|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2 slikanje kolkov
28.2.2007 22:10:49   
romanac
Pozdravljene,

a ima katera izkusnjo glede ponovnega slikanja kolkov. 1. UZ je bil 1a. Pediatrinja je rekla, da siroko povijanje ni potrebno ter tudi to, da glede na to, da je bil UZ 1A, ponovno slikanje ne bo vec potrebno.  Iz tistega, kar sem prebrala je videti, da vecina malckov ima se drugo slikanje. Ve katera, kam se lahko gre samoplacnisko?

Hvala
Romana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2 slikanje kolkov
28.2.2007 22:13:39   
moci
mi smo imeli 1a v porodnišnici, pa nas je potem pediatrinja poslala na še en uz.
zakaj pa ne vprašaš pri pediatru? saj 2. uz je šele mislim da pri 3 mesecih.

mi smo nekaj časa vseeno široko povijali, potem pa mi je v razvojni sestra rekla, da bolje da neham

(odgovor članu romanac)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2 slikanje kolkov
28.2.2007 22:26:05   
romanac
hvala. Saj , v tem je problem. Moja P pravi, da slikanje ni potrebno, ker je bila prva slika 1a.
R.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2 slikanje kolkov
1.3.2007 5:51:13   
dskubin
pri nas (Izola) tudi slikajo v porodnišnici in potem imaš nekako pri 3 mesecih (odvisno od gužve, prej kakšen teden kasneje, kot prej) ponoven pregled (slikanje) v Valdoltri (dobiš domov vabilo z datumom in uro, ti ni treba nič klicat!), čeprav so bili kolki 1A. In tudi, če je vse v redu, pri nas še vedno svetujejo (na pol) široko povijanje (beri: samo 1 tetra plenica na četrtine + povijalna, pravo široko povijanje pa je le, če je kaj narobe: 2 široki tetra skupaj na tretjine + povijalna).

Ne vem, kako je drugje, očitno povsod drugače. Ampak poznam osebno 2 primera, ko so bili kolki na začetku Ok, potem pa so imeli težave (ugotovili pri 2. slikanju) in so mogli takrat začet res široko povijat, oz. je 1 punčka dobila celo take opornice. Sej ne vem, mogoče bi bilo tako kljub preventivnemu povijanju, ne morem trdit. Jaz vem, da bi si očitala in mislila, da je zaradi moje malomarnosti. Je pa res, da pri nas to povijanje svetujejo, nekje pa ne - in posledično - če ti noben nič ne reče, ali prebiram - celo odsvetuje - kako naj boš pameten?

(odgovor članu romanac)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2 slikanje kolkov
1.3.2007 7:04:33   
SaaS
Jaz sem oba otroka rodila v Lj in nobeden ni bil tam v porodnišnici pregledan z UZ. Šele pri 8-10 tednih sem šla z napotnico v Kranj na slikanje. Kolki so bili pri obeh 1a, a ker imamo te probleme v družini (mene kot dojenčka so do enega leta široko povijali..) so mi čez dva meseca dali kontrolo. Vse je bilo v redu.

Pri drugem otroku je bilo takrat tako zasedeno, da nekaj mesecev ne bi prišel na vrtso. Zato sem šla samoplačniško v isto ordinacijo (porodnišnica v Kranju), le po pregledu sem tam pustila tistih 12.000 sit, če se prav spomnim (pol leta nazaj). Ker sem imela napotnico za pregled, mi je potem ZZZS denar vrnila.

Po moje greš lahko na samoplačniški pregled, kamorkoli kjer delajo te preglede. 

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2 slikanje kolkov
1.3.2007 9:18:17   
bucka01
Jaz sem rodila v postojni in so mi user posted image  4 dan peljali na slikanje kolkov no in čeprav so bili 1a moram široko povijati do naslednje kontrole ki je čez 2,5 meseca ubistvu imava slikanje konec tega meseca potem bomo pa videli kaj bo.
Ker v prvi posvetovalnici je pa pediatrinja rekla da pa ni treba več široko povijati vendar bom jaz tako delala kot so mi v porodnišnici naročili in ne tako kot je pediatrinja rekla.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2 slikanje kolkov
1.3.2007 12:10:22   
LUNA06
Tudi naš prvi UZ je bil super, pa imamo v začetku aprila drugega, takrat bo mali star 3 mesece.Mi ej pa pediatrinja sama dala napotnico.

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2 slikanje kolkov
1.3.2007 13:07:53   
emaa
Mi smo imeli kolke 1a pri obeh, pa sme v prvi posvetovalnici dobila napotnico za UZ kolkov, gre za kontrolo in so pri Luku OK, David pa bo imel kontorlo, ko pride domov.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2 slikanje kolkov
1.3.2007 16:11:47   
romanac
svasta. No v vednost. Klicala sem v Postojno - ja, ponovno slikanje naj bi bilo (saj to pise na izvidu in v materinski knjizici!) Pol sem klicala se P in so povedali, da je to, kljub izvidu, stvar pediatra. Mislim, da ji bom na naslednjem pregledu vseeno zatezila z napotnico oz. naj vsaj pove, kako je prepricana, da dodatno slikanje ni potrebno.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2 slikanje kolkov
1.3.2007 20:16:42   
t_t_y
Na tem področju je pa očitno res zmeda.
Jaz sem oba rodila v NM - oba sta imela rezultat 1a. Prvi je rojen 2005, pa nam drugega slikanja kolkov ni nihče omenil, druga je rojena konec leta 2006, pa imamo zdaj v kratkem ravno tako kot marsikdo tudi drugo slikanje. K o sem klicala V ZD NM, so mi tam povedali da pri njih je že vsaj 3 leta taka praksa (zagotovo, ker je toliko časasestra ki se mi je javila tam v službi), je pa sestri zmanjkalo besed, ko sem rekla, da očitno ni ZAGOTOVO, ko pa imaa naš prvi šele 21 mesecev. No skratka - očitno ni pravega p'ravila, edino to, da se v NM ne povija na široko.

(odgovor članu romanac)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2 slikanje kolkov
1.3.2007 20:37:01   
Anonimen
Po zakonu ti pripadata dva UZ kolkov, po rojstvu in po treh mesecih.
Ce je potrebno, lahko pogledam, kateri zakon je to, najdes ga pa v uradnem listu na webu.

(odgovor članu t_t_y)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?