|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ginekološko-porodniški oddelek SB Novo Mesto
21.3.2018 10:06:53   
Junijčica
Pozdravljeni,

ker ne najdem najnovejših (glede na datum) informacij glede poroda v NM, se obračam na vas. Predvsem me zanima, kaj vse mora bodoča mamica vzeti s seboj v porodnišnico in kaj že tako ali tako dobiš v P-zase in za otroka, torej od vložkov, mrežastih hlačk, osebnih oblačil, pleničk.. In koliko časa po porodu je lahko ati prisoten? Do šole za starše je še nekaj časa- verjetno tam vse izvem, bi pa imela rada že zdaj kakšno napotilo.

Že vnaprej hvala in lp,
Junijčica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ginekološko-porodniški oddelek SB Novo Mesto
4.5.2018 11:02:47   
Junijčica
Ker žal ni bilo nobenega odgovora, posredujem nekaj na novo pridobljenih informacij.

Najprej toplo priporočam obisk predavanja "porod" v okviru šole za starše porodnišnice novo mesto. Predavanje vodi ena izmed babic porodniškega odddelka. Na predavanju so predstavljene vse tri porodne dobe, kdaj je čas za v porodnišnico, kaj vzeti s seboj, nekaj tudi o lajšanju bolečin ter seveda ogled porodnih sob za lažjo predstavo :) Ker vse skupaj traja pribl. dve uri in pol, priporočam, da pridete s polnim želodcem in seveda obvezno vzamete s seboj dovolj tekočine.

Izpostavila bi informacije glede samega prihoda v porodnišnico.
V primeru popadkov vas partner (oz obporodni spremljevalec/spremljevalka) med tednom med 7h in 15h "odloži" na glavnem vhodu (ob prihodu na oddelek je potrebno obvezno pozvoniti na vratih), ob preostalih urah, vikendih in praznikih pa na vhodu za urgenco. Nekdo vas pospremi na oddelek, partner pa ima dovolj časa parkirati avto.
Priporočeno je imeti kar s seboj v torbici copate in vso potrebno dokumentacijo (materinsko knjižico s krvnim izvidom, zdravstveno kartico,dokument o obisku predavanja o epiduralni-če jo seveda želiš, napotnica za porod-dobiš pri svojem ginekologu (če vas porod prej preseneti, prideš seveda brez tega :) )...v glavnem vse, kar je pomembno), partner pa naj za vami prinese svoje copate, vašo toaletno torbico, labelo, plastenko navadne vode (ne pa čajev, sokov..).

Ob sprejemu vas čaka kar nekaj dokumentacije, preoblečejo vas v bolniško srajco, lahko pa imate tudi svoja oblačila (boljše je imeti svoja oblačila po porodu in pred tem imeti zgolj bolnišniško srajčko). Omarice v sobah so manjše, zato razumljivo ne nosite preveč stvari s seboj - verjetno je boljše, da vam partner prinese, ko kaj potrebujete, zato oblačila predhodno pripravite doma (ali v primeru prevelike oddaljenosti od porodnišnice pustite kar v avtu). Prostora je mogoče za en ruzak.

S seboj je priporočeno imeti seznam želja, npr. želim epiduralno, želim manj svetlobe pri porodu, svojo glasbo, da se pazi na presredek (kar že itak počnejo) itd. Vsekakor boljše kot priti s porodnim načrtom, saj se nikoli ne ve, kako bo šlo. V navadi imajo novorojenčka takoj položiti mamici na prsi (če je seveda vse v redu) in pustiti, da ga podoji, razen če mamica tega noče ali je preutrujena. V glavnem treba je povedati naše želje.

Upam, da sem vsaj kakšni bodoči porodnici pomagala s tem :)

Dobrodošle pa so izkušnje mamic, ki so rodile na tem oddelku.

Hvala in lp,
Junijčica


(odgovor članu Junijčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ginekološko-porodniški oddelek SB Novo Mesto
4.5.2018 13:12:41   
Junijčica
Dodala bi še seznam stvari, ki jih zaenkat nameravam vzeti s seboj v P. Sem pa prvorodka, tako da je vsak nasvet dobrodošel :)

- dokumantacija
- 2x copati (za v sobo in za pod tuš, verjetno bom vzela kar krokse in japonke)
- labela, voda (v plastenki, iz katere lahko piješ tudi v ležečem položaju), polnilec za tel, slušalke
- kozmetična torbica s šamponi, ktračko, zobno pasto, glavnikom, kremo za obraz
- lanolin krema za bradavice, nastavek za dojenje (za vsak primer, verjetno bom vzela dve različni velikosti), ročna črpalka (za vsak slučaj), nekaj blazinic za bradavice
- hlače trenirka, kak par nogavičk, modrc za dojenje, kakšno tanko majico na naramnice in jopico, prigrizki - ali pa mi bo to mož naknadno prinesel (hlače in nogavičke bom verjetno imela kar takoj s sabo) - sicer sva od P oddaljena približno 40 min.

