|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 11:37:46   
*goldfish*
Par dni nazaj sem začela brati vajini zgodbi (od tebe Lusa in od Edine) in segli sta mi v dno duše, v srce,... Ne morem skriti solz, razočaranja, besa, jeze in zakaj se to dogaja vedno dobrim ljudem.
EDINA vem da vajine Tia-Lane z možem ne bosta mogla nikoli iztrgati iz srca in bo bolčina vedno prisotna. Naj pa vaju tolaži misel, da je bila lepa dojenčica in da je teh 5 mesecev, ki je preživela z vama, zagotovo bila najsrečnejša in je vedela, da jo mamica in atek neskončno ljubita. Naj jo angelčki čuvajo!

LUSA vaša Ajša pa naj pridno papca in da bo končno lahko prišla domov k sestrici in k vama, ter da boste končno lahko uživali skupaj v krogu domačih.

P.S. Res čestitke za takšen pogum obema mamicama (in še marsikateri), da zna "biti" mamica v takem primeru in da ne izgubi "glave". Moj otrok ima obe ledvički dilatirani in sem mislila, da me bo konec, hvalabogu da je partner takrat znal biti mama in oče.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 13:38:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mana_t

Moj otrok ima obe ledvički dilatirani in sem mislila, da me bo konec, hvalabogu da je partner takrat znal biti mama in oče.


Kaj pomeni dilatirani ledvički? Kakšni so znaki za bolezen, kako poteka zdravljenje?

(odgovor članu *goldfish*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 14:12:10   
*goldfish*
Čisto tako po naključju (bruhal je, in ga je zdravnica poslala na UZ, ker je sumila zožitev želodca ali nekaj takega, pa ni bilo nič to tega) in so mu odkrili najprej na levi ledvički, pred tedni pa še na desni. To pomeni, da ima na obeh ledvičkah votli sisem in da mu sečnina gre naza v ledvička. Razen ultrazvokov in vsako mesečno spremljanje uroinfekta (do sedaj ga še ni imel in to je dober znak) še ni imel nobenih drugih preiskav, kakšnega posebnega zdravljenja tudi ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 14:20:09   
*barbapapa*
user posted image

Ajša,... upam, da boš v kratkem šla domov....

sicer pa imaš svojega angelčka, ki te čuva,.... prijateljico Tio Lano.......


(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 14:22:00   
*barbapapa*
mana,...
upam, da bo z otročkom vse Ok in da ne boste imeli kakšnih težav z ledvičkami......



(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 16:35:51   
Anonimen
Zelo žalostna sem že od dne,ko sem videla slikice od Tie-Lane,čeprav ne poznam njene zgodbe.Ne razumem tega sveta.Tako malo detece,pa je moralo postati angelček.Ampak vse se dogaja z namenom.Iskrene sožalje!user posted image

Ajši od Luše pa želim,da bo zdravje čim bolj stabilno,da bo lahko še dolgo razveseljevala starša in sestrico.Vsak dan pomislim nanjo.Pošiljam ji user posted image  za močno zdravje,mamici pa user posted image  za pogum.Vse bo še dobro...

(odgovor članu *barbapapa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 22:04:32   
Lusa
Mana_t
Verjetno si s temi ledvičkami tako že z vsem seznanjena al pa ne.Moram ti napisat ,da sem tud jaz imela od 1leta (takrat so mi namreč ugotovili)do pubertete isti primer samo pri eni ledvički ,hvala bogu.Na mb pediatriji so se odločili ,da mi jo odstranijo.Sem že imela postavljen termin in vse.Preko poznanstev smo prišlim do slovenjgraške pediatrije,kjer je bil en star doktor(zdaj že pokojni);na opazovanju sem bila samo en dan oz. eno noč,nakar nam je takoj povedal ,da bo s puberteto z ledvičkami vse ok.IN res je bilo.Je pa to zelo mučno ,kajti do 5razreda sem vsako noč zmočla posteljo-nevedoč.Čeprav so me morali starši ponoči budit ,je žal bilo vedno prepozno.Postelja je bila spet mokra.

In danes sem srečna ,da imam obe ledvički in zahvala temu zdravniku.In od 12leta nisem imela več nobenih težav.Imam pa na žalost zdaj spet druge.Mi je že tako usojeno.

Pri meni je šlo za podedovanje glede ledvičk.

