|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 8:52:49   
Pupica
Čez dober mesec bomo imeli prvi obisk pri zobozdravnici. Stari bomo 14 mesecev. Tisti, ki ste bili že pri prvem obisku pri zobarju, dajte mi prosim povedat kako to izgleda! Ali kaj potrebujemo s seboj? Ščetko mogoče? Kakšno igračo? Dudo? user posted image user posted image user posted image Sej se hecam, dudo verjetno da ne user posted image Ali pač, da pove, če je Ok, za razvoj njenih zobk, ali je potreben nakup nove...?

Hvala za odgovore!!!

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 8:57:10   
viv_
Pri nas je bilo takole:
- najprej neko skupinsko predavanje (tam cca. 15 minut)
- individualni pogovori:
 * o poteku nosečnosti
* o poteku poroda
- pregled otrokovih zobkov

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 10:03:29   
puncica
Mi ga pri 16 mescih še nismo imeluser posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 10:15:09   
Mikica
Naš je bil na prvem obisku pri 6.mesecih. V bistvu je šlo za spoznavanje z zobozdravnico, nama je razložila o škodljivih stvareh za zobke, v glavnem to kar smo slišali že v materinski šoli. Malce mu je pretipala dlesni (takrat je bil še brez zobkov), pogledala nebo in ustno votlino. Dudo je pogledala (ima Aventovo in je rekla, da je v redu, ker je majhna in mehka). Naslednji pregled je imel pri enem letu in je pogledala zobke (jih je imel 8) in spet pretipala dlesni. Pa pogovor o hrani (sladkarije) in pijači (sokovi...)Nič na silo, vse tako med pogovorom, pa vse aparature mu je razkazala, pa s stolom smo se vozili gor in dol... V glavnem naš se ni pritoževal. Pa naslednji pregled spet čez pol leta.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 10:16:58   
Anonimen
Malo predavanja, itak to že vse veš, potem pa s prsti poustih. Meni je bilo čist brezveze, ker naš takrat sploh še zob ni imel user posted image  No, zdaj pa itak na pol leta pregled, pa je zaenkrat tudi vse O.K.

(odgovor članu Mikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 10:23:54   
KODA
Naš Maj je bil na obisku pri zobozdravniku z vrtcem.Napol v igri napol zares.Kako pa se bo obnesel samostojni obisk pa  še ne vem.user posted image user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 10:24:10   
Pupica
Ja puncica, mi bi ga tut šele pri 3 letih imel(takrat namreč kličejo oz.pošljejo vabilo na dom). Ker pa je do takrat lahko že rhlo prepozno in ker ne želim, da bi imela isto "sranje"kot jaz, sem se odločila, da bova malo prej preverili vso zadevico.In ker sem bila ravno pri zobarju(hodim namreč še vedno k otroškemu)sem vpašala še za Tio.

Aja v materinsko šolo pa nisem hodila...tako da mi ne bo škodilo, če bo kaj povedala...user posted image

a potlej bova pa dudico tut z sabo vzeli. Sicer jo ima le za zaspat. Že ko prideva midva spat je duda kje na tleh, vse do jutra, tako da mislim, da ne bo s tem težav. Prav tako jo ima le v posteljici, tako da je čez dan sploh ne uporablja.


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 10:24:40   
Anonimen
Tibor je bil prvič pri treh letih, na sistematskem. Je pa šel z očijem, z dudo, seveda. Pa je bilo vse O.K., nič se ni drl, zobozdravnica ni nič komplicirala zaradi dude. Tako da bosta naslednjič tudi šla z očijem. Ne vem zakaj imam občutek, da če bi šla midva, ne bi šlo vse tako gladko skozi ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 12:04:38   
Pupica
Aha.Zanimivo Splišni. Kaj potem predlagaš, da kar očija pošljem v boj???user posted image user posted image user posted image user posted image

Že z nečakinjo, je moral vedno on iti k zobarju. Kdorkol drug je šel je bil poraz.
Mu bom omenila...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 12:47:55   
JANAG
nam je patronažna rekla, da se moramo sami naročiti in smo tako imeli pri 6 m starosti prvi pregled. Vprašajo te kako je poekal porod,pa glede dudke, flaške in dojenja. Potem potipa dlesni otroku in pregleda že morebitne zobke. Nato imaš po pol leta novo kontrolo.
No takrat so kakšni zobki že zunaj in pogleda če lepo rastejo, kake barve so ipd. Najbolj je fino ko ga pelje s zobozdravstvenim stolom gor in dol, mu razlaga o instrumentih, našemu je dala celo ogledalce v roko, da je pogledal kako to izgleda. Na koncu pa žig na rokico in kartonček z naslikanim zajčkom.
Jej kako mu je bilo to blazno všeč :)

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 14:03:24   
Pupica
Ja super...pol pa mami že komej čakauser posted image user posted image user posted image
A mamici tut dajo štempeljčekuser posted image ?? Ma ne, resno, jaz sme mela take zobe, da boh pomagej. In res ne bi rada da bi imela tut Tiica takeuser posted image


(odgovor članu JANAG)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
30.9.2005 19:47:33   
frutka_
Naš mali je imel zobarja pri 13-ih mesecih. Sami so poslali vabilo. Sicer je mali sladko spančkal na atijevi rami ampak zobozdravnica ga je vseeno pregledala. Ati je šel sam z njim. Zobozdravnica ga je podrobno izprašala o najinem stanju zob, zdravju, dojenju, porodu, negi zob,...v glavnme kar veliko informacij si je zbralauser posted image .
Glede dude so rekli da ni nič hudega če jo ima in da bi ji morali počasi vzeti vstarn, prav tako je rekla da je pranje zobkov enkrat dnevno dovolj ter da naj pasto uporabimo šele ko bo znal izpljuniti. Nekaj malega so še povedali okorg prehrane in mu pregledali zobke. Ugotovili so, da ima enkico gornjo okrušeno in da ni nič hudega.


V glavnem nič hudega (sploh če pacient prespi!)!



LPuser posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?