|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Triletni diktatorji oziroma Threenagerji

Uredništvo Ringaraja.net, 4.6.2022
Kdaj ste ugotovili, da živite s triletnikom, ki se v resnici vede kot najstnik, torej po angleško threenager?

image
TriNAJSTNIK je faza vašega triletnega otroka, ki se obnaša, kot da je star 13 let. (Freepik.com)
/11


Vsi smo že slišali za strašne dvoletnike in vse drame njihovega zavedanja sebe in sveta okoli sebe. Toda za večino nas staršev so triletniki verjetno večji izziv. Šele pri drugem otroku sem odkrila to otroško fazo, nad katero nisem ravno navdušena - on je "THREENAGER"!

TriNAJSTNIK je faza vašega triletnega otroka, ki se obnaša, kot da je star 13 let. Imajo neomajno držo, trmaste izpade in hočejo, kar hočejo ... ko hočejo. In spanje, tako tvoje kot njihovo - precenjeno!

 

PREBERITE TUDI: Ti "strašni" dveletniki

 

Ali živiš s TRINAJSTNIKOM?

Tukaj je nekaj znakov (seveda jih lahko še dopišete):

 

1. Živite v nenehnem strahu, kakšno obliko sendviča bo danes želel - trikotnik, pravokotnik, kvadrat, krog? In ko se odloči, si premisli tisto sekundo, ko dobi krožnik pred sebe. In potem ... ti mi povej!

 

2. Večkrat imajo njegove izjave ton, ki nakazuje, da se želi skregati (in seveda roke trdno v bokih): "Nočem pospraviti igrač, hočem delati, kar JAZ hočem!"

 

3. Zamenjati je treba 3 ali več majic/hlač/oblek na dan. Prosim izberi si že nekaj!

 

PREBERITE TUDI: 10 pogumnih mam je s fotografijami pokazalo, kako njihove hiše v resnici izgledajo med dnevom

 

4. Postane letargičen, brez mišic in kosti in se ne namerava premakniti, ko se omeni dejavnost, ki mu ne ustreza, še posebej, če se ga prosi, naj se neha igrati. Včasih celo podvoji svojo telesno težo, tako da ga mama ne more premakniti. To je talent!

 

5. Zbeži, ko je čas, da se obleče, ali odide iz igrišča ali če mora narediti karkoli, kar se mu zdi nepotrebno. Pravzaprav je bežanje pred vami njegova/njena najljubša dejavnost. (kardio trening mama, kardio!)

 

6. Zadremati ali ne zadremati, to je zdaj vprašanje. TRINAJSTNIKOV odgovor je vedno odločno "NE!" Razen seveda, če je treba v vrtec ali na obisk, takrat bo zlezel v posteljo, ker je »utrujen«.

 

7. Vse želi po trikrat, ker je star 3 (leta)!

 

8. Pred semaforjem, ko bo zdaj zdaj rdeča, vpije: "Vozi .... VOOOOZIII!" Trinajstniki nimajo potrpljenja.

 

PREBERITE TUDI: Otroci imajo radi, da so njihove matere lepe

 

9. Ko že govorimo o avtomobilu, 10 minut prej je treba v avto, ker se mora SAM pripeti v avtosedež.

 

10. V trenutkih, ko se pogajata za izogib kazni, ugotovite, da bi bili odlični odvetnik.

 

TRILETNI OTROK

 

Faza TRINAJSTNIKA je lahko težka za starša, utrudite se, potrpežljivost in energija sta na minimumu. Toda po drugi strani je ta faza zelo koristna. Njihova samostojnost raste, pridobivajo samozavest, razvoj teče gladko in tudi širi besedni zaklad, tako pogosto lahko slišiš nekaj čudovitih stvari, s katerimi te takoj kupijo, na primer: "Ti si moja najboljša prijateljica mama, ljubim tE toliko, veliko, najbolj!"

 

PREBERITE TUDI: Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi prišla!

 

* * * Še dodatek!!!****

- Zakaj? In zakaj? Zakaj? Zakaj? Zakaj? In zakaj? Zakaj? Zakaj?

- Jezno si bo obrisal lice, če ga poljubiš!

- Žaljenje v javnosti: "Ne poj mami" "Mama nosi plenico", "Oče ima majhnega lulčka."

- Spet sem se polulal, nisem hotel na stranišče, ker sem se igral

- Lahko noč dragi! Čakaj mami, da te vprašam ... žejen sem, lulam, hočem spet zgodbo ....

 

VIR: mommyinsports.com


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
17
Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
15
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
10
Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...
4



BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?