492
   RE: Septemberke 2017
29.3.2018 10:34:15   
Tara9
Evo midve sva fertik. Vse super. 7.700g imava, sva čez zgornjo mejo, ampak je velika in ne zgleda več bajsek. Dobili dve pikici, ful je jokala. Upam, da bo bp. Voda je super, kri pa nisva dali kr je bila tok utrujena pol in gremo jutri oziroma naslednji teden. Se ne mudi.

Jaz danes začnem z večerjami, v upanju, da malo bolje začne spet spat (ceprav vem, da večeeja ne vpliva, ampak ok, upanje umre zadnje heheh). Se mi zdi, da gre samo na slabše. Aaaaa kako se lahko tako obrne. Speči novorojenček, se prelevi v nespečega, celo noč bi se cartala pr meni.

Me83 fino opravita. Srečno

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 493
   RE: Septemberke 2017
29.3.2018 10:49:14   
Dorotheia
Živjo punce!

Evo, pa nas je dežek našel danes. Bova malo več notri pa jaz izkoristila njen spanec za malo čiščenja in pospravljanja.
S sinom sem preizkusila malo drugačen pristop, da še malo več stvari delam z njim skupaj, ustvarjava, greva sama na kolo ali na sprehod. Sta bila zdaj spet 2 dneva, da je bolje. Tako da "ups and downs" očitno spada zraven. Pa zanimivo, da ko sem sama s tamalima, še nekako gre, je tavelik še dokaj ok in uboga (kot pač 4-letnik lahko, saj razumem, da je še otroček ane), ko pa pride ati zraven se pa konča. Ne razumem, kaj je fora, samo očitno nekaj je. Mogoče pa se preveč obremenjujem z njegovim obnašanjem. Bom probala biti bolj v easy. Čeprav je res, da ni šans, da pustim, da bi recimo v trgovini skalal povsod in dirkal in se grdo obnašal...to je pri meni `no-go`. Vidim, da dosti staršev pač pusti, da jim otroci skačejo okrog. No jaz to pač ne. Sploh pa ne pri 4-letniku (razumem, da je 1-letniku malo težje kaj razložit). Pa če ga pridem iskat v vrtec in se zmeniva, da se lahko 5min poigra še s svojimi prijatelji na hodniku (imajo take blazine in potem skačejo), da je po 5min dovolj in ko mu že 10x rečem, da gremo, ker je tamali recimo ful vroče v nosilki, potem imam tudi jaz dovolj in mi je vseeno, če ga bom odvlekla do garderobe (ker ga poznam in vem, da bi ga lahko še 15min čakala in ne bi bilo nič drugače). Sem že opazila kdaj kak začuden pogled kakega starša, samo mi je čisto vseeno...ker nisem ena izmed tistih staršev, ki bom otroka prosila, da gremo kot vidim, da jih to 85% dela. Rečem parkrat, probam na drugi lep način, tretji, potem pa je pri meni dovolj.
Tu bo še veliko dela, samo sem ready. Včasih pa res pomaga, da malo pojamram, hehe.

Tamala je pridna. Tudi še nima nobenega zobka. Opažam, da je vedno bolj navezana name. Tudi če jo ima ati, samo mene gleda. Hmm...mi je ful toplo pri srčku, nisem tega navajena od tavelikega, samo me pa že skrbi, kako bo vrtec. Razmišljam, da bi jo ati uvajal, ker vem, da bo manj drame. Bom videla še.

Jaz sem ta teden začela malo migat. Šla sem na en hrib. S sinom sem tekla (marija, teče on hitro). Tako, da sem danes komaj prišla k sebi. user posted image


Kar se tiče GH, se jaz res ne morem pritoževati. Že od začetka lepo je. Sadje še vedno ni najbolj super duper, ma gre na bolje...malo ji zamešam kako žito in gre (danes sem ji recimo naredila ovsene kosmiče skupaj s pol banane in jabolčnim kompotom). Poje seveda dosti manj od kosila...kosila poje ful, pa nima veze, kaj je....okoli 200ml do 250....sigurno....včeraj sem ji naredila tako zelenjavno gosto juhico s piščančkom in ker sva bili dopoldan zunaj, sem skuhala že zjutraj in dala v termovko....termovka drži okoli 300ml....in je bila polna...skoraj vse je pojedla...sem samo gledala...Malo me skrbi edino vnos tekočine...se mi zdi, da ful premalo popije...noče...ji ponujam na različne načine, pa komaj kaj popije. Ok, saj se še dojiva, samo ne več tako pogosto. Pa spet kaka te bobke...tako da iščem še načine, kako ji ponudit tekočino, da bo več popila.

