|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 10:30:36   
muki1
Začele smo se že menit o dopustih. Polno je priporočil, mene pa zanima, kje vam je na dopustu bilo najbolj grozno.
Midva sva eno leto zabluzila poletni dopust in sva se šla potepat konec septembra, začetek oktobra. Sva bila nekaj dni v Bovcu, kjer sva se imela super user posted image . Sva raftala, pohajkovala, res je bilo lepo, potem pa sva šla še par dni kao na morje pogledat. Se peljeva proti Opatiji user posted image . Nekaj časa se pomenkujeva, da daleč ne greva, pa ajd, greva pogledat v Lovran. Lovran je bil zgleda nekdaj zelo mondeno letovišče, saj je naokrog vil in vil. Sva šla malo naokrog, poiskat kakšen apartma, ampak ker je sezone bilo konec, sva naletela na mrtvilo. Prava grozljivka. Ko sva se potikala tam okrog tistih vil, trkala na vrata...... vsepovsod tišina, samo prazna dvorišča so zevala v naju, tu in tam je na dvorišču sedela kakšna baka v črnem.... prav za grozljivko scena, res.
Končno sva potem našla nek majhen hotelček, ki je bil še odprt, se mi zdi, da se vas imenuje Ika, ali nekaj takega..... Saj je bilo lepo, da je bil mir, tišina, ne maram tiste nore gužve....ampak vseeno je bilo totalno zamorjeno vse skupaj in navkljub trudu, da se bova imela lepo in nama nič ne bo pokvarilo dopusta, sva se po treh dneh pobrala user posted image .

< Sporočilo je popravil primoza -- 8.4.2006 7:43:27 >


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 10:50:12   
Mojca20
No še en grozen kraj za dopust:

Rovinj - Vilas Rubin!
Šli smo v te apartmaje kjer naj bi bila v ceni večerja in "samopostrežni zajtrk". Ta samopostrežni zajtrk je pomenil to, da si stal v vrsti med Čehi, kot bi čakal na kruh, dobil si 4 kolutke salame (več ni šans!!!!), če so bile hrenovke 1 mičkeno hrenovko, in to je to. Da o večerji ne govorim - čufti... itd, apartmaji groza ..... atrij zazidan z visokim zidom kot v Alcatrazu - klavstrofobično!!!!!!!! Zvečer si sedel zunaj in kartal, ko si namesto mandoline zaslišal, kako je sosed potegnil vodo po veliki potrebi. Plaža - skale, valovi neprestano, otrok - naš je bil takrat star pribl. 4 leta ni mogel v vodo, saj bi ga zabrisalo v skale!

Še vedno me kar zmrazi ko pomislim kje sem preživljala dopust.
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 10:53:36   
lelaval
Meni je bilo najbolj 'bad' eno leto, ko smo bili v Banjolah pri Puli. Tukaj je bilo super -kamp O.K., plaža prav tako. user posted image
Pa je sekica od mojega bila v Kavranu in en dan sta prišli s kolegico k nam, naslednji pa mi k njima. Že cesta do tja je bila tako ozka, da, ko smo srečali avto smo se morali skoraj kilometer peljat vzvratno, da smo prišli mimo.
Ko pa smo morali na plažo, pa si onidve obujeta ena teniske, druga bulerje (mi pa vsi v natikačih), mi pa se jima smejimo.  In smo ful daleč hodili do plaže po hribu navzdol in dobesedno 'kamnolomu'. user posted image
Ko smo prišli do plaže, pa samo skalovje, voda brez dna, midva pa z malima otrokoma (2,3 leta starima). Sta rekli, da je še otroška plaža - pa gremo do nje. In smo hodili po samih skalah, skakali čez prepade, da ne omenim, da sva otroke morala samo nosit, ker je še za nas odrasle  bilo komaj za hodit. Še dobro, da so šli eni kolegi od naju zraven, da so sina lahko nosili, hčerka pa se ni pustila nosit nikomur, kot meni. Smo rekli, da hodimo na Triglav, ne po plaži. user posted image  Bili smo ful žejni (kako pa ne bi bil pri 33 stopinjah), ko hodimo po plaži, in  zagledamo gostilno. FATAMORGANA!!!!!!!!  user posted image user posted image  A smo hitro ugotovili, da smo denarnice pustili v avtih. user posted image  
Pa smo šli dalje. Na 'kao otroški plaži' - do katere smo prispeli pozno popoldne, pa smo bili vsi tako utrujeni, da smo se vsedli in si noge le do gležnjev namakali - saj smo imeli vse spraskane od skalovja. Vsi smo bili lačni in žejni (otroka sta pojedla smokije, pa eno stekleničko smo imeli, da sta vsaj onadva pila, pa še zaspana sta bila). Smo šli do prikolice (vmes seveda preklinjali Kavran in plažo), ko pa smo prispeli tja, sta onidve pustile steklenico vina zunaj na mizi (na soncu), vode tam nimajo, pa tudi nič drugega nista imeli za pit. user posted image  Smo se hitro pobasali v avto - do prve trgovine po jedačo in pijačo.
In vsi skupaj smo sklenili, da nas v Kavranu več ne vidijo. user posted image


