|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dabroston
26.1.2009 17:34:03   
divans1
Js mam tud en ss za sabo, pa mi je danes ginekologinja rekla, da če bo še ratalo mi zanosit, da mi bo tu predpisala dabroston, jemlje pa se ga baje od potrjene nosečnosti naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: dabroston
26.1.2009 17:38:41   
meimei
jaz sem dabroston jemala ko sem že zanosila prvič ker mi je nosečnost v prvem mesecu že bila tvegana in mi ga je zdravnik namreč dal da ne bi prišlo do splava lp

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: dabroston
26.1.2009 19:18:00   
divans1
Aha, torej je dovolj, če ga začneš jemat, ko je nosečnost že potrjena? Ni nujno, da ga že prej jemlješ, preden zanosiš? Ker ena punca je prej omenla, da ga jemlje od 11.do 25 dne v ciklusu zaradi popuščanja rumenega telesca??

(odgovor članu meimei)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: dabroston
26.1.2009 19:55:11   
kitka1
Divans1, čisto možno je, da ti poleg klomifena da še dabroston. Stvar je v tem, da klomifen sicer spodbuja rast foliklov, vendar ne deluje ugodno na maternično sluznico - ko bi se ta morala debeliti (po ovulaciji) in pripravljati na vgnezditev morebitnega zarodka, lahko klomifen na to deluje zaviralno.

Zato pogosto v drugem delu ciklusa (torej po ovulaciji) predpišejo dabroston (sintetični progesteron) kot dodatno podporo debelitvi sluznice. Škoditi ne more, v nekaj odstotkih pa lahko koristi. Predpisujejo ga tudi tistim, ki imajo prekratko lutealno fazo (torej je čas od ovulacije do menstruacije krajši od 10 dni in se že v času morebitne vgnezditve sluznica začne luščiti).

Če si enkrat že imela splav, je kot preventiva dabroston gotovo ok. Raje pa za vsak slučaj še spomni na to ginekologinjo. Saj veš - v tistih parih minutah, ko te ima pred seboj, res ne more misliti na vse :)

Seveda je namesto dabrostona verjetno na trgu še kakšno podobno zdravilo (pravijo, da se ga zadnje čase ne dobi v lekarnah). Omenjajo primolut nor, ki ga sicer ne poznam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: dabroston
6.4.2009 20:02:42   
beba99
Hey! Jaz sem pa dobila tablete dabroston ker mi je M zamujala 3 tedne! Ker sem zdaj imela enak problem vendar le 1 teden. Zato sem klicala v gin. ambulanto in mi je rekla da lahko vzamem tablete le če sigurno nisem noseča! Zakaj me je to vprašala, če sem prebrala na tem forumu, da ima pozitivne vplive na nosečnost?

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: dabroston
6.10.2009 15:10:24   
Anonimen
Pozdravljene!

G. mi je predpisala te tablete, saj imam neredne M. Jemati sem jih začela kar drugi dan po pregledu, saj se neve točno kdaj sem imela zadnjo M, ker so se mi vmes pojavljali izcedki in pravi, da bi se lahko tudi kdaj vmes pojavila (pač v bolj blagi obliki).  Tablete moram jemati 10 dni, pol bi se naj pojavila M.

Zanima me po kolikih dneh po prenehanju se bo pojavila M?

(odgovor članu beba99)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: dabroston
6.10.2009 15:59:11   
*vrtnica*
Tudi jaz sem pred kratkim začela jemati dabroston, ker sem v 7 tednu nosečnosti in sem imela rjavkasto - roza izcedek. Jemljem ga že od 4. tedna in krvavitve so se res ustavile, sem pa morala 14 dni strogo ležati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: dabroston
6.10.2009 20:48:39   
ellie
Anonimna, ko sem jaz dobila dabroston za sprožitev M...se mi je pojavila že par tabletk pred koncem. Tako da jih potem nisem jemala 10 dni. Lahko pa da se ti bo 3 dni po prenehanju jemanja.

(odgovor članu *vrtnica*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: dabroston
7.10.2009 14:42:58   
Anonimen
ellie hvala! Upam, da bo pri meni tudi M čim prej tu, da lahko tudi na user posted image  začneva čim prej delat.  user posted image

Aja, zdaj med jemanjem dabrostona pa verjetno ni možnosti, da bi zanosila, ali? Ve mogoče katera tudi to?  

(odgovor članu ellie)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: dabroston
7.10.2009 16:55:54   
ellie
Tud med jemanjem dabrostona je možno zanosit. Edino mogoče je manj možnosti, ker ne veš, kdaj, če sploh...imaš ovulacijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: dabroston
13.10.2009 8:27:38   
Anonimen
Ste imele kakšne krče oz. špikanje po prenehanju dabrostona v maternici ali jajčnikih?
Meni se že dva dni nekaj dogaja, pa nevem, če je to normalno ali smo mgoče kakšno user posted image  pridelali ta čas! Čeprav dvomim, da bi se ravno zdaj prijelo, ker sem mela ful dolge M je gin. rekla, da verjetno nimam niti O, zato sem tudi začela jemati te tablete. Upam, da bo kaj, če ne drugo čimprej M, da končno začnemo znova.
LP

(odgovor članu ellie)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: dabroston
30.3.2010 14:00:59   
muhica2
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

To je vse skupaj nelogično... Jaz sem dobila dabroston za sprožitev M, ker je skoraj 2 meseca ni bilo. In ne povečajo možnosti zanositve... Sploh pa ne vem zakaj bi prestavljala M iz 30 na 28 dni...sej 30 dni je čist ok, če je le redna. Pomoje nima smisla, da jih jemlješ.

Lp



živjo
jaz mam eno vprašanje ko si do konca vela zdravila tisti ciklus si vsak mesec pol dobila user posted image ali je bilo spet vse isto?no vsaj pri men je tak


(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: dabroston
11.5.2020 12:52:20   
Novak.n
Tut jaz sem dobila dabroston da dobim ovulacijo in danes je zadnji dan ko ga jemljam ampak me skrbi to ker sem dobila krvavitev in kolika je možnost za zanositev? Zanima me tut ali se ovulacija dobi po jemljanju al prej. Oprostite na moji slovenščini še se učim. Hvala 

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?