|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
27.1.2008 17:49:34   
katalena2007
sicer sem že kar nekaj linkov na to temo našla, a vseeno nič konkretnega (upam da nisem zgrešila), namreč stara sem 26let pa so mi slučajno zgotovili dva kamna, ki mi sicer ne delata težav ( razen občasnega špikanja pod rebri), a jih bodo vseeno odstranili, ker delava na user posted image , pa sem že tako imela 2SS, pa zdaj HSC, tako da me ne bi med nosečnostjo še to zadelo in ogrozilo mene in user posted image . V glavnem bila sem pri kirurgu na Jesenicah nekje sredi novembra2007, vem da je čakalna doba nekje 3-4mesece, a vseeno me zanima če katera ve ali je sploh možno da pokličem tja in vprašam kje sem na seznamu ( da vsaj približno vem ali bo to drug mesec ali pa sredi aprila) - ALI TO SPLOH POVEJO?

Zanima me pa tudi kako poteka okrevanje - ali se zbudiš v bolečinah, ali šivi bolijo, koliko časa je bolniškega staleža, pa predvsem me zanima da glede na to, da sedaj nimam napadov niti težav s katerokoli hrano, pomeni da jih bom kasneje imela?

za vse podeljene izkušnje se priporočam
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
27.1.2008 17:50:23   
katalena2007
soryy - LAPAROSKOPSKA OPERACIJA seveda

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
27.1.2008 18:32:57   
lex
Evo si našla enouser posted image

Za jesenice ne vem, jaz sem bila operirana v Slovenj Gradcu. Prejšnji dan sem morala zvečer priti na kirurški oddelek, kjer sem dobila še večerjo. Veliko izdatnejšo z klobasami in kruhom kot sem si doma sploh upala. Jaz sem jih imela veliko a drobne in so mi zelo nagajali. Niti jogutra 1,5%MM nisem smela spit ko sem šla po inekcijo buscopana ali kaj podobnega, da se je umirilo. Tud kolesarit nisem smela - takrat je bilo najhuje.

No zvečer sem prišla, zjutra nisem več dobila zajtrka in po 12 uri ponoči nisem smela niti vode več. Niti nekako nisem pogrešala. Vmes je prišla sestra, da mi je dala tamponček namočen v vodo za v popek, da se umazanija izlušči (tak je posotpek, jaz ga nisem imela umazanegauser posted image ) in 3 palčke za ušesa, da si potem to opereš in posušiš. zjutraj sem se morala stuširat in prinesla mi je tabletko Apavrina. Še sreča!!! nato so me odpeljali v operacijski blok pred operacijsko, kjer je par minut prišla prej ven moja cimra iz sobe. Če ne bi dobila Apavrina bi jim verjetno ušla, ker sem kar nekaj minut čakala, da so me odplejali not. Ko prideš not ti dajo na usta masko (posvet z anestistom imaš prejšnji večer ali zjutraj) in že te ni več. Zbudila sem se v prebujevalnici, kjer so me sestre iz oddelka pozabile in sem bila dolgo gor. No nič mi ni manjkalo.

Naredili so mi tri luknje: eno v popek, eno podprsnico in eno na desni strani trebuha. V eno potisnejo cevjo z zrakom in te naredijo umetno nosečega, da lažje pridejo zraven, druga je kamera in instrumenti, zakaj je tretja še zdaj ne vem. Pri moji cimri niso dobro videli pa so ji naredili še četrto. Če se kaj zakomplicira ali ima žolčnik izrastline te prerežejo naknadno po klasično.
Ko sem se zbudila mi ni bilo slabo in nič drugega kot pa rame so me zelo bolele to je od zraka, ki ti ga napolnijo v tebuh. Dobivala sem inekcije in tablete proti bolečinam. No drugi dan ob 1h me je doktor skoraj prišel prosit če grem domov, ker je bla ful gužva na oddelku.

