|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kalkulator indeksa telesne teže (ITM)


Indeks telesne teže oz. mase (ITM, ang. Body Mass Index) temelji na razmerju med telesno težo in višino posameznika. Indeks telesne teže je okvirni pokazatelj v kateri razred prehranjenosti spadate, ali je vaša telesna teža v mejah normalne ali pa je pod oziroma nad optimalnimi vrednostmi. Izračun je narejen po formuli ITM (indeks telesne mase) oz. body mass index (BMI), ki predstavlja razmerje med dejansko telesno težo v kilogramih in kvadratom telesne višine ter pri tem upošteva še vaš spol. Previsoko odstopanje od normalnih vrednosti, posebej če gre za prekomerno težo ali debelost, povečuje možnost za nastanek raznih bolezni, kot so sladkorna bolezen, srčne bolezni, povišan krvni tlak ...

Rezultati so zgolj informativne narave, saj je posameznikova idealna telesna teža odvisna od mnogih dejavnikov. Za dejansko oceno zdravstvenega stanja se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

ITM kalkulator
Vnesite vaše podatke.
Spol

Teža
kg
Višina
cmFolna kislina
Michonne RR

Ali ste med nosečnostjo jemale folno kislino?