|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slab sluh-vpliva na to prehlad?
21.12.2015 21:22:34   
zita
Pozdravljeni.
Imam 5 letnega sina.Ze dva tedna mu tece iz nosa gosta sluz.Vmes je sicer tudi kasljal vendar smo kaselj kar posanirali.Dnevno dela inhalacije ter izpiramo nos z fiziolosko raztopino.Omenim naj, da uporabljamo nasopure pumpico.Zadnje dni opazam, da slabse slisi oziroma me kaksno stvar vprasa dvakrat.Je to lahko posledica prehlad oziroma vecje kolicine sluzi iz nosa ali pa celo da nepravilno izpiramo..sluz bi morala steci po grlu, pri nas pa pride po drugi nosnici ven, ker mu izpiramo v sedecem polozaju.
V septembru smo imeli pregled pri orl zaradi slabe izgovorjave sicnikov in sumnikov-po navodilu logopeda, vendar ni ugotovil nobene posebnosti in je napisal da normalno slisi.
Ima kdo izkusnje s tem..je to lahko od prehlada?
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
22.12.2015 6:48:39   
petea
Sicer ne vem, kako se pravilno izpira nos - a če veš, da ga izpirate napačno, zakaj najprej ne spremenite načina čiščenja v takšnega, kot je v navodilih?
Verjetno že ni brez razloga priporočen na določen način.


In, ja. Prehlad in ostala obolenja zgornjih dihal lahko vpliva na (začasno) slabši sluh.
Spremljaj in po potrebi zahtevaj nov pregled na orl.


(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
23.12.2015 0:08:46   
madjanca
Jaz vedno, ko sem prehlajena, slisim dosti slabse.. in poznam kar nekaj takih ljudi. Mislim, da pocakajte, da prehlad mine in ce se stanje ne izboljsa, potem k zdravniku...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
26.12.2015 15:46:51   
Damuš
Tudi moja osebna izkušnja je, da lahko prehlad vpliva na sluh. Se spomnim, da sem bila enkrat na pol gluha, ko sem bila prehlajena (bila sem že konec najstniških let). Je minilo samo od sebe.

Kar se pa spiranja nosa tiče ...

Jaz sem nekje prebrala (se mi zdi da na forumu Pediatrija na med.over.net, da mora pri spiranju voda priteči skozi drugo nosnico ven.
No, nam to še nikoli ni ratalouser posted image user posted image .

Pumpice, ki jo omenjas ne poznam. Mi imamo baby vac, ki se priključi na sesalec in je zakon. Sploh pri 5-letnikih, ki se ne bojijo več sesalca. Potegne sluz iz bogvekje.

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
6.1.2016 10:17:59   
Daenerys
Hej,

Tudi moja hčerka sliši dosti slabše, ko je prehlajena. Pri njej je problem, da ji tudi iz ušeska ne priteče nič ušesnega masla. Naredi se ji kakor nek čep in tudi zato ne sliši. Drugače pa ima tudi povečano žrelnico in dajemo Nasonex.
Sem že bila pri specialistu na ORL, pa so mi rekli, da naj kar uporabljam Nasonex, če bo treba in bo. Samo to vseeno ni trajna rešitev. Kaj pravite?

lp Katja

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
6.1.2016 12:36:13   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Daenerys
Drugače pa ima tudi povečano žrelnico...


Operacijo žrelnice.

(odgovor članu Daenerys)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
6.1.2016 12:43:39   
Daenerys
Hvala za odgovor "Petea". Tudi na to sem že večkrat pomislila. Ko sem to omenila specialistki, mi je ta operacijo odsvetovala oziroma je rekla, da bi s tem še počakali, če res ni treba in najprej dajali zdravilo. Če se ne bo izboljšalo, pa bom gotovo še bolj razmišljala o možnosti odstranitve žrelnice. lp Katja

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
6.1.2016 13:07:27   
nejcko
Naš mulc je bil 2x operiran žrelnico, drugič so mu odstranili še mandeljne, 2x je dobil timpanalne cevke v ušesa. Brez tega bi bil otrok še danes verjetno naglušen.

(odgovor članu Daenerys)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
6.1.2016 13:09:03   
Daenerys
Hvala za tale odgovor.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
6.1.2016 13:27:57   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Daenerys
da bi s tem še počakali, če res ni treba in najprej dajali zdravilo. Če se ne bo izboljšalo, pa bom gotovo še bolj razmišljala o možnosti odstranitve žrelnice. lp Katja


Žrelnice se ne odstrani, samo zmanjša se jo.
Do sedaj sem slišala samo za en zaplet pri operaciji, pa še ta je bil bolj zaradi drugih zadev, kot neposredno zaradi posega.

Vsi ostali s(m)o pri svojih otrocih opazili izboljšanje po operaciji.

Glede na praviloma dolge čakalne vrste si lahko med čakanjem še vedno premisliš, sploh, če bi se stanje zaradi rasti otroka izboljšalo že samo po sebi.

