|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lulanje v hlače
12.5.2012 1:19:28   
mommy to be
pozdravljene, potrebujem nasvet, ker ne vem več kaj lahko še naredim. Sin bo novembra star 4 leta in je od lanskega poletja brez pleničk. Čez dan nam je super uspelo, popoldansko spanje je šlo brez plenic, ponoči še ne. Pred par meseci pa je začel ponovno lulati v hlače. Poizkusili smo vse, nagrajevanje, pregovarjanje, nosimo ga na stranišče, kjer joka da ga ne tišči, potem pa se polula v hlače. To se zgodi tudi petkrat na dan! Vsak dan iz vrtca prinesem domov polulane hlače, doma zgodba enaka. Imamo prijateljice, s katerimi se veliko druži, povem mu, da če bo povedal ko ga bo tiščalo lulat se bojo lahko igrali skupaj, če bojo hlače mokre bomo mogli domov se preoblečt. Obljubi da bo povedal, sproti ga sprašujemo, pravi da ga ne tišči, ga odnesemo, ne lula, hlače pa so na koncu mokre. Zdaj pa se je zgodba še poslabšala, ker se nam je že dvakrat zgodilo da se je še pokakal. Imam občutek, da se boji, da bo kaj zamudil, če bo hodil na wc (risanko, igranje na igrišču, ...) Julija pričakujeva s partnerjem hčerko, pri pripravah nanjo aktivno sodeluje, pomaga zlagati njene pleničke, pomaga prati njene oblekice, ...veliko se pogovarjamo kako bo, ko bomo 4-je, tako da nimam občutka, da bi lulal, ker bi se zaradi dojenčka počutil odrinjenega. Pri pediatrinji sem problem omenila, pregledala je urin, je bp, pravi pa, da imajo otroci do 5. leta čas, da se navadijo hodit na wc, tako da imajo lahko do takrat tudi plenice. Zdi se mi nesmiselno, da mu po enem letu brez plenice začnem spet dajat plenico gor.
Prosim za nasvet, ker res ne vemo več kaj narediti, prav tako bi rada slušala izkušnje mamic, če se je kateri dogajalo podobno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lulanje v hlače
13.5.2012 14:25:23   
K_a_t_i
Ima kakšno slabo izkušnjo s straniščem? Se mu je tam kaj hudega zgodilo? (zanj hudega - ne vem - recimo, je ostal v temi, ni mogel odpreti vrat, ni bilo nikogar, ki bi mu obrisal ritko, ga je kdo nadrl, ker je polulal školjko / okrog školjke?...). A če mu rečete na igrišču, naj lula v travo, je isto?
Oprosti, nisem ti pomagala, samo morda pomisliš na kak dogodek, ki bi lahko to sprožil.
Srečno!

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu mommy to be)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lulanje v hlače
13.5.2012 15:45:45   
Ursi2
Živjo!
Tudi mi imamo podobne probleme. Novembra je bilo eno leto, kar je ta večji brez pleničk. Star pa je 4 leta in 3 mesece.
Pri nas imamo eno zelo slabo izkušnjo z operacijo na luleku in ga zaradi tega niti nisva kaj silila z odvajanjem, ampak potem malo pred 4. letom smo pa nehali s plenicami in je bilo na začetku kr bolj kot ne brez problemov. Niti ponoči nismo imeli problemov in se je do sedaj polulal samo ene 3x v posteljo. Ampak potem se je čez dan začelo vedno večkrat, da se je polulal v hlače, včasih tudi do 5x na dan. Pa sem ga poskušala skozi igro motivirat, da greva na stranišče, pa imela sva različne revije tam, da jih je lahko bral, kadar je šel kakat,..... Ampak včasih je uspelo, včasih ne. Ali sem ga večkrat vprašala oz mu rekla, če gre lulat, pa je rekel, da ga ne tišči, čez par minut pa je bila luža. GRRRRRRRRR, me je včasih jezilo. S kakanjem pa imamo še sedaj včasih probleme. No zaradi operacije in posledic smo šli ene 2x k psihologinji in je nam tudi predlagala, da mu damo pleničko nazaj, pa sem rekla, da ne, ker večinoma uspemo čez dan, da se večinoma zgodi, ko se zaigra, ali je že utrujen,.... in glede na to, da je ponoči priden in podobno, ne gremo nazaj na pleničke. Je pa predlagala, da naj potem sam poskrbi za to, ko se je treba preoblečt. Naj gre sam iskat nove hlačke in hlače, če se ne zna še sam preoblečt, mu pomagamo, če ne se naj lepo sam preobleče in potem pospravi tiste polulane obleke v koš za perilo ali jih nese k pralnemu stroju. Da naj ve, da more potem tudi pospravit in popravit, kar naredi. In ker zna to trajati, naj mu tudi razložimo, seveda umirjeno ;) , da bi se lahko ves ta čas že igral, če bi šel na stranišče, sedaj pa mine čas brez veze, ker se je treba preoblačit, umivat, pospravljat,....
Pri nas je to kr uspelo, je pa sedaj, ko je šel spet nazaj v vrtec bila spet mala kriza in se je spet kdaj polulal v hlače in tudi pokakal. (bil je pa doma od januarja, ker sem rodila 3.. Ko je bil doma ni bilo problema, šele, ko je mogel nazaj v vrtec). Amapk sedaj se je stanje spet uredilo in se že skoraj ne zgodi več.

