|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 2021
3.6.2021 16:55:51   
Boxy
Tudi jaz sem bila na NS danes.. Morfološko vse BP, datum PDP ostaja enak.. Sem pa v skrbeh, ker je bilo po vnosu DHT testa rezultat za Downov sindrom 1:102 in sem kr paf.. Grem v ponedeljek še na Nifty, da se malo pomirim. 

(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Decemberčki 2021
3.6.2021 18:04:13   
mojcy1
Vse bo v redu, je pa dobro za duso preveriti 👍😀 držimo pesti 🤞🤞


(odgovor članu Boxy)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Decemberčki 2021
3.6.2021 18:31:36   
Boxy
Hvala, ja mož je optimističen jaz pa ziheraš in so me te številke kar vrgle iz ritma. Še bolj pa to, da je bilo med UZ vse vidno, tista tekočina v zatilju (ali kaj se meri na tem področju) je bila super, nosna struktura vidna.. Pač vse štima.. 10min kasneje pa bamf..totalni polom. 😔Javim sproti, ko izvem kaj novega. 

(odgovor članu mojcy1)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Decemberčki 2021
4.6.2021 22:47:20   
ljub3zen
Je še kateri še vedno slabo večino časa? 😣 Jaz se že mislila, da sem ven iz hudega, ko se imela štiri super zaporedne dni brez slabosti, od prejšnje nedelje naprej pa spet grozno. Sem bila ta teden celo par dni doma, nisem šla v službo. In dvakrat bruhala spet v zadnjih dneh. Res upam, da to mine vsaj do 14. tedna. Zdaj sem 12t3d. Res mi gre na živce to počutje 😕


(odgovor članu Boxy)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Decemberčki 2021
7.6.2021 9:45:52   
Miu123
Ojla! Punce, ste mogoce za, da pocasi odpremo temo na fb in tam nadaljujemo s pogovori? Zna mogoce katera ustanoviti zaprto skupino na fb?

(odgovor članu ljub3zen)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Decemberčki 2021
7.6.2021 12:07:35   
Moja90
Fb skupina obstaja že en čas. decemberčki 2021 se imenuje. 😃

(odgovor članu Miu123)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Decemberčki 2021
7.6.2021 16:12:49   
Tadeja8536
Punce pozdravljene.

Najprej iskrene čestitke vsem in lepo nosečnost. Vesela sem za vse! Sama sem stara 36 let, noseča prvič in sem v 13. tednu, moj PDP je 20.12.2021. Upam, da me sprejmete medse.
Bi pa vas prosila za nekakšen prijateljski nasvet.

Po prvem pregledu pri ginekologinji, ki mi je potrdila nosečnost, in me pomirila, da srček bije 😊 sem o moji nosečnosti povedala tudi moji vodji v službi. V službi so sicer že pred tem posumili, da je z mano nekaj drugače, ker delam v skladišču, kjer smo večino časa na nogah in dvigujemo tudi težke kartone in ker sem za pomoč prosila kakšnega od sodelavcev, jim je bilo sumljivo (ker po navadi vse naredim sama). Pa tudi to, da sem kar naprej visela v WC-ju, ker mi je bilo slabo, ni pomagalo, da bi skrila. U glavnem…takoj ko sem povedala vodji, je ta rekla, da me »od jutri noče več videti v službi«. Skratka malo sva se pogovorili in vztrajala je, da je dobro za mene, da ostanem doma. Meni se ni zdelo prav, da bi kar ostala doma pa čeprav sem imela že močne slabosti, da ne govorim, da sem po osmih urah na nogah doma samo padla v posteljo in spala. Pa še hrbet me je vsak dan vedno bolj bolel.

!!!Vsa čast vsem vam, ki že imate otroke, skrbite za njih in hodite v službo med nosečnostjo!!! Zelo vas spoštujem!!!user posted image

