|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Počutje po 30. tednu
8.7.2007 21:12:02   
guppy
Drage dvojne sonosečke in mamice, ki ste že rodile,

kako se počutite (ste se počutile) po 30. tednu? Jaz sem včeraj prilezla v 33. teden in moram reči, da se mi počutje strmo slabša. Prej sem bila še čisto OK, pač težje je bilo hodit, roke so malo zatekale, položaj pri spanju je bilo treba vedno menjat... ampak to so se mi zdele pač "nosečniške malenkosti".

Zdaj se je pa začelo... driskanje, bruhanje, špikanje, cukanje, brcanje, raztegovanje. Zdi se mi, da cel dan preležim.

Je pri vas podobno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Počutje po 30. tednu
8.7.2007 21:40:07   
tatam
Tudi jaz sem proti koncu večinoma ležala in se selila iz fotelja na kavč,pa do postelje...Morala sem zaradi pritiska!Nikoli pa nisem driskala,bruhala,pa tudi špikalo me ni kaj posebno vse do popadkovuser posted image .Sem pa intenzivno čutila premikanja.
Tudi meni so ful zatekale noge,roke.Ko sem bla vmes v bolnici se je izboljšalo,saj sem res samo ležala,doma pa sem bolj migala in sem zatekala kot balon!
Saj bo minilo,če ne prej čez kakih 7 tednov ziher!user posted image
Aja,glede driskanja in bruhanja pa se čimprej pozanimaj,ne vem če je to ravno v redu!Pa čimprejšnje "okrevanje" ti želim!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Počutje po 30. tednu
8.7.2007 23:03:52   
siskamiska
Guppy saj sem ti že napisala da pojdi malo k zdravniku oz. G!!!!

Jaz sem par dni pred porodom imela hudo dobro prebavo ( beri drisko) bruhala sem pa samo večer preden sem rodila ampak zato ker sem imela že takrat tako močne popadke user posted image .
Sem pa rodila 33 1/7, prej pa 1 teden na patološkem oddelku.

Res pazi nase da ne stakneš kake viroze ali gripe ker je nevarno na malčka.

Javi se mi kako ti gre, me pošteno skrbi zate.

user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Počutje po 30. tednu
9.7.2007 9:27:37   
guppy
Ojla miska,

oprosti, da se nič ne javim na ZS, ampak dobesedno sva se ukvarjala predvsem z mojim počutjem.

Neverjetno, ampak čisto vsak dan je drugače. Danes sem spet kot prerojena. Spala sem kot polh, nikjer me niti špiknilo ni... ne vem. Vsak dan razmišljava, da bi šla do porodnišnice, ampak se kar nekako tolažim "da še ni tok hudo" user posted image . V petek imam pa pregled, tako da če ne prej, bom ugotovila takrat, kaj me daje. Raznih bolezni pa mislim, da nimam, ker se (razen teh zbadanj, driskanj...) čisto v redu počutim. Nič me ne kuha, nič me ne trese, .. vse pod kontrolo.

Res, ampak res, ... danes kot da nisem noseča, tako dobro se počutim. Samo brcike me spomnijo, da nekdo spančka v bušiju user posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Počutje po 30. tednu
9.7.2007 9:54:49   
emaa
Ja no driskala sem jaz veliko, pa sem mislila no zdaj se bo začelo, pa se ni. To se je začelo pri kakem 32. tednu. Bruhala pa nisem, ker je bila zima, sem pa čez poletje (oz., tople, sončne dni) plačala z bruhanjem vsako zadrževanje zunaj daljše od 15 minut. Moje telo tega ni preneslo in pika.
Je pa res, kot pravi siskamiska bolje se je it brezveze poakazat kot pa prepozno pokazat.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Počutje po 30. tednu
9.7.2007 10:32:10   
CUKRČEK
Ojlauser posted image

Jaz tudi nosim dvojčke in imam na isti dan rok kot Guppy. Ampak nikoli nisem imela nobenih posebnih težav...bruhala nisem niti enkrat.
Sicer sem res že blazno okorna, večina samo sedim, ležim in se počasi sprehajam, ampak drugače sem pa super.

JAz  bi se tudi v primeru Guppy najraje pokazala v porodnišnici in malo zatežila.....bolje brez veze težit, kot pa da je kaj narobe. PA meni se zdi blazno malo, da si se do zdaj zredila samo 10 kil+ še nekaj malega. Sicer res nič čudnega, ker si res veliko bruhala celo nosečnost.