Da še vam malo o Ajši napišem.Ni nič kaj novega ,zdaj jo poskušajo hranit samo z mlekom, prej še pa je dobila čez noč malo infuzije.En obrok je s pregominom,drug pa z nekim dodatkom tako da bomo videli kakšen bo uspeh.

Lep večer  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 22:15:18   
Magi*
Joj, Lusa, vedno preberem vse poste o tvoji Ajši. držim pesti, da bi mala punčka zmagala ta boj. pozdravček v Gornjo Radgono!

Mana, tudi za tvojega fantka držim pesti. staršem, ki imamo zdrave otroke, je to tako samoumevno in dostikrat sploh ne znamo tega cenit. in jamramo o tako nepomembnih rečeh...

držite se!



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 22:19:14   
lutka
Mana_t, tudi moja hčerka se je rodila z močno dilatiranim votlim sistemom, leve ledvice (VIstopnja.).

Rada bi ti napisla samo to, da če nima pogostih vnetij, je to zelo dober znak..

Moja hči je bila pri sedmih mesecih operirana, kjer so ji vstavili plastiko v sečevod. Vsakih šest mesecev imama UZ. pa scintigrame, kjer ugotavljajo funkcijo ledvice (16%), pa preiskave, kjer ji v mehur naljijejo s katetrom vodo, potem pa opazujejo, če se ji voda vrača nazaj. Ampak za zdaj (stara je 8.5let) je imela "samo" tri vnetja. Malo me je sicer strah kako bo ko bo v puberteti, ampak je zelo hrabra in potpežljiva punaca, tako, da je meni malo lažje pri vseh teh pregledih.


Upam, da se vam zadeva uredi, mi smo se zdaj kar nekako navadili živeti s to boleznijo. Sem pač malo bolj tečna mamica, ko jo opominjam da je treba veliko pit in veliko lulat.


lp user posted image

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 22:20:38   
lutka
Lusa, tudi nas pet drži pesti za tvojo Ajšo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

lp

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 22:31:04   
Lusa
Lutka
Jaz sem imela nešteto vnetij.Res oring.IN to s katetrom vode,to je nekaj najhujšega.Jaz sem bila vsak mesec po 10 dni v mb bolnici.To je bilo res mučno.Vendar je pa res ,da je to že bilo dolgo nazaj in tehnika zelo napreduje.

Lutka  in mana ,bosta videli ,da se bo vse uredilo.Tud če komaj v puberteti-BO se.

by,by

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: AJŠA od Luse in Edina
27.1.2006 22:35:29   
lutka
Lusa, upam, da res.

Najbolj me je strah zato, ker mi je rekla zdravnica, da če bo imela povečan krvni pritisk ali kakršne koli druge težave povezane z ledvicami, ji jo bojo vzeli. Zato me je pa strah pubertete, ko se začne telo razvijat, hormončki začnejo divjat........

že tako imamo probleme, ker je presuha in je še ta nevarnost, da se ji ledvici povesita, zadj jo pa pitamo, ko kakega pujseka user posted image user posted image user posted image

lp


_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: AJŠA od Luse in Edina
29.1.2006 22:34:58   
Pia73
Lusa od srca vam želim, da boste zmogli pot, ki vas čaka. Da bi se mala Ajša začela rediti in da bi jo lahko operirali. Kapo dol pred mamicami, kot si ti. Pogum in vedrina, ki jo premoreš sta zlata vredni. Pa kako lepi punčki imaš. Pravi princeski sta. user posted image  Vse dobro vam želim.

EDINA, tebi in tvojemu možu pa izrekam globoko sožalje. Nisem brala vajine zgodbe ampak sem ob slikah jokala kot že dolgo ne,.... najin sin je rojen samo en dan za tvojo princesko in sploh si ne zanm predstavljati čez kaj sta šla oz. gresta z možem. Od srca vama želim, da bi bila močna in da bi zmogla to trnovo pot,... Jokam z vama. user posted image user posted image user posted image

Ni pravice na tem svetu,............ user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: AJŠA od Luse in Edina
29.1.2006 22:36:22   
Pia73
Tudi vama mana_t in lutka želim obilo zdravja v družini.  Verjamem, da se bo vse uredilo v dobro vajinih otrok.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: AJŠA od Luse in Edina
1.2.2006 20:25:42   
Lusa
Lutka ne se sekirat,ker bo res vse vredu z ledvičkami.Boš videla.Samo poglej kaj naša Ajša vse zmore.Ni vrag ,da ne bi še to tvoja punca dala skoz.