Aja, pa odkar je zdaj več v gibanju, se mi zdi, da čez dan rabi več spanja - zjutraj sicer ful dolgo zdrži pokonci - od ca. 7h do 10h...ob 10h gre spat za ca. 2 uri (če spi doma) ali 1 uro (če sva zunaj v vozičku). Potem pa popoldan še vsaj za kako uro ali še več (okoli 4h ali še prej). Spat pa gre itak okoli 19h. In spi potem do 7h zjutraj. Uff...kar luksuz...res imamo srečo.


Aja, velikonočni prazniki -mi imamo že več let običaj, da gremo v soboto do mojih in tam nesemo k žegnju (letos bova sama s sinom nesla, ati bo mirkal dojenčico), v nedeljo, pa gremo na "velikončni brunch" k staršem od mojega. Seveda bomo tudi sami pobarvali jajčka - mi prisegamo na čebulo pri barvanju...da je naravno + nekaj jajč pobarva tudi sin (sem našla take fajn barve kot flomastri, ki so prav za jajčka) in potem to nese babicam, tetam itd.

No, zdaj pa šibam v čistilno akcijo.


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 494
   RE: Septemberke 2017
29.3.2018 19:42:12   
annnaa
Me83, dobra si z vsemi otročki. Sem mislila, da je kateri že starejši.

Dorotheia kje si kupila te flumastre za jajca? Jaz tudi prisegam na čebulo, pa letos nisem hranila olupkov (jao, jao). Bi nekaj ustvarjala s starejšo. A pol skuhaš jajce in daš sinu da pobarva s flumastrom? Al jih vseeno pobarvaš in pol on riše? Lani sem jih jaz pobarvala, hći je pa nalepke lepla gor.
Po naši strani nismo neki verni. Pač smo imeli ala velikonočne zajtrke, sam nič žegnano. Pri mojem so pa malo bolj verni in hodimo tja na zajtrke, ki so požegnani. Meni je od teh dobrot tak dobra samo poticauser posted image . Tašča naredi res vrhunsko. Je pa moj partner tudi boter in pol si brat zmišluje ohoho draga darila, me to ful razjezi.

Jaz sem bila pa danes ful boga. Me je glava cel dan bolela. Lekadoli mi sploh niso prijeli. Pol popoldan, ko sem vzela še četrtega, sem prišlak sebi. Sploh si ne predstavljam, da bi bila urnk bolana z dojenčkom in pol še s hčerko, ko pride iz vrtca.

Pa super za vse sistematike!

Lepo bodite!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 495
   RE: Septemberke 2017
29.3.2018 22:24:28   
Dorotheia
annnaa, ubistvu niso flomastri ampak podobno - kot nek tak gel (mogoče bolj podobno voščenkam)... se stopi, ko barvaš po !toplem! jajčku in tako pušča barvo.... lani sem že kupila, ker vem, da sem ful iskala...pomoje sem kupila ali v sparu ali pa mercatorju....pa danes sem našla neke take kao bleščice - take barvne tubice, segreješ jih prej v topli vodi, potem pa lahko z njimi rišeš kao...to pa sem dobila v dm-u.
Aja, pa vse to se dela na seveda kuhana jajca - jaz ta, kar bo sin ustvarjal, ne bom nič pobarvala prej....jih bom posebej skuhala...razmišljam, če bi še celo paket čisto belih kupila, da se bo lepše videlo.

Evo, danes sem bila na kavi s sodelavkama...menda je stanje v službi porazno...folk daje odpovedi in je vzdušje nasploh na nuli. Hmm....še dobro, da sem zaenkrat distancirana od vsega tega. Nimam namena nič kaj razmišljat še.

Zdaj pa spat...sem kar utrujena. Mirno noč vsem!


