|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
20.5.2019 20:46:07   
Mal_
Helou sonosecke😊

Kako ste? Sem kar pogresala debato z vami. Zadnje case sem tako zaposlena in brez energije... Cakata me se 2 izpita, jaz sem pa ciszo brez energije in koncentracije... Delam sedaj prakso se, in je casa res malo, doma sem popoldne itak s hcerko, dopoldne pa delam.. No ja, bo ze kako. Bom ze zgurala se to😊Sem pa bila zadnjic pro ginek urgentno ker sem dobila krce... So hvalabogu tudi minili, so mi stocili spazmex pa je blo. Mogla bi bit sicer na bolniski, ampak ker sem zadnji letnik res nebi rada teh 3 tednov prakse kar je moram se opravit, delala potem ko bom imela dojencka... Rajsi zdaj malo potrpim in diplomiram se pred porodom.. Sem pa tudi jaz rh negativna in me v juniju caka to testiranje novo. Pred 3 leti smo vse rh- avtomatsko dobile injekcijo. Tko da ce se le da ognit temu: hvala bogu haha. Drugace pa.. Sem v 24.tednu in do danes sem se zredila 10kg ze😣 tako sem nesamozavestna ratala in tok se grozno počutim.. Sej upam da kmal mine, upam da bo po porodu slo hitr dol. Kako ste pa ve kaj? 

(odgovor članu aa25)
Neposredna povezava do sporočila: 676
   RE: Septembrke 2019
20.5.2019 20:53:56   
smile_1
Hojla. Ne, doma si nikoli nisem merila sladkorja, je pa odvisno pomoje tudi od tega kaj si prejsnji dan jedla. Ce je bilo veliko sladkega, baje potem mas visji cuker naslednje jutro. Jaz sem zdaj 4 tedne res pazila na vnos sladkorja (sladkih stvari nisem sploh jedla, izogibala pa sem se tudi beli moli in OH, ki ti nabijejo glikemicni indeks). 
@Mal - jaz sem danes 25t 5/7 in sem na +8 pa ze zelo pazim. Si niti nocem predstavljat kak bi blo, ce bi dala v usta vse, kar pride pod roke. Ginekologinja mi je rekla, da se bom zredila se med 5-10 kg. Jaz sem si nekako zelela do +15kg, ce uspe. Ma mesec grem gor po 2kg. Pocutje pa super, ampak sem tudi sama imela vmes mocne krce in se ustrasila, da vodi v porod. Je pa k sreci bila prebava potem tako da nisem niti sla k zdravniku, ker je po veckratnem obisku wc minilo samo od sebe. 😊

(odgovor članu aa25)
Neposredna povezava do sporočila: 677
   RE: Septembrke 2019
20.5.2019 21:41:37   
Ribica **
Me veseli, da nisem sama. Jaz sem pomojem na +7 pri dobrih 22t, vsakic, ko na vago stopim, je 1 kg vec, pol pa raje ne stopam gor 🙈 moj prijazni moz mi vsak dan pove, da kak trebuh ze imam, da pri prvi sem imela takega 2-3 mesece kasneje. Ful tolazba, res. 😶 S tem da pri prvi sem imela ful lepe lase, ful so mi rastli, zdaj mi komaj kaj rastejo, se frizerka ni mogla verjet, kako malo so mi zrastli v pol leta. Res da jih lahko perem na ene 5 dni (prej vsak 3 dan), ampak to je pa tudi vse. Cisto so brez leska, nosecniskega sija pa tudi od nikoder, kvecjemu mozolji, pri prvi sem bila pa sama sebi prav lepa. Pa to vreme me jezi, se mi zdi da se akoz eno in isto in domgocasno oblacim, jakno komaj se zaprem cez trebuh, a je lahko malo topleje koncno, da lahko nosimo kratke rokave, tega imam polno omaro, z dolgimi pa vse nosim ze tri mesece non-stop. To sem danes po poti v sluzbo razmisljala, ko sem itak z levo nogo vstala, ker je tamala vstala 5.20, sla potem nazaj spat, ponoci sem se zbujala itd. Za povrh vsega me se grlo boli, pa se tantum verde ne smemo jemat, ta mi edini kaj pomaga.


Ful sem utrujena po vikendih, pa se poroko imamo v soboto, sem prica, pa se to popoldne urejam, cevlje iščem po celi LJ, pa jih se nisem nasla. Ali so salonarji ali pa sandali, balerink pa ne prodjajo vec  iscem namrec rea kvalitetne usnjene, ker me v cenejsih cevljih vse ozuli in mi niso udobne, zdaj pa sploh ne, ko me noge se v supergah bolijo. 
Evo, ena doza jamranja od mene za danes 😂 mali veselo brca ta cas, par cunjc sem mu kupila, ampak moram priznat, da je kar tezko zavit med fabtovske stvari in ne dekliske. Sem vzela vecinoma vse v rumeno-beli in temno modri, svetlo modra mi se nekako ni blizu. 🙈

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 678
   RE: Septembrke 2019
21.5.2019 8:09:07   
Sparkles7
Ribica ** tudi jambrat je treba včasih konkretno :p Za balerinke poglej na izstopaj.si... Pred časom sem jih našla tam, ker drugače so tudi mene vedno vse obžulile


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 679
   RE: Septembrke 2019
22.5.2019 12:20:31   
naty1989
Yuki


No potem nisi imela tak porod da bi ga najraje pozabila? No sem že malo pomirjena,haha. Pa so te fejst boleli umetni popadki? si imela kakšna protibolečinska sredstva ali samo masko? Malo me zanima, sej veš vseeno mi ni kako bo, pa malo zbiram informacije.