Ko sem zadnjič prišla na pediatrijo,so se sestre tako čudile ,da je Ajša spet nazaj pri njih in to brez kakršnih koli bruhanj.So rekle ,da sploh niso verjele ,da je spet zdržala še eno operacijo in to s samo 2450g.IN zdaj še jo vedno tako panično čuvajo ,ravno zaradi bruhanja.Enostavno še se sedaj niso navadile ,da čisto nič ne bruha-ZAENKRAT.

Ajša pa spet štrajka z gramčki.Spet se ji je vse ustavilo.Ima 3020g.Včasih manj ,včasih več.Ne morejo ugotovit kakšen način prehranjevanja bi ji ustrezal,da bi bilo dobro njenemu srčku.Zdaj so sklenili ,da če se ne bo začela redit v 2tednih,ji bodo morali operirat srčka,kar pa bo zeloooo rizično.Če pa se bo začela redit,pa bo prišla v našo bližnjo bolnišnico v Mursko Soboto.In jo bom vse dneve samo carkljalauser posted image .Upam ,da se bo redila.

Glede moje ščitnice.Jaz mam občutek ,da se že bolje počutim.Bomo videli.

Lp


(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: AJŠA od Luse in Edina
1.2.2006 21:05:31   
casandra
Ojla Lusa!
Samo da ste vredu. Lepo bi bilo ko bi miceno dobili bliže domu, da bi bili lahko dost več skupaj. Čeprav vse čestitke kolk ste v LJ če pogledaš nekatere druge, ko je kr za
user posted image Saj bo se miceno zredilo na teh 5 kilic.naj vas




user posted image čuvajo. Pa še en poseben




user posted image za malo ajsoJavi kako napredujete

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: AJŠA od Luse in Edina
3.2.2006 8:52:15   
Anonimen
Vso srečo Ajši,mi čakamo pozitivne rezultate.
Držte se dekleti,mnogo nas je,ki smo z vama dvema.user posted image user posted image

(odgovor članu casandra)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: AJŠA od Luse in Edina
3.2.2006 12:20:16   
KATI321
Pozdravljena Lusa!
Zanima me, kako je kaj z Ajšiko. Na mojem računalniku so zginile strani o njej, pa ne vem kaj sem naredila narobe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: AJŠA od Luse in Edina
3.2.2006 12:46:09   
Lusa
Ja samo ta tema še je odprta.Je pa takotako.Ne gre najbolje s to težo.Zdaj ji spet delajo en kup preiskav,kaj bi lahko bilo.Za zdaj še nič novega.Še je malo za počakat.

lp

(odgovor članu KATI321)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: AJŠA od Luse in Edina
3.2.2006 16:27:06   
janjja
Lusa ostanite močni, saj bo. Res gre po polžje ampak jaz verjamem da bo. AJŠA REDI SE, PROOSIM!!!!!user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: AJŠA od Luse in Edina
3.2.2006 19:55:42   
casandra
Zopet pošiljam mali Ajši angela da ji pomaga. In ji tudi bo. Micena drži se prav tako mamica
user posted image

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: AJŠA od Luse in Edina
7.2.2006 16:08:14   
ameli
Mene pa zanima, zakaj je ta tema tukaj zgoraj po OPOZARJAM?

(odgovor članu casandra)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: AJŠA od Luse in Edina
8.2.2006 0:34:35   
casandra
Lusa kao je mali angelček. Se je že kaj poredila? Jo mogoče že imate v MS? Javi!!!!user posted image  za vas

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: AJŠA od Luse in Edina
8.2.2006 15:18:27   
arielca
Mene tudi zanima, kako je z malo princesko. Velikokrat pomislim nanjo in ji zaželim vse dobro. Ajša, drži se user posted image !!!!!!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu casandra)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: AJŠA od Luse in Edina
8.2.2006 19:38:03   
Lusa
Ameli,jaz tud ne vem zakaj je ta tema pod Opozarjam!

Ohjej,ne vem kdaj bo za nas posijalo sonce.Še vedno se ne redi, ker enostavno srce ne zmore prenašat preveč hrane.Čez 2tedna imajo konzilij in pol se bodo dogovorili ,kako in kaj ,al bo predčasna operacija al ne bo.Bo pa zelo rizična-tako mi je dr.povedal,ampak Ajša je tako naša borka in ona se ne dauser posted image .

lp

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?