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 10:57:19   
soncece24
Barbariga pri Puli, adijo kraj za dopust. Plaža skalnata, kam pogledaš ježi, za v vodo it si moral plezat po skalah ko hribolazec, valovi, skozi so po plaži hodli neki cigoti in se drli: krafne!, ko greš s plaže nimaš niti kam jest it (ano picerijo smo našli), zvečer si moral it v pulo al pa rovinj če si htel it ven na pijačo, o "apartmaju" se ne bi menli, ker je bla garsonjera v kateri je bil en pograd, celo noč sem mela občutek, da bo moj user posted image , ki je spal zgoraj zletel s postlo vred na mene. Balkon pa tak majhen, da se dva nista mogla gori srečat... vglavnem, po dveh dneh sva spakirala in šla domov

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 11:07:13   
viv_
Murter... Za kozlat!
To je bilo takrat, ko sem bila z Mirno noseča, pa sva šla za vsak slučaj nekam blizu. Nč za videt, nč za počet... Nikad više!

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 11:15:47   
Anonimen
brač..kraj pa kva se že reče...v glavnem ravno na nsprotnem koncu od bola. tuga za umret, vse kar se je dogajal je to da sta vsak jutr pred eno gostilno 2 čikota pila rakiju. še plaže nobene sam ene 2 kvadrata mal zabetonirane plaže..aja reče se pa pučišča

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 11:42:39   
Pingvinčica
Se pridružujem Lari pučišča so adijo za počitnikovanje. Mi smo se vozli na Bol. Da o apartmaju ne govorim, imeli smo apartma za deset osem, ležišč je blo pa samo za osem. Plačano smo meli za 10 dni. Midva sva se po 6 dneh prerekanja z TA spokala domov. Drugo leto sva izbrala za skoraj isti denar Tunizijo (Djerba) in se imela fantastično.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 13:34:32   
Margareta

Vedno sva hodila v Baško v Bunculuko (nudistično kamp), pa sva se jo že malo naveličala in sva šla enkrat na Murter. Iskala sva nudistični kamp, pristala pa v enem na poldivjem kampu. Ker sva po vsej sili hotela uživati gola, sva šotor postavila čisto na koncu kampa, ker pa so imeli samo eno stranišče so ljudje opravljali svoje potrebe kar tam na obrobju kampa.
V glavnem zgledalo je tako, da si vsake 2 m naletel na kup, zgoraj pa wc papir. Za bruhat.


_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 13:37:33   
Anonimen
Primošten, hotel Zora. Umazano, voda puščala iz wc-ja, hrana obupna user posted image , vse nesnažno. Med zobotrebci smo v jedilnici našli žvečilno in je niso odnesli, dokler se nisem razjezila in jim povedala svoje.

Mene v Primoštenu ne vidijo nikoli več!!!

(odgovor članu Pingvinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 14:06:27   
Anonimen
Doživela sem noro slab dopust preko Relaxa v Njivicah na otroku Krku-apartmaji "Flora":

http://www.relax.si/default.asp?pageid=1001&rlxpub=0&rlxkat=14&rlxakc=6

Ponujajo ogromno,dobili in doživeli pa smo pravo grozljivko.Nikoli več.In kaj smo doživeli?
  • pričakala nas je podrtija sredi gozda
  • ljudje(če se jim sploh lahko tako reče),so smeti metali skozi okno in je potem vse zaudarjalo!
  • prvi dan ni delal zamrzovalnik in dva dni smo čakali,da so nam ga prišli popravit-v tem času smo zmetali stran vso meso,ki smo ga prinesli s sabo.
  • v spodnji sobi smo imeli vedno na obisku miši,v zgorni sobi pa so po posteljah,po tleh in po stenah plazile golazni čudnih oblik in barv,v omari pa je bilo tolk mravelj,da sm mogla stresti oblačila,če sm jih hotla oblečt.
  • iz tuša je tekla rjava voda,kot da je blatna,zato smo se tuširali sam na plaži.
  • stopnice v drugo nadstropje so bile tako nestabilne,da smo sestrico na začetku prenašali gor in dol,pol pa sta šla ati in sestra spat v spodnjo sobo,skupaj,in jaz(toliko,kot sm stara),sem v grozi spala cel teden z mamo,skor v isti postelji.
  • obrnili smo se na recepcijo,na predstavnika agencije,pa nam niso mogli ničesar pomagati.
  • hiške so res pirave.:)
  • za sosede dobite skor same Čehe in Nemce-in s tem izgubite vso zasebnost!:)
  • pribor in krožniki,ter brisače,niso več uporabne-če greste tja,prinesite te stvari s sabo!

