|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dianatal gel
30.5.2010 15:22:19   
jeny
Lep pozdrav vsem ki to berete user posted image

Na ringaraja sem zasledila dva članka o gelu DIANATAL,poleg tega je v zadnjem žurnalu bil podoben članek.
Mene pa zanima če je katera to novo zadevo že preiskusila in kako se je obnesla,ker me malo mika,a vendarle je tale gel katastrofalno drag v lekarni..celih 100E user posted image user posted image saj niso več normalni!
Baje se ga trenutno da dobit v Kranju v porodnišnici ne vem pa če je tam zadeva kaj cenejša?
Je mamljivo sploh če imaš slabe izkušnje z porodom itd...

Hvala za vaša mnenja in odgovore pa Lpuser posted image


< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 31.5.2010 10:47:42 >


_____________________________

Jeny
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DIANATAL GEL??????
30.5.2010 16:29:54   
rožica2
a to se kr brez recepta kupi v lekarni?


(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DIANATAL GEL??????
30.5.2010 16:39:30   
BIS30
Živio!

Jaz sm 6 dni po roku in me ta gel zelo zanima. So mi danes v celjski porodnišnici rekli, da ni problem, če ga prineseš, ga bodo uporabili. Zdravnica je rekla, veste, to ni gel za sprožitev (tega že poznamo), ampak gel za lajšanje poroda...

Samo bolj je problem, ker ga v lekarni še nimajo (ga niso upali naroči, ker je ta ko drag). Ker se nas je danes že več zanimalo zanj, ga bodo naročili...

Zdej bomo pa vidli, sicer še razmišljam, ampak mi je stvar kar interesantna...

(odgovor članu rožica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DIANATAL GEL??????
31.5.2010 10:54:54   
jeny
Ja to se dobi tudi v lekarni,samo ne vem v katerih vse,ker ima zadeva tako ceno da adijo!
Drugače pa si lahko ogledate kako gel deluje prav na njihovi strani,če v google napišeš DIANATAL GEL odreš njihobo stran si na nosečnici prav demonstrirajo,baje je super in res deluje,da se ženska ne muči med porodom in tudi raztrganine prepreči,tako da jaz imam do konca še dva meseca in bi to res preizkusila,samo v mojem stanju z eno plačo je tole katastrofa cena!
Se ga pa da baje dobit tudi v Kranjski porodnišnici v tem tednupa tudi v Ljubljani,tako sem prebrala v Žurnalu!!
Pa upam da bo kakšna sporočila kako se je obneslo če preizkusi to pred Avgustom :) hvala in lpuser posted image


_____________________________

Jeny

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DIANATAL GEL??????
31.5.2010 11:10:56   
tinkamarinka
Preden greste v nakup tega si preberite še Pušenjakovo mnenje na medover.net.

Pravi, da v pordonišnici ni nobeden dolžen uporabiti tega gela, če ga s sabo prineseš. Tak, da glede na ceno rajši 2x premislite.

(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DIANATAL GEL??????
31.5.2010 13:18:32   
Dušk@
Pozdravljene,

ker sem tudi jaz tik pred zdajci :) in ker je bil prvi porod precej boleč in dolg, sem se odločila za ta gel. Ravno danes sem vprašala gin. če mi lahko razloži kaj več o tem in je na žalost rekla, da še nima nikakršnih izkušenj. Na srečo je bila zelo prijazna in poklicala v MB porod., če bi mi to spoh naredili, v kolikor bi ga prinesla zraven. Jupi, ni problema, lahko ga prinesem, ker so že delali s tem. Cena je res malo zasoljena in še naročit ga moraš v lekarni, ker ga ni na zalogi.

Zakaj pa ne, če lahko....:)

