|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobna ščetka
5.1.2010 19:35:46   
zvezdica_1
zanima me, katere sobne ščetke uporabljate zase. jaz sem trenutno na curaproxu, razmišljam pa o nakupu električne a ima katera kake izkušnje s philipsovim sonicare ali braunom?in predvsem, kaka je razlika med njima(poleg različnih podjetij)user posted image

hvala za pomoč in srečno ter zdravo 2010
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 20:03:39   
zmajaz
Jaz imam že dobri dve leti Braunov Oral B Professional care in sem zelo zadovoljna. Takrat sem dala zanjo sicer cca. 100 evrov, ampak je pa dovolj ena ščetka in jo potem uporabljaš za celo družino (vsak ima pač svoj nastavek), tako da sem raje dala malo več in kupila bolj kakovostno. Tudi za tamalo (stara je 2 leti) jo že uporabljam, ker ji z njo veliko lažje in boljše očistim zobke kot pa z navadno. Sonicare je pa sicer tudi zelo dobra ščetka, ampak jaz sem se takrat, ko sem to preučevala in se odločala, kaj bi, raje izbrala Braunovo - mi je bila bolj všeč zato, ker ima majhno okroglo ščetko, ki oscilira, Sonicare pa ima večjo in (za moje pojme) bolj okorno, ki samo vibrira. Po učinkovitosti sta pa ti dve ščetki (vsaj po tistih raziskavah, ki sem jih jaz brala) približno isti. Moram pa reči, da je kar razlika, če si umivaš z navadno ščetko ali s to - imam s to bistveno bolj čiste zobe. Seveda se jih da tudi z navadno povsem dobro očistiti - samo se je treba z navadno dosti bolj potruditi, kot pa s to. Jaz ne bi nikoli več imela navadne.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 20:04:04   
miapia
Imela sem sonicare, sedaj sem zopet malo na navadni, ob priliki bom kupila enako, samo novejši model. Je super, imam pa samo s to znamko izkušnje. Sicer pa stomatologi priporočajo kombinirano uporabo z navadno ščetko, ne samo električne.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 20:13:22   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: miapia
Sicer pa stomatologi priporočajo kombinirano uporabo z navadno ščetko, ne samo električne.

To pa prvič slišim. Zakaj pa - če mogoče veš?

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 20:15:25   
urška
jaz imam zase curaprox in električno braun oral B (eno tako čisto navadno, staro enih 10 let), nastavek imam pa vedno sensitive (uporabljal pa je tudi moj petletnik od drugega leta, seveda z otroškimi nastavki).
curaprox uporabljam kadar mam bolj občutljive dlesni (recimo med M), drugače električno.

sem pa sinu kupila letos Sonicare kids (na amazon.de;če se dobi pri nas ne vem; je pač barvna in tudi glave imajo v dveh velikostih). in sem tudi sama probala in moram rečt, da je super. sinu je odstranila obloge, ki jih je dobil ko je imel antibiotik (zgornji trojki je imel res čisto rumeni) v parih dneh. prej mu jih z oralovo nisem mogla ostranit.

pomembna razlika je v tem, da se pri braunovi ščetka obrača v levo in desno (glava je okrogla in gibljiva) - torej simulira pravilno umivanje zob, tako da jo samo vlečeš po zobeh. sonicare pa vibrira (glava se nič ne premika tako kot pri braunovi) in moraš z njo delat krožne gibe, tako kot pri navadni ščetki. no, jaz tudi z oralovo delam krožne gibe, ker mi je to pač v navadi, načeloma pa ne bi bilo treba, ker to ščetka dela sama.

torej ti nisem prav dosti pomagala. lahko rečem samo to, da ko si bom kupovala novo električno bom tudi zase kupila Sonicare. tudi moja zobozdravnica jo zelo priporoča. pravi da je za dlesni super.

je pa z električnimi ščetkami tako, da se jih je treba navadit. ker je čisto drug občutek. sčistijo pa mnogo bolje. kljub temu pa je še vseeno treba uporabljat zobno nitko. pa mislim, da porabiš manj paste, ker jo je treba dat manj gor, ker se le ta zelo peni. no saj meni.



(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 20:16:09   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: miapia
Sicer pa stomatologi priporočajo kombinirano uporabo z navadno ščetko, ne samo električne.




to pa tudi mene zanima....