No, da nadaljujem…Nekaj mi je govorilo, da bi bilo dobro, da z mojo nosečnostjo seznanim tudi našo direktorico. Pogovor z njo se je hitro končal. Čestitala mi je in rekla, da se ji ne zdi, da bi moje delo zahtevalo kakšne posebne prilagoditve. Omenila sem ji, da dvigujem tudi težja bremena, da pač prosim kakšnega sodelavca za pomoč. In tako sva končali pogovor. Ko sem prišla od direktorice, me je vodja takoj zaslišala »kaj sva se zmenili?«. Ker smo načeloma v dobrih odnosih (vsaj jaz se trudim, da je tako), sem ji povedala kako je bilo. Ona pa je spet začela govoriti, da bi za mene bilo dobro, da ostanem doma in »si zrihtam bolniško«. Ko sem ji povedala, da do zdaj pri moji nosečnosti poteka vse normalno in da ne morem biti kar tako doma, je prišla naprej z idejo, da pridobim drugo mnenje ginekologa. To je verjetno predlagala zato, ker sem v preteklem letu imela dva posega: Oktobra lani sem imela diagnostično laparoskopijo in HSC metroplastiko, pri kateri mi je kirurg predrl maternico in je moral poseg prekiniti. Decembra pa sem imela HSC resekcijo lateralnih sten. Ta je bila uspešna in tri mesece po operaciji nama je s partnerjem končno po 2 letih uspelo 😊

Spet sem malo zašla 😊

Pritiski moje vodje v službi (vsak dan me je spraševala, če sem si zrihtala bolniško; prišla je tudi na idejo, da naj jaz predlagam direktorici, da naj da izjavo, da nimajo primernega delovnega mesta zame) in dejstvo, da sem itak bila utrujena, z bolečim hrbtom in še non stop sem prosila sodelavce, če mi pomagajo to in ono (20kg težkega kartona noseča menda ne bom prenašala po skladišču) so me pripeljali do tega, da sem u petek, dva tedna nazaj med malico v službi poklicala svojo osebno zdravnico in ji povedala vse. Po pravici povedano, sem bila popolnoma izčrpana od vsega. In odprla mi je bolniško. Zdaj sem doma že dva tedna. V petek sem poklicala svojo vodjo, da ji povem, da sem bolje in da bi prišla delat, pa mi je po telefonu odvrnila, da naj nje ne razlagam nič, ker gre zdaj na dopust, da naj pokličem eno drugo iz pisarne. Bila sem presenečena, a sem ostala prijazna in sem poskušala doklicati »ta drugo«. Nisem je doklicala. Vmes sem govorila s sodelavko, ki mi je povedala, da je slišala, da je direktorica rekla, da »naj bom kar doma« in da je »ta druga« dobila nalogo, da se pozanima, kaj mora delodajalec narediti v primeru nosečnosti zaposlene. In da je danes ni v službi. Ko sva debatirali o tem, zakaj šefica tako vztraja, da naj bom doma, mi je povedala o punci, ki je delala v podjetju še preden sem se tam zaposlila jaz (je izgubila otroka v skoraj 5 mesecu nosečnosti in potem je delala za 4 ure, dobila odpoved, tožila podjetje), mi je postalo nekoliko jasno vse skupaj – očitno se bojijo, da bi bilo kar koli narobe in da bi jih doletela še ena tožba.

Zdaj ko sem bila doma, sem imela čas malo brati in sem naletela na Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile ter doječih delavk. Sem ugotovila, da sem naredila napako, da bi morala delodajalca pisno obvestiti o svojem stanju. Danes sem že prosila mojo ginekologinjo, da mi napiše potrdilo. Razložila sem ji tudi svojo situacijo in rekla je, da mi bo napisala tudi nekakšno priporočilo za mojo osebno zdravnico, če ga bom slučajno potrebovala.

No,…ne vem več, kaj naj. Moja zlata tašča, ki živi blizu in me pride večkrat pogledat, mi pravi, da naj ne silim v službo. To mi je rekla tudi moja mama. Menda se jima ne zdim za 8 ur delat, ker izgledam kot da bi me povozil vlak. In po pravici povedano se tudi počutim tako. Razmer v službi me je pa malo strah, še posebej, ker sem po obeh operacijah imela prepoved dvigovanja bremen težjih od 5kg in sem šla v službo (kljub opozorilu zdravnice, da ne grem tako hitro po operaciji delat), kjer sem delala kot da se ni zgodilo nič, ker sem se bala, da izgubim službo ☹

V tej službi sem zdaj že skoraj dve leti, sem pa pred zanositvijo že iskala drugo. Razlog za to so zelo slabi odnosi tako med sodelavci, kot tudi s strani nadrejenih. Vmes sta se mi zgodili dve operaciji zaradi katerih tudi niso bili preveč navdušeni na delu in so mi dali to jasno vedet. Poklicana sem bila celo na razgovor k direktorici, ki mi je na prefinjen način rekla, da sem zahrbtna in da ona ne mara hinavščine, ker ji nisem povedala, da imam ginekološke težave. Tisti dan po bolniški po drugi operaciji, ko me je direktorica poklicala na razgovor, me je moja šefica prosila, da če me bo direktorica karkoli vprašala, da naj rečem, da ona nič ni vedela, zakaj sem bila operirana in na bolniški. Čeprav sem njej vedno vse povedala kaj se z mano dogaja ☹

