|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   na letalu z otroki
25.2.2010 22:14:02   
livia
Še razmišljamo ali se odločit za dopust v ZDA, natančneje New Orleans. Predvsem me skrbi sama pot tja z mojima dvema 2 in 4 letnico.
Tiste, ki imate izkušnje s tem, prosim povejte kako zgledajo ti dolgi leti s tako majhnimi otroki.

Zanima me:
- ali imajo otroci take starosti kak popust na karto ali je redna cena?
- kako se obnese otroško spanje na letalu? Ali dovolijo, da otroci spijo na tleh na kaki peni?
- je dovoljeno na letalo nest kako hrano, kot npr čokolino?
- kako je z vozički? Ste jemale svoje marele s sabo za prestopanja in čakanja na letališčih ali ga dobiš (rentaš) na letališču?

Tisti, ki ste že bili v ZDA z otroki. Ali obstaja kaka stran, preko katere bi lahko najeli apartma za 14 dni. Vemo kakšna hrana je v ZDA, pa bi raje vsaj občasno kaj skuhala sama.
Kako otroci prenesejo časovno razliko?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: na letalu z otroki
25.2.2010 22:26:21   
josephine27
živjo

Tud mene vse to zanima ker se poleti s svojim 2 letnikom odpravljam v S. Carolino na obisk s sorodnikom. Skrbi me samo kako preživet letalo.


_____________________________



(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: na letalu z otroki
25.2.2010 23:45:23   
Ribica **
Pomojem pri hrani ni nekih ovir, samo pri tekocini. Res pa, da cokolina nismo nikoli nosili na letalo. Kako pa naj otroci spijo na tleh na kaki peni, ce so tam prehodi? Mislim, kje bodo pa stevardese in ostali potniki hodili? Na teh daljsih letih imajo itak kaj za otroke, vsaj imeli so - kake igracke, pobarvanke od letalske druzbe, pa dekce za pokrit.

Za ceno karte je odvisno od letalske druzbe, do dveh let je zastonj, od dveh let ni vec. Preveri pac cene na spletu.

Moji sosedi so potovali z dvoletnico na Tajsko, kasneje v Ameriko, pa ni bilo nikoli tezav na letalu.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: na letalu z otroki
26.2.2010 7:13:28   
KT
Popolnoma je odvisno s katero letalsko družbo boste leteli oz natačneje letalom. Boeing 747 (Lufthansa) na primer ima na sredi letala dva bloka, kjer so sanitarije oz mala kuhinja. Če dobite sedeže neposredno za tem blokom ste zmagali. Res da je ta del namenjen staršem z dojenčki saj jim na steno namontirajo košaro, da doječki lahko zaspijo. Našo je v trenutku zmanjkalo na tleh (prostora med steno in prvimi sedeži je kar nekaj) in tam tudi nikoli nikogar ne moti. Rezervirajte sedeže že ob samem nakupu kart ali pa se dan pred odhodom checkirajte oz prijavite za let preko spleta.

Kar se cen kart tiče, ti je Ribica RR že napisala, do 2 let zastonj, potem pa normala cena, imajo pa letalske družbe včasih kakšne ponudbe ob nakupu letalskih kart veliko v naprej.

Hrana - spet odvisno s kom boste leteli, ampak pazi Helge na Luftwaffe (ne morem drugače rečt, res no. Vedno bolj ugotavljam, da je Lufthansa ena od slabših letalskih družb. Pri nas ogromno prefrčimo, večinoma prijazno osebje, samo te dolge face na Lufthansi, pa vse jim je tako težko, ma pustimo to) se večinoma ne dajo. Jaz vzamem s seboj kar AM (tistega pakiranega v malih vrečkah, mislim da po 50g), toplo vodo mi pa že težko odrečejo.

Mi imamo Zappa vedno s seboj. Z marelo se lahko pripelješ vse do letala, jo tam ob vhodu pustiš in, ko se izkrcavaš, ti marelo zopet pripeljejo k izhodu iz letala. Priznam, nisem pa še iskala, če se da marelo kje sposoditi, nam je nabolj enostavno Zappa kar voziti s seboj, pa potem v taksi, pa do hotela, etc.

Za najem apartmaja pa ti težko pomagam.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: na letalu z otroki
26.2.2010 8:30:07   
mateyka
Kar se cen kart tiče, ti je Ribica RR že napisala, do 2 let zastonj, potem pa normala cena


afaik je to (zastonj za otroka) samo v primeru, če ne kupiš sedeža za otroka. in potem ga moraš met skozi v naročju. to pa ni fino, sploh če letiš na dolge proge po moje. mi smo leteli na kratko razdajo pa mi ni bilo prijetno, tako da..
ok, če maš srečo in dobiš tisti camping space tam kjer lahko spijo in se na tleh igrajo, če ne je pa groza met ga skozi v naročju in ga nimaš kam odložit..

