|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cmok v grlu pred gradnjo...
31.1.2007 22:22:38   
HuAnita
Ni le cmok, prava kepa se mi dela, ko skušava urediti papirje, da bi dobila gradbeno dovoljenje.... Imam milijon pomislekov, ker nimam pojma, kaj so s službo, pa 2 mala otroka, ki bosta vedno več stala, pa....
Kako se spopadate s temi dvomi glede uspešnosti gradnje, če jih seveda imate? Mene kar mrazi in ful ful ne morem trezno razmišljati, tako me je strah stroškov, ki sledijo iz tega. Bomo še šli kdaj na morje? Se bosta otroka lahko ukvarjala s športom? Si bomo lahko priviščili še kaj več kot le streho nad glavo in hrano?user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
31.1.2007 22:56:03   
Erdbeere
Joj joj, HuAnita kok je pa men tole znano. Tudi sama sem na istem, tudi mene fulllll skrbi, samo saj veš kako pravijo "če ne reskiraš, ne profitiraš". Jaz upam, da bomo čimbolje speljali vse skupaj. 

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 7:26:48   
AnBan
Pri nama je želja po hiški prevelika, da bi se taki dvomi sploh pojavili. In gre veš...še največja žalost je, da ko delamo pač nisva toliko z otrokoma.
Pa na morje smo ravno tako šli tudi če zidamo. Sva si pač rekla, da bomo pa par mesecev kasneje v hiši, ampak tega otrokom ne bova vzela. In veš kaj...najbolje od vsega je bilo, da so se vsi sosedje zgražali kako si lahko privoščimo morje, če pa zidamo. user posted image user posted image user posted image  Foušija slovenska.


_____________________________

[



(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 8:01:21   
skuštrana
Evo, vse sem napisala pa me je vrglo venuser posted image
No, v glavnem - še enkrat..
Če imata parelo, potem zidajta, kajti za ceno enega malo večjega stanovanja imata hiško.
Vendar pazi, da pri tem ne zapostaviš svojo deco . Kaj se je zgodilo pri nas? Mamain ata sta zidala in zidala, za naju z bratom ni bilo časa, posledica je poplnoma razbita družina, ki ne more normalno funkcionirat. Druga posledca pa je gromna hiša, v kateri nihče ne namerava bitiuser posted image Če misliš, da lahko vse izpelješ , tako da Pina in Vasja ne bosta trpela - potem ja..Pojdi v to.
Je pa full odvisno od tega, kako bosta zidala (sama, delavci), koliko keša imata...
Ej, na morje smo pa mi kljub gradnji šli vsako letouser posted image ..


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 8:13:11   
Anonimen
poznano...user posted image

Tud midva urejava papirje, pa je že 100 dvomov.. ali sva sploh sposobna to izpeljat do konca, tako finančno, časovno, prishično...user posted image 100x sva že razmišljala, da sploh nisva ornk razmišljala ali bi ali ne, ampak sva se v to, kar tako spravila.. ampak kaj pa vem..

včasih se mi zdi, da bo ful težko, ker nimava nobene pomoči-ne denarne, ne pomoči pri delu. na starše in prijatelje se ne zanašava.. drugič se mi zdi, da bova že kako, da ne bo panike..

Potem spet včasih ko pride do kakšnih komplikacij me vse mine.. oba se preveč sekirava...

ma, ne vem.. bomo videli kako bo. še vseeno lahko vse skupaj prodava..user posted image

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 8:18:39   
Gordana-3
mi smo se lani poleti preselili v novo hišo z dvama otrokoma. poznam ta vprašanja .... midva sva vzela velik kredit in je šlo, ampak potem je mož izgubil službo .... gre, čeprav z mnogimi mnogimi odrekanji (tud morje ne vem če bo, pa v trgovini nič za mami, samo za dve pupi ..... ) ampak mi ni žal, smo vsaj na svojem in nam je lepo, čeprav zmanjka denarja za razvajanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 8:46:19   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Če misliš, da lahko vse izpelješ , tako da Pina in Vasja ne bosta trpela

Hehe, Vasja ziher ne bo trpel, če bo HuAnita gradilauser posted image . Petja pa mogočeuser posted image .

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 9:51:46   
AnBan
a ja pa pozabla sem ti povedat, da mi gremo vsako nedeljo kam ven, ker ob nedeljah ne delamo.
skratka skušamo normalno živet kljub temu, da zidamo in ogromno sami delamo.