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 496
   RE: Septemberke 2017
30.3.2018 7:37:20   
Kinder123
Heej,...Hvala Dorotheia za lepe želje- mirno noč...jooj sam ni bilo tako...mi smo se danes še bolj zbujal kot ponavadi. Se mi zdi da je par mescev nazaj bolj spal! 😳🙄
Nevem kaj ga matra. A so to jabolka in hruške- sveže sadje?!? Čeprav ga skuham. Kr zvijal se mi je dons ponoč in pol zaspi tko ful v lunco nazaj. K da ga res neki matra... in joka...

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: Septemberke 2017
30.3.2018 8:37:16   
annnaa
Ajoj Kinder123 nič luštnega. Mogoče se izogibaj sadju popoldne in ga raje daj dopoldan. Lahko pa da je kako obdobje. Naša se tudi kar pogosto zbuja. Vsaj zaspi nazaj takoj ko dobi zizo.

Hvala za info Dorotheia, pa čim manj na službo mislit. Moram it v trgovine pogledat za barvami za naše malčke. Bela jajca pa prodajajo v Tušu in Šparu. So res fajn za barvat. S tem da so v Tušu cenejša.


(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 498
   RE: Septemberke 2017
30.3.2018 9:34:34   
Dorotheia
annnaa, hvala. Po bela jajca bom šla kar v spara, ker imam bližje, tuš je kar oddaljen, pa se mi ne da z avtom vozit samo zato. user posted image

Kinder123, mogoče pa zobki še kaj rastejo in ga to matra? Ja, za sadje tudi jaz priporočam, da najprej dopoldan, čeprav, če je skuhano načeloma ne bi smelo biti težav.

Joj, kaj je s tem dežjem?! user posted image Katastrofa, pa tako lepo vreme naj bi bilo za velikonočne, tako pa bolj švoh kaže.
Jaz grem danes po sina v vrtec že ob 12h. user posted image Pa gremo domov in bomo že začeli malo z barvanjem jajčk, malo pa še popoldan. Jutri zjutraj gremo takoj do mojih in ne bo časa.

Lep dan vsem!

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 30.3.2018 9:35:05 >

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   RE: Septemberke 2017
3.4.2018 12:33:32   
Linch
Živjo :)
Da se po dolgem času malo oglasim... za mano so izjemno naporni dnevi, predvsem psihično ampak pravijo da je s časom bolje, pa o tem kdaj drugič ...

Upam da ste lepo preživele praznike s svojimi najbližjimi :)
Mi nismo imeli nekaj ekstra posebnih dni, ampak nam je bilo lepo, smo bili z domačimi in malo naokrog izkoriščali lepo vreme :)

Kinder123, tudi naša ima večkrat take noči ko zajoka, se premika in potem zaspi, večkrat zapored potem pa je nekaj časa mirno.. pomoje jo tudi nekaj zvija, pa nisem še pogruntala kaj..
Pa tudi drugače, kako noč lepo spi, se 2x doji, kako noč se non stop zbuja.. pestro je, kakor ji zapaše user posted image

Dorotheia, super jedko maš user posted image naša sicer poje vsaj pol manj, ampak ima isto probleme s kakanjem, pit pa nikakor .. sem ji potem kar iz pokrovčka flaške ponudila, pa je spila kar nekaj požirkov, kot iz skodelice. Res je veliko šlo mimouser posted image ampak je vsaj nekaj popila :)

Bravo za vse zobke, naša jih še nima, čeprav si drgne čeljusti da mene kar boli ko gledam, ne izbira ravno nežnih igračuser posted image , se je pa te dni sama vsedla in zdaj se veselo useda in sedi ter se igra user posted image neverjetno, nisem mogla verjet ko sem videla :)

Se mi pa zdi da začenja tudi z obdobjem užaljenosti .. ji vzameš kaj kar ji pride pod roke pa ni ravno primerno ali pa jo kam premakneš in tako užaljeno zajoka..noro..
Pa tudi navezana je name tako, da zvečer oz. ponoči ati pač ne more bit tolažba, ne vem kako bomo to rešili, kdaj bi si pa tudi jaz privošla kak izhod.. :P

No pa je budna, bova počasi začeli kuhat..
Lep dan! :)



(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?