Se opravičujem, ker sem se tako na dolgo in široko razpisala, vendar sem nekje morala olajšati dušo. Po drugi strani pa iščem kakršen koli nasvet, ker sem kar fajn v stiski in se sekiram kako se bo vse skupaj razvilo. Kaj bi ve naredile v mojem primeru?

(odgovor članu Moja90)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Decemberčki 2021
7.6.2021 20:11:53   
ljub3zen
Pozdravljena,
čestitam za nosečnost!!!user posted image
Ravno tukaj je mesto, kjer si lahko povemo stvari, ki nas obremenjujejo, tako da se ni potrebno opravičevati, če napišeš na dolgo. Ni pravega ali napačnega načina, kako si olajšati dušo. Karkoli pomaga, je dobro. user posted image
Če prav razumem tvojo situacijo, si ti želiš ostati doma, ker se ne počutiš najboljše in ker imaš tako delovno mesto, ki je naporno in ni ravno primerno za opravljati v tvojem trenutnem stanju. Še posebej, če si imela pred zanositvijo že zdravstvene težave in posege. Imaš vso pravico, da ostaneš doma, če se tako počutiš in če tvoje delovno mesto ne more biti prilagojeno. Mislim, da se bo s tem strinjala tudi ginekologinja/osebna zdravnica in da ne boš imela večjih težav dobiti bolniško. Meni jo je moja ginekologinja že ponujala, čeprav nimam tako zahtevnega delovnega mesta (no, psihično ja, fizično ne). In, če prav razumem, tudi tvoja vodja želi, da ostaneš doma. Zdaj, ali je to zaradi njenega sočutja do tebe in tvojega otroka, ali pa zaradi strahu pred tožbo, v resnici ni pomembno, če je to usklajeno s tvojimi željami. Če prav razumem, je tvoj konflikt le v tem, da te je strah, kako bo to, da bi ostala doma, na dolgi rok vplivalo na tvojo zaposlitev in odnose v službi. Mogoče to v tvoji situaciji niti ni realen strah, glede na to da prihaja več spodbud v smeri, da ostaneš doma. Glede na to, da si že pred zanositvijo iskala drugo službo, lahko gledaš tudi s te plati, da tukaj ne boš dolgo ostala. Poleg tega te varuje zakonodaja, saj te v času nosečnosti in porodniške ne morejo odpustiti. Drugo je, kako se do tebe vedejo in kako bo potem, ko prideš nazaj.
Moj nasvet bi bil, da se osredotočiš na to, kaj je tvoja prioriteta. Če ti je pomembneje, da ohranjaš stabilno in varno službo s čim bolj nekonfliktnimi odnosi (kar je seveda tudi pomembno zate in verjetno za tvojo družino), potem vztrajaj pri tem, da hodiš v službo. S tem da tudi pri tej odločitvi še vedno tvegaš, da bo tvoja naklonjenost do službe napačno razumljena s strani vodje in mogoče na ta način ne moreš doseči tega cilja (nekaterih tako ali tako nikoli ne moreš zadovoljiti oziroma včasih mislimo, da vemo, kaj si nekdo želi ali pričakuje od nas, pa to sploh ni to). Če pa ti je pomembneje, da se ti dobro fizično počutiš, da imaš več časa za počitek, da te ne skrbi, kako se otrok razvija zaradi tvojega dela, potem vztrajaj pri tem, da ostaneš doma. Moj nasvet bi bil tudi, da se skušaš osredotočiti na, na kar lahko vplivaš (svoje počutje, skrb zase, svoj odnos do sodelavcev in nadrejenih) in skušaš "spustiti" tisto, na kar ne moreš (kako te bodo drugi razumeli, odnos sodelavcev in nadrejenih do tebe, tvoja službena pot v prihodnje).
Seveda je odločitev samo tvoja in mislim, da ni prav, da bi kdorkoli nate pritiskal, da se odločiš za eno ali drugo smer. Sprejmi tisto odločitev, ki v tebi pusti največ miru. user posted image Upam, da ti bo moj odgovor kaj v pomoč.
Srečno!user posted image

(odgovor članu Tadeja8536)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Decemberčki 2021
9.6.2021 9:59:26   
DuraceLL
Pozdravljena!


