|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Obstaja pet vrst tašč: Katera je vaša?

Uredništvo Ringaraja.net, 29.9.2023
Ali se ne strinjate s svojo taščo in imate vtis, da je njena glavna naloga, da vam greni življenje? Niste niti prva niti zadnja ženska, ki se tako počuti. Odnos med snaho in taščo je bil vedno problematičen ...

image
Čeprav so nestrpnost in konflikti med snaho in taščo pogosti, ne smemo pozabiti, da obstajajo tudi družine, v katerih se dobro razumejo. (Freepik.com)
/11


Odnos med snaho in taščo je bil vedno problematičen, tako zelo, da je dolgo veljalo prepričanje, da ženske v tem razmerju nikoli ne morejo delovati skupaj. Seveda to ne drži, čeprav so, resnici na ljubo, konflikti med njimi razmeroma pogosti.

Psihologi pojasnjujejo, da je osnova tega problema boj za sinovo ali moževo ljubezen.

"Ko mlada ženska uradno vstopi v družino, se zgodi, da tašča postane ljubosumna in na vse načine poskuša dokazati, da jo ima njen sin bolj rad," razlaga Ana Knežević, psihologinja.

Čeprav so nestrpnost in konflikti med snaho in taščo pogosti, ne smemo pozabiti, da obstajajo tudi družine, v katerih se dobro razumejo. Ana Kneževič je izpostavila pet vrst tašč in dala nasvete, ki vam bodo pomagali zakopati bojno sekiro in postati prijateljici.


PREBERITE TUDI: Kako v resnici izgleda tuširanje, ko imaš otroka


Zaveznica

Sprva je popolnoma navdušena nad vami, ker misli, da ima novo prijateljico. Čez nekaj časa pa bo želela sina spremeniti skozi vas. "Povej mu, naj obleče nekaj lepega, poslušal te bo" ali "ali misliš, da preveč pije", so le nekateri stavki, ki jih bo izrekla in se poskušal vmešati v tvoje življenje. Seveda je treba upoštevati kritiko, ki je na mestu, vendar težave nastanejo, če vas začne bremeniti.

Kaj storiti?

Najboljše zdravilo je poštenost. Pojasnite svoji tašči, da niste pripravljeni sodelovati pri njenih manipulacijah. Če ima vaš partner kakšne pomanjkljivosti, jih mora sam želeti spremeniti. Morate mu pomagati, ne sklepati pakta z materjo za njegovim hrbtom.


Vseznalka

Zna peči najsočnejše meso, ve, kje so oblačila najcenejša, ve, kdaj je najbolje iti na dopust, ve, kako vzgajati otroke ... Ja, vsevedna je in ne skriva, da je bolj kompetentna od tebe v vsem, ker kar 20 in nekaj let vzgoje njenega sina ni bilo mogoče spremeniti čez noč.

Kaj storiti?

Če se boste spopadli, boste konflikt še poglobili. V tem primeru je najbolje, da se odzovete trezno. Povejte ji: "Pravkar sem jedla tako sočnega piščanca pri vas, a vseeno bi rada poskusila ta novi recept." Če pa se začne preveč vtikati, boste morali biti bolj neposredni: "Popolnoma razumem, kaj ste želeli, vendar sva se odločila, da to storiva drugače."


PREBERITE TUDI: Lahko ostaneš še malo, samo minuto?


Rezervirana

Ko vaju obišče, se pogovarja samo s svojim sinom in vam občasno izreče nekaj stereotipnih stavkov. Njena razdalja je moteča in žaljiva.

Kaj storiti?

Naredite prvi korak, ki bo razbil napeto vzdušje - povabite jo, obiščite, ji kupite nekaj malega. Navsezadnje imate radi istega moškega, zato je povsem naravno, da se zbližate.

Če tudi po tem ostane hladna, potem ni pomoči. Morali ga boste sprejeti. Najpomembneje pa je, da svojemu partnerju ne poveste, da je njegova mama nemogoča, ker bo to škodilo vajinemu odnosu. Vsak človek je občutljiv na komentarje o družini, zlasti o materi.


Zla mačeha

Zlobna vrsta navezane matere. Poskuša mu dokazati, da delaš vse narobe. Ne okleva, da vam javno očita vsakič, ko se pojavi priložnost. Po tem se seveda veseli. Zakaj to počne? Ker se boji, da bo za vedno izgubila sina.

Kaj storiti?

To je klasičen scenarij v gospodinjstvih, kjer živi več generacij. Nato snaha in tašča že od vsega začetka začneta boj za oblast, ker je to v interesu obeh. Odprtemu pogovoru se v tem primeru ni mogoče izogniti. Vaš partner mora biti na vaši strani, mami pa mora to povedati. To je edina rešitev.


PREBERITE TUDI: BLOG: Ali sem dovolj dobra mama?


Večna žrtev

Njen standardni stavek je "nikoli nimaš časa zame!". Vsak dan bi rada prišla likat, kuhat in vam pomagat. Če jo zavrnete, bo zbolela ali postala depresivna, ter bo svojemu ljubljenčku poskušala naložiti krivdo. To je zelo občutljiv primer, še posebej, če je ločena ali ovdovela.

Kaj storiti?

Edina rešitev je kompromis. Dovolite ji, da občasno pride k vam in vam pomaga, hkrati pa jo spodbujajte, da se s prijatelji odpravi na potovanje, sklene nova poznanstva ...


Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
23
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
12
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
7



BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?