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 20:42:26   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: urška
pomembna razlika je v tem, da se pri braunovi ščetka obrača v levo in desno (glava je okrogla in gibljiva) - torej simulira pravilno umivanje zob, tako da jo samo vlečeš po zobeh. sonicare pa vibrira (glava se nič ne premika tako kot pri braunovi) in moraš z njo delat krožne gibe, tako kot pri navadni ščetki.

No to je tisto, kar pri meni najbolj prevaga, da imam raje Braunovo - škoda da ne obstaja zobna ščetka, ki bi združevala okroglo ščetko, ki oscilira in pulzira, s sončno tehnologijo - bi jo takoj kupila.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 20:46:21   
urška
a nima oral b tudi eno varianto s sonično tehnologijo? samo ne vem kaka je oblika glave pri tisti. sestra jo ima, ampak pravi da ni ne vem kako zadovoljna. da je glava prevelika in preokorna....

< Sporočilo je popravil urška -- 5.1.2010 20:58:07 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 20:49:32   
zmajaz
Ja ima - ampak je glava podobna kot pri Sonicare - ni okrogla in majhna kot pri drugih njihovih ščetkah.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 21:21:31   
zvezdica_1
hvala vsem za pomoč. bom kupila braunovo. ker bo to moja prva zobna ščetka, bo za začetk dovolj taka brez teh soničnih varijant....(če slučajno ne bo ok občutek oz. se ne bom navadila na njo). če pa bodo moje vedno vnete dlesni zadevo fajn prenesle, pa že pozabim teh nekaj 10€ in si kupim kako ustno prho....
glede na to, da sem zdaj na curaproxu, bo že sedaj razlika. nitka pa pri mojih zobeh(ja, mama je imela prav, mogla bi nosit zobni aparat do konca) itak nuja vsak večer....in ob vsaki makovkiuser posted image

sem pa razmišljala o oral B proffesional care 5500(jo imajo v tušu na tiste zvezdice....)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 21:42:33   
zmajaz
Ja občutek je sprva res hecen - ampak se zelo hitro navadiš - jaz sem se že po dveh/treh umivanjih. Sem pa brala študije, da je ta ščetka zelo dobra za dlesni, da zelo zmanjša verjetnost pojava paradontoze (točnega procenta se ne spomnim več). Ti pa dlesni nekaj dni nekoliko krvavijo, dokler se ne "navadijo" in utrdijo, tako da se ne ustrašit takoj. user posted image

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 21:53:38   
zvezdica_1
ja no, moje dlesni so kar neprestano vnete, sploh spredaj, ko so zobje skupaj "stiščeni". zato bi raje imela tako s krožno glavo kot pa to "sonično". al bi mogla kupit ravno obratno?
ker na zobarje se ne da več zanašat, provizije raznih proizvajacev spremenijo njihovo mnenje, še preden potnik zapre vrata za sabo


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 22:03:29   
zmajaz
Ta braunova lepo masira dlesni in jih utrdi. Prvih nekaj dni lahko dlesni sicer res malenkost krvavijo, ampak potem se pa ob vsakdanji redni uporabi ščetke vnetja sploh ne bi smela več pojavljati - tako sem brala že v raziskavah, ko sem kupovala ščetko, pa tudi pri sebi lahko potrdim, da vnetij ni več - prej so se pa pojavljala. Dejansko so ta vnetja tako ali tako v precejšnji meri predvsem posledica nepravilnega ali nezadostnega čiščenja zob in s to ščetko si skoraj ne moreš nepravilno čistiti zob, medtem ko so pri Sonicare še vedno potrebni tisti pravilni krožni gibi.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 5.1.2010 22:06:23 >

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 22:42:49   
urška
prve dni znajo dlesni res bolet in krvavet, sploh če imaš že sedaj probleme z vnetji. priporočam ti, da kupiš sensitive nastavke, ki so res mehki in da ščetke ne pritiskaš na zobe in dlesni. če pa se ti vnetja pogosto ponavljajo zamenjaj zobno pasto. ajona je fajn zadeva za te reči (taka majhna rdeča tuba v škatlici z belim napisom). pa curaprox ima tudi en sprejček za vnete dlesni. 