Dobrodošla in čestitke za nosečnost! 
Ne vem kje naj ti začnem odgovarjati. Sama imam podobno situacijo z fizičnem delom v službi, ampak na srečo, je naš oddelek, kljub najbolj "odbitim" sodelavci z mano vred, v tej smeri razumevajoči (oz. Jim nardim razumevajoče, tistim ki jim ni) in če primerjam s prejšnjo nosečnostjo, ko sem pri 4m se le odločla povedati, oni najbrž še lep čas ne bi porajtali, sem bila kot rožica.. Zdaj pa.. Mam stalno neko zaprtost in mislim da zato tiščanje in vezanje trebuha,. Ki se včasih sprevrže v slabosti, ki jih povezujem s prenaporom (ki to sploh v moji glavi ni - - >tezko ne želim dvigovati,.. Ampak sin ima 11kg, v službi nesem veckrat po malo, pa vseeno,.. Če grem prehitro po stopnicah).. Sem 8h na nogah, ko pridem domov pa sem aktivna s sinom,. Zato razmišljam o skrajšanem delavniku ali bolniški vsake toliko. Ne želim že zdaj v začetku, na polno v bolniško.  Pa vseeno dilema.. Do službe imam 1h, v prvi vrsti pa mi je družina in to je edino kar ostaja. Zato zdaj preidem na tebe :) če se ne počutiš, ne fursiraj, ne laufaj in ne pretiravaj,.. Za prvo nosečnost navsezadnje nisi ravno mlada in vredno se je odrekati,.. Služba je, služba gre, služba pride... Če te kaj potolaži, da je moja svakinja bila nesrečna v prejšni službi in je po zaporednima porodniškima šla delat za manj kot pol leta in si našla super novo službo! Kljub 2 malima otrokoma! Sebe in družino postavi na prvo mesto in delaj kar te veseli in probaj razmišljati pozitivno, ker ni fino, da se obremenjuješ s takimi stvarmi, sploh če so to dvolični, neprijazni sodelavci in nadrejeni. Vzemi kar ti pripada. V mojem primeru -  imam daleč od službe, ki si jo zares želim, sem pa trenutno najbolj vesela zanjo, ker je le velik trgovski center, jaz pa sem za 2letnika skoraj vsake 14dni na bolniški, očitno bom vsak čas tudi sama mogla it,.. Po enem letu dela, bom šla brez slabe vesti spet na porodniško in verjemi, da je to res stvar, ki šteje,.. Na srečo nimam takih odnosov kot ti, ampak v tvojem primeru je pač to še en razlog več za bolniško, pa če se extra dobro počutiš. 💪

(odgovor članu Tadeja8536)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Decemberčki 2021
9.6.2021 22:12:44   
Čebelica M
Ja. Pa si noben ne upa nič napisat 😅


(odgovor članu Moja90)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Decemberčki 2021
9.6.2021 22:27:03   
Čebelica M
Jst sm bla v ponedeljek pri ginekologu. Sva se odločila, da narediva samo Harmony test, ker naj bi bil bolj natančen. Moja sestra je imela s temi hormonskimi testi ponavadi res slabe rezultate in je vedno mogla it delat še bolj natančne teste. In vedno je bilo z otroki vse v redu. Nisem imela v namenu, da me skrbi za brezveze.No in greva skupaj z možem k ginekologu, ker so mi rekl, da je ok če ima negativni rezultat testa. Naredila sva samo tistega k ga kupiš v trgovini in poslikala testiranje, ampak ga niso sprejeli, ker so rabil potrdilo od zdravnika. Torej sem šla sama na pregled. Na koncu so me poklicali še da mi vzamejo kri za Harmony test. Medicinska sestra mi je vzela kri tako grozno, da mi je bilo težko gledat. Po tem k je zaključla in mi zaflajštrala žilo sem se odpravila k recepciji, da dobim naslednji termin. Začelo se mi je temnit in sem padla skupej, na tla. Drugače se mi to še ni zgodil v lajfu. Pol k so me zbudil so bli pa vsi zaskrbljeni, če sem slučajno padla na trebuh. Res slaba izkušnja. No namen te zgodbe je - če se kateri začne temnit se moraš uležt na hrbet in noge dat v zrak. Čestitam vsem za nosečnost 😊

