|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
7.7.2021 9:41:29   
Dana2020
Pozdrav vsem,vse to poskušanje zanositve načenja moje duševno zdravje. Kako ste se ve soočale/se soočate s tem? Problem naj bi bil partner, manj semen, nikoli najden vzrok. Za nama dva icsi, prvi postopek z 2 zmrznjencki uspel a kmalu biokemična. Zatem sta sledili se dve biokemicni v naravnem ciklu. Vcasih sem cakala te magicni dve crtici, sedaj tudi ce sta je prisoten strah ker se hitro konca… Za biokemične se noben kaj dosti ne zmeni, niti jih ne obravnava.Koliko casa ste ve cakale na tisti plusek, ki je ostal? Kako ste skrbele v tem casu za sebe in svoje dusevno zdravje? Midva sva aktivno v vsem tem ze dobri dve leti. Ne zeliva razpravljati o najinih tezavah z okolico, a doloceni komentarji vseeno zabolijo. Oba sva se pod 30, a izgubljam vso energijo in upanje.Vsaka beseda, izkusnja mi bo res veliko pomenila. Sploh od nekoga, ki razume. Pozdrav vsem in srecno!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
29.7.2021 12:18:25   
mojcy1
Pozdravljena.


Ne morem reči, da razumem situacijo v kateri si oz. sta, ker bi se sama znasla v njej. Imela sem sreco in res hitro zanosila. Te pa čutim preko izkušenj moje najboljse kolegice, ki se je za otroka borila vec kot dve leti, pri tem pa sla tudi skozi postopek umetne oploditve. Na srečo jima je bil namenjen fantek, ki ga pricakujeta v prihajajočih mesecih. 
Pomembno je, da vztrajaš - vem, lahko je govoriti. Vem, da je grozno poslusati dobre novice vseh okoli tebe, ki sporočajo kako pricakujejo, vidva pa (še) nista tam. A bosta in takrat se bodo vsi veselili z vama in vse, kar tezkega trenutno prezivljata bo pozabljeno, ko bosta pricakovala svojo malo štručko. 
Kaj narediti zase - v prvi vrsti vsaj malo odmislita idejo, ki pravi, da zdaj bi pa že bil čas. Ker pravi čas pride, ko ga mi ne načrtujemo, ampak se zgodi. Cas dopustov izkoristita za zabavo in medsebojno povezovanje, ki vaju bo povezalo in še bolje pripravilo na novo vlogo v prihodnosti. 
Ce sta pishicno na tleh, predlagam, da misli, vse kar vaju tezi, obremenjuje in preprecuje napredek, zapiset_a na list papirja - ni pomembno, ali bo do sporocilo samemu sebi ali bo papir kdo prebral... Zanimivo je, kako se vcasih obremenjujemo, pa tega sploh ne znamo ozavestiti. Ob zacetku pisanja je tezko, preverjeno pa sledi na koncu katarza. In ne, nisem psiholog, sem pa v svojem najtezjem obdobju, na ta nacin predelala najvec lastnih obcutij. Ce ne zelita, da kdo zapisano bere, list enostavno zazgita. Tudi to ima svoj ucinek. 
In pa - spregovorita o svojih težavah, dobro je zaupati vsaj kaksni kolegici, morda staršem, sorojencem.. Nekomu, ki mu zaupata. Tako bodo razumeli, kaj dozivljata. In verjemita - ze to, da bosta imela nekoga, ki vaju bo poslusal, bo dovolj. In kdo ve, morda pozitivno vpliva tudi na rezultat. Ljudje vama lazje stojijo ob atrami, ce vedo, da gresta skozi tezavno obdobje. In takrat bolj obzirno izbirajo tudi besede. 
To je to - ker pravih nasvetov, ki bi vama pomagali, pravzprav ni. 



(odgovor članu Dana2020)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
17.8.2021 9:52:36   
Dana2020
Najlepsa hvala za tvoj cudovit odgovor.In za vse nasvete in predloge.Predvsem pa za to pozitivo!!!Tega sem res najbolj potrebna. Zal imam med bliznjimi tudi take, ki so ze kar odkrizali da bova imela kdaj otroke (ceprav sva se relativno mlada in tudi nimava ravno najhujsih diagnoz) in ravno taki komentarji najbolj zbijejo moralo in energijo… Zato sva pa tudi sedaj bolj previdna pri tem komu in kaj poveva. In hvala za zgodbo tvoje prijateljice. Tako lepo mi je vedno slisati, ko se boji koncajo z najlepsim izidom.💛

(odgovor članu mojcy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
18.8.2021 9:57:22   
Tasykaa RR
Dana2020 samo pozitivno 🥰 in vse se bo pokloplilo kot se mora ob svojem casu 🥰 sama nisem imela sicer tezav z zanositvijo sem pa imela potem 2 splava, v 18 tednu in 10 tednu, v tretje pa je nama le uspelo in najin navihanec bo kmalu star eno leto 🥰  ne oziraj se na komentarje sorodnikov, znancev......🙈 saj ne vejo skozi kaj gresta, najlazje je nekaj na pamet blebetat 😔 pri eni uhi not pri drugi ven, skoda energije za take 😉 si mogoce kaj razmisljala o bioresonanci? Poznam, ko je recimo v prvo zanosla takoj, v drugo pa vec kot leto nikakor, se je potem odlocla za bioresonanco in je kmalu potem njima uspelo 🥰 ne vem al je blo zgolj nakljucje, za probat recimo je 🥰  jaz vama zelim vso sreco 🤗



(odgovor članu Dana2020)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
19.8.2021 19:00:17   
Dana2020
Tasykaa RR hvala tudi tebi za tvojo pozitivo. Ja, tega se sedaj ucim; cez en uses not cez druzga ven. In pa kako se ne (prevec) sekirat in obremenjevat kaj si okolica misli in kaj govori…Si res dobro rekla, zelo tezko si nekdo sploh lahko predstavlja in potem (verjetno tudi iz nepoznavanja, nemoci) pridejo ven komentarji, ki si jih tudi v sanjah ne bi sama domislila. In hvala tudi za tvojo tezko zgodbo, ki se je tako lepo na koncu odvila.. Cestitke! So ti morda odkrili, zakaj je prislo do SS? Sama sem v tem casu dozivela tudi biokemicne nosecnosti, s katerimi pa se zal nihce kaj dosti ne ukvarja.Za bioresonanco pa se bom tudi pozanimala, hvala za predlog. 