LP, D

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DIANATAL GEL??????
31.5.2010 15:56:51   
Aljoša Oštir GSK
Pozdravljene,
opazil sem, da je kar nekaj zanimanja za Dianatal porodni gel. Zaposlen sem v podjetju GlaxoSmithKline, ki je v Slovenijo pripeljalo Dianatal. Po izobrazbi sem zdravnik in kot vodja medicinskega svetovanja skrbim za ustrezno strokovnost medicinskih informacij, ki jih podjetje posreduje v javnost.
Morda vam lahko pomagam z odgovori na nekatera vprašanja:
  • Dianatal ne vsebuje zdravilnih učinkovin in je registriran kot medicinski pripomoček, na voljo pa je brez recepta v lekarnah, ki ga lahko naročijo, če ga nimajo na zalogi. Če imate težavo z dostopnostjo v lekarnah, nas pokličite na tel.št. 01 280 2500 in pomagali vam bomo poiskati lekarno, kjer je Dianatal na voljo.
  • V nekaterih porodnišnicah so Dianatal že preizkusili in sicer z nekaj brezplačnimi vzorci, ki so jih porodnicam ponudili v kranjski, postojnski in ljubljanski porodnišnici. Če boste v kratkem rodili v teh ustanovah, vam bodo morda ponudili, da bi rodili s pomočjo gela Dianatal.
  • Naša želja je seveda, da strokovnjaki pridobijo dragocene lastne izkušnje, ki jih bodo znali postaviti v kontekst vzpodbudnih rezultatov objavljenih kliničnih raziskav in tako strokovno svetovati nosečnicam. Nosečnicam pa svetujemo da se pred uporabo oziroma odločitvijo za nakup posvetujejo s svojim ginekologom oziroma porodničarjem in k temu pozivamo tudi v predstavitvenih materialih za Dianatal.

Z veseljem vam pomagam pri iskanju še kakšnega odgovora na vprašanje, iskren pogovor z vašim izbranim ginekologom pa bo zagotovo olajšal vašo odločitev. Prijazen pozdrav, Aljoša Oštir

(odgovor članu Dušk@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DIANATAL GEL??????
1.6.2010 22:15:12   
picola1
Meni ga je Cerar odsvetoval, ker pravi, da on ni za hitre porode (so imeli probleme s hitrimi porodi in so jih moral začet bremzat), da je že tolk vsega v porodnem kanalu (od krvi, sluzi, potem pa še zunaj blato itd.,) da ta gel naredi samo še večjo packarijo...in da tiste pol ure, kolikor ta gel skrajša porod, res ni toooooolk, da bi ga zdej ful svetoval. Edin mi je rekel, da najbrž je rezanja presredka pa res manj, ampak da so raziskave morda to potrdile tudi zato, ker so babice, ki so vedele, da so vključene v raziskavo oz. so vedele, da je manj rezanja, podzavestno bolj varovale presredek...
Pa še cena je user posted image .
Glede na to, da je bil moj prvi porod dolg 4 dobre ure (drugi bo najbrž krajši) in da nisem bila rezana ter da trenutno nimam keša, se za ta gel po vsej verjetnosti ne bom odločila.

(odgovor članu Aljoša Oštir GSK)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DIANATAL GEL??????
3.6.2010 9:24:05   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: Aljoša Oštir GSK
  • V nekaterih porodnišnicah so Dianatal že preizkusili in sicer z nekaj brezplačnimi vzorci, ki so jih porodnicam ponudili v kranjski, postojnski in ljubljanski porodnišnici. Če boste v kratkem rodili v teh ustanovah, vam bodo morda ponudili, da bi rodili s pomočjo gela Dianatal.
Informacija z ogleda postojnske porodnišnice 1.6. Prejeli so 4 vzorčke Dianatala, v začetku bo z njimi delala samo dr. Jordanova, vendar zaenkrat Dianatala niso uporabili še pri nobenem porodu in praktičnih izkušenj še ni, jih bodo imeli pa kmalu. Zagotovili so, da če porodnica prinese Dianatal s seboj, ga bodo zagotovo uporabili.

(odgovor članu Aljoša Oštir GSK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: DIANATAL GEL??????
8.6.2010 12:23:44   
PoliDadi
Pozdravljene.Če sem prav razumela ta gel ni za sprožanje poroda in lajšanje bolečin ampak pomaga otroku da lažje spolzi skozi porodni kanal.Ne pride do takega trenja kot pa brez gela. Po domače namaže stvar da gre otrok  lažje ven.Jaz sem prvič rojevala 10,5 ur.Pupa je bila težka 4230g in velika 52 cm.Kot sam porod se mi ni zdel boleč oz. težak ampak sem se raztrgala do zadnjice tako da sem bila kar pošteno šivana.In ti šivi so me boleli še kake tri mesece po porodu.Nisem mogla prav sedet,hodit......Tako da če vsaj malo prepreči raztrganine presredka...je to super stvar.Res da je drag ampak če pomaga zakaj pa ne.Koliko drugih stvari pa moramo plačat pa se ne pritožujemo.Glavno jaz imam rok v začetku avgusta in mislim da si bom gel nabavla.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: DIANATAL GEL??????
11.6.2010 9:37:10   
Dušk@
Tako, izkušnje so sledeče....:)

Ker je prvi porod lani trajal kar dolgo in ker sem bila precej rezana in šivana, posledica tega je bila, da mesec in pol nisem mogla ne hodit in ne sedet, sem se letos odločila, da uporabim gel, pa naj stane kar hoče......:), saj je hči, ki je stara leto in pol zelo živahna in si ne bi mogla privoščit, da bi mesec dni samo ležala.

