|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzeli so nam povračilo cestnine
12.9.2007 9:18:16   
emaa
Ker je leto naokoli, sva hotela registrirat avto. Po novem z odločbo, da imamo otroka s posebnimi potrebami, mogoče kaj opravimo na upravni enoti. Vendar smo oproščeni plačila cestnine le v primeru, da odločba ni starejša kot 6 mesecev. Torej, če je registracija v pol leta po izdaji odločbe, nam cestnine ni treba plačat, če ne, jo pa plačamo. Naslednje leto (ker odločba ponavadi velja 2 leti) pa itak ven pademo. Da bi nam pa vsako leto izdajali odločbe zaradi njih, pa ni variante.
Hvala Janši, ker tako lepo skrbi za družine.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
12.9.2007 11:11:49   
ana b
Midva imava odločbo iz leta 2004, pa sva na AMZS brez problema opravila.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
12.9.2007 11:14:51   
Marina 1
Tudi jaz imam odločbo iz leta 2005 in so mi jo upoštevali brez problemov letošnje leto.Sicer nevem iz katerega konca Slovenije si,ampak nam so jo upoštevali na Štajerskem avtodomu v Mariboru.Malo se pozanimaj in se ne pusti kar tako odgnat,kajti če je zakon potem mora bit za vse enak,ne glede v katerem delu Slovenije si doma in kje uveljavlaš oprostitev plačila cestnine.

LP Marina

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
12.9.2007 13:44:30   
*pepelka*
Mislim, da bi ti morali vse upoštevati. Pokliči še kam drugam in se pozanimaj. Vem pa, da je bilo tako, da so ti pri registraciji dali nek obrazec in si ga potem izpolnil, ter so ga poslali na direkcijo. Potem pa so ti oni izdali odločbo, ki je veljala za oprostitev cestnine za avto, katerega podatki so bili navedeni v odločbi. V primeru menjave avtomobila pa si poslal nove podatke. Če imate še odločbo o oprostitvi plačila, naj vam povrnejo denar, če ne gre drugače pokliči na direkcijo in se pozanimajte pri njih.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
12.9.2007 14:55:11   
emaa
Baje se je tole pred kratkim spremenilo, ker sem avgusta še klicala na tehnične v Trzin in mi je zagotovila, da je odločba dovolj. No včeraj pa sva zvedela, da so sprejeli neke nove uredbe user posted image in po novem je možno to urejati le na upravni enoti. Gospa je pa povedala, da po novem ne smejo oprostit plačila cestnine, če je odločba starejša od 6 mesecev.
Bom sicer vprašala še na direkciji za ceste, saj so rekli, da nam v primeru, da nam naknadno odobrijo, povrnejo cestnino.

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
16.9.2007 20:51:58   
Pi-kica 1
Meni je to kar malo neverjetno? Zakaj bi bil oproščen le prvih šest mesecev, potem pa ne več? Ko se boš pozanimala na direkciji, pa javi, kako si opravila, da bomo še mi vedeli, imam namreč registracijo drugi teden.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
16.9.2007 21:02:28   
Gina
Jaz bi pa to čisto verjela, glede na to, kaj nova vlada počne. Špara - na otrocih. Če pomislim, kakšne vse ugodnosti ali če rečem drugače povsem logične pravice, ki bi morale vsakemu otroku s posebnimi potrebami pripadati, so jim vzeli v šolstvu, je tole s cestninami logični sklop vseh ukrepov, ki jih vlada vleče za čim večje šparanje. Mene nič več ne preseneča. Se pa absolutno strinjam, da ni prav, ni prav, ni prav. A ste že podpisale pismo proti sprejemu novega zakona o organizaciji in financiranju v vzg. in izobr., če vam šparanje na otrocih ni ok, če se ne strinjate s predlaganim zakonom? Tudi tam se hoče šparat na otrocih. Žal, ampak tako je.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
17.9.2007 8:28:39   
emaa
Po pogovoru z Ribičevo na Direkciji za ceste, je zadeva taka. PO novem moramo cestnino plačati in jo dobimo povrnjeno. Očitno pa tega na vseh upravnih enotah ne vejo. Povračilo je pa možno na podlagi odločbe. Mi bomo ta teden to do konca uredili, je pa zoprno, ker očitno vsi ne znajo brati uredb in potem pride do tega. Tako da punce ne se pustit odgnat, če ne naj pa Ribičevo kličejo, ker očitno s proizvajanjem gore papirja, hočejo otežkočit še tisto malo, kar nam ni treba plačat. Nam se kar pozna, sploh ko imava dvojčke, pa eden od teh otrok s posebnimi potrebami, vsak denar prav pride, itak da drugih ugodnosti nimamo. 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
17.9.2007 20:51:27   
Anonimen
Čudno?Mi vsako leto damo le od pediatra papir,ki ga napiše in velja.