Sparkles7


Čestitke za parček user posted image . Je fajn imeti eno punčko pri tolikih moških,haha. No super, da si malo delila svojo izkušnjo. Vem da tudi po porodu ni vse idealno, enim je celo huje kot pri samem porodu. Zanima me za te protibolečinske katero so ti pa dali, če mogoče veš? pa če si jih lahko dobila kadarkoli ne glede na uro? Pa so ti veliko pomagale? Sory ker veliko sprašujem, samo me zanima kako bi se odločila, ker ne bi zmogla iti v popadke brez vsega, to bi mi bilo najbolj grozno od vsega.


Leila3


Kri sem jaz dala v 7.tednu. Zdaj si še malo hitra, si komaj v 5.tednu, meni se takrat v 5 tednu in 5 dni še ni nič videlo, razen gestacijska vrečka kot grah velika. Potem v 7. tednu se pa že lahko kaj vidi. Tako da še bo treba malo počakat, da bojo lahko kaj rekli. Glede prsi, pa so mene zelo bolele že od O naprej, sploh ponoči in zjutraj, prav skelelo me je. To je bil v bistvu prvi znak da se nekaj dogaja, čeprav takrat še nisem vedela da bi lahko bilo res to to. Je pa odvisno od vsake ženske posebej, ni rečeno da bo tebe bolelo.



(odgovor članu aa25)
Neposredna povezava do sporočila: 680
   RE: Septembrke 2019
22.5.2019 12:33:08   
naty1989
Mal_


Pa jaz sem čisto ok, načeloma brez težav, nimam se kaj pritoževat, pri taki nosečnosti bi bila noseča celo življenje,haha. Samo tako žal ne gre,haha :). Edino kar me zgaga še vedno muči, se mi zdi da je vedno hujša. Zdaj bom jemala ene tablete Noacid, upam da bojo pomagale. Nekaj res rabim, ker je včasih res hudo, pa še donat ali mrzlo mleko ne pomaga več tako. Zredila sem se pa ene 5,6 kg, niti ne toliko.


Ribica**


Haha, meni pa fant pravi ravno nasprostno, ki te imaš trebuh? Pa vsi mi pravijo, trebuha pa nimaš nekega velikega. Hja tako pač je, se ne sekiram, dokler se še lahko normalno prepognem in me ne ovira je to čisto super. Jaz samo pravim, saj še bo, še dovolj velik bo :).

Hja to so pa nosečniške radosti, meni pa ni panike biti noseča, kaj pa vem, bi kar skoz bila. Če pomislim samo kaj me še čaka na koncu nosečnosti ( beri porod ), ga bi raje preskočila, če bi se le dalo :). Mi pa prehitro mineva ta nosečniški čas, bi ga z veseljem podaljšala :). Utrujena sem pa jaz tudi bolj, čeprav je odvisno od dneva pa tudi koliko imam pritiska.



(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 681
   RE: Septembrke 2019
27.5.2019 18:34:28   
Taska87
hej punce, da se še jaz po dolgem času malo javim.
Jutri me čaka test za sladkorno in se kar malo bojim te glukoze, upam da ne bo tak hudo. Čeprav si ne predstavljam pitja glukoze :/ user posted image .
Tudi jaz sem rh- in naj bi jutri dobila injekcijo. Sem pred to nosečnostjo imela splav v 8.tednu in sem že takrat dobila injekcijo. Pred tem sploh nisem vedela da sem rh-.
Do danes sem se zredila že dobrih 9 kg. upam, da ne bom vso nosečnost na 15+ hehe.
je katera šla na 4d? Naše bitje se na morfologiji ni želelo pokazat, zato bomo zgleda septembra presenečeni. Ima katera, ki je že rodila kakšen seznam stvari, ki jih potrebujemo za novorojenčka oz. če ima katera kakšnega fajnega ne preobsežnega že napisnaga.

LP. Nataša

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 682
   RE: Septembrke 2019
28.5.2019 12:45:33   
Ribica **
Pogledam v noseckin dnevnik, kak je tam seznam, ce je uporaben. Sicer pa jaz sem si prejsnjic pripravila nekako takole:

10 bodijev na preklop
3 pizamice
5 zabic s stopalci
3 hlacke za cez
2x jopica na zadrgo oz ena bombazna trenirkasta in flis oz debelejsa jopica
Tanka kapica 
Nogavicke
Najbrz tudi kaka majcka za cez
Kompletek za iz porodnisnice
 Tetra plenice - sem jih imela cez 30, pa jih ne bi rabila toliko, se sploh od zacetka, ko mi je mami likala, hihi 

V zacetnih stevilkah 50 in 56, 56 sem ziher imela toliko bodijev, 50k pa malo manj. Ne maram dojenckov v prevelikih oblacilih in zavihanih rokavih :) se je pa moja rodila 50 in 3500, pa je 50 od h&ma nosila ene 3 tedne cca.  Sem jo pa dolgo oblacila v dvoje dolge rokave, prve 3 mesece ziher, rojena je zacetek oktobra, tudi za tega otrocka ne bom imela kratkih rokavov za zacetek, tudi ce bo topel september. 

