|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Božiček ali Dedek Mraz
Letos poleg pravega Božička oz. Dedka Mraza tega dobrega moža tudi specite. Takšnega, s katerim se bood otroci lahko tudi posladkali.
Šef: Admin
Vrsta jedi: Kruh, Sladice, Jedi iz kvašenega testa, Potice, Božične jedi, Za praznovanja
Posebnosti: Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice
Čas priprave: 2,5 ure
Zahtevnost priprave: 4/5
Število oseb: 8
(št. glasov 0)
Navodila za pripravo jedi
PRIPRAVA:
1)Najprej kvas Fala raztopite v mlačnem mleku in ga prilijete k moki, nato dodajte še smetano, sladkor, dve jajci, sol in pomarančno lupinico ter zamesite kvašeno testo. Med mešanjem po kapljicah dodajajte še olje. Pomembno je, da na koncu mešate pri najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Ko postane testo gladko, ga položite na toplo in pokrijte posodo, da lahko vzhaja. 2)Vzhajano testo stresite na pult, ga pregnetite, razdelite na pet delov in pustite nekaj minut počivati. Nato vsak kos razvaljajte in iz njega oblikujte glavo Božička oz. Dedka Mraza. Obraz s pritiskom in vlečenjem testa povečajte za dolžino brade in višino kape. Na spodnjem delu podaljšanega obraza in ob strani testo razrežite s škarjami na trakove, ki jih potem večkrat obrnite okrog svoje osi, da dobite kodrasto brado in lase, ki gledajo izpod kape. Iz ostankov testa oblikujte še brke, nos in cofek kape. Ko je dobri mož oblikovan, mu cel obraz premažite s stepenim jajcem, na mesto za oči vtisnite dve rozini, sladkorčke pa posujte na rob in cofek kape. Enak postopek ponovite še za ostale štiri dele vzhajanega testa. 3)Pet sladkih Božičkov oz. Dedkov Mrazov dajte še za 20 minut vzhajat na toplo, potem pa jih prestavite v pečico, kjer naj se pečejo pri 175 stopinjah Celzija približno 30 minut, da se lepo obarvajo.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
In še posebna skrivnost: V Božička oz. Dedka Mraza, ki ga bo oblikoval oz. vam ga pomagal speči otrok, naj otrok zamesi ali položi tudi svojo skrito željo. Ko ga bo pojedel, bo ta želja postala del njega in morda ga bo zato dobri mož lažje uslišal.


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!