|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Živa meja
31.10.2008 8:53:43   
Anonimen
Če sem na napačnem forumu, me prosim prestavite.
Imam eno vprašanje za nekoga ki se na te reči spozna in  mi bo znal svetovat, do kje lahko posadim živo mejo med sosedi.
Torej, posadila sem živo mejo (navadno kalino) na meji med menoj in mojimi sila teč.... sosedi. Posajena je tako, da se bo razraščala max. 20cm v širino, torej bo razraščena rasla od njihove strani 10cm stran.
Zanima me, ali sem naredila napako in sem posadila preblizu? Sedaj mi že težijo, da se razraslo v njihovo in bla bla bla. Pa tudi če jim še tako razlagam, da jo bomo obrezali in da na njihovem ne bo niti vejice.
Hvala za nasvet
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Živa meja- a kdo ve?
31.10.2008 13:08:32   
Anonimen
A ni nobenega danes na forumu, ki bi mi znal povedat, če lahko sadim do sosedove meje?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Živa meja
31.10.2008 13:17:39   
nuala
No, točne oddaljenosti sedaj ne poznam ( sem pa jo vedela včasih, zdaj se mi zdi, da je 70 cm ), ampak na mejo sigurno ne moreš sadit. Posadiš na svoje. Pa računati moraš še, da boš morala živo mejo obrezovati iz obeh strani, torej če ne želiš hoditi po sosedovem, ko jo obrezuješ, si moraš pustiti še malo več.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Živa meja
31.10.2008 13:20:26   
migrena
če se sosed strinja jo lahko posadite na mejo in jo rihtate vsak iz svoje strani-če njim tudi pride prav....če se ne strinja s tem jo moraš posaditi na svojo stran tako, da ko jo boste rezali še hodiš po svojem in ne po sosedovem mer ne vem mislim pa da je dovolj če pustiš prostora za eno kosilnico da tam še pokosiš.......

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Živa meja
31.10.2008 19:57:31   
Anonimen
punce, hvala.
Sem šla popoldne preverit točno, kje je meja posajena. Točno pol metra stran od meje, tako da sploh ni panike in ko sem to dokazala, je bila tišina in sedaj upam, da bo tudi mir v prihodnosti.

(odgovor članu migrena)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Živa meja
1.11.2008 11:11:04   
Adelina
Hm, ravno pred kratkim sem brala, da je pol metra hitro premalo, sploh če se ne razumeš s sosedi tako kot ti. Ker kot so že napisale jo moraš z druge strani obrezovat in pri tem hodit po svoji zemlji, pa pol je treba tisto še pospravit- ponavadi s samokolnico in je prostora takoj premalo. Mislim, da je pisalo, da je dobro imeti ca. 1m prostora.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Živa meja
1.11.2008 11:42:32   
Anonimen
Ja tako je ... v kolikor se sosed ne strinja z živo mejo na meji, jo moraš toliko umaknit v svoje notri, da jo lahko iz zunanje strani neguješ ... moraš bit pa zelo pazljiva, da se ti ne naredi tako kot se je enim znancem: namreč ciprese so si posadili 70cm v svojo parcelo (ravno zaradi nemogočih sosedov in vzdrževanja) no in nekaj časa za tem so šli za mesec dni na treking ... ko so se vrnili pa šok: sosed je meni nič tebi nič postavil pol metra visoko škarpo tik ob cipresah, gor pa ograjo, torej je ta škarpa stala vsaj pol metra v parceli od znancev. Izgovor je bil, kao da je znanec postavil ciprese na mejo oni pa tut, čeprav se je vedelo kje je dejanska meja ... no v glavnem so znanci klicali geodeta, pa tožijo se vsepovprek ipd. ... nič kaj prijetno med sosedsko vzdušje.

(odgovor članu Adelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Živa meja
1.11.2008 20:53:33   
Anonimen
Pa saj se pri nas točno ve, kje je meja... letos spomladi smo mi najeli geodeta in imamo vse urejeno. Pa tudi poleg so bili in se z vsem strinjali (še pridobili so od nas skoraj pol metra, da gre sedaj meja dalj časa ravno, drugače bi se še večkrat lomila). In ko sem sadila, so vsi zraven stali, sedaj pa kar naenkrat cela štala; čeprav je to trajalo le dva dni, sedaj pa ni več govora o tem.
Ja so pa to drugače očitno ti čudni sosedi, ker do sedaj smo se dobro razumeli

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?