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
18.9.2007 9:12:19   
emaa
vojakinja tudi od pediatra papir je dovolj, samo plačati boste morali in boste dobili naknadno povrnjeno. Saj to je na naši upravni enoti hotela, kot da odločba ni dovolj. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
18.9.2007 20:51:11   
Pi-kica 1
Torej, če sem prav razumela, cestnino plačamo pri registraciji, potem pa na upravni enoti damo vlogo za povračilo?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
19.9.2007 12:05:39   
Anonimen
Cestna taksa vam v primeru, da imate dodatek za nego (neglede ali je odločba izdana v letu 2006 ali še starejša) pripada skupaj s potrdilom pediatra!

Očitno ne vedo kaj delajo!!!

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
20.9.2007 7:49:55   
emaa
Pi-kica ja plačate, potem pa na upravni enoti dobite obrazec za oprostitev in povračilo cestnine (najlažje je vse urediti na upravni enoti), mi smo morali še takso plačati 17€. Je pa nehala takoj komplicirat, ko je moj povedal, da sva govorila z Ribičevo na DRSC, pol je bilo pa vse v redu, je bila odločba dovolj. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
10.10.2007 16:58:19   
noe
Jaz sem tud prek amzs-ja dala aprila not , za povračilo, pa do danes še odgovora nisem dobila. Bila je pa ona na amzs-ju ful pametna , da itak ne bomo dobili, ker je "samo"alergik in astmatik.Ko sem jo napizdla, da  bi tud jaz raje imela zdravega otroka in da ne more ona reči, da je samo to. Se je opravičila in rekla, da vseen ne verjame da bomo dobili povrnjeno cestnino. Poslala pa je naprej. 
Kako dolgo pa čakaš na odgovor?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
16.10.2007 8:25:46   
Natali07
Jaz sem za našega šla uveljavljat povračilo cestnine na upravno enoto. Dobila odgovor - odločbo v dveh dneh od vloge. Sedaj me pa zanima ali oni nakažejo denar na račun ali moraš še kam???
Ker do danes je pa kake 3 tedne , še niso nakazali denarja. V odločbi pa tudi samo piše, da smo upravičeni do povračila cestnine.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
16.10.2007 9:56:39   
emaa
Mi smo na odločba od UE čakali tri tedne (je moral še podpisat na UE), zdaj na denar čakamo 7 dni, koliko časa bomo še čakali, ne vem. Aja, kar 9 € so odbili od cestnine, ker je vloga za povrnitev stroškov oddana 5 dni po plčailu cestnine, to je od nekih 75€. Čudna matematika ni kaj, kdaj bo pa denar v resnici pa nimam pojma. 

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
4.3.2008 10:52:08   
anajmad
emamair,mene pa zanima,kaj si samo odločbo pokazala?Meni so lani cel doktorat naredili,da moram imeti izvid mlajši od 6.meseceh in takšne bale. Meni se sedaj tudi približuje registracija in normalno,da bom uveljavljala.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
4.3.2008 11:44:07   
emaa
Je nekaj tudi bluzila na UE, da mora biti odločba mlajša od 6 mesecev, pa smo jo z omembo Ribičeve na DRSC zelo hitro utišali. In ja odločba je dovolj, saj po predpisih (in obrazcu za povračilo cestnine) piše, da ne rabiš drugega prilagat. Jao zdaj me to čaka za drugi avto (glavni, edini, ki ga bom letos uveljavljala seveda), ker lani nisem vedela, da to velja za 2.0 diesel, če je automatik, kar najin je. 

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
7.3.2008 16:50:55   
Miška2006
Iz lastnih izkušenj vem, da na naši upravni enoti tega niso delali do pred kratkim.

Res je, da mora biti potrdilo "mlajše" kot 6 mesecev NE PA ODLOČBA.

Mi ne gremo nikoli podaljševati prometnega dovoljenja na UE, ker tam pobirajo še takso.

Mi gremo normalno na tehnične preglede in dostavimo veljavno odločbo iz leta 2005 ter POTRDILO pediatra, da nam pripada povračilo cestne takse.

IN NIKOLI NISMO IMELI S TEM PROBLEMOV!!!!

Se pravi potrdilo pediatra ne sme biti starejše od 6 mesecev NE PA ODLOČBA ZA DODATEK ZA NEGO!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
9.3.2008 0:16:55   
Pi-kica 1
Tako, kot si ti napisla, je bilo do lani. Nekje jeseni ali konec poletja pa so se predpisi spremenili in je potrebno cestnino plačati, potem pa na upravni enoti vložiti zahtevo za povrnitev cestnine.

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
9.3.2008 19:20:56   
Miška2006
Jaz sem podaljševala veljavnost prometnega dovoljenja konec meseca oktobra 2007!

Tako da tvoja trditev žal ne drži.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
10.3.2008 21:39:01   
Pi-kica 1
Malo čudno sicer, ker jaz sem jo tudi oktobra, pa je bilo tako, kot sem napisala. Takrat sem tudi klicala na Direkcijo za ceste, kjer mi je uradnica, ki je pristojna za to področje in jo navaja tudi emamair, dala vse informacije, kako in kaj je po novem. Januarja lani, pri drugem avtomobilu, pa je bilo še po starem. Očitno povsod še niso seznanjeni, da se je postopek spremenil, kar pa me sploh ne čudi, saj na nekaterih firmah, kjer registrirajo avtomobile, sploh niso bili seznanjeni s tem, da je taka oprostitev plačila cestnine sploh možna.