Sem pa opazila, da se ponavadi zaigra in pozabi. Tako da ga kr večkrat spomnem ali pa ga skoz igro pripravima, da gre. Najrajš pa itak zunaj, ko lahko zaliva in potem bi kr naprej lulal.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lulanje v hlače
13.5.2012 16:03:31   
mommy to be
@Kati: ne slabe izkušnje (vsaj, da bi vedela) ni bilo nobene. načeloma ne puščamo da bi se zapiral v kopalnico, se umaknemo če hoče bit sam, kakat v miru in pridemo, ko pokliče. če je tema vedno pokliče, da mu prižgemo luč, ko lula sedi, ne lula stoje, ker je pediatrinja odsvetovala, ker se mehur bolj izprazni, če sedimo. res od tega naštetega ni nič, ker bi lahko povzročilo neko travmo.
@Ursi: meni so tudi svetovali naj damo plenico nazaj, ker imajo otroci do 5. leta čas da se naučijo lulat na stranišče. zato tudi pediatrinja temu ne posveča pozornosti in je lulanje še nekaj čisto normalnega, ne glede na to, da po ostalem razvoju prehiteva vrstnike, drugi otroci v vrtcu pa so suhi, naš pa še ne. Občutek imam, da med igranjem noče hodit lulat, ker ga je strah, da bo kaj šlo mimo njega, da bo kaj zamudil. Sprašujemo, opozarjamo in opominjamo ga dostikrat, vedno reče, da ga ne tišči, par minut kasneje pa... isto kot pri vas :) zdaj se je začel sam preoblačit, gre v omaro, vzame sveže hlačke in trenirko in se preobleče, kot da se ni nič zgodilo. Po eni strani mi je to všeč, ve kaj mora naredit, če se mu to zgodi, po drugi strani pa če ga vprašam zakaj je preoblečen, če se je polulal, reče ne. Naj ignoriram? Se delam kot da ni nič?

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lulanje v hlače
13.5.2012 21:02:39   
takotako
Jaz sem mu dala nazaj plenico. Pa mu je šla potem na živce pa je bilo po normalnem tiru.
Za kakat sem mu pa kar dolg dajala gor. Ker drugače se ni mogu pokakat.
Lahko da se je prehladil pa da ga kdaj lulček peče. Pa da noče povedat.

(odgovor članu mommy to be)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lulanje v hlače
13.5.2012 21:13:41   
mommy to be
@takotako ko sva bila pri P je pregledala urin in ni nobenega infekta, plenico sem mu jaz tud nazaj dala in se je ne brani, on lula v pleničko kot da je vse ok. jutri greva spet do P, ker smo dobili norice (user posted image končno) in ji bom spet stvar omenila, mogoče je čisto psihične narave in bo pogovor s kakšnim od strokovnim delavcev pomagal, lahko da naju bo napotila naprej ali pa vsaj dala še kakšen nasvet.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lulanje v hlače
13.5.2012 22:00:44   
takotako
Pa sej to ga čez čas moti. Jaz sem ful previdna glede tega, ker mojo sestrično so ful sekirali zaradi tega lulanja in je jeclati začela.
a pa ti kaj reče zakaj noče na wc?

(odgovor članu mommy to be)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lulanje v hlače
13.5.2012 22:12:23   
mommy to be
reče da ga ne tišči pol so pa par minut kasnej mokre hlače.najbolj od vsega imam občutek da bo kaj zamudil če bo hodil na stranišče, ker bo treba igro prekinit, risanko dat na pavzo, ... ve pa tudi da če se na igrišču polula morava domov da se preoblečeva in potem ne hodiva nazaj. doma mu razložim ( no zdej to že ve na pamet) da če bi povedal da greva lulat in ne bi ble hlače mokre bi lahko ostala in bi se igral s prijatelji.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lulanje v hlače
14.5.2012 9:05:24   
Najaa
Naša tamala je stara 3 leta, brez plenice je skoraj 1 leto. Tole z lulanjem se dogaja po obdobjih že od začetka. Namreč tako se zatopi v igro, da ji pač malo uide, ravno toliko da je treba menjat hlačke. Pa vem, da ve, kdja jo lulat, ker v vrtcu in ponoči se to nikoli ne zgodi. Tudi vzunaj je zdej začela, da pravi čas pove, ker drugače je treba domov. Doma pa... s sestrico se zaigrata in že prav vidim tamalo, kako rit v luft tišči in menca, na wc pa ne in jo včasih prav odnesem na školjko. user posted image Zadnjič sem ji dala plenico gor, pa se je polulala in ji je šlo na živce. Tak da plenica no go.

