|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Novi turistični boni: 100 evrov na osebo

Uredništvo Ringaraja.net, 19.6.2021
Nove turistične bone lahko uporabite tudi za ogled muzeja, družinsko kosilo ali vadbo v fitnesu.

image
Letošnji turistični boni bi naj stopili v veljavo šele v sredini julija. (Foto: Freepik)
/11


Če smo lani v okviru tretjega protikoronskega paketa prebivalci Slovenije prejeli turistične bone v vrednosti 200 evrov za odrasle in 50 evrov za mladoletne oziroma otroke, bodo letošnji novi boni nižje vrednosti za odrasle.

Vsak prebivalec Slovenije, starejši od 18 let, bo namreč prejel turistični bon v vrednosti 100 evrov, otroci pa 50 evrov kot lani.

In kje jih bomo družine lahko (u)porabile?

 

Veljavni šele od srede julija naprej

Nove turistične bone - ki bodo po neuradnih podatkih in za razliko od lani, ko smo jih lahko začeli uporabljati že od 19. junija naprej, stopili v veljavo šele v sredini julija - bomo lahko vnovčili ne le za namestitvene kapacitete, temveč tudi za dejavnosti v gostinstvu, kulturi, športu in rekreaciji.  

 S turističnim bonom boste tako lahko plačali ne le turistično nastanitev, temveč tudi ogled muzeja, družinsko kosilo ali vadbo v fitnesu.


PREBERITE TUDI:  Najboljši slovenski ranči za družine

 

Kaj pa, če so mi ostali še stari boni?

Na Ministrstvu za gospodarstvo so potrdili, da novi boni ne bodo posegali v pravico do koriščenja starih, kar pomeni, da če lanskega bona še niste uspeli porabiti, boste še vedno dobili novega.

In oba boste lahko vnovčili do konca leta 2021. Kar pomeni, da boste tudi stare bone lahko uporabili pri ponudnikih, ki so šele letos odprli svoja vrata.

 

V hotelih in kampih bo manj gneče

V sredo, 2. junija 2021, je vlada sprostila ukrepe tudi v nastanitvenih obratih. V tistih, kjer imajo do 60 enot, je lahko od 7. junija 2021 naprej zasedenih do 45 enot, za tiste, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa velja do 75-odstotna zasedenost.

Enaka omejitev velja tudi za kampe, kjer bo torej letos zagotovo četrt manj gostov kot po navadi.

 

PREBERITE TUDI: Šest zlatih pravil kampiranja z dojenčkom

 

Na bazen z bonom in pod pogojem PCT

Zadnje sproščanje ukrepov je omogočilo tudi ponovni obisk bazenov, ki jih lahko obiščejo tudi tisti, ki ne bivajo v hotelu ob bazenu.

Če torej želite nove (in stare) turistične bone uporabiti za družinski obisk bližnjega bazena, je tudi to možno, vendar le, če izpolnjujete pogoj PCT - da ste preboleli Covid-19, ste bili ustrezno cepljeni ali imate negativen test, ki ne sme biti starejši od 48 ur. Ta pogoj morajo imeti izpolnjen tudi zaposleni.

Pa tudi na bazenih letos ne bo gneče, saj je vlada tudi za bazene zasedenost razpoložljivih kapacitet omejila na 75 odstotkov.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Oglejte si, kako smo se imeli na Brionih
V soboto, 24. aprila, smo se Ringarajevci že drugič odpravili na družinski izlet z ladjo Dora. Tokrat na čarobne otočke ...
2
Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
2
Popotovanje od Portoroža do Pirana
Piran je staro mediteransko in pristaniško mesto in je pravzaprav en sam velik muzej, saj ima ohranjeno srednjeveško zas...
2
Minimundus - svet v malem
Oglejte si največje svetovne znamenitosti v pomanjšani obliki.
2



Naravni park Škocjanske jame
photo
Škocjanske jame ležijo na skrajnem JV delu matičnega krasa, blizu Divače. Reka, ki ponira v Škocjanske jame, velja za na...
Otroški bazar v Mariboru navdušil
Na mariborskem Otroškem bazarju se je zbralo 14.200 obiskovalcev, ki so spremljali pisano ponudbo več kot 130 sodelujoči...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?