|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zgodnja nosečnost in zavarovanje v tujini
25.6.2014 13:47:41   
Anonimen
Zdravo,

v kratkem grem na 4-tedensko potovanje v tujino, načrtovano že pol leta, in sem pred 3 dnevi zvedela, da sem noseča. Mogoče katera ve, katero zavarovanje v tujini (ne Evropa) krije tudi zdr.probleme, vezane na nosečnost. Trenutno nimam nobenih težav, tudi potovanje nameravava prilagoditi mojemu počutju, če bi pa se pred odhodom začele kakršne koli težave, bi potovanje odpovedala.

Hvala za vaše odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zgodnja nosečnost in zavarovanje v tujini
25.6.2014 14:11:24   
zvezdica_1
jaz imam tega: http://www.triglav.si/zavarovanja/posamezniki/zavarovanja_na_potovanjih/turisticno_zavarovanje

niso pa to neki blazni stroški, mislim da je bilo okoli 35€ za celo leto, odvisno od paketa pač. čerpav je pa spet odvisno, v katero državo potuješ. v J ameriki, aziji so stroški privatnih klinik za naše razmere smešno poceni (npr. okoli 100€ za manjši poseg), v skandinaviji in kanadi pa bi jaz vzela najvišje kritje.

mislim pa da isto zavarovanje ponuja tudi zavarovalnica maribor, pa tudi vzajemna je imela svoj čas reklamo, da ponujajo..... pa verjetno še kdo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zgodnja nosečnost in zavarovanje v tujini
25.6.2014 14:30:23   
Hope2
Odvisno od drzave in ali gre za privat/javna klinika. Moje izkusnje z privat klinikami v tujini so take, da skoraj povsod moras placat na kraju, v nekaterih klinikah se celo zahtevajo placilo preden ti opravijo dolocen pregled, postopek. Nato pa ti ta znesek terjas od zavarovalnice nazaj (ampak pac traja). Mi zivimo v tujini in nobena privat klinika pri nas, ti ne bi upostevala zavarovanja iz slovenije. Se celo redka mednarodna zavarovanja imajo direct billing z doloceno bolnico (torej v eni privat bolnici bo eno zavarovanje ok, v drugi bolnici pa ne). Pri nas sem npr jaz morala splav v naprej placat, sele nato so me sprejeli in opravili splav, ko so me odpustili, pa so naredili tocen izracun in mi povrnili preplacene stroske. S tem racunom sem potem terjala svojo zavarovalnico. Stroski pa niso mali, za splav-ciscenje recimo 2000 evrov. Tudi javna klinika pri nas je placljiva in ne velja nobeno zavarovanje. Vsaka drzava pac ima svoje fore, svoje stroske, svoje nacine....

Preden gres se pozanimaj katere bolnice so tam dobre in pozanimaj se katero zavarovanje sprejmejo. Ce imas dovolj denarja in ti ni problem placat in kasnej terjat od zavarovalnice, potem tezave ni. Sem ti pa napisala primer zato, da vidis kaj lahko se pricakujes v doloceni drzavi.

Se to, vecina mednarodnih zavarovanj (vsaj kar se tice nasih izkusenj) v primeru zacetka nosecnosti zelo rade dvignejo premije.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 25.6.2014 14:32:45 >

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zgodnja nosečnost in zavarovanje v tujini
25.6.2014 15:24:27   
Anonimen
Hvala za odgovor obema!

Razmišljam v smeri, da bi šla, ko dopolnim 7. tednov, na UZ, da se vidi, če plod je v maternici in da ne gre za IMN. Grem pa v Azijo, na Tajsko. Upam, da je tudi zdravstvo tako poceni kot nasploh življenje tam, v primerjavi s SLO. Bi pa nekako raje šla na privat kliniko, čeprav so verjeto višje cene. Ni mi problem tam plačat, samo da sem pomirjena, se bom že kasneje ubadala s povračilom, če sploh...odvisno od cene.

Zvezdica_1: Se ti spoznaš na cene v Aziji po bolnišnicah, koliko bi prišel en UZ?

Hvala, hvala, hvalauser posted image

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zgodnja nosečnost in zavarovanje v tujini
25.6.2014 16:40:25   
zvezdica_1
odvisno v katero privat kliniko greš. nemško, ameriško, kanadsko, avstralsko.... cena zna variiirat tudi od tvojega državljanstva. tu so daleč najbolj osovraženi američani user posted image . cene zanje so ble kar 1x višje, in to na uradnem ceniku user posted image

recimo rentegen za zobe na kitajskem v nemški kliniki z zaščito pred sevanjem je 3 leta nazaj stal okoli 10 €, odpiranje zoba in čiščenje kanalov ter začasno zapiranje (gips ali plomba) pa 80€. če si hotel keramično prevleko, je blo vse skupaj 400€. cene so na tajskem cenejše.

v vsakem primeru, moraš poklicat slovensko zavarovalnico,v katero bolnico te usmerijo, ponavadi je to tvoji lokaciji najbljižja solidna bolnica. (s katero imajo oni sklenjeno zavarovanje). na tajskem boš verjetno morala vse plačati sama (neposredno kritje je mislim da urejeno z državami EU in nekaj izjemami na balkanu), potem pa plačano zahtevati nazaj v sloveniji od zdravstvene zavarovalnice (iz naslova obveznega zdravstvenega zavarovanja) in tvojega "turističnega" zavarovanja.

