|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
dodaj dodaj fotografijo
Sestavine

PARADIŽNIKOVA OMAKA:
800 g sesekljanega paradižnika
1 srednje velik korenček
1 steblo zelene
1 veliko čebulo
1/2 pora
1 strok česna
1 žlico olivnega olja
2 žlici paradižnikove mezge
2 žlici mezge iz posušenega paradižnika
2 žlički balzamičnega kisa
1 žlico sladkorja
ščepec soli in popra (po želji)

Zelenjavna lazanja
Preverite ta preprost recept za zelenjavno lazanjo, v peko katere lahko vključite tudi otroke.
Šef: Admin
Vrsta jedi: Testenine, Zelenjava
Posebnosti: Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice
Čas priprave: 2 uri
Zahtevnost priprave: 3/5
Število oseb: 6
(št. glasov 0)
Navodila za pripravo jedi
TESTO IN ZELENJAVA:
1) Najprej narežite zelenjavo na približno enako velike kose, da se bodo lahko enakomerno spekli, nato segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Narezane bučke, papriko, čebulo, 2 žlici olivnega olja, sol in poper previdno premešajte ter položite v pekač. Pekač pokrijte s folijo in zelenjavo pecite 30 minut, nato folijo odstranite in pecite še dodatnih 20 minut, da se zelenjava zmehča in ob robovih nekoliko zapeče. Nato zelenjavo vzemite iz pečice in jo pustite, da se nekoliko ohladi.

PARADIŽNIKOVA OMAKA:
2) Sedaj se lotite priprave paradižnikove omake. Najprej seseklajte čebulo, na tenko narežite por, nastrgajte korenček in na tenko narežite steblo zelene. Nato segrejte olje in na njem pražite zelenjavo, da se nekoliko zmehča, ter dodajte še strt strok česna in pražite še kakšno minuto. Dodajte še sesekljan paradižnik iz pločevinke, kis, sladkor, obe mezgi, sol in poper, nato paradižnikovo omako zavrite in počasi kuhajte 30 minut, da se zgosti. Omako odstavite iz ognja, počakajte, da se nekoliko ohladi, nato jo z mešalnikom zmešajte do gladkega.

SIROVA OMAKA:
3) Za sirovo omako razpustite maslo in primešajte moko. Omako odstavite iz ognja in z metlico postopoma vmešajte mleko, da ne nastanejo grudice. Kozico pristavite nazaj na zmeren ogenj, mešajte in kuhajte tako dolgo, dokler se omaka ne zgosti. Nato kozico ponovno odstavite ter primešajte še zbrinc in grojer, da se razpustita. Dodajte še muškatni orešček, gorčico, maskarpone in večino parmezana ter po želji sirovo omako tudi posolite in popoprajte. 4) Sedaj, ko imate vse pripravljeno, lahko začnete s sestavljanjem zelenjavne lazanje. Najprej naoljite pekač in na dno zlijte tretjino sirove omake. Na omako previdno položite eno plast testa za lazanjo, jo prekrijte s pečeno zelenjavo in jo prekrijte s polovico paradižnikove omake ter zalijte z drugo tretjino sirove omake. Nato ponovno položite plast testa za lazanjo, jo prekrijte z zelenjavo in paradižnikovo omako ter prelijte z zadnjo tretjino sirove omake ter na vrh položite zadnjo plast testa za lazanje, ki ga potresite s parmezanom. 5) Zelenjavno lazanjo pecite v pečici približno 35 do 40 minut, da se sir stopi in skorja lepo zapeče.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo



Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!