Poleg tega pa se brisaca (jaz sem jo od zacetka brisala s tetra plenicami po kopanju, ker mi je bilo lazje kot z brisaco), plenicke, to to tetra krpice za umivat in za podiranje kupckov, za dojenje, da ni vse po meni teklo ipd. Teh ni bilo nikol dovolj. 
Od kozmetike:
To to krpice za umivanje
To to vatke, kasneje DM vatke, ko ni vec mala rita, ker jih hitro porabis 
Hladilno mazilo (zdaj ga ne bom mazala za vsako previjanje, samo po potrebi) 
Sudocrem kupila naknadno, ko je imela vneto rito
Mandljevo olje (ga nismo potem uporabljali, ker je dobila izpuscaje po njem) 
Navadno trdo milo 
Palcke za usesa
Za popek od zacetka alkohol 
Male vatke okrogle, zlozenci (za popek) 
Fizioloska raztopina (najcenejse ampule so v leclercu!) 
Okrogle ploscate vatke kot za kozmetiko
 D3 kapljice biogaia 
Duda 2x 
Dekica 
krtača za lase (mehka)

Imela sem se eno stekleno flasko od nuka, v P je moz dokupil se dve, ker sem si crpala, da je lahko en obrok ji dal on in sem lahko spala. 😊 Ce ne bi dojila, bi sel on dokupit flaske.  
No, cunj sem zagotovo imela vec kot pise zgoraj, ampak nekje za zacetek, potem pa vidis, ce ti cesa manjka ipd, pa posljes moza/mamo/sestro/prijateljico se iskat, ce npr veliko poliva ipd. 

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 28.5.2019 12:48:47 >

(odgovor članu Taska87)
Neposredna povezava do sporočila: 683
   RE: Septembrke 2019
28.5.2019 12:46:30   
Yuki
Taska, moj seznam za prejšnjo pripenjam. pri oblekah se nikakor ne spomnim, koliko stvari sem imela, ostalo v glavnem kar drži. Je pa to, kar rabiš zelo odvisno, od sloga starševstva, ki ga ubereš - im ima gotovo vsaka svojo verzijo ...

SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO
- vsa nabrana zdravstvena dokumentacija
- materinska knjižica
- zdravstvena izkaznica
- napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
- poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice)
- osebna nega : toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant, šampon, britvica, vazelin…
- lanolin mazanje prsi (ne pozabi)
- vložke - vir 80 (v Ljubljani dobiš kolikor rabiš)
- pijačo, voda, prigrizki
- mobilni telefon in polnilec za mobilnik
- fotoaparat
- denarnica
- knjige
- copati z gumijastim podplatom, japanke , nogavice(ni nujno)
SEZNAM ZA IZ PORODNIŠNICE:
- sp. perilo, nogavice, nedrček za dojenje
- obleka za domov (lahko kar tista, v kateri si prišla v porodnišnico - najmanj komplikacij za očeta:)
OTROK
- 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers)
- 1 povijalno plenico
- žabice
- 2 spodnji majici (tetra)
- 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka) ,
- 1 vrhnji komplet (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez in odvisno od vremena še kombinezon z nogicami
- copatki ali nogavičke
- otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
- avtosedež za pot domov

SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA
SPANJE
- Posteljica oziroma košara
- ležišče – jogi
- odeja, dekica
- 2 – 3 kompleti posteljnine
- 3 rjuhe
- 3 flanele
- Obloge za zibelko ali posteljico (blazine za ograjo)
- večja plenica oziroma odejica za povijanje, spalna vreča (rabiš kasneje)
HRANJENJE
- blazina za dojenje
- Nedrček za dojenje
PREVIJANJE
- Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari
- podloga za previjanje zložena deka in nekaj za prekriti
- plenice (bombažne ali za enkratno uporabo)
- 5x povijalne plenice - če ne uporabljaš bodijev
- male krpice za umivanje (10x)
- 2 posodici za vodo – dobro prelivanje!
- vata za umivanje ritke
- milo (trdo za dojenčke)
- hladilno mazilo (iz lekarne), za rezervo malo močnejše mazilo za primer vnetja - s cinkom (recimo Sudocrem)

HIGIENA
- banjica
- mandljevo olje
- Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči - najbolj praktične so ampule, ki so najcenejše v Leclercu
- posamično pakirane sterilne gazice za čiščenje popka
- Otroške škarjice za nohte (topa konica)
- aspirator za nosek (Nosefrida)
- 2 veliki otroški brisači
- igrače

SPREHOD
- lupinica ali avtosedež
- Voziček
- globoka košara
- senčnik, sončna zaščita, dežna zaščita
- ovčka za v vozićek - rabiš kasneje
- dekca
- nosilka – Boba, wrap
- torba za previjanje (robčki, previjalna podloga)
- igrača za voziček

