|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ebay-kaj se zgodi če ne plačam?
6.3.2006 18:20:05   
Anonimen
Na ebayu sem nekaj zlicitiral, pa se žal ni izšlo kot sem si želel.
S kupcem imam težave pri komuniciranju.
Kaj se zgodi, če odstopim od nakupa. kako sploh to izvedem?
Ali moram pisati na ebay?
Hvala za dogovore, sem nov v tem in se še malo lovim:(
lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ebay-kaj se zgodi če ne plačam?
6.3.2006 19:33:08   
Stajerka
http://pages.ebay.com/help/tp/unpaid-item-process.html

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ebay-kaj se zgodi če ne plačam?
6.3.2006 20:07:41   
KIRA
od nakupa lahko odstopiš, če se tgovec s tem strinja, oz. če so dane take okoliščine, da e-bayu javiš problem, ki ga s trgovcem direkt ne moreš rešit. če ne plačaš ti v bistvu ne more nič - tožbe se ne splačajo -  lahko te pa negativno oceni, pa tud z e-baya te lahko živcirajo, če jim javi neplačilo. ampak resnici na ljubo, neplačnikov je dosti - redvsem goljufov in jih je težko najt. če pa si dal prave podatke, pol pa te v skrajnem primeru tudi lahko zašijejo, ker je nakup obvezujoč. tud e-bay, ker moraš plačat "gebür" - pristojbino, ki jo je trgovec dolžan plačat e-bayu ob zaključku avkcije.
probaj se dogovorit, da odstopaš od nakupa - upam, da so dane take okoliščine. pri prihodnjih nakupih se pa vnaprej zasiguraj, da je z artikloom vse v redu, da odgovarja opisu , da trgovec omogoča tudi pošiljanje v SLO, kakšna je cena pošiljanja itd.. da ne bo priščlo do nesporazuma. to se vse da zrihtat vnaprej: Frage an den Verkäufer.
če rabiš kako pomoč, mi lahko pišeš tudi na privat. pri e-bayu sem že stara mačka in nimam negativnih ocen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ebay-kaj se zgodi če ne plačam?
6.3.2006 21:01:01   
Miloš
Dobiš negativno mnenje, kej več pa ne. Vseeno je boljš, da pišeš prodajalcu in ga prosiš, da ti nakup umakne in se mu opravičiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ebay-kaj se zgodi če ne plačam?
6.3.2006 23:14:46   
Annny
Najprej razloži, kakšen problem imaš?
1.Si stvar zlicitiral za previsoko ceno in se zdaj, ko je stvar kupljena, premislil?
2.Ali je s končno ceno vse OK, pa ti prodajalec ne odgovarja ipd.?

Če gre za prvo možnost: ne zezaj se in stvar lepo plačaj. Za prodajalca je vsaka avkcija strošek in neresni kupci niso zaželjeni. V skrajnem primeru mu ponudi plačilo stroškov, ki jih je imel z dražbo.

Če prodajalec ne odgovarja ipd., počakaj, in če te prijavi Ebayu, na Dispute Console (od koder boš dobil sporočilo) napiši, kakšne probleme si imel in da je to razlog, da ne želiš plačati.

Po vsej verjetnosti boš prejel negativen feedback in že omenjeno prijavo.
Glede negativnega feedbacka s prodajalcem v končni fazi lahko naredita 'mutual withdrawal' (torej, ga sporazumno izbrišeta), ker ne tebi ne njemu ni do tega, da bi bila negativno ocenjena.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ebay-kaj se zgodi če ne plačam?
6.3.2006 23:24:35   
Annny
če ne plačaš ti v bistvu ne more nič - tožbe se ne splačajo - lahko te pa negativno oceni, pa tud z e-baya te lahko živcirajo, če jim javi neplačilo


Nihče te ne 'živcira'user posted image
Res pa je, da zafrkantom, ki to velikokrat počnejo, brez opozorila ukinejo Ebay account- tako se na Ebayu nikoli več ne morejo registrirati pod isto identiteto, naslovom in IP številko računalnika.

ampak resnici na ljubo, neplačnikov je dosti - redvsem goljufov in jih je težko najt. če pa si dal prave podatke, pol pa te v skrajnem primeru tudi lahko zašijejo, ker je nakup obvezujoč.


SEVEDA JE DAL PRAVE PODATKE, drugače se na Ebayu ne moreš registrirati- le z veljavno kreditno kartico ali s potrditveno kodo, ki jo pošljejo na tvoj domači naslov.
Halo??

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ebay ZA ZAČETNIKE
7.3.2006 7:40:10   
KIRA
anny, si ti plavooka. seveda se lahko zregistriraš tudi pod namišljeno firmo, nimaš pojma, kolko prevarantov je na e-bayu. jaz sem že leta in leta poleg in sem videla že vse živo. so "prevarani" prav poseben forum ustanovili, za prevarane ljudi, ki so artikle plačali, pa jih nikoli dobili itd...

e-bay pa te lahko živcira. sem videla že take primere. najprej te zasujejo z e-pošto, pol ti pa zablokirajo račun, ampak to je že bolj redko, če nič ne komuniciraš z njimi itd....