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zobna ščetka
5.1.2010 23:19:04   
zvezdica_1
hvala vsem za pomoč. kar jutri letim v tušeka-bi bil greh, da si ženska ne bi česa kupila na razprodajah user posted image
ker za ta sonicare mi ej prvo malo predrag, kot drugo pa res,kot je rekla urška-še vedno moreš delat gibe z roko.... kamen imam zbrušen, tak a bi mogla ščetka delovat. renutno pa že 2 leti uporabljam paradontax-nek ogaben okus z žajbljem.....pomaga pa ničuser posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zobna ščetka
6.1.2010 9:17:37   
živa
Tudi midva sva imela najprej Braun, potem pa sva kupila Sonicare in je druga boljša za zobe. Tudi po mnenju moje zobozdravnice.

Lp,

živa

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zobna ščetka
6.1.2010 9:32:10   
zvezdica_1
pa kaj s to sonicare moreš enako krožit po zobeh, kot z navadno ščetko? ker braunovo samo vodiš po zobeh brez kroženja....
pa malo draga mi je sonicare za prvo ščetko...sicer sem jo gledala na amazon za okoli 60€, sam vseeno

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zobna ščetka
6.1.2010 19:16:51   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

pa kaj s to sonicare moreš enako krožit po zobeh, kot z navadno ščetko?


ja. umivaš kot z navadno.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zobna ščetka
6.1.2010 19:36:47   
bumerang
Kolikor sem sama zasledila, je Sonicare veliko boljša od ostalih soničnih ščetk, sploh pa od navadnih električnih.

Kroženje ščetke dlesnim lahko škodi saj se dlesen umakne, sploh, če imamo dlesni občutljive ali ščetko držimo pretrdo ob dlesen. Tudi ni res, da se pravilno ščetka tako, da se po zobeh kroži, pravilno ščetkanje je tako, kjer ščetko vlečemo od vrha krone proti dlesni naravnost navzdol in navzven. Tako otroke učijo tudi zobne asistentke, ki se ukvarjajo z zobno preventivo.

Skratka, sem za sonicare.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zobna ščetka
6.1.2010 19:57:13   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: miapia
Sicer pa stomatologi priporočajo kombinirano uporabo z navadno ščetko, ne samo električne.

To pa prvič slišim. Zakaj pa - če mogoče veš?

Tako mi je svetoval moj stomatolog. Verjetno zato, ker z nepravilno uporabo lahko storiš več škode kot koristi. Sploh, če imaš poškodovano sklenino ob dlesni ali pa še se dlesni pomikajo navzdol oz. navzgor. Ne razumi me pa, da so take ščetke zanič, ker sem jo imela tudi sama in bom v kratkem kupila najnovejši model, ker mi je res zakon. Je pa dejstvo, da se moraš z eno ali z drugo pravilno ščetkati in da električna ne pomeni, da dela sama.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zobna ščetka
7.1.2010 6:50:51   
bumerang
Zgoraj se mi je seveda zapisalo narobe. Ne ščetkamo od krone proti dlesni ampak obratno. Začnemo na vrhu dlesni in ščetkamo navzdol in navzven proti kroni, ravno zato, da si dlesni ne umikamo. Nobenega kroženja. To velja za navadno ščetko.



_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zobna ščetka
7.1.2010 7:30:44   
urška
bumerang, a potem to pomeni, da oral b zobne ščetke, ki imajo krožen gib sploh niso v redu?

tega pa res ne razumem več. vem, da je treba bit previden pri ščetkanju ravno zaradi umikanja dlesni, ampak še vseeno je krožno bolje kot pa gor in dol oz. levo-desno a ne?
sicer pa moj sin pravi, da jim "zobozdravnica" (med. sestra, ki hodi v vrtec gledat in učit otroke pravilne higiene) tudi pravi, da je treba krožit po zobehuser posted image



(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zobna ščetka
7.1.2010 9:25:23   
zvezdica_1
no, po 3 dnevnem razglabljanju in študiju zobnih ščetk sem ugotovila razliko:
oral B ima 2  liniji-navadno in vtality. in finta je, da je vitality kao cenovno dostopnejša vsem, ampak nima, kot ostale zobne ščetke, pulziranja in osciliranja, ampak samo osciliranje. razlika je verjetno opazna v čistoči.....
drugače pa res grem po braunovo oral B. ker ima sensitive nastavek.... če mi bo odgovarjala, pa ogoče kdaj še sonic...

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?