IGRA
- ležalnik - rabiš kasneje, ni nujno
- Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje poporodnih refleksov in za razvoj čutov) - igralna podloga - NI NUJNO, lahko tudi debelejša odeja, ki jo daš na tla ali penasta podloga
- igrače
OBLEKE
- 20 - 30 tetra plenic
- 15 majčk ali bodyjev (56 in 62 - odvisno od velikosti novorojenca) (rabiš kar veliko, ker oblačiš dve plasti - sploh pri teh poznopoltnih verjetno rabiš manj debelih in več tankih)
- 3 tanke kape
- 2 debeli kapi
- 5 pajacov za spanje
- 5 hlač
- 2-3 jope ali debelejše majice
- 4 pari copat in nogavic
- topel kombinezon - pri septembrčkih rabiš šele kasneje
- rokavice (proti praskanju)

NEGA MAME
- Vložki Vir 80
- Mrežaste hlačke
- ledeni obkladki (če si šivana)
- pojdi k frizerju pred porodom
- čaj za dojenje
- prehranski dodatki - magnezij, vitamini

(odgovor članu Taska87)
Neposredna povezava do sporočila: 684
   RE: Septembrke 2019
28.5.2019 20:01:42   
naty1989
Taska87

Sem ti slikala sezname iz ene fajn knjigice baby book - priročnik od nosečnosti do 1.leta. iz leta 2017. Tako da je skoraj novo in se bo letos še isto potrebovalo. Ne vem kje se knjigica dobi, jaz sem jo dobila. Res jo priporočam, ker je noter čisto vse, komplet nosečnost, pregledi v nosečnosti, tedni v nosečnosti, porod in potem dalje ko dobiš otroka, vse od nege, kopanja, tudi kakšne preglede ima dojenček, celo vse piše od njegovih delov telesa kakšne ima, pa do tega kako ga dojiti, kdaj uvesti normalno hrano in še in še. 

user posted image

Zdaj pa še sezname


user posted image


user posted image


user posted image


user posted image

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 685
   RE: Septembrke 2019
28.5.2019 20:08:51   
naty1989
Taska 87
Nam na starševski šoli so rekli da dobimo olivno olje za mazanje gubic dojenčka tam v porodnišnici, pa še eno kremico če pride do vnetje, mislim da si jo ti ribica** omenila. Pa lanolin še dobimo če bo prišlo do vnetja prsnih bradavic. 
Ja bolj težko je za brat, samo mislim da se da ugotovit kaj piše. Je pa kr obsežen seznam. Jaz se ga bom držala.




(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 686
   RE: Septembrke 2019
28.5.2019 20:14:23   
Ribica **
Ti seznami, kjer pise vse 62 za zacetek za otroka, so kar nekaj. 3/4 dojenckom je to stokrat preveliko. Tako da ce pricakujete vecjega otrocka, vseeno kupite 56 za zacetek, saj pa spet ne rabi tako ogromno stvari. Moja je 62 zacela nosit pri treh mesecih  


(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 687
   RE: Septembrke 2019
28.5.2019 20:16:08   
Ribica **
Za olje pa nekatere patronazne svetujejo, da das v banjo, ko ga kopas, da nima suhe koze. Pa ce ima temenca, da z njim namazes. Sicer je za temenca fajn pena od mustele, samo cena je grozna, okrog 16e, jaz je v enem letu nisem porabila, pa sem ji se potem s tem umivala laske. 


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 688
   RE: Septembrke 2019
28.5.2019 22:04:14   
naty1989
Ribica**

Ja to za te številke je bolj tako tako. 62 je res malo veliko, sem tudi jaz vprašala okrog pa so rekle vse ki so imele dojenčke da so začele pri 56 št. Mogoče je za kakega otroka še to preveliko ampak ni pa takoj premalo. 

Me še pa nekaj zanima glede pranja cotik. Recimo če ste, tiste ki že imate otroke uporabljale mehčalec? Baje ga odsvetujejo. In še kateri prašek ste uporabljale za dojenčka? 

Pa še to me zanima, kako ste oblekle dojenčka, koliko slojev ste mu dale? Recimo če je v prostoru 21,22 stopinj in predvsem kako ste jih oblačile ponoči? Kako za zunaj? ... 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 689
   RE: Septembrke 2019
28.5.2019 22:50:00   
Ribica **
Jaz sem vse oprala z baby praškom od DM-a in s sensitive mehčalcem od lenorja, sem ga pa dala za cel stroj 7 kg max pol pokrovčka, sušilca, razen za tetra plenice, za njene stvari nisem uporabljala, razen za par Lidlovih stvari, za katere sem želela, da se skrčijo. Od začetka sem vse njene cunjce oprala ločeno, pa še kak stroj od začetka oz. sem še za naše stvari uporabila enako kombinacijo, ko sem pa videla, da nima kakih težav s kožo (naša oblačila, posteljnina, brisače ipd. je bilo vse oprano s praškom in mehčalcem, ki ga uporabljam sicer), pa sem opustila te baby zadeve in prala vse skupaj, ni imela pa nikoli težav s kožo ali kakih alergij. Ima pa DM tudi mehčalec prav sensitive brez vonja, se mi zdi, enaka linija kot prašek. S tem smo npr. mogli vse preprat nečaku, ko so mu diagnosticirali atopični dermatitis, njemu seveda brez mehčalca, samo z alkoholnim kisom.

