|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEdojenje, podpora nedoječkam
11.9.2016 12:48:53   
PupaOdA
Ojla punce, mamice user posted image

Odprla sem to temo, saj sem tudi sama nedoječka. Zasledila sem ogrooomno podpornih forumov za doječe mamice, za nas pa nikjer kaj podobnega. Ker vem, da nam ni lahko, čeprav nekateri hranjenje po steklenički še vedno označujejo kot "najenostavnejše". In ja, priznam, malo sem huda na doječke user posted image , ker vsaka druga te pogleda, češ da se nisi dovolj trudila za mleko in si sama kriva za to.
Sama sem imela že v porodnišnici težave, saj mleka ni in ni bilo, tako kot mojih bradavic ki so jih potem zamenjali nastavki, poleg tega pa je bil moj dečko še zlateničen in posledično bolj švoh vlekel. Tretji dan si končno nekaj načrpam (celih 5ml v enem dnevu), do nekje tretjega tedna je šlo vse samo navzgor, naslednji dan pa kot bi odrezal, mleka niti za 1ml (patronažna mi je pustila tehtncno), jaz sem si vsako uro in pol črpala in ga pristavljala, otrok pa samo jokal in jaz z njim.
Začeli smo z AM in veliko razočaranja in žalosti. Jaz sem se dobesedno neuporabno počutila. Ampak saj gre, počasi spet dobivam zaupanje vase in svoje telo.

No v glavnem zdelo se mi je fajn, če bi se tudi ne imele kje "dobivati" user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NEdojenje, podpora nedoječkam
13.9.2016 12:07:08   
ronja
Upam, da ne boš huda, ker se oglašam, čeprav sem imela srečo in sem lahko dojila vse tri. Ampak mislim, da je zelo dobra ideja, da imate podporno skupino, ker je po moje vam veliko težje, psihično in fizično. Hranjenje po steklenički je precej bolj komplicirano z vsem prekuhavanjem stekleničk, kupovanjem mleka v prahu, iskanjem formule, ki otroku ustreza, itd... kot pa dojenje, kjer se redno tuširaš in daš zizo ven, kadar je pač dete lačno in to je to. Edino, kar je prednost stekleničke, je to, da lahko tudi očka kdaj nahrani otroka, sicer pa se mi zdi dojenje lažje. KO si na mrtvo zaspana ponoči, otroka samo pristaviš k prsim, ni treba it pripravljat mleka z ravno prav toplo prekuhano vodo... Vse je že ready to go, ne da bi zato morale kaj delat (oz. se dela že med spanjem).

Kar se pa tiče občutka nekoristnosti, ga pa nikar ne lomi, no! Še vedno si njegova mami, pa če dojiš ali pa ne! Še vedno ti zanj skrbiš in ne glede na način prehrane mu boš nenadomesljiva v življenju. Tega se ne bo nikoli spomnil in po raziskavah sodeč lahko precej narediš že samo s tem, da ga med hranjenjem držiš v naročju. Potem se obema sproščajo zelo podobni hormoni kot med dojenjem in nastaja tista vez in vse. NIč se ne sekiraj, vse ne gre po naših željah, ampak še vedno je lahko na koncu vse dobro:)

Vso srečo vsem dojenčkom s stekleničkami. Ni enega samega prav. Če gre, je dojenje super in ja, včasih se je treba precej matrat in na koncu rata, včasih pa tudi ne rata kljub matranju in tudi takrat ni neka katastrofa, glavno, da so zdravi in veseli:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu PupaOdA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NEdojenje, podpora nedoječkam
14.9.2016 22:52:52   
PupaOdA
Neee Ronja, nič huda nisem da si se oglasila (to so le trenutki šibkosti, ko sem huda 😃 ) 😁
Res kdaj si želim, da bi lahko ponoči zraven spala, ali da bi ga lahko potolažila, uspavala z dojko, da ne bi bilo treba na izlet nositi cele potovalke sam za pripravo obroka... ampak sej gre ravno tako, malo več časa joka, ko je lačen, na koncu je pa sit tako kot vsi ostali 😉

Kdaj se pa res počutiš pod pritiskom, ko je na vsakem vogalu samo o dojenju govora. In povsod ga opisujejo kot edino pravo stvar, pa saj na koncu gre vse kot mora. Le na trenutke, ponavadi, ko se dete ne umiri in joka, te prime trenutek šibkosti 😃

< Sporočilo je popravil PupaOdA -- 14.9.2016 22:53:36 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NEdojenje, podpora nedoječkam
7.3.2017 13:04:30   
katja86
Ni nobene skupine na facebooku ali kaj podobnega?

(odgovor članu PupaOdA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?