(odgovor članu Čebelica M)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Decemberčki 2021
10.6.2021 10:35:15   
Tadeja8536
Punce, hvala za spodbudne besede user posted image

Ta hujše slabosti so pri meni mimo, čeprav mi še zmeraj nič ne paše jest. Si pa doma veliko lažje lahko privoščim prigrizek, ki mi pomiri želodec. Namesto, da bi pridobila kakšen kilogram, sem se znebila dveh. Ginekologinja pravi, da to ni nič nenavadnega in da, ko bo slabost minila, bom začela pridobivati tudi na teži. Kako je pri vas?

V teh dneh so se mi stvari kar razvijale. V bistvu si ne želim biti celo nosečnost v bolniški, zato sem se namesto na mojo vodjo obrnila kar na direktorico. Po skoraj enournem pogovoru (in da sploh ne govorim, kaj vse je bila tema pogovora) sva prišle do zaključka, da še enkrat poskusim delati in če ne bo šlo, grem v daljšo bolniško. Sicer ne vem, kako lahko to delodajalec doseže, ampak bomo videli kako bo šlo.

Mi je pa zdaj jasno, zakaj tako navijajo za daljšo bolniško...ker po mesecu dni ta ni več na stroške delodajalca. Še enkrat pridem do zaključka...vse se vrti zgolj in samo okoli denarja... user posted image

Kako ste ostale? Upam, da zdrave, v miru in da se "škratki" lepo razvijajo user posted image

(odgovor članu Čebelica M)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Decemberčki 2021
10.6.2021 15:25:15   
Anonimen
Po zakonu ti mora delodajalec najti lažje oz. primerno delo, če tega ni zmožen pa zagotoviti, da ostaneš doma na njihove stroške. Jaz za svojega G vem, da mi ne bi dal bolniške kar tako na “lepe oči” za celo nosečnost, če ne bi bilo kaj narobe. Sem zanosila z IVF postopkom pa mi niti omenil ni bolniške, sploh pa ne več kot en mesec, ker gre potem to naprej na komisijo in bi se ubistvu on lagal, da je s teboj nekaj narobe čeprav ni. Jaz vem, da tega ne bi hotela, ker se bojim, da bi s tem res kaj slabega priklicala. Povej v službi, da ti ginekolog pač ne da bolniške za celo nosečnost in kakšna je njihova dolžnost ter kakšne imajo možnosti.

(odgovor članu Tadeja8536)
  Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Decemberčki 2021
10.6.2021 17:56:17   
Very happy
Pozdravljene,


vas spremljam že od začetka, lepo vas je brati. Ker je za mano nekaj Ss-jev - k sreči v zgodnji nosečnosti, imam pa tudi že enega soncka se vam pridružujem na 13. teden nosečnosti-rok imam 16.12., za mano je nuhalna–zgleda vse ok, čakam še nifty rezultate naslednji teden. Vsem želim zdravega dojenčka, se prej pa mirno In zdravo nosečnost pa naj bo v službi ali doma.. , poslušajte sebe.. . res je da v službi tudi jaz lažje prebrodim slabost ampak naši otroci so na 1. mestu,.. Imam tudi jaz kar stresno službi.. tako da ja nasveti kako zmanjšati stres so dobrodošli.. Srecno vsem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Decemberčki 2021
12.6.2021 7:54:33   
Rjaveocke
Tadeja 8356 moje mnenje je takšno. Jaz bi na tvojem mestu ostala na bolniški, glede na vse kar sem prebrala. Ena služba ni vredna, da se zgodi kaj tebi ali tvojemu otroku. Sploh pa, če ti jo sami vsiljujejo in vidim, da ti ne morejo zagotoviti drugega delovnega mesta. Zdaj je trenutek, ko moraš mislit na sebe in dojenčka. Ne razmišljaj kako bo potem in se ne obremenjuj. Delo v proizvodnji se vedno najde, to kar nosiš v sebi pa je čudež, ki ne pride kar tako. Ostani doma in uživaj vsak dan. ❤️ Vse dobro želim. 🍀


(odgovor članu Very happy)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Decemberčki 2021
12.6.2021 23:46:25   
frida30
Ojla punce