Kot sem napisala že zgoraj, sem jo cca 3 mesece, če ne 4, oblačila v dva sloja - za doma je imela 2x bodi ali bodi + majčko in hlačke, po potrebi nogavičke. Za ven sem ji dala še flis jopico, hlačke (npr. trenirko) in kapico, če je bilo pod 15 stopinj, pa dekico in prevleko od vozička. Sem imela pa vedno dve dekici s seboj in po potrebi pokrivala/odkrivala. Fajn so tudi ti pajacki medvedki, kosmati, da ga ni treba toliko oblačit za ven (samo 2 x bodi + žabice), za potem, ko je hladneje. Pri 3-4 m nekje sem ji pa začela oblačit bodi s kratkimi (kot sebi spodnjo majico) in čez majčko z dolgimi. Pravilo je, da ima en sloj oz. ene dolge rokave več kot oblečeš sebe. Eni so bolj vročekrvni, drugi so bolj zmrznjeni, na vratu oz. hrbtu preverjaš temperaturo, ni fino, da ga pregreješ, če jim je vroče, so tudi sitni in jokavi. Doma imamo pa cca 22-23 stopinj.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 690
   RE: Septembrke 2019
30.5.2019 7:12:01   
smile_1
Živjo vsem! Hvala za vse napotke! Midva sva z opremljanjem sobice ze konec, voziček tudi že imava, čakajo naju še nakup oblačilc in pripomočkov iz lekarne. Tista, ki je spraševala, ce je katera bila na 3D/4D pregledu - midva sva bila in pikec se je tudi na zacetku skrival z rokico, no potem smo ga pa malo zdrmali in je odkril obrazek. Cudovit je! Pravi mali princ po atiju :-). Mi je pa rekel Pusenjak, da je otrok predebel/prevelik po obsegu trebuscka (odstopanja so cca 2-3 tedne glede na starost) in da imam zg. mejo plodovnice in mi priporocil dieto (brez belih OH, brez sladkorja) - OGTT je bil negativen in sladkor sem imela cisto v mejah normale...  To zdaj upostevam, kile pa se vedno narascajo enako hitro kot prej :-). Sem na +9, 26 tednov 1/7. Glede na to, da je ata tudi bil ogromen dojencek, so lahko tud geni. Al pa bomo sli prej ven :-))). 
Lep dan vsem!!!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 691
   RE: Septembrke 2019
30.5.2019 9:33:27   
Mal_
Hej hej. Evo, za mano je se zadnji izpit, tako da sem malo bolj sproscena, do konca se bom sprostila pa ce bojo rezultato taki k morjo bit😂 kar se tice opreme in vsega, mam od prve se vse cunje, obutev, opremo.. Edino kozmetiko bom sla pol nabavit, najbrs enkrat septembra😂 je pa tako... Itak se nabavi vsega ko mas prvega otroka, ker niti ne ves kaj bo prav prislo pa kaj ne. Js mam na primer ogromno enih cunj, se nove, nikoli oblecene. Nekaj sem jih dobila, nekaj daril, nekaj kupila, pol pa itak ne pride na vrsto vse. Kar se tice tetra plenic.. Meni jih ni blo nikoli dost. Sem jih mela pod sabo pri dojenju, pod njeno glavo ko je lezala, ce slučajno bruhne kaj mleka ven... Tega mam res ogromno, pa mi je tut prav prslo. Kaj js prirporocam je ribje mazilo. Ta kremica pozdravi vnete ritke, vnetja med gubami, namazes lahko ce ma otrok temencka, in gre res popolnoma vse dol.. Nam je odgovarjala, uporabljal smo jo do 2.leta. Mustela ni mela moc ucinka, tale krema pa top. Tut v porodnisnici nm otrocke negujeji s to kremo, tk da ko ti ga po jutranji negi pripeljejo tako lepo diši haha😍

Kar se tice 3d/4d midva ne bova sla.. Meni bo jutri spet malo posnetkov nardila, ko imamo kontrolo, ker sr na morfologiji ni vidlo obrazka. In moja dr vedno naredi slikice, navadne in 3d.pogleda pa tudi cisto vse do potankosti, razlozi in se res zavzame. Tk da nimamo potrebe po tem😊 upam pa da bo vsem ki greste ostal v najlepsem spominu. Zanima pa me, ce ze kaj otekate? Jaz imam zvecer noge kar malo zatecene... Pri prvi jih nisem imrla tako zgodaj se... Aja pa grozne krcne zile imam, reees grozne. Tudi po spolovilu 😐 sploh ne morem kake obleki e oblect al kaj takega lepega, ker to tako ven strli in se potem ne pocutim ok... Jaz sem 23 4/7 noseca, pa sme pridelala ze ene 12kg. Cakam ce se lahko mogoce na kako sladkorno zgovarjam😂 sam dvomim, nism mela nikol tezav s tem, pa tut v familija nimamo... Ampak nekaj rabim da bi se zgovorila 😂😂 Nimas kaj, bomo ze hujsali ko bo cas za to😊 vazno da bejbiji rastejo. Moja je tooook aktivna, brce so na case ze kar bolece.. Pa cez cel dan in noc je aktivna... Upam da se bo po porodu umirila, ker prva je bla ful pridna in tut riten je mela ze v trebuhu... Tale pa galami ko prava babnca😂No sem se malo razpisala.. Ampak se je lepo s kom malo menit, delit izkusnje😊

