|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otroška imena: 20 najpopularnejših herojskih imen

Helena Primic, 24.4.2022
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tudi izvor in pomen herojskega imena!

image
Ste že slišali za staro keltsko ime Rodan, ki v keltščini simbolizira plodnost in produktivnost? (Freepik.com)
/11


Posebni časi zahtevajo tudi posebna imena. Glede na trenutne razmere bodo naši malčki v življenju zagotovo potrebovali veliko poguma, odločnosti in (super)moči.

Preverili smo, katera so najpopularnejša herojska imena za male superjunake in superjunakinje.

 

Herojska imena za dečke

1) AHIL. Tole ime velikega Homerjevega bojevnika vsekakor prikliče moč bojevništva, ki je simbol imena Ahil.

2) ADRIAN. Ime Adrian ni samo pomembno krščansko ime (kar šest papežev je imelo ime Adrian), temveč izvira iz latinskega imena Hadrianus, ki pomeni "iz Hadrie" - italijanskega mesta, po katerem je dobilo ime tudi Jadransko morje ali Adriatik.

3) ALEKSANDER. Vsi poznamo Aleksandra Velikega, ki je samo potrdil to, kar pomeni ime Aleksander v grškem jeziku - tistega, ki brani ljudi oziroma varuha človeštva.

4) ARTUR. Točen izvor tega imena ni poznan, najverjetneje pa izvira iz keltskega jezika, v katerem pomeni medved. Artur torej pomeni močan kot medved.

5) BEN ali BENJAMIN. Ime Benjamin izvira iz hebrejščine in pomeni "sin desne roke". Vsekakor ime za najbolj pogumnega sina najboljšega očka na svetu.

 

PREBERITE TUDI: Najlepša indijanska imena

 

6) GAEL. Če želite z imenovanjem svojega sina priklicati moči njegovih prednikov, bo prava izbira ime Gael, ki v galščini pomeni tistega, ki je potomec daljnih Keltov.

7) HERKULES. Ime Herkules je latinska verzija grškega imena Herakles, ki pomeni "slava Here". Herakles je bil namreč sin Zevsa in Alkmene, ki je Hera ni marala. Pa vendar je postal simbol moči, poguma in lepega atletskega telesa. 

8) IVAN. Ime Ivan je slovanska verzija imena John, ki izvira iz hebrejščine in pomeni "bog je milostljiv". Gre za eno najbolj popularnih imen po celem svetu.

9) MAKSIMUS: To ime, ki se v originalu napiše Maximus, izvira iz latinščine oziroma latinske besede maximus, ki pomeni "največji".

10) RODAN: Gre za staro keltsko ime, ki v keltščini simbolizira plodnost in produktivnost.

 

PREBERITE TUDI: Manj znana pomladna imena

 

Herojska imena za deklice

1) ADRIANA. Pomen imena Adriana ima enake korenine kot moško ime Adrian, ki ga najdete nekoliko više v članku med herojskimi imeni za dečke.

2) ALESANDRA. Nekoliko manj znano ime Alesandra je italijanska različica imena Aleksandra oziroma Alexandra. Gre za žensko obliko imena Alexander, ki pomeni varuha človeštva.

3) ANTIGONA. To zelo redko ime izvira iz grščine in grške mitologije oziroma znane Sofokljeve zgodbe o Antigoni. V grščini pomeni tisto, ki je proti materinstvu, toda to še ne pomeni, da Antigona ne more biti odlična mati

4) ARIANA. Ime Ariana je različica grškega imena Araidne, ki v grščini pomeni "najbolj sveta". V grški mitologiji je Ariana, hčerka kralja Minosa in nevesta boga vina Dioniza, Theseusu pomagala premagati minotavra - pošast s človeškim telesom in bikovo glavo.  

5) ATENA. Čeprav Ateno oziroma Atheno poznamo iz grške mitologije kot boginjo modrosti, vojskovanja, moči in pravice, je točen izvor njenega imena nejasen. Morda vam bodo bolj všeč različice Atenais, Atene ali Atenea.  

 

PREBERITE TUDI: Najlepše dekliško ime po vašem izboru je ...

 

6) HANA. Ime Hana izvira iz hebrejščine in pomeni "prijazna". Eno izmed najbolj popularnih imen v ZDA nosi tudi Samuelova mama Hanna v znani biblijski zgodbi.

7) HELENA. Grška Helena Trojanska in krščanska Sveta Helena, mati rimskega cesarja Konstantina Velikega, ki je prenehal preganjati kristjane in z Milanskim ediktom priznal krščanstvo kot enakopravno religijo. Vsekakor ime z veliko močjo, ki sicer pomeni svetlo in jasno svetlobo.

8) JULIJA. Ime Julija izvira iz latinskega imena Julia in pomeni "z mehkimi lasmi". Tudi izgovarjava imena Julija je mehka - kot ljubezen v znani Shakespearovi tragediji Romeo in Julija.

9) KATERINA. Bolj znana različica tega imena je Katarina, sicer pa obe imeni izvirata iz grščine ter pomenita krepostno in "čisto" žensko. Med manj znanimi različicami so še: Katalina, Katerin in Trina.

10) TIARA. Ime Tiara izvira iz grščine in tako kot v slovenščini pomeni obliko krone - visoko in cilindrično krono z veliko dragulji in okraski, ki so jo nosili kralji in kraljice ter drugi vladarji. Vsekakor odlično ima za majhno, pa vendar veliko princesko.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
8
Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...
4
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...
4
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...
4



Najbolj srčkana imena za deklice
photo
V galeriji spodaj preverite najbolj srčkana imena za deklice v angleškem jeziku, ki so pospremljena s kratkim opisom ime...
Pomen imena Nika
EPSKA bitka imen je zaključena. Nika je zadnja poraženka. Kaj to ime pomeni in iz kje izhaja, pa si preberite spodaj.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?