Je pa res, da tudi mojadva dvojčka zdaj fuuuuuuul brcata.....včasih je že res boleče vso to brcanjeuser posted image


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Počutje po 30. tednu
9.7.2007 11:43:00   
guppy
Ma punce, sej mate prav... kaj me pa stane.

Torej: če bo danes stanje enako kot včeraj (za zdaj sem res super), se grem pokazat.

Tole s kilami pa tudi mene mori, pa mi je zadnjič ginekologinja, ki je nadomeščala mojega rekla, da je to še preveč (???), ker se dvojne nosečke baje zredijo do 14 kg v celotni nosečnosti, jaz sem imela pa pred enim tednom +11. Po moje to ne bo lih držalo, kar je rekla user posted image user posted image . Sam je pa res, da sem prebruhala prve štiri mesece, del šestega, zdaj pa spet...

Mož me je opozoril, da mogoče driskam od vode. Pred kratkim sva se namreč preselila in morda pa res reagiram na tale vodovod. Danes sem zato začela pit flaširano, pa bomo videli kam pes taco moli.

Hvala vsem za spodbudo, da se napokam k zdravniku.

Se beremo, če bo kaj novega!

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Počutje po 30. tednu
9.7.2007 12:16:39   
emaa
Ne se sekirat zaradi kil, jaz sem jih dala do 32 tdna gor 9, na koncu 12, pa ni noben rekel, da je premalo ali preveč. Važno, da otroka rasteta, da je tvoje zdravstveno stanje dobro, kile pa niso pokazatelj tega. 

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Počutje po 30. tednu
9.7.2007 12:28:05   
mpotocn
No, še ena za zraven. Danes smo zaključili polnih 33 tednov in čakamo nadaljne dogodke...

Jaz opisanih težav, kot so guppy tvoje, nimam, je bla pa že bolj kriza. Želim ti, a se bo dobro počutje nAdaljevalo. Drugače se pa pejdi pokazat.

Približno dober mesec nisem spala skoraj nič, včasih tud le 1 uro v 48 urah in to mi je bla največja groza od vsega. Res, kaj vse bi dala za spanec, pa ni nič pomagalo, bla sem utrujena, kako so bili dolgi dnevi, kako šele noči, res za popenit...Pa je prešlo in zaenkrat dobra dva tedna spim normalno, čeprav grem še zmeraj s strahom spat, kaj bo.
In sedaj se sama sebi zdim kot prerojena, ful zadovoljna, čeprav imam hemoglobin 100 oz. še manj in sem kar dost zmatrana, ampak se trudim z dodatki in prehrano. Zaposluje me  v glavnem moja zelo živahna dveletnica, ki je dopoldne v varstvu ter še drobnarije, katere sem si obljubila, da bom porihtala do poroda, čeprav so banalne (barvanje hčerkine sobe, nakup zaves za hišo ipd,), haha, ma brez veze.
Mi bi še clo kaj na morje uleteli, vendar mi je prejšnji teden gin. rekla, da sem odprta, tko da sem zadovoljna z Bledom.
Včasih se zamislim sama nad sabo, vse, kar me skrbi, je porod in kako bomo zmogli naprej, za razliko od prve nosečnosti, ko me je skrbelo le, da bo otrok zdrav, kar je v bistvu res najvažnejše. Kr nekak egoistično se počutim, ko le na porod mislimuser posted image .

Imam +13 kg, kar po moje ni tko velik, ress pa nisem nikol bruhala oz. imela problemov, razen s krvavitvami in posledično z mirovanjem. Normalno pa je, da se dvojne nosečke v drugi polovici nosečnosti zredijo za dvojno, kakor je meni znano.

Punce, nekaj pa me zanima: katera je spodnja meja za hemoglobin, da je še OK? Ali dvojne nosečke rabimo več železa oz. koliko dnevno?


Vse dobro vsem dvojnim nosečkami in mamicam
Mojca

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Počutje po 30. tednu
9.7.2007 13:20:53   
guppy
Mojca, meni je G predpisal železove tablete takrat, ko se mi je hemoglobin spustil na 108. Potem je najprej padel (ker sem tudi od teh tablet bruhala), ko pa sem dobila sirup Legofer, se je začel dvigovati. Zdaj imam 110.

