|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročinski izpuščaj ali 6. bolezen ali kaj dru...
21.7.2006 15:55:30   
bobek05
Prosim, ne se smejat, ampak sploh ne ločim... Saj sem šla pod iskalnik brat vse o 6. bolezni, ampak mi smo nekak vmes. Naj razložim. Znaki niso popolnoma skladni s 6. boleznijo - je imel vročino, ampak samo 1 dan in to največ 38,4 (sem brala, da lahko pride celo do 40 pri 6. bolezni). Od vročine so resda minili 3 dnevi in danes opazim, da ima po celem trbuščku in malo na hrbtu pikice in svetlo rdečkaste lise... user posted image  Najprej je imel 2 dni nazaj 1 rdečkasto liso na čelo, kateri sta se pridružili še 2 (mislim, da v istem dnevu) - te 3 lise (niso pikice) so še vedno prisotne, ampak bolj blede. Danes pa je kar naenkrat po celem trebuščku pikast in lisast (ima podobne lise, kot jih ima na čelu, pa tudi veliko drobnih rdečih pikic)... Na trebuhu so najbolj razširjene, na hrbtu občutno manj, nisem jih pa še zasledila na rokah ali nogah... Kaj bi to lahko bilo?

Mislite, da so samo vročinski izpuščaji? Vročinske izpuščaje je že imel, ampak izgledali so drugače (kot eni mičkeni rdeči mozoljčki) in vedno jih je imel (do zdaj) samo na rokah in za vratom, nikoli drugje...

Kaj menite, za kaj gre? user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročinski izpuščaj ali 6. bolezen ali kaj...
21.7.2006 16:23:14   
total
Mislim,da je kar prebolel 6 bolezen.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vročinski izpuščaj ali 6. bolezen ali kaj...
21.7.2006 17:28:37   
piščanc
mislim daje neva6 enkrat napisala popolen opis teh bolezni. podobna je tudi 5. otroška bolezen, kjer je nižja temperatura, izpučaji pa so bolj podobni metuljčkom in po okončinah

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vročinski izpuščaj ali 6. bolezen ali kaj...
21.7.2006 19:56:14   
bobek05
piščanc, sem našla tole od titty:

Evo nekaj ti bom skopirala, pa uporabi,kar te zanima...LP

PETA BOLEZEN (infekcijska rdečica):
povzročitelj verjetno virus, vir okužbe: bolnik, ki je kužen 28 dni; način okužbe: verjetno kaplična infekcija; inkubacija: 6 - 14 dni; začetni znaki: blagi katarni znaki ali ne, rahlo zvišana vročina ali brez vročine; ZNAČILNI ZNAKI: izpuščaj: večje in manjše svetlo rdeče pege, dvignjene nad kožo, najprej na obrazu, kjer se rade zlivajo (oblika metulja), nato na zunanji strani okončin in na zadnjici. Končno je izpuščaj videti kot majhne rdečkaste ogrlice, ki izginejo in se zopet ponovijo (2 do 3-krat). Značilno pojavljanje izpuščaja v zagodin traja 10 do 12 dni. Bezgavke so lahko zmerno povečane. Zdravljenje: počitek, nega bolnika; lahka bolezen; trajanje naleztljivosti: 28 dni


ŠESTA BOLEZEN (tridnevna vročica):
povročitelj: verjetno virus; vir okužbe: bolnik; način okužbe: stik z bolnikom; inkubacija: 10 do 15 dni; ZAČETNI ZNAKI: tri dni visoka vročina in prizadetost otroka (videti je težko bolan); ZNAČILNI ZNAKI: ko vročina nenadoma pade, se pojavi izpuščaj: drobne rožnato.rdeče pegice, lahko dvignjene nad kožo, najprej na hrbtu, čez nekaj ur po vsem telesu in trajajo le 1 do 2 dni; povečane vratne in zaglavne bezgavke; zdravljenje: mirovanje, splošna nega bolnika, veliko pijače, zdravila proti vročini; lahka bolezen, osamitev - izolacija: dokler izpuščaj ne mine; bolnik naj bo doma: 8 - 10 dni.
ta 6 bolezen je močno nalezljiva virusna okužba, ki se pri večini otrok pojavi že v prvi polovici prvega leta življenja.prenaša se s kapljično okužbo. Po stiku z virusom poteče 7 do 17 dni, da se pojavijo prvi znaki te bolezni.
Začne se z nenadnim povišanjem temperature(39 do 40), splošno počutje otroka je pri tem samo malo poslabšano. Po treh do štorih dneh vročina izgine v nekaj urah in nato se pojavi v plasteh rdeči spuščaji, podobni ošpicam ali rdečkam in ti potem v dveh do treh dneh izginejo. Ko se pojavi spuščaj, ni več nevarnosti okužbe.
Ko otrok preboli to bolezen je doživljenjsko zaščiten pred ponovno okužbo.Tako piše v priročniku otroške bolezni.


