|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dr. Špela Urh: Razvijanje medkulturnih kompet...
9.3.2011 12:53:46   
bela.kava

As. Dr. Špela Urh: Razvijanje medkulturnih kompetenc in etnične občutljivosti (povzetek)
V Sloveniji je malo je znanega o etnični občutljivosti na področju posvojitev. Pa vendar mednarodne posvojitve odpirajo za socialno delo mnoga pomembna etnično občutljiva vprašanja. Eno takih je, kako naj starši otroku, ki je bil posvojen iz tujine, razložijo njegovo fizično drugačnost na vrednoten način. Bolj ko se otrok, ki je bil posvojen iz tuje države, fizično razlikuje od ostalih ljudi v državi, v katero se je preselil, bolj se sprašuje o svoji drugačnosti. Raziskave kažejo, da se prva vprašanja o zavesti določeni pripadnosti pri otrocih pojavijo okrog 4. leta starosti. Otroci, ki so bili posvojeni, se pogosto sprašujejo, zakaj so drugačni. Za mnoge je namreč največji problem, da ne izgledajo tako kot večinska družba. Drugo pomembno vprašanje je soočanje z vsakdanjimi rasizmi. Kako naj torej ravnajo starši v primeru žaljivih opazk okolja do otroka, ki je bil posvojen? Nedvomno obstaja tudi določena etnična hierarhija med bolj in manj zaželenimi otroci, ki jih želijo starši posvojiti. Vsa ta in mnoga druga vprašanja odpirajo prostor za diskusijo o vplivu osebnih vrednot na odnose do otrok, ki so bili posvojeni in do njihovih staršev. Potrebo po tem, da se socialno delo okrepi na tem področju, izpostavljajo tudi straši sami, ki so v postopku posvojitve ali pa so že posvojili otroka. Ena od mam, ki je posvojila otroka iz tujine, pravi, da se socialni delavci včasih kar ustrašijo, ko starši pridejo s kakšno novo situacijo. Strah je večinoma posledica neznanja, ki se pogosto kaže v skrivanju strokovnih delavk in delavcev za upravnim postopkom in v zanemarjanju pomembnih vprašanj iz vsakdanje realnosti staršev, ki so posvojili otroka. Namen predavanja z delavnico je v opolnomočenju strokovnih delavk za etnično občutljivo ravnanje v delovnem odnosu s straši, ki so posvojili otroka iz tujine.
vir: http://www.fsd.uni-lj.si/mma_bin.php/$fId/2011030309272912/$fName/%C5%A1pela+URH+2011.pdf
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?