|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Depilacija z voskom v nosečnosti – da ali ne?

M. T., 20.6.2023
Je depilacija z voskom v nosečnosti varna? Kaj pa odstranjevanje dlačic na intimnem predelu? Koliko (če sploh) pred porodom je priporočljivo urediti »frizurco« tam spodaj?

image
Uporaba voska za depilacijo in odstranjevanje dlačic med nosečnostjo naj ne bi povzročala zdravstvenih težav. (Freepik.com)
/11


Depilacija z voskom med nosečnostjo je pogosto tema razprav glede varnosti – ali lahko z depiliranjem škodujemo razvijajočem se otroku ali si lahko dlačice odstranjujejo brez skrbi? Strokovnjaki pojasnjujejo, da je med nosečnostjo depilacija z voskom varna, vendar morate biti previdni, ker je vaša koža v tem obdobju lahko bolj občutljiva.

 

To o depilaciji z voskom v nosečnosti pravijo strokovnjaki

Uporaba voska za depilacijo in odstranjevanje dlačic med nosečnostjo naj ne bi povzročala zdravstvenih težav, saj vosek ne prodre neposredno v kožo. Vendar pa lahko povečan pretok krvi v telesu povzroči, da je bolečina pri depiliranju z voskom večja. Prav tako se na koži po depilaciji lahko pojavijo manjše modrice, ki so sicer neškodljive, vendar vidne. Koža nosečnice je namreč bolj občutljiva.

Zato strokovnjaki za kožo svetujejo, da si nekaj dni pred depilacijo naredite piling in predel namažete z blagimi kremami, da bo koža postala bolj mehka. »Tako boste preprečili, da bi se vosek sprijel na kožo in povzročal bolečino,« pravijo strokovnjaki.

 

PREBERITE TUDI: Barvanje las v nosečnosti – da ali ne?

 

Depiliranje z voskom je lahko v nosečnosti bolj boleče

Če se pred nosečnostjo z voskom niste pogosto depilirali ali se sploh prvič odločate za to, se pripravite, saj bo verjetno precej boleča izkušnja. Še posebej zato, da ker je koža v času nosečnosti in pri podivjanih hormonih še toliko bolj občutljiva in bo bolečina po vsej verjetnosti nekoliko večja.

 

Nasveti za depilacijo

  • Če se boste tega lotili sami doma ...

Če se odločite za depilacijo doma, pazite na temperaturo vročega voska in se prepričajte, da boste lahko videli ter dosegli dele telesa, kjer želite odstraniti dlačice. Saj veste, trebuh vam lahko pri tem iz tedna v teden bolj nagaja.

Nikoli ne uporabljajte nobenih izdelkov za depilacijo na vneti ali poškodovani koži in ne nanašajte teh sredstev na predele s razširjenimi krčnimi žilami! Priporočljivo je, da vosek prej testirate na manjšem delčku kože.

 

Mnoge ženske priporočajo, da se je dobro med nosečnostjo pogosteje depilirati z voskom, saj so dlačice v tem primeru manjše in bo zato njihovo odstranjevanje manj boleče.

 

  • Če se boste raje prepustili kozmetičarki ...

Če niste prepričani v svoje spretnost depilacije, vam svetujem, da depilacijo prepustite kozmetičarki. Obvezno ji povejte, da ste noseči in pred pričetkom depilacije naredite test z voskom na manjšem delčku kože, čeprav prej niste imeli nobene reakcije. Lahko naredita tudi test bolečine in se potem skupaj odločita, kako nadaljevati z depiliranjem.

 

V teh primerih depilacija ni zaželena

Če imate slučajno kakšno od naslednjih težav s kožo depilacija pri vas odpade:

  • sladkorne bolnice
  • krčne žile
  • izpuščaji
  • brazgotina
  • večja znamenja
  • akne
  • bradavice
  • področja, na katerih se uporabljajo zdravila za zdravljenje aken.

Za vas potem depilacija v nosečnosti odpade.

 

PREBERITE TUDI: Britje in klistir pred porodom lahko zavrnete

 

Kaj pa depilacija bikini predela?

Tudi depilacija bikini predela v nosečnosti je varna, le težko boste to opravili sami, zato je obisk kozmetičnega salona zagotovo boljša izbira. Konec koncev, kdaj se boste pa razvajale, če ne ravno v obdobju nosečnosti!?

 

Za nekatere ženske je pomembno, da so »urejene« tudi na dan poroda. Kdaj pred porodom pa je najbolj priporočljivo obiskati salon? Večina nosečk se za depilacijo bikini predela odloča nekje dva tedna pred rokom poroda, tiste bolj pogumne si termin za to rezervirajo celo samo par dni prej.

Ne pozabite pa, odstranitev dlačic na tem predelu je samo stvar vaše odločitve. Ne bo vam škodila, vendar babice in medicinsko osebje zagotovo ne bodo pričakovali, da bo vaš intimni predel urejen do popolnosti in to vsekakor ne bo imelo nobenega vpliva na porod.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
9
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
5
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
4
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
4



Koriščenje letnega dopusta po starševskem ...
Ko se bliža konec starševskega dopusta, večino mamic zanima, kdaj in kako lahko porabijo še svoj letni dopust, da ta ne ...
FOTO: Ilustracije o nosečnosti, ki jih mor...
photo
Pred nosečnostjo si tako ženske kot moški to obdobje predstavljajo kot blaženo in veselo. Vsaka nosečnica pa vam lahko o...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?