pa samo eno stran v premislek. svoj čas je veljalo, da zdravstvena zavarovalnica ne krije porodov v tujini po dopolnjenem 30. tednu nosečnosti. v primeru EU in EGP to ne vzdrži in so ti dolžni vrnit za porod toliko, kot bi le-ta stal v sloveniji, ampak za tajsko sem pa ziher, da ne bodo plačali nič. lahko da so kake finte tudi pri turističnih zavarovanjih.
poleg tega bi se bilo dobro pozanimat še za potovanje nazaj na letalski družbi, če te bodo sploh prepeljali, če boš doli zaradi težav obiskovala bolnico. nazadnje ko sem lani letela na medcelinskih letih so zahtevali izjavo, da nisem noseča, ko sem šla tja. v primeru nosečnosti je pisalo, da želijo potrdilo zdravnika ter da omogočajo let nosečnicam do nekega določenega tedna........

drugače pa UŽIVAJ! sem ti kar fauš...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zgodnja nosečnost in zavarovanje v tujini
25.6.2014 17:04:15   
Anonimen
Sem našla na spletu cene za UZ na Tajskem: cca 15e uz+prvi posvet. To so napisali tujci, ki živijo na tajskem, če sem jih prav razumela. So pa tudi višje cene, okoli 30e, odvisno v katero kliniko greš.

Torej jaz ne morem it v kar eno bolnico samoplačniško, ne da bi prej obvestila zavarovalnico? Kje pa letalska družba vidi, da sem bila na pregledu? Sory, butasta vprašanja, ampak sem čist nova v tem, nikoli ni bilo nobenih problemov na potovanjih, tak da.....

Sicer pa zame porod na Tajskem ne pride v poštev, ko se vrnem iz potovanja, bom v 9. tednu, torej se mi še ne bo nič poznalo (upam:) Tako da ne vem, v čem je smisel, da letalski družbi "sporočim" veselo novico tako zgodajuser posted image

Jaz imam pa tako mešane občutke glede potovanja, me je kar malo strahuser posted image

(odgovor članu zvezdica_1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zgodnja nosečnost in zavarovanje v tujini
25.6.2014 17:20:40   
zvezdica_1
splošni pogoji... nekatere družbe pri rednih kartah omogočajo prestavitev povratnega leta zaradi zdravstvenih težav... to jim poveš itak kasneje, tik pred poletom. pa še na boljše sedeže te dajo... user posted image edino pri zasilnih izhodih ne smeš sedet......

drugače pa je pri vseh dodatnih zavarovanjih tako, da ti pokličeš tevilko, poveš kaj je narobe in kje si, pa ti oni povejo, kam moraš. zdaj če je znesek 15€ se jaz sploh ne bi ukvarjala z povračilom, ker je to gora papirologije potem....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zgodnja nosečnost in zavarovanje v tujini
25.6.2014 18:39:34   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

splošni pogoji... nekatere družbe pri rednih kartah omogočajo prestavitev povratnega leta zaradi zdravstvenih težav... to jim poveš itak kasneje, tik pred poletom. pa še na boljše sedeže te dajo... user posted image edino pri zasilnih izhodih ne smeš sedet......



Te karte je treba v naprej rezervirat in so nekoliko drazje. Nobena druzba ti ne bo dala cenovno enako karto, da spreminjas datume, odpovedujes zadnji hip... gre na njihovo skodo. Jaz mam izbrano tako karto (zadnji meseci nosecnosti) in je bilo treba doplacat. Ni neka huda razlika, je pa par evrov. Ce pa imas navadno karto in zadnji hip prestavis let, cetudi zdravstveni razlogi, pa je ta razlika v ceni precej vecja, kaka druzba zahteva celo novo karto.
Dobiti boljsi sedez je pa loterija, nikakor pa ni pravica ob nakupu take karte. Ce je poln avion, ni sans. In ce ne smes ob zasilnih izhodih sedet, pol nimas prav veliko brskat, mogoce se 2-4 sedezi po sredini, ampak so spet rezervirani za dojencke- ker se tam obesijo kosare.

V zacetku nosecnosti ti pa res nobena letalska druzba ne tezi- govora o prvih tednih. Sem ze veckrat potovala z zacetku nosecnosti z razlicnimi druzbami in ne duha ne sluha. So me pa zdaj v 27 tednu ze ob cekingu prosili za potrdilo od zdravnika. Cetudi po njihovih zahtevah na spletni strani, le tega se nisem rabila. In potem se tik ob vstopu na letalo, se enkrat pokazat potrdilo.

Ce pa je nuja, nimas casa klicat na zavarovalnice, pa se velike casovne razlike.... Na tole se ne gre zanasat. Za take stvari se je treba vnaprej pozanimat.

Tudi pri mednarodnih zavarovalnicah je lahko povracilo precej enostavno. Obrazce si povecini sprintas doma in neses s sabo. Tam ti zdravik izpolni, ti prilozis se racun in doma vse skupaj posljes na zavarovalnico. Nekatere zahtevajo pa le racun, ki ga poskeniras in posljes po netu. Ampak ja, spet odvisno katera zavarovalnica- kaka slovenska je najbrz res bolj kompliciranauser posted image .

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?