_____________________________

[



(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 12:40:20   
kalbo
Vse se da, če se hoče, tko da s polno mero optimizma v gradnjo. Gradnja bo šla skozi, pa če se boš zato sekirala, al pa ne, tko da škoda živcev.user posted image

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 13:45:33   
iva01
Midva sva bla tud vedno prepričana, da nebomo nikol gradil hiše, da si bomo uredil mansardo in to je to. Potem pa sva se enkrat čist tako mal pogovarjala, moram priznat da naju je opogumil moj oče,bili smo 4 otroci, mami je ostala brez službe, dobila novo službo kjer pa je bila plača manjša kot plačilo vrtca za vse 4, tako je ostala doma, oče je imel privat obrt, ni mogel dobit nobenega pametnega kredita, ker nas je bilo preveč vzdrževanih članov na eno plačo itd.....pa je šlo nekak, bilo je nekaj odrekanj, delovnih nedelj in praznikov,....pa mu je uspelo zgradit pravo bajturino in ne malo hiško z 180m2 kot bi jo gradila midva.
No midva zdej v glavnem kar nekak optimistično gledava naprej in se veselimo svoje hiše.Sicer smo na začetku, smo šele začel urejat papirje ampak počas bo že šlo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 14:21:29   
Rok_LM
Jaz sem imel enake skrbi pred začetkom gradnje (služba, dva otroka, pa kredit, pa kaj si bomo lahko privoščili, bomo šli na morje?), vendar je vse minilo takoj, ko je začel bager kopati jamo za hišo. Takrat mi je ratalo vseeno za vse. Rekel sem si da bo že nekako in je tudi bilo. Zdaj so minila tri leta, hiša stoji in mi v njej, ta večji kredit je odplačan, pa tudi na dopustu smo bili vsako leto, vmes pa dobili še tretjega otroka.

Le korajžno naprej, saj bo. Vmes si pa le kaj privoščite, čeprav bo hiša narejena eno leto pozneje. Mi bomo tudi šele letos dokončali otroške sobe in fasado, pa tudi za nekaj naslednjih let bo še kaj ostalo. Konec koncev pa kaj ti bo hiša če si potem njen suženj, in se ti utrga, ker si nič ne privoščiš, ne greš leta na dopust... 

_____________________________

Prvo polovico življenja ti uničijo starši, drugo polovico pa otroci.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 17:49:28   
bamby



Vsakdo, ki se je lotil zidat hišo, jo je tudi končal. To je moj moto, ki me vodi skozi gradnjo. Sem pa tudi jaz imela iste pomisleke, kot ti. Vse sem nekako gledala skozi tiste slabe plati, pa se na koncu vse nakako izteče, kot je prav. Seveda je dosti odrekanj, vsaj za tiste, ki imamo slabe dohodke. Ampak dopust si je vseeno treba privoščiti, ker si to zaslužimo vsi in na otroke je treba pomisliti. Če sta zaposlena, potem dobita regres za letni dopust in če niste preveč zahtevni, potem lahko en regres več ali manj zadostuje za teden dni morja ali hribov...



(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
1.2.2007 22:41:29   
natalia
gradit sva morala začet, ni bilo druge izbire. resda gre počasi in zamudno, ampak ko si enkrat gospodar na svojem pa ni boljšega občutka. mi smo zdaj skoraj pri koncu, tik ob vselitvi, pa se mi že meša, ker se tako vleče, denarja pa ni...

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
2.2.2007 8:43:18   
k1
če je volja, je tudi pot. verjetno ni fajn, če so otroci že večji, res dosti manj časa preživiš z njimi. mi smo imeli srečo, nosečnost in prvo leto smo preživeli v gradnji, sedaj, ko nas mala že rastura, pa smo že na svojem. še to: ne pozabite si vzeti časa za sebe - tudi mi smo imeli nedelje za družinski izlet in za druženje, pa smo se vseeneo vselili v manj kot dveh letih! kar korajžno!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
2.2.2007 14:48:54   
tehnofil
Kdor začne, tudi konča.