(odgovor članu Daenerys)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
6.1.2016 13:29:28   
Daenerys
Petea hvala, bom naslednjič pri zdravnici predlagala, da tudi mi zmanjšamo žrl z operacijo.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
6.1.2016 14:31:01   
nejcko
Aja, še to lahko napišem, ker sem šele zdaj res prebrala tvoj prvi post user posted image
prej sem samo na hitro odgovorila.

Jaz sem zelo dolgo težila sinovi pediatrinji, naj ga pošlje na preiskave, pa isto ni hotela slišati, celo očitala mi je, da hočem sina na vsak način spraviti pod nož user posted image

Sin je namreč nizke glasove (p, b, m, n) zamenjeval, zelo glasno je govoril, pravzaprav vpil, pri govorjenju pa se je nenormalno slinil, dejansko mu je slina tekla iz ust. Iz nosa mu je non stop curilo, sicer pa ni bil dosti bolan, tudi ušesa je imel vneta samo enkrat.
Kljub vsemu naštetemu sem od pediatrinje dobila samo nesramne odgovore.

Na prvem pregledu pri logopedinji pri 5. letih, je ženska v 5 min ugotovila, da je otrok naglušen in nas napotila k foniatru, nato pa dalje na orl. Preiskave so pokazale, da je sin delno naglušen.

No, ostalo sem pa že napisala. In moram potrditi, da je sin od odstranitve žrelnice in mandeljnov zdrav kot riba. Trkam!

(odgovor članu Daenerys)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
6.1.2016 15:01:25   
Leela
Ko imaš prehlad, tudi odvisno koliko si občutljiv in kakšna viroza je, oteče tudi sluznica v ušesnem kanalu in lahko tako ostane tekočina v srednjem ušesu. Posledica tega je slabši sluh. Ko se pozdravi je ok, ker tekočina odteče. Problem pri spiranju nosa
je, da lahko sluz iz nosa potisne še globje v sluhovod, zato je potrebno spirati zelo nežno. Jaz nasopure uporabljam samo na sebi.
Moj sin je alergik in ima te probleme še izrazitejše pri prehladih. Parkrat mu je tudi bobnič počil zaradi tekočine (temu se reče izlivni otitits). na orl so mu ugotovili normalen sluh (ko ni bil prehlajen), vsak dan pa uporablja nasonex-pršilo za nos, ki blaži oteklino sluznice in mu dejansko pomaga.
Jaz bi svetovala zelo nežno izpiranje nosu (največ 10ml v nosnico) in še to ne pod pritiskom ampak nežno in večkrat na dan.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
23.1.2016 16:24:06   
marijarutar
Moj sin (7let) je imel slabši sluh kar 2 leti (od 3-5 let). Imeli smo in mnenje zdravnika z operacijo žrelnice, kot mnenje, da operacija ne bo pomagala.
Vozili smo ga sem in tja, imam celo mapo izvidov, od sampolačniških od napotničnih.
Ker ni bolehal se za operacijo nismo mogli odločit.
Potem smo 2 meseca intenzivno jemali Nasonex in na naslednjem pregledu je bil sluh ok. Niti kontrole niso bile potrebne.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
26.1.2016 14:00:23   
Paštetka
A je imel testiranje sluha tudi v tisti komori s slušalkami ali pač samo v ordinaciji?


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu marijarutar)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
27.1.2016 15:02:12   
marijarutar
Testiranja je imel v LJ in v Izoli. Nešteto avdiogramov in timpanogramov. Ja v komori s slušalkami večkrat.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: slab sluh-vpliva na to prehlad?
27.1.2016 16:01:29   
Paštetka
Sicer sem zito spraševala, ampak ok.
Moja dolgo ni mogla izgovajati določenih črk. Kljub 3 x učenju pri logopedu. Potem mi je potegnilo, kaj pa če ne sliši dobro. Ker se je ful trudila, pa se prepirala, kako da ne govori tako, če pa govori kot ji kažemo.
Pri zdravnici v ordinaciji je bilo vse ok. Sliši! Vse je ponovila v svojem "jeziku". Jaz sem pa slutila, da je nekaj narobe, ker ko sem bila s hrbtom obrnjena proti njej, me ni slišala. Slišala je nekaj, ampak ne kaj ji govorim. Niti v šoli niso pogruntali, ker smo ravno prvo leto imeli v razredu gluhega učenca, kateri je imel učiteljico znakovnega jezika, ki mu je prevajala. In moja mala, je malo gledala njo, malo učiteljico, malo tablo in je šlo.
Ko sva pa šle na operacijo žrelnice, sem pa vseeno prosila tam zdravnika, da ji prekontrolirajo še sluh. Rezultat? V bistvu je slišala, ampak zvoke, kot če bi bila pod vodo. Za bobničem je imela namreč veliko vode zaradi stalnih vnetij ušes.

In ko so ji vstavili v bobniče cevke, je bila drug otrok: "daj tv bolj potiho!" Ni se več drla in čez slaba dva meseca je znala pravilno izgovoriti vse črke. Od takrat še ni imela vnetega ušesa. Zdaj bo dve leti.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu marijarutar)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?