Baje je "normalna" meja okoli 120, za nosečnice je dopustno nekje do 100, je pa res, da je v tretjem tromesečju potreba po železu povečana in da kakšni ginekologi predpisujejo zdravljenje že zgolj preventivno.

Pozdravček!

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Počutje po 30. tednu
9.7.2007 20:58:19   
tatam
Ženske,čestitam vam vsem po vrsti,da ste se tak malo zredile!Jaz sem se do konca-rodila v 36.tednu zredila 30 kg!!!Ko sem šla iz porodnišnice sem jih mela 25 manj!Kaj bo potem z vami??
Dobro,Guppy je bruhala,kaj pa ste ostale delale,da ste se tak malo zredile?? No,sicer jaz mam večne probleme s kilami,se moram ful pazit kaj jem,drugače mi kar leti gor!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Počutje po 30. tednu
10.7.2007 10:00:34   
CUKRČEK
Tudi meni se te kile zdijo blazno majhne....jaz sem se do zdaj zredila 21 kil...pa sem  nekje v  33. tednu. Sicer je pa res tako, da je pač pri vsaki drugače. Upam pa tudi jaz, da jih ne bom z tolikimi šla tudi iz porodnišniceuser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Počutje po 30. tednu
10.7.2007 11:09:02   
guppy
Še sem v enem kosu user posted image
 
cukrček, ne sekiraj se!! Ti imaš samo ogromen trebušček, pa sej sama veš. To bo vse šlo dol!!! Vse moje znanke, ki so imele dvojčke, so šle preko 20 kil gor in potem iz porodnišnice z manj kilami kot pred porodom. V glavnem je bilo krivo zadrževanje vode v telesu (otekale so jim noge, roke, vse...).

Sicer pa evo, to je to.. pol gre pa mene tista ginekologinja sekirat, da se dvojne nosečke zredijo do 14kg. HAHAHAHAHA user posted image . Sem se še jaz začela sekirat...

-----
Kar se pa te teme tiče - počutje po 30. tednu - šele zdaj se počutim spet "back on track", oziroma tako, da bi rekla, da je normalno. Pač, malo otečene roke čez noč, majanje sem in tja (sindrom nasedlega kita user posted image ), občasni špik ob ustajanju... vse drugo je minilo.

Jupi jeeee user posted image


(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Počutje po 30. tednu
10.7.2007 11:30:28   
emaa
Jaz sem šla gor tistih 12kg, bruhala sem 3,5 mesecev, slabo mi je bilo še 1 mesec po tistem. En mesec sem uživala, pol sta mi pa po želodcu skakala. Iz porodnišnice sem šla s še 4kg viška, do zdaj sta še dve viška, pa krepko drugačna psotava, ni kaj trebuh se je precej raztegnil, meni se pa glih ne da telovadit povrh vsega. Tako da se vsaka res drugače redi, kot sem pa rekla prej, je pomembno počutje otrok in mamice, ne pa kile. 

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Počutje po 30. tednu
10.7.2007 11:43:00   
siskamiska
Jaz sem se do 32 tedna zredila za 11 kg, potem mi je šlo 1 dan preden sem šla v P 2 kg dol, nato ko sem bila 1 teden v P spet malo gor in 1 dan pred porodom spet dol za 1 kg.
Ko sem prišla iz P ( tamaledva sta bila stara 2,5 tedna ) sem imela že -1 kg, sedaj po 1 mesecu pa jih imam - 3 kg. Nekako se mi stanje umirja, sem že celo 3 dni na isti kilaži.
Tako da nič bat, vse bo šlo dol, je pa res ko pravijo koliko gre dol z dojenjem. Meni se zdi da sem kar naprej lačna, pojem toliko kot še nikoli v življenju in mi teža kar pada user posted image . Še malo začnem trebušnjake delat pa smo zmagali.
Mi pa vsi pravijo da kje imam trebuh, da sem taka kot da sploh nebi rodila ( če izpustim le to da sem bleda ko stena ).

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Počutje po 30. tednu
10.7.2007 11:55:27   
masna
Jaz sem sedaj v 36t pa sem se zredila za 17kg. Meni se niti ne zdi to toliko. Tudi otekam, tako da je nekaj tudi od tega, a saj pravijo da se dvojne nosečne zredijo povprečno od 17- 22kg.