_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vročinski izpuščaj ali 6. bolezen ali kaj...
21.7.2006 20:08:35   
bobek05
- če pogledam 5. bolezen: kaj so blagi katarni znaki? Anej ni imel NIČESAR (ni kašljal, ni smrkal, ni imel vnetih ušes, pljuča so bila čista) - SAMO vročino (ki očitno ni pogoj za 5. bolezen); ok imamo večje ali manjše svetlo rdeče ali bolje roza pege - kaj pomeni, da so dvignjene nad kožo user posted image , se zlivajo v obliki metulja user posted image  (je imel samo 3 "lise", ki so bile pa vodoravne druga na drugo); na rokah in nogah nima peg ali pikic, tudi na ritki nisem opazila, najbolj na prsnem košu in malo po hrbtu user posted image  rdečkaste ogrlice??? kako pa to izgleda? imam prav smešno, ker pikice in lise niso enakomerno razporejene po sprednjem zgornjem delu telesa, ampak ima več "središč" ali "centrov", kjer je veliko pikic, drugje pa skoraj nič, lise so pa tudi le tu in tam (ni nekega vzorca)... hmm, bezgavk pa še nisem tipala user posted image  kdaj naj bi otekle?

- 6. bolezen: je imel vročino, a niti do 39 ne, pa trajala je SAMO 1 DAN, po 3 dneh je dobil drobne rdeče pikice in rožnate lise - nisem opazila, da bi imel po celem telesu user posted image .... zdaj, ko sem vse prebrala, bi lahko bila 6. bolezen, ampak ne vem - nisem prepričana, že zato, ker vročina ni bila visoka, pa ker ni trajala dolgo user posted image

pa saj ne vem - tudi če so samo (čudni) vročinski izpuščaji, vse to bo izginilo v nekaj dnevih, jaz pa itak ne bom imela pojma, če je prebolel 6. bolezen ali ne user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vročinski izpuščaj ali 6. bolezen ali kaj...
21.7.2006 21:15:54   
PBJ
Ja, ne vem, če boš izvedela kaj mu pravzaprav je.

Naš je imel nekaj podobnega v maju, ko je prvič zbolel: 3 dni vročino, ampak ne več kot 38,7. Nato pa izpuščaji. Najprej na obrazu, trebuhu in hrbtu, naslednji dan so se preselili na roke in noge, ter v nekaj dneh izginili.

Zdravnica je rekla, da so morda virusni izpuščaji ali pa reakcija na hiconcil, ki ga je dobil dan prej, zaradi vnetega grla. Ni pa bil nič smrkav in nič ni kašljal.
Hiconcil smo morali takoj prenehat dajat, ampak tudi še danes ne vem, ali je prebolel 6. bolezenuser posted image ali ne.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vročinski izpuščaj ali 6. bolezen ali kaj...
22.7.2006 12:05:35   
vidja
Kakšno pa ima grlo in jezik? Lahko bi bla kakšna ne tipična škrlatinka. Pri mojem je bilo približno tako, da je bla njprej vročin ain potem izpuščaji.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vročinski izpuščaj ali 6. bolezen ali kaj...
22.7.2006 22:13:16   
bobek05
ja, ne vem ZAKAJ GRE ali JE ŠLO, ampak danes nima več nobenih lis, samo še posamezne pikice user posted image mogoče pa so res samo vročinski izpuščaji...

grlo in jezik sta normalna - bom pa jutri še 1x prečekirala


_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu vidja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vročinski izpuščaj ali 6. bolezen ali kaj...
25.7.2010 23:08:02   
niki2
Moj mali je star 8mesecev in je pred kratkim imel 6. bolezen.Dobil je zelo visoko temperaturo 40,5 ki je  trajala 3dni,nato pa grozne lise in pikice po obrazu in celem telesu.Ubogi revček je bil zelo slabe voljeuser posted image .Pili smo veliko čaja,pa tud s Paracetamolom nismo šparal,ker temperatura ni padla in ni padla.Lise so izvenele 4.dan user posted image .Po dveh dneh veselja na morju (se ni kopal)je dobil ponovno temperaturo in drisko,ki pa na srečo ni trajala dolgo.Zdaj smo vsi srečni,da je to za nami.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?