Jaz imam PDP 28.12., na prvem pregledu je bilo vse BP, zdaj v sredo 16.6.  imam pa nuhalno in nifty. Koncno pocasi cutim, da me nora utrujenost in zaspanost minevata, imam pa se vedno zeloo obcutljve prsi. To je moja druga nosecnost in moram reci, da se majckeno razlikuje od prve. Predvsem me non stop skrbi, ce je z otrockom vse ok. Res komaj cakam pregled. V prvi nosecnosti nisem toliko o tem razmisljala. Verjetno bo potem, ko bom cutila brciike malo drugace :).. Lepo nosecnost vsem nam 💪❤️

(odgovor članu Rjaveocke)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Decemberčki 2021
17.6.2021 9:52:03   
Boxy

IZVIRNO SPOROČILO: frida30
Predvsem me non stop skrbi, ce je z otrockom vse ok. Res komaj cakam pregled.


Isti občutek je bil pri meni - non stop neka skrb in čakanje. Čakanje na prvi pregled in sekiranje, če se je vredu zabubil in če srček bije... Čakanje na nuhalno... Čakanje na rezultate Nifty-a.. Včasih se mi res zdi, da sploh ne morem uživat v nosečnosti, ker je vedno neka skrb za vogalom.

Kakorkoli, dobila sem rezultate Nifty-a in so same dobre novice, tako da očitno je s fižolekom vse okej. Sem pa test delala v ponedeljek, rezultate sem pa izvedela naslednji teden v torek - če slučajno kateri koristi ta time frame. Zdaj bo jasen tudi spol (čakam na rezultate po pošti, ginekologinja me je samo poklicala v vednost da se razbremenim), kar je dobra novica za partnerja haha.. Sva pa tudi začela z obveščanjem prijateljev in družine, tako da so sedaj aktualni obiski in čestitke :)

Drugače se počutim super, trenutno sem res sproščena, nimam slabosti, tudi čudni prehranjevalni režimi so se umirili (no še vedno pojem ogromno pomfrija z majonezo, žal si ne morem pomagat hahaha). Malo se že čuti, da sem v predelu maternice rahlo izbočena, ampak ker nisem med koščenimi bo po moje trebušček kasneje opazen, pa še zalit bo user posted image Se pa še nisem nič zredila, ampak bo treba počasi začet spet malo stopnjevat gibanje in se malo bolj zdravo prehranjevati.

Kako ste pa ostale? Že imate kaj nagledano glede opreme? V službi ste že vse povedale? Kako se počutite?

(odgovor članu frida30)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Decemberčki 2021
18.6.2021 10:41:22   
Porcelan
Pozdravljene. Moje počutje se nežno izboljšuje, slabosti pošasi jenjajo (malo prej kot v prejšnji nosečnosti). Se mi pa dogaja, da ko se umirim in uležem, mi totalno nabija srce. Pulz imam tam men 75 in 85 v mirujočem stanju, kar je za nosečnost normalno, ampak to nabijanje, ki ga čutim v vratu in celem prsnem košu, pa najbrž ne. G mi je dala napotnico za internistični pregled, pa vprašanje, kdaj bom sploh na vrsto prišla. Malo me skrbi, pa vseeno upam, da ni nič. Se še kateri dogaja kaj podobnega? Se mi zdi, da se sploh ne morem sprostit v tej nosečnosti, pa še prijateljice z neuspelimi nosečnostmi, da imam kar slabo vest ob svojem veselju. No, kakorkoli, vse to je del življenja. Upam, da vas vročina ne matra preveč.

(odgovor članu Boxy)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Decemberčki 2021
19.6.2021 8:40:13   
ljub3zen
Pri meni se je počutje končno močno izboljšalo. V bistvu se od 14. tedna naprej super počutim. Ni več slabosti, končno spet lahko jem zdravo hrano brez bruhanja, nimam potrebe po tem, da bi stslno jedla, ker prej me je bilo strah praznosti želodca zaradi hujših slabosti itd. Zdaj sem končno tudi lahko spet fizično aktivna in tudi sem, tako da se res spet počutim bolj kot stara jaz. In tudi zabuhlost in odvečna maščoba gresta dol, ker do zdaj sem pridobila že več kot pet kil zaradi totalne spremembe prehranskih navad in nivoja aktivnosti. Tako da končno uživam 😊

Skrbi skoraj nimam več že od prvega pregleda naprej, čeprav se tik pred vsakim pregledom vame naseli taka smešna skrb, da bodo kar rekli, da otročka sploh ni notr😄 Ne vem, od kje mi to. Ampak to samo tik pred pregledom, sicer se ne obremenjujem, nekako se mi zdi, da je vse v redu in tudi nisem nič tesnobna, kar je super, ker sicer sem bolj zaskrbljen tip človeka. Nabijanje srca v mirovanju sem pa tudi jaz čutila in mi je šlo izredno na živce, ampak je trajalo samo kakšen teden ali dva. Mislim, da okrog deset_ega tedna enkrat. Zdaj pa nič več. 