ZA VSE ZAČETNIKE PA: mal pobrskajte nazaj, o e-bayu  je bilo že dosti govora. pa še nekaj odgovorov:

a to je e buy za UK al kateri? dost držav ima svoje spletne strani na e-bayu, večina (dosti) slovencev se najraje "sprehaja" po nemških e-bay straneh: www.ebay.de Men osebno je velika škoda, da pri nas tega ni, ker so recimo na Bolhi taki, ki samo ponujajo za "špas", artiklov pa ne plačajo in podobne..

a se spalca kupovat in kaksni so stroski dostave od trgovca do trgovca različno. treba je mal brkljat in ne takoj prvo reč kupit, ki jo vidiš. primerjaj malo. najprej je pomembna cena. ta je odvisna od tega ali kupuješ pri trgovcu nov izdelek (neu) , ali pa privat - rabljenega (gebraucht ali neuwertig), pa od tega ali je izdelek v avkciji ali pa je za takojšen nakup (sofort kaufen). stroški dostave so tud različni, odvisno če imajo prodajalci sploh pošiljanje v SLO (to prej vprašaj, pa ceno tud), če pošiljajo preko pošte ali prek paketnih dostav. običajno se uporablja storitev DHL, cenik je na spletu, ampak se je težko znajt - men se zdi kar precej skompliciran.

kako izvedes placilo običajno preko vnaprejšnjega nakazila na račun (Überweisung), ki ti ga da trgovec, lahko pa tudi servisnega "vmesnika" Pay-pal, ampak tam se je treba prijavit in imet račun v tujini. sem že spraševala, če bojo kaj imeli o tud v sloveniji, ampak zaenkrat je odgovor negativen.

a ti si bila do zdaj zadovoljna ja, pri večini stvari sem bila, pri nekaterih pa tudi ne in sem trgovca tud ustrezno ocenila - negativno seveda. trgovec se ima možnost branit in odgovorit na negativno oceno.

pa kje za vraga vidis a posiljajao v slo to majo napisano pri opisu artikla, če pa ne, pa eventuelno vprašaj, če pošiljajo. nekateri pošljejo, čeprav v opisu artikla ni tega, ali pa piše da samo p onemčiji. nekateri pa ne pošiljajo - običajno zaradi slabih izkušenj s pošiljanjem v tujino.

še nasvet: pred nakupom od zasebnikov, pa od fizičnih osb, si najprej oglejte njihove ocene: kolk je pozitivnih, koliko pa negativnih in zakaj......

LP

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ebay ZA ZAČETNIKE
7.3.2006 7:46:13   
KIRA
seveda se lahko zregistriraš tudi pod namišljeno firmo, nimaš pojma, kolko prevarantov je na e-bayu. jaz sem že leta in leta poleg in sem videla že vse živo. so "prevarani" prav poseben forum ustanovili, za prevarane ljudi, ki so artikle plačali, pa jih nikoli dobili itd...


EVO: sem še link pobrkljala: http://www.snakecirty.de/ 
nekaj časa je bil ukinjen, sedaj pa zgleda spet dela. tukaj žrtve goljufov itd... izmenjujeo mnenja in nasvete. sem že tud jazkaj spraševala, ko je bil kakšen težaven trgovec. par dni je blo za počakat, ampak so svetovali. za posamezne trgovce se tud lahko pozanimaš, če je bilo kaj pritožb, če nisi siguren ali je "bela vran" ali ne.

Willkommen auf der SnakeCity - Verbraucherschutz Seite

Wenn Sie Probleme mit Internetfirmen haben oder sich einfach vor einem Onlinekauf über die Seriösität der Händler informieren wollen, dann sind Sie hier goldrichtig. Sicherlich können wir unsere Hand nicht dafür ins Feuer legen, das dann bei Ihnen auch alles problemlos funktioniert, aber immerhin können wir Sie vor den sogenannten "Schwarzen Schafen" der Internetbranche warnen.


Unser Ziel

Wir setzen uns ein für eine zentrale Anlaufstelle. Nur so können wir gemeinsam und gezielt gegen vermeintliche Betrüger vorgehen. Getrost nach dem Motto: "Gemeinsam sind wir stark", ist es uns dann möglich, Informationen zu sammeln und gegen Firmen vorzugehen, die augenscheinschlich ihren Pflichten als Unternehmer nicht nachkommen.


LP

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ebay ZA ZAČETNIKE
7.3.2006 10:53:49   
Annny
seveda se lahko zregistriraš tudi pod namišljeno firmo, nimaš pojma, kolko prevarantov je na e-bayu. jaz sem že leta in leta poleg in sem videla že vse živo. so "prevarani" prav poseben forum ustanovili, za prevarane ljudi, ki so artikle plačali, pa jih nikoli dobili itd...


Ja, in?user posted image user posted image user posted image
Kdo to bolje ve, kot jaz?

Pod to temo smo govorili o poštenem poslovanju in svetovali človeku.
Ne moreš že od začetka izhajati iz izhodišča, koliko lopovov je na ebayu- to nima s to temo nobene zveze.
Napisano smo pa že 230x prežvečiliuser posted image

Lep dan

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ebay ZA ZAČETNIKE
7.3.2006 10:57:00   
KIRA
ti že spet delaš iz muhe slona in bereš med vrsticami.
jaz nisem nobenmu rekla, naj ne kupuje na e-bayu, prej nasprotno - zato ker se da ogromno prišparat. pravim pa, da je treba bit previden in pred nakupom preverit pri kom kupuješ.
sicer pa o tem ne bom debatirala s tabo, nisem pri volji. jaz sem že leta pri e-byau in vem kam pes taco moli.
lep dan!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ebay ZA ZAČETNIKE
7.3.2006 11:02:15   
Annny
Hej,
kje sem pa napisala, da si ti rekla, naj ne kupujejo na ebayu?
Najprej me citiraj, potem pa pripiši komentar, prosim.

Me veseli, da si že 'leta zraven', ampak včasih pa napišeš kakšno tako, da pomislim...tale pa piše o tem na pamet..verjetno je nekje od nekoga nekaj slišala.

user posted image  Lp

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?