(odgovor članu mommy to be)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lulanje v hlače
14.5.2012 9:49:05   
Ajra RR
Za nasvet lahko vprašaš tudi tukaj, zagotovo ti bo strokovnjakinja znala pomagati: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/dr-sasa-poljak-lukek_43

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lulanje v hlače
15.5.2012 21:55:03   
petarda
Ti kaj dosti ne znam pomaga, te pa lahko "potolažim", da niste edini...pri nas se namreč dogaja podobno user posted image ... Prvi je bil iz plenic v enem tednu, drugi ima pa še po pol leta (zdaj je star dobre 3 leta) obdobja, ko se polula in zdaj kaka dva tedna tudi pokaka v hlače user posted image  Podobno kot pri vas....ga ne mudi, čez nekaj minut pa "nesreča"....poskusila sem že skoraj vse...zdaj bom preizkusila še ignoriranje...to nam je že pomagalo, ko je imel obdobje samo lulanja v hlače.... Sem ga brez besed slekla, preoblekla in se obnašal, kot da ni nič...je bilo v par dneh bolje....no zdaj po parih mesecih pa tole user posted image

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lulanje v hlače
16.5.2012 11:45:19   
Paštetka
pri nas se je končalo, ko sem ji rekla, da se naj sama preobleče. parkrat se je morala sama preoblečt, in je takoj nehala. bila je pa že štiri. pa tudi sama je morala po hlačke in hlače čiste v omaro.



< Sporočilo je popravil Paštetka -- 16.5.2012 11:46:23 >

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lulanje v hlače
19.5.2012 10:55:02   
petarda
Za lulanje bi res lahko probali še s tem, da se sam preobleče..za kakanje pa ne, je bil zdaj komaj 3 leta star... Zaenkrat ignore, ne pomaga user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lulanje v hlače
19.5.2012 12:10:21   
Hope2
Naš je imel tudi eno obdobje (po pol leta suhosti), ko se je čez dan vsakokrat mal v hlače polulal. Smo probali metodo, da si za kazen gre sam po čiste hlače in to še v višje nadstropje, pa mu je nazadnje to ratalo še všeč. Je šibal za vsako mini kapljico. Tak da je za našega bila hujša kazen, da sem skrila vse gate in hlače in ga pustila polulanega. Dovolj je bilo 1x, je bil tak jok in stok, da se je nehalo obodbje lulanja v hlače.
Samo naš je res frik na vsako kapljico, mora takoj vse preoblečiuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 19.5.2012 12:12:15 >

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lulanje v hlače
21.5.2012 19:04:28   
Anonimen
Jao, pri nas je zadnja 2 meseca isto user posted image ... od lani poleti je čez dan brez plenic, itak ji je sem in tja ušlo, ampak zadnja dva meseca me pa v vrtcu konstantno čaka vsaj en komplet polulanih ali pokakanih cunjic ... danes se je celo 2x polulala in 1x pokakala ... jaz sploh ne vem več kaj naredit ... pa to se dogaja večinoma samo v vrtcu ali ko je v družbi otrok in se zaigra, pa jo vprašam vmes če jo lulat/kakat in ona meni suvereno, da ne, čez 2 minutki pa lužica ali kupček ... na to finto da bi se mogla sama uredit sem tudi že pomislila, samo kaj ko se doma to praktično nikoli ne zgodi ... samo ko smo zunaj v družbi otrok ali v vrtcu ... res čisto sem bosa ... pa se o tem veliko pogovarjamo, jo vzpodbujamo da bi povedala ... travmatičnih izkušenj z wcjem nima ... res ne vem ... tavam v temi ...

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: lulanje v hlače
21.5.2012 20:44:41   
petarda
Otika pri nas podobno... s tem, da se ne dogaja v vrtcu - ampak doma user posted image . Sem ga pa danes po " nesreči" samo stuširala in mu dala potem kaj naj si obleče....kake pol ure je trajalo predno je uvidel, da se bo res moral sam...no, potem je dvakrat celo šel sam na wc, sem mislila...evo....pali user posted image user posted image user posted image .....zdaj pred spanjem pa spet "nesreča".....samo ne bom obupala....nadaljujem še par dni in hkrati upam, da mine user posted image .... Enako želim tudi vsem ostalim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: lulanje v hlače
22.5.2012 0:57:02   
mommy to be
Otika, pri nas čist ista zgodba. sem probala s tem, da se sam preoblači. sploh ni noben problem, on se polula, gre v omaro, vzame obleke se preobleče in pride nazaj kot da se ni nič zgodilo. če ga vprašam kako da je preoblečen, vprašanje gladko ignorira, kot da se pogovarjam s steno user posted image zdej smo začeli spet z lulanjem v kahlico namesto na wc in se mi zdi, da je za odtenek boljše. sm ga vprašala, če bi mu bilo lažje, da lula v kahlico namesto na wc in se je strinjal, tako da zdaj sprobavamo to metodo. v vrtcu pa ne dobivam več polulanih oblek, pa se mi bolj zdi, da sta mu vzgojiteljici namerno zmanjšali pijačo, da se to ne dogaja. ker, ko pride domov je strašno žejen, spije tud 4dcl vode in ko gre lulat je urin čisto rumen. ko sem to omenila v vrtcu sta mi zatrdili da to pa že ne in da imajo otroci vedno na voljo čaj in vodo...

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?