Ringaraja
Dogodki Mali oglasi Recepti
Povej naprej...
Ti je stran všeč?
Shrani jo ali jo
deli s prijatelji!

Oglasno sporočilo

Nahajate se: Otrok in družina


Preberite članke iz te številke:
Babice in dedki-neprecenljiva modrost
Teža v nosečnosti
Vsebina revije Otrok in družina december 2006
VALOVI DOMIŠLJIJE
60 Fotolepljenka
61 Prispevki šolarjev
62 Šolska glasila
TO IN ONO
64 Novoletne darilne vrečke
66 Nasveti
68 V slast: Zelenjavna mineštra
70 Obvestila
72 Križanka
KDOR SE ZADNJI SMEJE
74 Tomo Kočar: Na smuči!

KRATKA PREDSTAVITEV VSEBINE
STRAN 12 do 15: VESELI DECEMBER
December je čas praznovanja. Je tudi čas nakupovanja, okraševanja, kuhanja, pospravljanja, druženja z družino, sorodniki in prijatelji. V temi meseca govorimo o prazničnem veselju kot ga vidijo otroške oči. Otroci se sprašujejo, kdo so dobri možje, ki jih obdarujejo, zato izkoristimo čas za pogovor o tem in o pomenu praznovanja. Skupaj z njimi pripravimo sladke dobrote, voščilnice in okraske in jim pokažimo, kako pomembno je, če lahko pomagamo in delimo svojo srečo tudi z drugimi. Ponujamo tudi drobne nasvete o tem, kako lahko v svojem domu pričaramo še več energije s tem, da tu pa tam upoštevamo starodavna načela feng šuja in tako prazničnem vzdušju v našem stanovanju damo še piko na i.
STRAN 16: TEŽA V NOSEČNOSTI
Starega pravila »9 kilogramov v 9 mesecih« se nikakor ne gre držati. Splošno veljavnih pravil glede teže sicer ni, saj je vse odvisno od vsake posamezne bodoče mamice. Strokovnjaki priporočajo, naj bodoča mamica začne nadzorovati težo že na začetku nosečnosti. Izogibati se je treba splošnemu prepričanju, da več ko bodoča mamica jé, bolje je za otroka.
STRAN 22: LESENE IGRAČE
Igrača vabi otroka k igri, tej pa daje vsebino in jo usmerja, zato je pomembno, da izberemo in otroku ponudimo dobre igrače, igrače, ki so varne, primerno oblikovane in ustrezno izdelane, primerne otrokovi razvojni stopnji in načinu igranja. V teh predprazničnih dnevih vsi starši mrzlično razmišljamo, kaj pa tokrat kupiti otroku, kakšno igračo bi izbrali v neskončni množici različnih igrač. Kaj pa igrača iz naravnega materiala? Področja uporabe lesa kot naravnega materiala lahko srečamo na vsakem koraku. S svojo majhno težo za uporabnika ne pomeni pretiranih obremenitev. Prav tako omogoča prijetno kombiniranje z drugimi materiali, kot so kamen, kovina, papir in tekstil. Lesene igrače pri otroku spodbujajo radovednost, raziskovalno žilico in potrebo po igri.
STRAN 24: SPREJEMNI IZPITI ZA SREDNJE ŠOLE? NE, HVALA!
Večina staršev, ki so lani vpisovali svoje otroke v srednje šole z omejitvijo vpisa ali le opazovali, kaj se je dogajalo, se strinja: lansko vpisovanje v srednje šole je bilo katastrofa in sramota! Ne le da so učitelji, otroci in starši za merila, ki so odločala o tem, kdo bo na srednjo šolo z omejitvijo sprejet in kdo ne, izvedeli šele tik pred zdajci, sredi šolskega leta, merila so bila, vsaj po mnenju mnogih, nestrokovna in krivična.
STRAN 36: BABICE IN DEDKI – NEPRECENLJIVA MODROST
Bogastvo v otrokovi družini gotovo pomenijo babice in dedki, ki do svojih vnukov gojijo poseben odnos. Ko starši staršev stopijo v novo vlogo, se tudi med vsemi generacijami ustvarijo nove spodbude in tudi ovire, ki jih mladi starši skupaj z starimi starši tudi premagujejo. Da bi v razširjeni družini le vladala sožitje in harmonija!
STRAN 44: ZAKAJ CEPLJENJE PROTI HEPATITISU B IN GRIPI
V uredništvo naše revije smo prejeli nekaj pisem staršev, ki izražajo dvome in skrb glede varnosti in učinkovitosti cepljenja proti hepatitisu B in virusu influence. Ker da za hepatitisom B zbolevajo le odrasli, se jim zdi cepljenje otrok nesmiselno, menijo, da prinaša več tveganj kot koristi, opozarjajo na neželene učinke in hude okvare zdravja, ki jih pripisujejo cepljenju. Prav tako so prepričani, da cepivo vsebuje nevarne, strupene snovi, deklarirane imunosti pa ne zagotavlja. Podpisana Simona Vreča Debeljak iz Škofje Loke v pismu, ki ga je podpisalo 40 staršev, naslovili pa so ga tudi na vlado, zahteva umik univerzalnega obveznega cepljenja. Po odgovore na vsa ta vprašanja smo se odpravili na Center za nadzor nalezljivih bolezni na Inštitutu za varovanje zdravja RS.
 
Copyright 2001-2014 Ringaraja.net, Danu d.o.o. | ISSN 1854-5335

Ringaraja po Evropi:
Italija: [Concepimento, gravidanza e bambini - MioBambino.it] BIH: [Zatrudnjivanje, trudnoća i djeca - Ringeraja.ba]
Hrvaška: [Zatrudnjivanje, trudnoća i djeca - Ringeraja.hr] Srbija: [Zatrudnjivanje, trudnoća i deca - Ringeraja.rs]