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 692
   RE: Septembrke 2019
30.5.2019 9:39:31   
Ribica **
Meni noge zatekajo, ja, so mi ze prvi prvi takole hitro, ampak ni sile. Poznajo se sivi od hlac, pa rob nogavic ipd. S krcnimi zilami na sreco nimam tezav, ima pa ena oktobrka, ki je zdaj spet noseca (nastja1), ampak ne klepeta tu z nami, samo pri nasih starejsih otrockih. :) je imela kar nekaj tezav z njimi v prejsnji nosecnosti. 
Uf, ribje mazilo, se dobro, da ga v LJ P ne uporabljajo. :) a smrdi po ribah? Jaz jih ne jem in mi grozno smrdijo, tako da tudi kreme pri prvi seveda nisem kupila :) 

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 693
   RE: Septembrke 2019
30.5.2019 10:17:15   
Malinca07
Mal_ čestitam še za zadnji izpit :) Se strinjam s tabo, pri prvem otročku nakupiš vsega čisto preveč. Vsaj jaz sem...od oblačil do kozmetike, igrač, raznih pripomočkov...zato je moj seznam za drugega dooosti krajši :) Oblačila bom imela v 56 in tako kot je Ribica napisala, nič kratkih rokavov, samo dolge. Par bodijev, ene 3 pižamice, žabice, hlačke, majice, kapice, nogavičke, toplješi pajac... In pa ja, tudi jaz sem porabila ogromno tetra plenic, so mi res prišle prav (dojenje, podiranje kupčka, kopanje, ležanje na njih, ni da ni, vsestranska uporaba). Od kozmetike sem pri prvi tudi jaz najrajši in najbolj pogosto uporabljala ribje mazilo - Ribodermin. Ribica, brez skrbi, nima vonja po ribah, prav prijeten vonj ima, meni diši :)
Ooo, Smile_1, vidva sta pa pohitela, že vse pripravljeno, super! :)
V prvi nosečnosti sem bila na 3D/4D pregledu, mi ni žal, je bilo lepo in vse, ampak se kljub temu, tokrat ne bom odločila za ta pregled. Moja G tudi pri vsakem pregledu na hitro naredi še ultrazvok in vedno dobim kakšno slikico (čeprav se je do sedaj vedno skrival in se ni želele pokazat). Sem pa trenutno v 27.tednu nosečnosti in joooj, da še vam pojamram. Zadnji teden sem katastrofa. Verjetno je krivo tudi vreme (poletje letos sploh bo?). Mislim, da na noč vsega skupi spim ravno za 3 ure, skoz se premetavam, zbujam, vstajam, ne paše mi nobena pozicija. Križ me boli (v prvi nosečnosti me ni nikoli), ko hodim me boli tam okoli trtice..Vglavnem, počutim se, kod da sem že tik pred koncem, ne pa v začetku zadnjega trimesečja :( Upam, da se vreme kaj izboljša in z njim počutje.



< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 30.5.2019 10:20:12 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 694
   RE: Septembrke 2019
30.5.2019 10:36:13   
Sparkles7

IZVIRNO SPOROČILO: naty1989

Sparkles7


Čestitke za parček user posted image . Je fajn imeti eno punčko pri tolikih moških,haha. No super, da si malo delila svojo izkušnjo. Vem da tudi po porodu ni vse idealno, enim je celo huje kot pri samem porodu. Zanima me za te protibolečinske katero so ti pa dali, če mogoče veš? pa če si jih lahko dobila kadarkoli ne glede na uro? Pa so ti veliko pomagale? Sory ker veliko sprašujem, samo me zanima kako bi se odločila, ker ne bi zmogla iti v popadke brez vsega, to bi mi bilo najbolj grozno od vsega.



Hvala Naty user posted image Ne, žal ne vem katere protibolečinske tablete so mi dajali. To je bilo sicer po porodu, zjutraj pri viziti mi jih je vedno zdravnik napisal, se ne spomnim če je bila ena na dan ali dve. Ampak je bilo dovolj, da v porodnišnici ni bilo tistih ta hudih bolečin (sem pa seveda težko sedela, vstajala ipd)... ampak razbolelo se je pa potem doma brez tablet. Doma sem imela pa samo Lekadol, kar pa itak ni delovalo.
Za porod sem sicer imela v mislih tudi epiduralno, ampak sem potem bila brez, ker je šlo vse kar na hitro... Imela sem tudi občutek, da babice raje vidijo da si brez epiduralne, ker lažje spremljajo kaj se dogaja s tabo in tvojimi občutki. Dali so mi potem že v porodni neko protibolečinsko injekcijo, ampak težko rečem kolikšen učinek je imela user posted image Bi mogla probat še brez, da bi lahko povedala user posted image Ampak saj pravim, meni porod ni bil tako grozen, ga imam v spominu kot lepo izkušnjo. Mali je imel sicer zelo velik obseg glavice, zato sem tudi pomoje bila tolk velik šivana. Tko da se zdej pri dvojčkih tolažim in psihično pripravljam, da bo porod (pač če bo naraven), itak lažji, ker bosta manjša in bosta lažje šla ven user posted image user posted image Rodila pa sem drugače v NM.
Mehčalca jaz nikoli ne uporabljam, ker imamo sušilca. A tudi če ga ne bi imeli, mehčalca za baby cunjce sigurno ne bi uporabljala. Se mi res zdi to sama kemija, ki pač ostane na oblačilih kot nek mehak filter in se mi zdi logično, da ga odsvetujejo. Prašek imam pa Persil sensitive gel - ga sedaj uporabljam praktično za vse stroje, edino za bele dam včasih navaden prašek. Za vsa oblačila uporabljam sušilec, tetra plenice smo od začetka nekaj časa likali, potem ne več. Tudi kar se kozmetike tiče smo mi uporabljali res minimalno, tudi kože mu še sedaj praktično ne mažem. Je pa seveda odvisno, če ima otrok kakšne problem, občutljivo kožo... Mandljevo olje smo imeli (po potrebi v banjo, za namazati suho kožo od začetka, za namazati temence in jih potem čez par ur počešeš med umivanjem, za kaniti na krpico ob čiščenju pokakane ritke), kremo Dr. Pasha (za ritko in za ostalo kožo, mi je odlična), za vneto ritko Sudocrem, šampon bomo imeli sedaj od Afrodite (uporabljamo sedaj pri starejšem in so mi fajn zadeve) in mislim da je to to.