(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Počutje po 30. tednu
10.7.2007 13:58:57   
mravljica3
Jaz sem rodila en dan pred dopolnjenim 36 tednom, do takrat sem se zredila 15 kg. Danes, slabih 10 tednov po porodu, imam celo en kg manj kot na začetku. Je pa res, da gredo kg hitro dol, samo trebuh ostane. Malo televadbe res ne škodi, ampak jaz sem preveč utrujena za to, grem raje spat. Včasih me mož prisili, da kaj naredim in sem prav smešna, kot kakšna stara baba. Vse bolj počasi.

Punce lepo se imejte!!

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Počutje po 30. tednu
10.7.2007 14:42:14   
Afnica
Jaz sem bila pri 30. tednih že v bolnici zaradi hipertenzije, zatekanja, preeklampsije.
 
Do 21. tedna sem pa pridobila le 4kg. Rodila sem v 31. tednu in imela +30kg.   5. dan po porodu še le +5kg in  že 12. dan po porodu sem bila na nuli. Se je poznala voda, ki sem jo nabrala z zatekanjem. V zadnjih tednih, ko je bilo stanje na višku sem šla tudi po 2-3 kg gor. Na dan!!!

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Počutje po 30. tednu
11.7.2007 1:02:34   
NAVT
Sem v 36. tednu, z masno imava isti datum. Gor sem šla za 17 kg. Bruhala sem prve tri mesece, pol pa nič več. A tudi kakšnega posebnega apetita nisem imela oz. ga še vedno nimam. V prvi nosečnosti (z enim) sem pridelala 20 kg. Tokrat pa sem ful zatečena. Noge in roke me zjutraj kar bolijo od zatečenosti. Komaj se dvignem iz ležečega v pokončni položaj. Še posebej so težave s sramno kostjo oz. vsem okolčjem. Še malo!!! V ponedeljek sem sprejeta v P (Izola), pol se pa dogovorimo za sprožitev. Kadar se v postelji obračam iz boka na bok, vsakič sproti pomislim, da bi predlagala, naj kaj prej sprožijo, a vem da je vsak dan pomemben in deklicama koristen, tako da nestrpno čakam vsak naslednji dan. Splošno počutje se je tako drastično poslabšalo v zadnjih treh tednih. Zdaj res niti v trgovino ne morem več. Trebuh je težak, dobesedno!! Mali dve imata že dobri dve kili, tako da je trebuh težek cca 6 kg (vse skupaj).

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Počutje po 30. tednu
11.7.2007 7:17:34   
guppy
NAVT, drži se!!! Pa vse naj naj v ponedeljek!

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Počutje po 30. tednu
11.7.2007 23:59:51   
NAVT
Guppy, hvala! Danes sem s pregleda, težki sta približno 2300g vsaka in z G sva se dogovorili, da zdržim doma do ponedeljka. Pol grem pa noter. Glede na to da so padle malo temperature (verjetno je to vzrok), se danes ful boljše počutim. Za naslednji teden pa menda napovedujejo ful vroče. Bomo že preživeli! Kolikor vem v P ni neke strašne klime, tako da bo verjetno kar veselo.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Počutje po 30. tednu
12.7.2007 10:24:56   
mpotocn
NAVT VSE DOBRO, PREDVSEM V TEJ VROČINI, KI SE NAPOVEDUJE!

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Počutje po 30. tednu
12.7.2007 23:53:58   
NAVT
Ja, te vročine se pa res malo bojim. V izolski P je še tako, da so sobe mamic obrnjene na sonce. Se bomo kar kuhali. Mogoče pa te vročinske grožnje ne bodo tako dolgotrajne user posted image

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Počutje po 30. tednu
6.8.2008 6:59:56   
tei
HEMOGLOBIN JE NORMALEN ZA ŽENSKO NAD 125!!!! NIČ DO 100. TISTO JE ŽE SLABOKRVNOST. ČE JE ZA NORMALNO DELUJOČO ŽENSKO POD 125 PREMALO IN JE SLKABOKRVNA IN JE PREMALO HRANLJIVIH SNOVI, ZA NOSEČO ŽENSKO NE MORE BITI 110 ALI 100 VREDU!!!!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?