|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne zlomimo otroških src
28.9.2004 10:08:21   
Anonimen
Debeli v otroštvu in mladosti,zato pa bolni na stara leta.Predebeli otroci in mladostniki imajo kasneje,še pred 65. letom starosti,tri do pet krat večjo možnost,da jih bosta doleteli srčna ali možganska kap,kot pa vrstniki z normalno telesno težo.Podatek je ob svetovnem dnevu srca,26 septembru,objavila Evropska mreža za srce,skupaj s poslanico in geslom:"Ne zlomimo otroških src"Sodobna potrošniška družba je na udaru,saj je postalo agresivno reklamiranje manj in nezdravih prehranbenih proizvodov,v katerih prežijo nasičene maščobe in konzervansi,že del vsakdanjika.Hkrati so otroci vse bolj prepuščeni samim sebi,odrasli svojci jih vse manj nadzirajo,kaj počno v prostem času.Otroci se zatekajo v hrano,pred TV ekrane in računalnike.Uživajo nezdrave maščobe,mašila in se ne rekreirajo.Zadnje analize dokazujejo,da imajo predebeli otroci,stari komaj deset let,take arterije- gre za zoženje žil- kot jih imajo kadilci v srednjih letih.Znanstveno je dokazano,da so ti otroci izpostavljeni tveganju,da bodo zboleli za srčno-žilnimi obolenji že ko bodo zakoračili v štirideseta ali najkasneje v pedeseta leta.Citirano iz Primorskih novic.Članek je še daljši,lahko ga preberete v tem časopisu.Pozdravljene.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ne zlomimo otroških src
28.9.2004 10:19:03   
beti 1
Še več na to temo je blo v Delu, prejšnji četrtek, tj. 23.09.
lp
beti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ne zlomimo otroških src
28.9.2004 10:31:23   
Tom Sawyer
Konec koncev veliko otrok večino dneva preživi v vrtcih in šolah.
In zato me je pred tremi leti (ob vstopu v šolo in prehodu iz vrtčevske uravnotežene hrane) šokiral jedilnik, ki je visel na oglasni tabli osnovne šole:

za zajtrk so otroci dobili burek, hot-dog, krof, sendvič, pizzo - zraven pa sok v tetrapaku

za kosilo skoraj ni bilo juh in enolončnic ter solat in sadja - vsak dan pa je bilo na jedilniku meso (najraje v omaki ali golažu)

za popoldansko malico so jim ponujali energetske rezine, pudinge, buhteljne itd.

Povezali smo se s strokovno delavko, ki je bila pristojna za sestavljanje jedilnikov. Povedala je, da pač ponudijo otrokom tako hrano, kot si jo želijo (češ da šola ne bo metala stran juh, solat in sadja) - ta pa je polna tistega, česar otroci ne potrebujejo, primanjkuje pa ji tistega, kar je nujno potrebno za zdravo rast in razvoj.
Priznala je, da so podatki šolske zdravnice zastrašujoči (holesterol, sladkorna bolezen, povečana telesna teža...), da pa z "junk" hrano otroci vsaj nekaj pojedo. In kar nekaj staršem je bolj važno, da otrok poje nekaj, ne glede na to, kaj je.

Potem smo starši zaropotali na svetu staršev, kasneje tudi na sestankih pri ravnateljici - in čudežno so se na jedilniku zanšle solate, pa zelenjavne enolončnice, pa polnozrnate žemlje in namazi....

Doma (in v večini vrtcev) pazimo na zdravo, uravnoteženo prehrano, kaj pa v šoli?



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?