|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vnete oči - alergija?
8.4.2009 8:57:47   
mitziw
Pozdravljeni! Hčerka je kot dojenček imela atopični dermatitis, ki je po 3. letu izzvenel, občasno pa se srbež še pojavlja, vendar v mili obliki. V zadnjem letu smo opazili, da ima predvsem spomladi in poleti rdeče oči, občasno z bistrim izcedkom. Oči precej srbijo. Drugih težav nima. Enkrat pa je doživela tudi hujšo alergično reakcijo (verjetno zaradi stika z mačko) - otečene oči, bister izcedek..., ki se je umirila po kakih 2 urah in žlički Claritina. Zanima me, če bi šlo lahko za alergijo, glede na to, da nima težav z dihanjem, izpuščajev ipd. in ali obstajajo kaka učinkovita zdravila za lajšanje teh težav?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vnete oči - alergija?
8.4.2009 9:42:37   
Felicita
mislim, da bi lahko šlo za alergijo... pri meni se je namreč alergija na cvetni prah kazala točno tako - otečene rdeče oči z izcedkom poleg pa še srbenje v grlu in občasno izcedek iz nosu. če je alergija gre verjetno za kej, kar je v zraku - prah, cvetni prah, dlaka, pršice,... ker te reči pridejo do direktnega stika s sluznicami in jih dražijo (lahko samo oči, lahko še ostale).
zdravil ni, razen takih, ki blažijo simptome - to so antihistaminiki (claritine, flonidan, aerius, letizen,...), ki ublažijo srbenje, otekanje in nasploh alergijsko reakcijo, pa potem kapljice za oči (lahko samo umetne solze, lahko operil za oči (če sploh še obstaja)), kapljice za nos itd.
aja, pa predno me kakšna napade - nekateri pravijo da pomaga (tako pri lajšanju simptomov kot pri odpravi alergij) bioresonančna terapija. jest nisem privrženka, po pravici povedano.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mitziw)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vnete oči - alergija?
8.4.2009 21:20:50   
Gina
Ja, obstajajo, če ima alergijo, kar je čisto možno glede na opisano. Antihistaminiki tako v obliki sirupa, ki vplivajo na telo, kot tudi lokalni za oči (tudi malo novejše imajo še kot zgoraj opisane, mnogo njih). Če vse skup ne pomaga, premore naše zdravstvo tudi še močnejše protivnetne reči v obliki kortikosteroidov. Ampak moraš do zdravnika s temi simptomi z otrokom. A veš, lahko ima pa samo malo bolj občutljive oči, pa ga vsaka sapica privede do rahlega vnetja. Tudi to je čisto možno.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?