Rodila sem v MB porodnišnici, proti gelu niso imeli nič proti, do takrat pa so imeli samo eno porodnico, tako sem vsaj dobila informacijo.

Ker je moj prag bolečine zelooo nizek sem se odločila tudi za spinalno, kar mi je bilo v veliko pomoč, saj nisem tako "trpela" ob popadkih. Čutila sem samo zadnje tri pred potiskom.

Prvo dozo gela sem dobila kar na začetku, ko me je babica pregledala, druga kasneje, nevem koliko sem bila odprta, tretja pa tik preden je pogledala glavica ven. Rezultat tega je bil, da nimam niti enega šiva, niti hemoroidov (prvič ful), pa čeprav je bil sin težji, obseg glave je pa bil večji za 2cm. Porod je trajal vsega skupaj od prihoda v porodnišnico 3ure in pol.

Očitno nekaj je na tem gelu... :)

Še enkrat bi dala teh 100€..........


LP, D

(odgovor članu PoliDadi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: DIANATAL GEL??????
14.6.2010 19:38:30   
dvojčica6
Živjo! Mene tudi zanima ta gel, predvsem pa izkušnje prvorodk, tako da bi bi bila zelo vesela, če bi se katera javila in poročala. Moja ginekologinja mi je stvar odsvetovala, češ da je to samo voda (pač neki lubrikant) in da je to vse samo močna propaganda... Bi pa tudi jaz takoj dala 100 eur, če bi stvar zanesljivo pomagala,da se ne bi raztrgala oz bila rezana... 

(odgovor članu Dušk@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: DIANATAL GEL??????
14.6.2010 22:08:25   
birdy
Dvojčica, sicer tega gela (še) nisem uporabila. Ti pa povem da je glede presredka odvisno od tega kakšen je porod in kakšno babico imaš. Jst sem pri prvi mela težek porod, na koncu vakum pri katerem v vsakem primeru režejo (pri nas, v tujini je drugače), pa bejba je bla precej težka, 4060g. Druga je bla drobižek, 3370g, porod normalen, celo lep, babica pa odlična in nisem bila nič rezana.
Kar sem hotla povedat je da pri prvi tko al tko ne bi gel nič spremenil, pri drugi ga pa tako al pa tako nisem rabila.
Zdej tretjič me pa fejst mika tole, ampak morm vidt kaka bo kej teža napovedanauser posted image

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
15.6.2010 19:30:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu birdy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dianatal gel
28.6.2010 19:00:25   
Roberta69
Jaz tudi upam na kakšne konkretne izkušnje do oktobra user posted image . Drugače se mi pa zdi, da če lahko pomaga, ali tako da je otročku lažje ali tebi, pa tudi če samo malo, je vredno plačati tistih 100 eur in raje prišparati kje drugje, zdravje je ta glavno.

(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: DIANATAL GEL??????
29.6.2010 9:57:09   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: PoliDadi

Tako da če vsaj malo prepreči raztrganine presredka...je to super stvar.Res da je drag ampak če pomaga zakaj pa ne.Koliko drugih stvari pa moramo plačat pa se ne pritožujemo.Glavno jaz imam rok v začetku avgusta in mislim da si bom gel nabavla.

Točno tako jaz razmišljam. V trgovini tik tak zapravimo 100€, pa ni problema, nad takimi rečmi se pa ljudje pritožujejo.
Jaz bom naslednjič razmišljala v tej smeri, edini problem je, da ga naša p. verjetno ne bo uporabljala. Zelo možno, glede na to, da ne upoabljajo protibolečinskih sredstev user posted image  (EA pri nas ni).
Tiste, ki ste imele hiter porod je  pa logično, da ga odsvetujete, ane??