Pripravila si bom tudi obroč za sedenje, ta ogromne vložke, mrežaste hlačke, nekaj za oblečt za odhod domov in seveda za dojenčka za domov, mogoče celo nekaj malega za v P, kakšno čtivo- vse to bo naknadno ali po potrebi prinesel mož.

Verjetno bom vzela tudi dudico za dojenčka, čeprav naj ne bi bili navdušeni nad tem v P. Pač za vsak slučaj.

Zaenkrat je to to :)

Lp,
Junijčica




(odgovor članu Junijčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ginekološko-porodniški oddelek SB Novo Mesto
26.7.2018 15:57:40   
Junijčica
Zdravo,

pred nekaj tedni sem rodila prekrasno punčkouser posted image in se odločila deliti izkušnjo z novomeško porodnišnico z vamiuser posted image

Čeprav sem imela zelo dolgo popadke- svoje in umetne- ter na koncu carski rez, lahko opišem izkušnjo kot čudovito. Zahvala pa gre babicam na porodnem oddelku, ki so izjemne ženske. Vse pohvale za prijaznost, profesionalnost in nenazadnje pohvale za to neverjetno delo, ki ga opravljajouser posted image user posted image

Kot marsikatera prvorodka sem šla rodit s preveč stvarmi. Za začetek zadostujejo dokumenti v mapi, copati (oz ko je poletje zadostujejo japonke na nogah-imela sem jih v porodni sobi in kasneje na oddelku z dojenčkom), navadna voda, labela, telefon in polnilec. Toplo priporočam zbiranje kovancev v zadnjem mesecu pred rokom, vsaj nama z možem je slednje prišlo zelo prav. Mož je tako imel kovance za parking za vse dni in seveda za avtomat s hrano in pijačo, ko sva bila v porodni sobi user posted image Za spremljevalce imajo na voljo copate, lahko pa si prinesejo svoje (če je gužva, verjetno nimajo copat za vse).

Po porodu na oddelku dobiš vsak dan zadostno število mrežastih hlačk, vir vložkov, brisač in spalno srajčko. Hlačk in vložkov ne kupovat in nositi s sabo, prav tako ne jemat navadnih spodnjih hlačk, ker so mrežaste zelo fajn. Navadne hlačke so primerne le za odhod domov.

V porodnišnico je fajn prinesti prsne zaščitne blazinice, tega nimajo. Na splošno priporočam nakup le-teh na zalogo tudi ko boste že doma, saj jih je treba večkrat dnevno zamenjati. Za doma priporočam navadne vložke s krilci (mogoče kak paket ali dva večjih) in ne vir 80- sama sem nakupila preveč vložkov vir 80, ki mi zdaj po nepotrebnem stojijo v omari. Je pa res, da nekatere ženske imajo več čišče, nekatere manj.

V porodnišnici je poskrbljeno tudi za dojenčka, in sicer imajo na voljo dovolj oblačil, pleničk in tetra pleničk. Od oblačil potrebuješ nekaj zase in za dojenčka ob odhodu domov in ničesar drugega. Od kozmetike obvezno vzami kremo za bradavice (lanolin), šampon za telo (za lase niti ni potrebno, sama sem imela lase v figi in jih oprala, ko sem prišla domov), pasto za zobe, ščetko za zobe, kremo za obraz, glavnik in labelo. Dezodoranta nisem uporabljala oz. sploh ni bilo potrebe.

Hrana je bila tudi fajn, dobiš 3 obroke dnevno. Jaz sem imela vegi dieto in sem bila zelo zadovoljnauser posted image Prav tako imaš vedno na voljo čaj, vodo si pa točiš iz pipe.

Na splošno če karkoli potrebuješ, imaš ob postelji zvonček in takoj pride ena od sester.

Meni osebno je bila najbolj všeč možnost doplačila za lastno sobo brez cimer (seveda v primeru, da ni gužve). Tako sem se lahko v miru posvetila dojenčku in sebi, prav tako moji obiski niso nikogar motili. Slednje je posebej fajn, če si na oddelku med vikendom, ko trajajo obiski med 13h in 17huser posted image

Naslednjič grem definitivno ponovno rodit v Novo mestouser posted image

< Sporočilo je popravil Junijčica -- 26.7.2018 16:00:48 >

(odgovor članu Junijčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?