Cel teden sem preležala v postelji in pridno jedla tablete, po 1 tednu sem bila že toliko, da sem prišla k sebi in začela skrbet za familijo. Moja Alina je bila takrat stara 3,5 mesece. sicer je ne bi smela dvigovat in nič ampak kaj naj za vsako figo koga kličem? Dieto sem potem morala imeti cca3 tedne, pa sem se mogoče počasi spravila na vso ostalo prehrano, edino pečenih jajc si še ne upam jest. me je ful strah. Pa če spijem kakšno premastno mleko morem tud kr it na WC.

meni ni žal, da so mi jih odstranili, ker z njimi ne bi mogla živet, so bili prveč user posted image . Obstaja knjiga: dieta pri boleznih žolča, jeter in trebušne slinavke, kjer ti piše kaj lahko ješ in tudi recepti so not. Meni je pomagala toliko, da nisem jedla same zelenjave.
Pa čim hitrejše okrevanje ti želim. In res ni prijetno če bi bila noseča in dobivala napade tega user posted image



_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
27.1.2008 19:36:52   
marita
jaz sem bila tudi na operaciji žolčnih kamnov v Slovenj Gradcu. Drugače sem iz Gorenjske, na Jesenicah je bilo potrebno čakati 1,5 leta na operacijo, v Slovenj Gradcu pa le 5 tednov. Z operacijo sem bila zadovoljna, potek operacije in okrevanja je napisala  Lex, pri meni je bislo podobno. Bolniško sem imela 14 dni, se pravi 2 tedna. Res sem se pazila, nisem dvigovala hčerke, tudi strogo dieto sem imela 2 meseca, potem pa sem vse začela jest in nimam nobenih problemov. Sedaj sem v drugo noseča in je vse ok, operacijo priporočam.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
27.1.2008 19:48:52   
katalena2007
Lex super odgovor - najlepša hvala, res si zdaj vsaj malo predstavljam kako naj bi to izgledalo, zakaj pa si dobila apaurin? Aha verjetno zaradi straha pred operacijo, no jaz sem do zdaj mela 3 pod splošno anestezijo in m oram reči da me niti ni strah operacij, le da je potem vse OK - KOLIKO časa pa poteka operacija oziroma koliko časa si pod narkozo?

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
28.1.2008 9:56:11   
bamby
Če imaš diagnozo žolčnih kamnov, potem pojdi na operacijo, ker če napadov še nimaš jih boš pa prav gotovo še dobila in verjemi, da niso prijetni user posted image user posted image user posted image .
Jaz sem tudi imela namen zanositi, vendar ko so se pojavili kamni sem šla najprej na operacijo in se šele potem odločila za  user posted image . Čeprav mi je os. zdravnica rekla, da bi mi že dali kaj proti bolečinam, vendar preveč user posted image  boli, da bi prenesla še pot do ZD, tako pa sem doma pojedla Spasmex in je po 10 minutah odlegel.

Opercija pa traja cca 1h, lahko da kaj več user posted image  in toliko časa te tudi držijo narkozi.

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
29.1.2008 9:26:59   
katalena2007
pa saj ne morem verjet, zdaj ko sem malo brala da se po eno leto čaka na operacijo, sem klicala na Jesenice in malo povprašala, namreč novembra ko sem bla jaz tam so mi rekli 3-4 mesece, zdaj pa kličem in kaj izvem - da bom na vrsti enkrat v jeseni - grooozno in celo razmišljam da bi jih dala malo na kako tv, ker povsod po netu majo informacijo da je pri njih čakalna doba 130dni!!!!!halooo to pa je razlika kajne, no potem pa sem našla bolnišnico Brežice, kjer pa praktično ni čakalnih dob - kaj mislite, naj grem tja? Saj veste malo je čudno, tam ni čakalnih dob v LJ pa recimo 2,5 leta - jao naše zdravstvo.......

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
29.1.2008 16:16:55   
valči
samo na hitro odgovorim z user posted image user posted image v rokah,jaz sem bila dec. 2005 operirana v brežicah in to laparoskopsko,sem imela hude napade in nujno operacijo pred datumom,čakalna doba 1 mesec.

super zadovoljna z osebjemuser posted image priporočam brežice
se še javim zvečer,mi malika joka


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
29.1.2008 18:40:33   
katalena2007
O super hvala valči, sicer sem bila danes pri svoji zdravnici, ker sem pač želela novo napotnico in povedala za svoj problem in zdaj ne vem naj bi bla prej na vrsti tudi na Jesenicah (ker želim valda čimprej začet delat nauser posted image ) ampak zaenkrat je vse en velik ? , tko da Brežice še niso izključene, če me ne bodo kmalu vzeli bom pa naprej težila da hočem tja, ker je res nesmisel da čakam če sem drugje lahko takoj na vrsti......takšna je moja odločitevuser posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
29.1.2008 21:04:06   
kaj@
pisala ti bom na zs