(odgovor članu Tasykaa RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
19.8.2021 19:51:16   
Tasykaa RR
Dana2020 jaaa ni druge ker se nebojo spremenili 😔 trda koža in pri eni uhi not pri drugi ven, sem se naučila po prvem ss, zato ker niti v trgovino nisem imela želje it(v domačem kraju) drugam mi ni bil problem ker me niso poznali 😔 ljudje nimajo niti malo socutja zgolj sama radovednost 😱 zato mormo same se pripravit 💪 jaz sem bila prvic noseca rizicno(enojajčne trojčice, zanosla naravno) na splav nisem želela ceprav mi je vsak gin...to predlagal, ker pac sem imela upanje 🥰 potem se je vseeno zgodilo najhujse ker enostavno pojstlica ni zdrzala tega 😥, drugic v 10 tednu pa sploh ni bilo več ploda, najbolj me je potrlo, da prvič 3 potem ni ploda, da sem bla res čist v strahu kaj bo tretjič 😥 na srečo je pri nama bilo v tretje vse super 🥰🙏 hvalaa 🥰🥰 jaa poznam biokemično zanositev, nee oni se s temi ne ubadajo 😥 vem ko sta bli 2 punci z mano v sobi tud biokemična pa to skor za njih ni nosečnost ker pride do tega preden se dodobra vgnezdi al tak nekak 😥 pa samo vseeno. Samo njim noben splav nič ni, če mene vprašaš 😥 jaz sem obakrat imela čiščenje s tabletko 😥 ko bi mi lahk nardili abrazijo ti marsikaj prihranijo 😥 probaj se pozanimat, mogoče pa pomaga 🙏 vcasih pa dela tudi podzavestno psiha 😥  saj ni čuda tak tempo življenja kot imamo, da je potem tudi to lahko ovira k zanositvi 😥




(odgovor članu Dana2020)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
20.8.2021 18:20:33   
Dana2020
Oh 😢 to pa je moglo bit res grozno obdobje! Si sploh ne morem predstavljati. Iskreno sozalje ob vseh teh tezkih izgubah in res sem vesela po prebranem, da se je v tretje tako dobro in lepo izslo! Ja take izkusnje nas res nardijo mocnejse, dobis mal drgacen pogled na svet in vse skupaj… Res mi je ravno to grozno, da se noben kaj dosti ne ukvarja z izgubami, ze telesno te izcrpa, custveno pa je sploh grozljivo… Ampak ja, mamo to… Na koncu vidis, da se je vredno boriti, ceprav ob vseh teh tezkih situacijah je kar tezko iti naprej… Ampak ravno take zgodbe dajo potem upanje za naprej 💙

(odgovor članu Tasykaa RR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
23.8.2021 21:52:59   
Tasykaa RR
Dana2020 hvala 🤗 res je bilo grozno, prvič sem si nekak rekla, da glede na to kak rizična nosečnost je bila in da je blo pričalovano, a drugič me je res potolklo, že sama misel, da prvič tri, potem pa ni ploda in se resno zamisliš ali še sploh poskusit ali ne 😥 in vsi ti postopki v bolnici, ko že tako veš da ni pomoči potem pa še splav s tabletkami 😥 na srečo je bilo tretjič res poplačano 😍❤ in se je bilo vredno borit ❤💪 tako da kar pogumno naprej 💪 mamo me to 💪🥰 ravno te zgodbe so nam v uteho 🥰 jaz nisem imela pred tem pojma koliko je splavov, ker pred tem mi tega nobena ni omenila, a ko sem bila v tem so mi sele zaupale, znanke, sorodnice 😥 jih razumem, niso niti zelele, ker tega doloceni ne razumejo 😥 prav je da se o tem govori 💪


(odgovor članu Dana2020)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
26.8.2021 13:11:50   
Dana2020
Zato pa res hvala tudi tebi da si delila svojo zgodbo! 💛💛💛 Pa res kot si rekla, sele potem se ti zacne odpirati svet kok sploh je vsega tega vedno bilo in je okoli nas. Res bi se moralo o tem vec govorit. Se enkrat ti res hvala za vse tvoje besede-pomaga! 🤗

(odgovor članu Tasykaa RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Čustvene stiske ob čakanju na otročiča
30.8.2021 23:02:26   
Tasykaa RR
 Dana2020 Dana2020 zato pa res samo pogumno naprej 🥰 zagotovo se 1x povrne vse za nazaj 🥰 jaz sem tip, da mi je lazje, ce o tem govorim, kot da zadrzim zase ☺ pa na nek nacin sem samo sebe tolazla z mislijo da bi lahko bilo se slabse. Ti samo pisi, ce te bo kaj muclo ali pa kar tako in ce lahko pomagamo 🤗 



(odgovor članu Dana2020)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Moram delodajalcu razkriti načrtovano nose...
Ali ste dolžni delodajalcu zaupati svoje načrte glede morebitnih nosečnosti, ko podaljšujete ali na novo sklepate delovn...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?