(odgovor članu Porcelan)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Decemberčki 2021
20.6.2021 19:34:51   
Tadeja8536
Rjaveocke in vse ostale hvala za spodbudne besede!user posted image

V bolniški sem bila 3 tedne, potem sem šla v službo, tam pa je šlo vse samo navzdol. Ker me je pričelo skrbeti zaradi vsega kar se je dogajalo, sem se pozanimala kakšne so moje dolžnosti do delodajalca. »Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile ter doječih delavk« navaja da »Obveznost delodajalca, da izvede ukrepe, nastopi z dnem, ko delavka z zdravniškim potrdilom o svojem stanju obvesti delodajalca«. Ginekologinjo sem prosila za potrdilo in ga nesla v službo. U glavnem, tam mi je bilo rečeno, da oni ne rabijo nič naredit, ker mi ginekologinja v potrdilu ni zapisala katere prilagoditve so potrebne zame. Od mene je tudi zahtevala, da ji zagotovim, da ne bom šla do konca nosečnosti več v bolniško do enega meseca. Moja vodja je totalno spremenila odnos, kot da bi mi zamerila, da sem prišla v službo. Ta teden mi je naredila ene par zelo nesramnih potez, vendar se trudim in jim ne dam vedeti, da me je hudo prizadelo. Bila sem že na tem, da napišem odpoved in se poberem iz te firme, ne zaradi tega ker sem noseča, ampak zaradi vse hinavščine in pritiskov, ki jih zganjajo ne samo nad mano, ampak tudi še nad eno drugo sodelavko, ki se »ne pusti« kot vsi drugi. Začela sem si zapisovati kaj se dogaja, da ne pozabim stvari. Sem se pa trdno odločila, da se po končani porodniški nikakor ne vrnem v to firmo. user posted image

Mogoče se zdi malo nenavadno, da sem se toliko razpisala glede mojih težav, vendar se o teh stvareh premalo govori. Verjetno nisem edina, ki ima težave z delodajalcem in res me žalosti, da se to v naši državi še vedno dogaja, da si delodajalci dovolijo tako pritiskati na ljudi (ne samo v primeru nosečnosti) in da se nič ne spremeni. Ta teden imam drugi pregled pri svoji ginekologinji in se bom tudi z njo malo posvetovala glede moje situacije v službi pa bomo videli kaj lahko storim.

Drugače pa moja nosečnost poteka kot je treba. Sem v 14. tednu. Za mano je nuhalna, kjer je je bilo vse ok – tveganje nizko. Ker sem stara 36 let, sem upravičena še dodatnih krvnih testov in na te rezultate še čakam. Mi je pa srček kar zaigral, ko sem na nuhalni videla svojega malega škratka, ki ni več tako mali in slišala bitje srčka. Žal mi je le, da zaradi covida moj partner ni bil zraven in je prikrajšan za te lepe trenutke.

Kako ste ostale? Se vam že kaj kaže trebušček? Že kaj pridobivate na teži? Jaz sem najprej shujšala 3kg, zdaj sem začela spet malo bolj normalno jesti in sem nazaj na svoji teži pred nosečnostjo.

Upam, da ste vse v redu in da uživate v nosečnostiuser posted image


(odgovor članu ljub3zen)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Decemberčki 2021
8.7.2021 11:28:13   
Boxy
Pozdravljene punce. Kako ste kaj? Je malo tišine v skupini pa me zanima, če ste kje drugje kaj bolj aktivne (morda na Fb?) in kako kaj napredujete? Je že imela katera morfologijo?


(odgovor članu Boxy)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Decemberčki 2021
8.7.2021 18:12:22   
Moja90
Skupina na fb je zelo aktivna, tako da s(m)o najbrž vse tam. 🙈 Sicer pa imam jaz morfologijo v začetku avgusta. 

(odgovor članu Boxy)
Neposredna povezava do sporočila: 222
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Pojdi na:





Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!