Kot družina smo si vseeno nardili lep dopust in smo zelo malo časa preživeli v apartmaju.Večinoma smo hodili po izletih,pa tud plaža ni bla slaba.Ampak ko se sedaj spomnim na ta dopust,mi je slabo.Zares slabo.In nikoli več ne grem na morje preko te agencije.Nikoli!Groza...








(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 14:19:38   
Andra
Korčula, blizu Vele Luke. Sama tuga, plaža samo betonirana in skalnata. Mali otroci tam nimajo kaj počet. Hotel iz panti veka. Pri zajtrku smo morali kelnarja podkupit, da je vsaki dobil dva kosa kruha. Katastrofa! Brez avta tam nimaš kaj, ker umreš od dolgočasja. Nikoli več na Korčulo!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 14:40:40   
MarijaPo
Hmm.. jaz se pa sploh ne spomnim kje je bilo najbolj bedno, pa sem prejadrala in prekrizarila cel jadran.
Mogoce sem pa samo nezahtevna al mam pa sreco. user posted image

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 14:43:45   
Gina
Vse se ne boste strinjale z mano, ker sem že slišala pohvale na ta kamp, ampak meni je bilo čist zanič. Avtokamp v Ankaranu. Fuj, fej, prvič, zadnjič, nikoli več. Res je lepa borova senca pa tobogan za plačat, potem se pa konča. Parcele tako majhne, da gledaš k sosedu v krožnik, wc-ji stari, umazani, da še nikjer, ampak nikjer na svetu takih nisem videla, ne na Hrvaškem, ne v bližnji Evropi in to vedno umazani zvečer, tako da se je vlekla svinjarija povsod, se ti je gravžalo po tistem hodit. Vode tople zvečer nismo videli, ne glede na to, da sem šla tja 4x fejst težit zaradi tega, sicer pa je topla voda samo na žetone! Halo, na draaaage žetone, ki ugasnejo sredi, ko si našamponiran, potem pa ne moreš vreči še en žeton notri in biti v istem tušu, ampak moraš v tistega, iz katerega začne slučajno voda teči. PO možnosti pa sem vrgla notri žeton in tekla je, za drag denar....mrzla voda! Na wc se komot zakleniš, ampak odklenit se pa ne moreš vedno. Če preveč počepneš na "čučavcu", so vrata tako visoko odrezana, da se vse vidi ven, ne le tvoja rit. Za kemični wc imajo samo eno odlagališče, tako da moraš zelo daleč hodit praznit. Smeti ne odvažajo sproti, tako da vse smrdi. Ko sem bila tam z dvomesečnim dojenčkom, ki seveda še ne more sedeti in z dvema večjima otrokoma, me niso spustili v bazen z vozičkom, ne da bi se morala prej na trepalnice postavit, beri vsakič skregat. Invalidi gredo lahko notri, mamica z majhnim pa ne, lahko zunaj ostane. Mercator v Ankaranu je tako drag, da te glava boli, mnogo dražji kot katerikoli drug Mercator v Ljubljani, tako da moraš po fasngo v Koper. Za piko na i pa je morje tako umazano, obale pa nič ne pucajo, da sem se jaz v treh tednih šla točno enkrat namočit v tisto umazanijo, otroci pa 2x. Torej si vezan na bazen. Cene kampa so višje kot če greš kamorkoli drugam, ne nudijo ti pa nič. Aja, en povprečen ansambel igra zvečer na terasi, to je vse. Če stoji prikolica prazna, kar se je nam zgodilo, ker sta otroka zbolela, pa smo šli vmes domov za en teden, plačaš toliko, kot če bi bila dva človeka tam. Ma ne, ni za govorit. Ne gremo več tja za noben denar.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 14:51:58   
Bubamaraa
Izola-kamp Jadranka...Tja me je peljal bivši tip, z izgovorom, da kao Hrvatom ne bo dal služt....Za kozlat.... Imela sva šotor ob cesti, da sem imela občutek, da me bo avto povozil, folk je hodil mimo in pika na i je pa bila obcestna svetilka, ki je svetila na šotorom, tko, da se je vse notri videlo.....Blat od blata......Hvala bogu, da sm tipa zamenjala, ker me prav zanima, kaj bi me čakalo naslednje leto.....To je cca. 7 let nazaj.....