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
30.1.2008 10:28:57   
valči
katalena 2007,
veš,v Brežicah ni nič nenavadnega,da prihajajo tja iz raznih krajev,so navajeni in tudi strokovni.Moj oče je šel tja na operacijo iz Ptuja,ker v Mariboru je bila čakala doba dve leti.In,ko ga je zdravnik v Brežicah operiral,mi je povedal,da je imel srečo,da sem ga spravila hitro na operacijo,kerr bi bil mrtev,preden bi prišel v Mariboru na vrsto.

Namreč žočnik je bil tik pred eksyplozijo-razlitjem in sreča,da je bil operiran.Bi lahko lepega dneva samo umrluser posted image Tako mi je razložil zdravnik,ki ga je operiral.

Tako da če te kaj zanima javi in upam,da se boš zrihtala,ker vem,kaj so to ž
olčni kamniuser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu kaj@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
31.1.2008 17:28:26   
marusi
zdravo! jaz sem bila pa v kirurškem v rožni dolini. na koncesijo. duper osebje, 2 v sobi, TV... prijazni, pa samo en mesec sem čakala. zdaj me pa zanima, punce kjdaj ste začele telovaditi, napenjati trebušne mišice? jaz imam tako različne informacije, da ne vem, kaj naj si mislim, in vse so od zdravnikov. rada bi šla na pilates, pa na badminton- to vem, da kasneje. kako ste ve to uredile ker jaz ne morem več zdržati brez gibanja.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
31.1.2008 22:11:33   
valči
marusi
najmanj 6 tednov počakaj z temi aktivnostmi,da se ti vse tm poceli.Jaz sem 4 tedne po op. dobila nad popkom bulo,ki se je večala in mi je zdravnik zabičal,naj si dam mir,ker mi ne bi rad rezal pruha tako hitro po op.

Nisem smela vzdigovat več kot 5 kil,pol je bula počasi šla nazaj.Sem imela doma dveletnika in desetmesečnico,tako da veš,kako sem se počutila.

Pazi se,res,ker boš imela pol vse življenje čas za miganje.In miruj teh nekaj tednov,pa še potem bolj na izi vse.Boš poleti bolj skakalauser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
1.2.2008 0:36:15   
marusi
kaj se pa zgodi, če se ne držiš diete, kako stebzačele poizkušati hrano, normalno, mene je namreč srah, kaj bo, če vom pojedla kaj, kar mi ne bo pasalo. a to pomeni, da bom spet dobila napad?

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
1.2.2008 1:20:34   
kepa*
Tudi jaz sem bila na op. žolčnih kamnov v SG novedmbra 2007, podrobonosti je opisala Lex. Ker sem imela pogoste napade, sem prišla na vrsto v 10 dneh. So pa bile tam z menoj ena iz Lj, druga iz MB in ena iz Notranjske in sem se kar čudila, kaj vse delajo na Koroškem. Baje si drugje ful dolge čakalne vrste.
Jaz sem bila v bolniški teden dni, sredstvo za bolečino sem vzela samo še drugi dan po op. Po treh tednih sem začela jesti čisto normalno hrano in resnično jem že vse. nimam nobenih težav.


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
1.2.2008 12:25:34   
marusi
ja, kakšni so ša simptomi nepravilne hrane? a je to slabost? a mi lahko kaj v rani se spremeni? jaz sem zdaj 11 dni po ošeraciji. sem čisto ok, jem pa še vedno predpisano. ali mi lahko kasneje se to kakorkoli odrazi?