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
11.3.2008 12:05:09   
Mana
Pri nas smo do sedaj vedno imeli samo odločbo in vedno nam je odbila znesek že na tehničnih pregledih, s tem , da je odločbo kopirala in poslala na UE.Letos , pred tremi tedni, pa smo prvič plačali celoten znesek in isto je kopirala in poslala na UE od koder smo včeraj dobili odobreno in povrnili nam bodo na naš TR , ki smo ga navedli ob plačevanju. Odločba je od leta 2006 in je veljavna do 2009 in niso nič komplicirali.

LP

M.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
11.3.2008 15:08:55   
Anonimen
To je uradni odgovor UE:

Spoštovani ,

  Danes,  dne  11.3.  2008  smo  prejeli  vaš  dopis, v katerem vas zanima
  vprašanje  -  povračilo  cestne  takse  v primeru podaljšanja prometnega
  dovoljenja.
  To  lahko  uveljavite  pri  nas  na upravni enoti Nova Gorica na podlagi
  določb  5.  člena Uredbe o določitvi letnih povračil za uporabo cest, po
  kateri  se oprostitev plačila letnega povračila za uporabo cest iz druge
  točke 2. člena lahko uveljavi za osebne avtomobile (M1-OSEBNI AVTOMOBIL)
  z  motorjem delovne prostornine bencinskega motorja do vključno 1800 ccm
  in  dizelskega  motorja  do  vključno  1900  ccm,  osebne  avtomobile  z
  avtomatskim  menjalnikom  z  delovno  prostornino bencinskega motorja do
  vključno  2000  ccm  in  dizelskega  motorja do vključno 2200 ccm ter za
  kombinirana   vozila   (M1-OSEBNO   VOZILO   z   obliko   nadgradnje   :
  »AF-večnamensko  vozilo«),  prirejena  za prevoz invalida na invalidskem
  vozičku , ki se lahko uporabljajo za prevoz:
·     oseb, pri katerih je ugotovljena najmanj 80% telesna okvara ali 80%
vojna invalidnost ter oseb, pri katerih zaradi izgube, okvare ali
paraliziranosti spodnjih okončin ali medenice ugotovljena najmanj 60%
telesna okvara ali 60% vojna invalidnost  in
·     oseb, ki so popolnoma izgubile vid na obeh očesih, na podlagi
odločbe, izdane na podlagi mnenja izvedenskega organa Zavoda za pokojninsko
in invalidsko zavarovanje Slovenije,
·     oseb z zmerno, težjo ali težko telesno ali duševno prizadetostjo, ki
jim je bila priznana invalidnost po predpisih o družbenem varstvu telesno
in duševno prizadetih oseb, na podlagi odločbe o priznanem statusu invalida
v skladu s predpisi o družbenem varstvu telesno in duševno prizadetih oseb,
za otroke in mladostnike pa na podlagi odločbe pristojnega centra za
socialno delo, izdane na podlagi izvedenskega mnenja o razvrščanju otrok in
mladostnikov v telesnem in duševnem razvoju ali odločbe o usmeritvi, ki jo
izda območna enota Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, izdane na podlagi
strokovnega mnenja Komisije za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami,
·     otrok z motnjami v telesnem in duševnem razvoju, ki jih zdravstveni
zavodi spremljajo kot rizične v razvoju, na podlagi potrdila, ki ne sme
biti starejše od šestih mesecev, zdravstvenega doma oziroma pravne ali
fizične osebe s koncesijo za opravljanje specialistične pediatrične
dejavnosti ali na podlagi odločbe pristojnega centra za socialno delo o
priznanju dodatka za nega otroka.

Iz vašega dopisa je razvidno, da imate otroka s posebnimi potrebami. Iz
tega razloga ste v skladu z zakonom upravičeni do povračila cestne takse
pri podaljšanju prometnega dovoljenja za eno vozilo.
Za ureditev le tega pa morate pri pristojni uprani enoti vložiti vlogo za
uveljavitev povračila cestne takse za vozilo, ki ga boste uporabljali za
prevoz otroka. k vlogi morate priložiti vaše podatke (ime, priimek, EMŠO,
VIN št. vozila)  ter priložiti pravnomočno odločbo CSD, veljavno do 2010,
iz katere je razvidno, da izpolnjujete kriterij za oprostitev plačila
cestne takse za vozilo.  Takse za vlogo in odločbo pa ste oproščeni.

(odgovor članu Mana)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: vzeli so nam povračilo cestnine
12.3.2008 15:53:13   
anajmad
Mene pa zanima,ker jst sem prosila za dodatek za nego že drugič in imam odločbo samo za eno leto(od dec.2007 pa do dec.2008) ali lahko prosim za uveljavitev oz.oprostitev plačila cestne takse?

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?