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: na letalu z otroki
26.2.2010 14:13:17   
Nenya
Naš let je bil dolg le dve uri ampak si ne želim da bi ga še kdaj ponovila. Šla sem sama z 2 in 3,5 in pa z Easyjetom. Mislim da karkoli drugega je zagotovo boljše. Stlačili so nas čisto zadaj, brez kakršnegakoli prostora. Ko je tamlajša jokala ker so jo bolela ušeska in je bila mirna edino pri meni v naročju, je stevard od mene zahteval naj jo dam v njen sedež, če ne mi je zagrozil, da bom morala do pilota na zagovor. Ko smo šle na stranišče je zahteval da ena od tamalih počaka zunaj, ni dovolil da bi bile v stranišču vse tri.
Kolegica je šla sama na osemurni polet v LA in je tudi bilo kar težko, punčki sta stari 3 in 18 mesecev, ne tja ne nazaj nista spali, so ji pa med letom ki je bil kar miren dovolili vsaj to da je s tamlajšo hodila po prehodu, ker je tamala le tako spala.
Pri nas, ko smo šli drugič, je vžgalo to, da smo meli s sabo laptop + baterijo in sta gledali med letom Nodija, zato sta bili mirnejši. Popazi tudi na ušeska, meni je ena prijazna potnica in mati 5 otrok pokazala kako z rokami izenačiš pritisk v ušeskih, ker na prvem poletu je bil to problem ob pristajanju.
Če prav vem lahko na letalo neseš adaptirano mleko za otroka, za čokolino ne vem. Za v ZDA so zelo tečni.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: na letalu z otroki
2.3.2010 11:06:12   
Martinčka
za otroka je zastonj dokler se ga označuje kot INF -infant... to pa je do zaklučenega 11 mesca oziroma do 12 mesca ko postane star 1 leto (včasih za te otroke vseeno zahtevajo plačilo letališke takse ki je odvisna od letališč). ta otrok nima svojega sedeža ampak ima košaro na steni v prednjih vrstah na letalih. nato otroci glede na starost in glede na letalsko družbo plačujejo različne tarife, vendar ker že imajo svoje sedeže so deležni le nekakšnih popustov.. od 30-70% + letališka taksa...

toliko jaz vem o cenah.. seveda so vedno kje izjeme in akcije ipd ker ima skoraj vsaka družba svoj sistem..

otroci ne smejo spat na tleh med sedeži ker mora ves čas biti zagotavljen prost prehod za potnike in stevardese/stevarde... lahko spi v prvih vrstah na tleh med sedežom in steno kot so že poprej omenile vendar ne ob vzletu in pristanku ter ne med slabim vrmenom - torej ne takrat kadar sveti znak da morajo biti potniki privezani!

hrana za dojenčke se lahko nese zraven v originalu zapakirana (fruteki, adaptirana mleka..). lahko vzameš tudi čokolešnik in prosiš stevardeso za toplo mleko in ti ga bo prinesla ker so posbej pri otrocih zelo vztrežljive...

velikokrat sdežev na letalu ne moreš rezervirati vnaprej, vendar če imaš dojenčka skoraj zagotovo dobiš sedež v prvih vrstah včasih če letalo ni polno pa družinam pustijo kakšen sedež več v njihovi vrsti prazen.

na daljših letih otroci dobijo tudi kakšno igračko od letalske družbe, pobarvanko ali kaj podobnega.. v boljših letalih pa ima tudi vsak sedež svojo televizijo kjer lahko otroci gledajo kakšno risanko...




(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: na letalu z otroki
8.3.2010 13:02:42   
rogljicek
mi vsako leto letimo v usa od Reyinega 4.meseca. Do 2.leta placas 5% tvoje cene karte + letalisko taxo, od 2. leta naprej placas 50% tvoje cene + letalisko taxo. Ce ni veliko druzin z otroci na letalu ponavadi dobis sedeze za WCji, kjer je vec prostora in za mlajsega od 2. let dobis kosaro, v kateri lahko spi, za 4.letnika dobis svoj sedez. Lezat na tleh ne morejo, ampak nekak tebi odstopajo sedez user posted image Mi imamo vedno en kup stvari zanjo (prenosljiv dvd player oziroma laptopa), knjigice, pobarvanke,... s cimer jih pac lahko zamotis. S tekocino je tako, odvisno od letalisca, nekje ti dovolijo, drugje spet ne. Nikakor pa ne dovolijo tekocine, ko letis nazaj v Evropo. Marelo imas lahko s sabo in jo oddas pred letalom.
Ti pa povem, da je z enim letet kar naporno, z dvema si z1x se ne predstavljam, ampak nas tudi to kmalu caka user posted image Srecno

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: na letalu z otroki
8.3.2010 13:12:52   
rogljicek
Aja, se casovna razlikita. Tako kot ni prijetno za nas, tudi za nase malcke ni. Prvi dnevi so kar naporni, ampak je treba opravit na hitro. Mi, ko pridemo tja, poskusamo ostat budni do vecera, ampak se potem itak zjutraj okrog 4ih spet zbudi. Potem mal tv gledamo in zaspimo nazaj. Potem je vsak dan lazje, po 5 dneh smo ze vsi fit. Ko pridemo nazaj, prakticiramo isto, na hitro se navadit nazaj na nas cas. Sicer spi na letalu (daj jima nekaj za spanje: v usa lahko kupis Benadryl, ki je sicer za alergije, ampak deluje kot uspavalo). Dan nekako prebrodimo in gremo zvecer potem dokaj normalno spat.
Ce te se kaj zanima, mii pisi na zs.

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 pravljični družinski izleti
V članku preverite, kako so videti prekmurske rusalke, kje na Dolenjskem živi povodni mož in kateri mlinar si je na vrat...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?