Ja, kar se tiče seznamov je res hitro vsega preveč... Ampak je pa težko, želiš imeti pripravljene stvari in prvič res nimaš občutka kaj lahko dokupiš kasneje... Tetra plenic recimo mi nismo veliko rabili, ker ni nikoli polival in bruhal. Lahko bi jih. Bom pogledala če imam še kje seznam...


Pa še ostale stvari malo pokomentiram... Sama recimo nikoli nisem imela bolečih oziroma občutljivih prsi v začetku ali med nosečnostjo. Tudi nisem imela občutka, da so se mi med nosečnostjo kaj povečale, ali pa pred porodom ni bilo še nič izcedka... Tako da sem se sekirala, če bo mleko... In evo, sem dojila malega 23 mesecev user posted image

Noge mi še nič ne zatekajo, tudi prvič mi niso. Križ me zelo matra, to je moj glavni problem. Tako da moram kar počivati. Če mi uspe se že dopoldne malo uležem, ker če pridem do kavča šele popoldne, me že vse boli. Se res trudim, da se pazim in počivam vmes, ker me je pri dvojčkih res najbolj strah prezgodnjega poroda.

Mal_ čestitke za opravljene izpite!! user posted image Naj bodo še rezultati super in si zaključila user posted image Mi smo končno začeli urejati sobe, da prestavimo spalnico, mali dobi svojo veliko posteljo in sobo... Potem pa lahko začnem pripravljati in prati cunje, ker bi glede na to da sta dva res rada imela kar prej pripravljeno. Imam pa res velik trebuh, in tudi občutki so čisto drugi kot v prvo :D Sem imela v porodnišnici v Lj še tisti kontrolni pregled po morfologiji, sem se počutila skoraj kot da pašem tam med nosečnice, ki so bile že skoraj s popadki v čakalnici user posted image user posted image Drugače je bila kontrola načeloma ok, ampak tista lisa v možganih je še čisto majhna in so dali za vsak slučaj še en pregled čez 4 tedne.
Imam pa v ponedeljek test za sladkor user posted image Bom dva dni prej malo pazila kaj pojem. Aja pa v torek (ko bom 24t1d) se grem pa cepit tisto obnovitveno proti oslovskemu kašlju za nosečnice. Hvala tisti, ki je to omenila. Res nisem nikjer drugje zasledila tega. Mi je pa pediatrinja zelo priporočila cepljenje, sploh glede na to da bosta dva in da gre naš mali septembra prvič v vrtec (oziroma to bomo skoraj sigurno itak za par mesecev prestavili)...

Evo, pa sem se še jaz razgovorila user posted image Ko si vzamem čas, se me ne da ustavit user posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 695
   RE: Septembrke 2019
30.5.2019 10:39:36   
Sparkles7
Aja, za konec moram še vreme pokomentirat user posted image user posted image user posted image Ja, res je grozno, poletja ni in ni... Ampak veste kako bo, takrat ko bomo z največjimi trebuhi in komaj še živeli, bomo pa sigurno imeli ene par vročinskih valov user posted image Nič skrbet ;)

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 696
   RE: Septembrke 2019
31.5.2019 11:37:04   
naty1989
Ribica**


Hvala za vse informacije, prašek iz dm sem že kupila. Tako da bom nekje pol leta prala z njim samo otroške cotike, pa posebej to tako, potem pa mislim da greš lahko počasi na normalen prašek pa lahko skupaj z ostalimi cotami pereš, no tako nekako pravijo. Če ni težav. To glede oblačenja nisem bila ziher, ker so mnenja različna, eni tako drugi drugače...pač potem praksa nekako pokaže svoje in sam vidiš kako ravnati, je pa res da pri prvem otroku malo dlje rabiš. Pa tudi kot praviš otroci so različni, ene bolj zebe, enim je pa vroče,haha. Za temperaturo pa vem kako preverjati. Pa tak je še polno enih malenkosti ko ne vem, pa ti kdo pove in hvala bogu da je tako, da potem na koncu izveš vse kaj rabiš :).