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 15:20:01   
Teni_




Pula - Verudela. Hotel bi naj bil vsaj  normalen, dobili smo grozo. Stene cele popokane, da me je bilo strah, da se bodo zrušile. Smo se zbunili in šli v super hotel s klimo v sobah in vsem ostalim. Vsaj to je   bilo na koncu super. Plaža zanič - same skale. Nikamor se nimaš za dat. Brezveze - nikoli več.




(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 15:54:34   
Primoza

Kot družina smo si vseeno nardili lep dopust in smo zelo malo časa preživeli v apartmaju.Večinoma smo hodili po izletih,pa tud plaža ni bla slaba.Ampak ko se sedaj spomnim na ta dopust,mi je slabo.Zares slabo.In nikoli več ne grem na morje preko te agencije.Nikoli!Groza...


Vseeno malo pretiravate, glede na to, da je na linku poleg vpisa jasno odebeljeno opozorilo, da gre za poden. Agencija Relax je povsem spodobna.

To je tako, kot če bi šli na treking in prespali v beduinskem šotoru sredi puščave Gobi in bi protestirali, ker pri zajtrku ne bi bilo svežih jagod.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 20:14:11   
Anonimen
primoza,ne pretiravam.Pred dvema letoma,ko smo bili tam,tega opozorila na tej strani še ni bilo-so pa vrjetno pritožbe pripomogle k temu,da so napisali opozorilo,da se zaščitijo.In ne obsojaj brez razloga,če stavri nisi doživel na lastni koži!!!

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 20:28:07   
Mojca20
Elanor, ampak apartma ima samo dve zvezdici, veliko  pri takih apartmajih ravno ne moramo pričakovatiuser posted image  zato mogoče ni kriva agencija. Ali te niso opozorili da je apartma mogoče bolj skromen?

Lani je moja prijateljica bila s strani agencije lepo opozorjena  da je apartma bolj skromen, svetovali smo ji naj ne hodi tja, vendar je mislila, da to pomeni samo to, da  apartma nima TV-ja.

No, ko je prišla domov je zagotovila, da jo Rabac ne vidi nikoli več!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
28.3.2006 21:25:39   
KODA
BARBARIGA-user posted image user posted image za kozlat.Apartmaji napol razpadajoči,plaža,sama svinjarija.Samo gledala sem,da mi kateri otrok ne bi zagrabil kakšnih smeti.Ne vem,a tam odvažajo smeti1x na dve leti???user posted image Malo naprej od plaže se iztekajo fekalije v vodo.Že taprvi dan smo rajši šli nekam naprej peš,kot,da bi se tam kopali.Hvala bogu,da smo bili tam samo nekaj dni.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
29.3.2006 18:18:23   
tiktak
NOVI VINODOLSKI
Do betonske plaže moraš čez jadransko magistralo, sam kraj je pa kot eno manjše industrijsko mestece. Smo pa bili le za vikend, tako da ni bilo take sile...

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
29.3.2006 21:11:56   
rija
Portorož....totalno brez veze, pa še več sobočancev sem srečala kot včasih v MSuser posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
30.3.2006 21:07:50   
Anonimen
Moravci - Prekmurska vas, hiška, ki tudi ene * ne zasluži, kaj šele 4, kot jih naj bi imele user posted image
Račun za eno noč je bil 19.300 (hiška s kuhinjo, sobo in kopalnico).

Nikoli več!!!

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
1.4.2006 10:00:28   
Tejči
Meni je tudi bilo povsod OK! Tudi v Bosni, ko smo bili v hotelu 2 zvezdici (sicer le za eno noč), eni izmed redkih. Postelje so bile OK, imeli smo samo zajtrk, ampak je bil zelo dober, tudi restavracija lepo urejena. Le kopalnica je bila bolj tak-v ogledalo se nisi mogel pogledat, ker je bilo zrjaveto, iz pipe pa je prvo pritekla rjava voda, šele nato čista..ampak tudi to je minilo in ostali so v bistvu lepi spominiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
1.4.2006 13:54:25   
Mariposa
IZVIRNO SPOROČILO: Mojca20

No še en grozen kraj za dopust:

Rovinj - Vilas Rubin!



Mi smo tam dolga leta preživljali prvomajske počitnice in jih imam še zdaj v najlepšem spominu. Je pa res, da smo bili v tistih večjih samostojnih hiškah s klimo in vsem udobjem, ogromno zelenice pred hiško in seveda svojo hrano.


_____________________________

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: NAJBOLJ GROZEN KRAJ ZA DOPUST :)
1.4.2006 15:11:00   
Gothika
borik poleg zadra...nikdar več plaža prenatrpana pa še plačat moraš "vstopnino" za kopanje...pa nič se ne dogaja

najboljši spomini so z novalje...tam pa žurka 100/h

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...
Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?