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
12.2.2008 11:55:39   
katalena2007
samo toliko : tole je odgovor Pušenjaka ( sicer ginekolog ) na vprašanje o gibanju po operaciji žolčnih kamnov:
 
Spoštovani,

po laparoskopksih operacijah kil skoraj ni oziroma le izjemoma, rana ps se v 6 tednih zagotovo povsem zaceli in daljše odlašđanje z obremenitvami nima smisla. To je splošen kirurški princip in za to ne potrebujete "specialista

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
12.2.2008 17:44:16   
tajtaja
Tudi meni jso pri UZ preiskavi odrili žolčne kamne. Jih je pa mnogo in zelo majhni, zato naj ne bi prišla v poštev laproskopska odstranitev ampak redna operacija na stari način. Je imela katera na ta način odstranjene, ker tu je baje okrevanje daljše...???user posted image
Prosim za kako informacijo glede tega. Sicer jaz nekih težav nimam, baje pa se z tem naj ne bi predolgo odlašalo, ker lahko pride do hudega vnetja, pa tudi zastrupitve?


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
13.2.2008 17:47:51   
marusi
tajtaja, zdravo!

jaz sem imela laparoskopsko. zakaj pa tebi ne bi mogli? jaz sme imela tudi majhne. poišči drugo mnenje. jaz na tvojem mestu ne bi šla na klasično operacijo, razen, če imaš pogoste napade. jaz sem jih imela nekajp+krat na mesec, pa ne bi sprejela navadne operacije. ne vem sicer, kako je, imela pa jo je moja mama - dvakrat!!!! in je ležala v bolnici en teden, potem je bila pa še 2 meseca boga. jaz sem zdaj 3 tedne, pa se mi že nič vel ne vidi, vse lahko jem in nimam nobenih bolečin. poizkusi se pozanimati še kje drugje. danes vse že delajo laparoskopsko!

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
18.2.2008 20:33:58   
katalena2007
se popolnoma strinjam z zgornjimi posti, poišči drugo mnenje, sicer zna biti da jih imaš nekje zagozdene pa da laparoskopsko ne bi mogli priti zraven,ampak vseeno ne vem zakaj ne bi niti poizkusili, ker je res, da prvo imaš kar grdo brazgotino ( jaz sem zdaj 10dni po lap. operaciji in mam le majhne pikice po trebuhu ), dlje časa si v bolnici, predvsem pa se dlje okreva, kar je seveda normalno, saj te bodo rezali, sicer ne želim strašiti, ampak kar nekaj stvari za sabo potegne, vseeno povprašaj malo, načeloma pa kar odstrani zadevo, da ne bodo težave kasneje.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
21.2.2008 8:47:44   
marusi
kar zadeva laparoskopije - to doliči kirurg. vendar ti ne morejo garantirati, da bo šlo, ker pri laparoskopiji operacijo spremlja na monitorju, pa včasih imamo kaj čudnega tam notri in mora odpreti. meni so objasnili, da glede na mojo postavo (nimam veliko špeha:) naj ne bi bilo problemov. debeli so baje bolj na udaru, ker težje pride zraven. sem imela pa vnet žolčnik, zato so mi ga spirali. pa so vseeno dokončali normalno. pokazati mi pa niso imeli kaj, ker je bilo vse razlito... tako, da preveri še enkrat, pojdi v kirurški sanatorij, ali pa v slovenj gradec... tam to radi delajo. mogoče si nabasala na koga, ki se s tem ne ukvarja tako pogosto.

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
21.2.2008 8:51:48   
marusi
katalena, kje si pa bila ti operirana? pa kako si kaj z napihnjenostjo? jaz sem še vedno naphnjena po vsem, kar pojem, še vedno mi prebava ne deluje normalno (pa je že 1 mesec). to so mi sicer povedali drugi, da so te problemi. a si že začela normalno jesti? kaj pa gibanje? kaj so ti rekli? kdaj lahko kaj počneš?

(odgovor članu katalena2007)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kaparoskopska operacija žolčnih kamnov
21.2.2008 9:01:52   
lex
jaz sem 5 mesecev po operaciji in če pojem kaj mastnega morem kar it na veliko potrebo. Ker v bistvu ni slabo, glede na to da sem noseča in da takrat rado pride do zaprtja.

Jaz sem zanosila mesec in pol po operaciji in sem brez problemov, da te potolažim kako hitro lahko začneš delat na user posted image
katalena kje so te operirali?

apaurin sem dobila za pomiritev, da nisem bila živčna. Saj tistih par minut ko sem ležala na hodniku pred operacijsko sem se sama sebi čudila, da nisem nič živčnauser posted image , drugač bi jim po moje ušlauser posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?