Mal_


Čestitke za opravljen izpit user posted image . Upam da zrihtaš čim bolj uspešno vse skupaj, da se potem sprostiš in uživaš v še teh parih mesecih nosečnosti, ki bodo še prehitro minili.

Ja na začetku sploh če je prvi otrok tako nabaviš vsega v neomejenih količinah, sploh cotik,haha. Na koncu pa rabiš mogoče samo polovico, ostalo pa tako preraste. Samo je problem, ker res ne veš kaj kupit in koliko, da ne bo preveč ali pa premalo. Sicer če je premalo še vedno lahko dokupiš, danes ko se da vse dobit za dojenčka, ni več problem. Jaz sem mnenja da se določene stvari ki so res nujne kupijo zdaj, ostalo ko pa ni tako nujno pa po potrebi. Na koncu tako sam vidiš kako je. Pa kaj rabiš in česa ne...


Meni že malo otekajo noge, mislim da se bo počasi začelo. Nimam pa nekega velikega trebuha, tako da se še lahko lepo gibljem, sicer se že zadiham, ampak še ni sile, glede na to da sem že kar daleč, 26. teden že začenjam. En teden še pa še samo zadnje trimesečje, uh kam čas gre. Čutim pa že da je trebuh vedno večji, čeprav ni videt, sploh ponoči že malo težje spim, pa ko se obračam se mi da sem kot sod,haha.


Krčne žile imam jaz tudi, sem jih že prej imela. Mažem se z divjim kostanjem. Ne vem če kaj pomaga, samo meni fajn noge hladi. Baje pa da proti krčnim ne pomaga nič da bi se jih znebili, pa vedno več jih je z leti. Sploh če si podvžen. Tudi jaz že konkretno čutim brce. Jaz ji v hecu pravim da je prava mala boksarka že, prijeten občutek :).


Sparkles7


To sem brala, da če je velik obsek glavice da si potem lahko kr fejst šivan. Ampak nekako vse preživiš, samo da je zunaj,haha. Tudi jaz se tolažim, da mogoče pa le ni tako hudo, da le vse nimajo tako hude porodne izkušnje...pa da imajo punčke manjše glavice, da bi vse skupaj le šlo skozi. Malo se bojim da bi me šivali, ampak vseeno bolje kot pa da bi bila cela raztrgana. No tega me je kr strah ja. Tolažim se s tem, da je danes vseeno drugače, da ti pomagajo, da te čuvajo kollikor tolikor, da nisi čisto raztrgan...včasih pa je bilo hujše. Kako pa bo bomo pa videli, upajmo da bo vse ok :). je pa res da manj razmišljaš o tem, boljše je :).


Mandljevo olj zelo priporočajo za dojenčke ja, pa sudokrem. Mogoče bom pa poskusila kaj takega.


Vreme je pa res bilo grozno, sam dež. No danes se je malo popravilo. Ampak se ne sekiram, če poleti ne bo tiste grozne vročine, 32,33 in več, ker na splošno nimam rada vročine in komaj čakam da se shladi. Bo pa nam vsem še konkretno vroče, sploh ko bomo z velikim trebuščki hodile okrog tam avgusta,haha. In bomo že komaj čakale kake deževne dni :).

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 697
   RE: Septembrke 2019
31.5.2019 22:31:20   
Ribica **
Jaz sem zdaj gledala te videe na Siolu, kjer so predstavitve P, pa so na Jesenicah rekli, da je kao ruptura manj nadlezna za mamico kot pa rezanje presredka, vcasih so pa kontra govorili, da lazje lepse zasijejo, ce prerezejo, kot pa strganine, pol pa vedi, kaj je res. 33% porodnic se pri njih raztrga, epizozomij imajo pa ful malo. Moja je imela kr veliko glavo, mislim da 35 cm, ce ne 36 cm. Nikoli nisem ziher za to mero :)




(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 698
   RE: Septembrke 2019
5.6.2019 8:25:03   
naty1989
Ribica**

Kaj pa je ruptura? Nisem še slišala za to. Ko sem bila v starševski šoli so rekli da pri njih prerežejo presredek, če vidijo da drugače ne bo šlo. To pa vrežejo zato da ne pride do večjih raztrganin. Je pa tako da gre medicina naprej, vedno kaj novega iznajdejo. Ampak hvala bogu da je tako, ker je lahko boljše za mamico tudi, mogoče je tud manj nadležno in manj boleče...včasih recimo nič ni bilo tega, si rodil kako si, pa če si imel srečo si bil brez raztrganin, drugače pa raztrgan. 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 699
   RE: Septembrke 2019
5.6.2019 8:39:28   
Mal_
Ruptura pomen raztrganina...

Js si isto ne predstavlam kako je lahko celjenje rupture boljse kot prerez. Ze sama rana je lahko potem klinasta in neenakomerna... Se pravi grse zaceljena. Ze ce si to predsatvlam na katerem drugem delu telesa.. Sivanje je lazje, rana poteka po enem rezu... Haha kaj vem, bolj ko razmisljam manj mi je jasno kaj so hoteli s tem povedat. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Katero ime izbrati?
kimica86

Ne moremo se odločiti.. Pomoč bi prav prišla..

Alina (63%)

Luna (19%)

Aria (18%)


Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!