Kdor pa ne konča, še vedno lahko proda.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
4.2.2007 13:40:35   
Skabi
Huanita, še moje mnenje:
Saj veš, kako gradimo mi. Kredit za 17 let, na obe plači. še dobro, da imava oba službi za nedoločen čas (čeprav ne jaz ne mož ne veva, kako dolgo bo še tako). Ne upma pomsiliti, kaj bo, če eden ostane brez službe.
Poleg etga me muči še ena misel. Kaj bo, če bo kredit porabljen, hiša pa nedokončana? Midva naslednjih 17 let ne bova zmogla od plače dati nobenega denarja za hišo.
Večino dela opravimo s pomočjo sorodnikov in prijateljev. Hvaležna sva za vsako pomoč. TOda to pomeni, da delamo samo ob sobotah (če mož ni v službi) in nedeljah. Med tednom nihče nima časa pomagati, so(smo) vsi v službah.
Imamo srečo, ker zidamo blizu hiše, kjer zdaj živimo  z mojimi starši. Otroka sta lahko z nama, ko se naveličata, ali postane prenevarno, gresta k moji mami.  Vključujeva jih v delo, dokler gre. Na hiši je včasih več otroškega orodja kot tapravega. Res je, da takrta, ko sta zraven, delo poteka mnogo, mnogo počasneje in bolj nervozna sva.
Zaradi hiše se veliko več prepirava kot prej. Ne zato, ker ne bi znala uskladiti pogledov, ampak zaradi preutrujenosti in preobremenjenosti.
Morje? Letos ga najbrž ne bo. Finančno bi kako skromno varianto najbrž zmogli, problem je čas. Ko zidaš s kreditom, banka postavi rok, do kdaj moraš denar porabiti.
Druge materialne dobrine? Upirava se potrošniški miselnosti in tako poskušava vzgajati otroka.  Imamo vse, kar potrebujemo za normalno življenje. Tudi rolanje :) in plavalni tečaj za otroke. Duhovne dobrine, ki so pomebnejše od materialnih, pa ne stanejo nič.
Otrokoma s takim življenjem sporočava, da je delo nujno za dosego cilja, da je potreben pogum za odločitve in vztrajnost ob premagovanju težav.
Ob gradnji sva se naučila, da so naslednji dan skrbi manjše, čez kak teden pa že pozabiva , zakaj sva se sekirala.
Še vedno mislim, da je bila najina odločitev prava. Tudi tvoja je. Zmogli boste.



(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
8.2.2007 11:54:41   
pearl
HuAnita Naj te potolažim, jaz sem na istem. Pa se potolažim dokler sta dve plači in ljubezen v hiši bo šlo.
Drugače pa ti predlagam, da si vodita stroške vsak dam posebej in vidita pri čem sta. Moj to že dela kar nekaj let, jaz pa od 1.1. in slika naenkrat postane drugačna - počasi bodo pri meni nastopili finančni ukrepi, ker sem malo preveč zapravljiva, pa ne za luksus, v tej Sloveniji je najdražja hrana.
Dolgoročni kredit pa tudi ni katasrofa, saj drugače ne moreš.
Mogoče pa zadeneta na lotu sedmico. Držim pesti, pa dajte še za nas.
Pa se potolažam, ko imaš zlatega moža in zlatega otroka je zadetek več kot v polno.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
11.2.2007 19:21:51   
frutka_
Nismo čisto na istem ampak podobno pa že. Stanovanje bomo nadgradili z mansardo. Odkupili bomo deleže sosedov ter prenovili celotno streho, nekaj tramov, izolacijo,...S tem bomo pridobili cca 50kvadratov. Ni veliko ampak nekaj pa vendar da bomo lahko bolj komot. Saj tudi zdaj ni sile. Imamo malo manj kot 60kvadratov, ogromna okna (cca.1,8mkrat1m), visoke strope (3,3m, ker imam jaz tudi filing da se bom zadušila v blokovski višiniuser posted image ). V glavnem tolažim se tem, da kdor ne riskira ne profitira. In ko bo končano bo krasno in lepo, imela bom stanovanje z mansardo kar mi je bila od nekdaj želja.
Bo že...za kruh še bomo ziher imeli.user posted image


(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Cmok v grlu pred gradnjo...
13.2.2007 12:26:20   
tinkamiška
HuAnita, vem kako ti je.

Mene je bila groza in tu in tam me še veno zagrabi panika, pa me je možek pomiril, v najslabšem primeru prodava in greva v eno lukno dokler se ne pobereva.
Je pa tako kot je rekel Rok_LM, ko začneš padeš noter in te vleče naprej volja in trma, da nardiš kar si si zasal. Seveda sem imela na koncu že vsega poln kufer, ker se z možem nisva skoraj nič videla, Iza mu je mahala papa za vsako, ko je vstal od mize...ampak zdej smo tu in veliko je še za nardit in kerdit in dolgovi, ampak bomo že, tako si rečem preden zaspim in gre, res.

Verjetno si velik ziheraš, ampak včasih je treba samo skočit in se vržt v reko, potem te pa tako tok nosiuser posted image

Veliko sreče!

P.S. še vedno nisem pozabila na najin dogovor...kupujeva eno šklempo staro, da bom mobilna, medtem ko je možek v službi, javim, ko bomo tako daleč, če še velja kar sva se menili...

lp,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?