(odgovor članu PoliDadi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: DIANATAL GEL??????
1.7.2010 9:10:47   
Martinčka
no jaz sem ga naročila v naši lekarni ker ga tudi nimajo na zalogi in sem ga dobila v 5 dneh... sedaj je pripravljen v torbi za v P in ko dam porodno izkušnjo s tem gelom čez vam sporočim kako je izgledalo da boste vedleuser posted image ... jaz lahko povem da se boljše počutim že samo zato ker vem da ga imam v torbi.. tako da psihološki učinek je doberuser posted image ... poročam čez 2-3 tedne oziroma ko se naš user posted image  odloči da pride venuser posted image ...


res je pa kar je pušenjak napisal da ni nihče dolžen v P uporabiti ta gel če ga prinesete s seboj.. ampak mislim da lepa beseda vedno lepo mesto najde in da če lepo prosiš babico da ta gel uporabi da te ne bo zavrnila!

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: DIANATAL GEL??????
6.7.2010 11:39:40   
Martinčka
no jaz sem  bila na ctgju v P in sem babice vprašala o izkušnjah s tem gelom in so rekle da do zdaj vse ki so ga imele so veliko lažje rodile! sicer so rekle da v bistvu ne veš kako bi bilo brez gela, ampak da je bilo res tako da je tem z gelom bilo lažje... tako da jaz sem čisto potolažena ker ga imam kupljenegauser posted image

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: DIANATAL GEL??????
7.7.2010 15:04:55   
sarazan
Živjo!

Sem iz farmacevtskih vod...
Jaz gela ne bom kupila, ker glede na sestavine gela in glede na to, da vem, kako porod poteka in kaj vse vpliva na njegovo hitrost, na rezanje presredka, na ... ne verjamem v njegovo čudežno moč. Narava je že poskrbela, da je porodna pot primerno "namazana", kako "dobra" oziroma izkušena babica bo pa pri porodu, pa je odvisno od sreče.

In še... tudi G mi je svetovala, da 100 eurov zapravim na bolj pameten način.

Lp, Sarazan.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: DIANATAL GEL??????
14.7.2010 13:32:37   
Patty81
Živjo!

Sem vprašala G glede tega gela, pa v bistvu sploh ni nič kaj vedel o njem - čeprav sem najdla reklamo na mizi pri sestri in sem šla s tem na pregled :S.
Pravi, da je sam porod odvisen od večih faktorjev...ni bil pretirano navdušen oz. ga ni ravno priporočal, je pa na koncu zaključil, da škodit ne more.
Tako da jaz se še kar odločam..., mislim da imam še čas do septmebra - upam :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: DIANATAL GEL??????
22.7.2010 13:40:23   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: sarazan

Živjo!

Sem iz farmacevtskih vod...
Jaz gela ne bom kupila, ker glede na sestavine gela in glede na to, da vem, kako porod poteka in kaj vse vpliva na njegovo hitrost, na rezanje presredka, na ... ne verjamem v njegovo čudežno moč. Narava je že poskrbela, da je porodna pot primerno "namazana", kako "dobra" oziroma izkušena babica bo pa pri porodu, pa je odvisno od sreče.

Lp, Sarazan.


obstaja tudi psiholoski efekt ali pa zate placebo efekt user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: DIANATAL GEL??????
8.8.2010 19:40:46   
LucRezia
No - tudi sama se sprašujem gel ali ne... nekaj je teorija... Zanima pa me praksa oz. izkušnje...

Ali ga je v zadnjem času še katera sprobala? Lahko z nami deli(š) svojo izkušnjo?



(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: DIANATAL GEL??????
8.8.2010 19:45:37   
diana 28
Moja sestra je rodila s pomočjo tega gela in tudi ena znanka. Obe sta bile zadovoljni. Moja sestra je bila sicer vseeno malo šivana 1 cm... vendar je bil lep porod saj je uporabila tudi EA... V glavnem nekaj pomaga... 

(odgovor članu LucRezia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: DIANATAL GEL??????
18.8.2010 18:38:58   
Anč
Vidim, da jih še ni dosti, ki bi sprobale ta gel?! Upam, da se še kakšna najde in napiše svojo izkušnjo. Jaz si ga bom tudi nabavla... sicer res ni poceni,  če pomaga dejansko ali pa  samo psihično je že vredno ga kupit ;))))



(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: DIANATAL GEL??????
27.8.2010 10:52:59   
nely81
Če sem prav razumela, je vbistvu ta gel samo za "podmazat", da gre otrok lažje ven in da se presredek ne raztrga. Ali ni potem bolj ekonomično kupit kakšen lubrikant ki ima iste učinke kot ta gel ki pride 100€??

(odgovor članu Anč)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?