|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kupovanje oblek
15.9.2004 10:05:36   
MINEJA
Moja tašča našemu pikecu kupuje obleke, ki so mu prvič prevelike, drugič pa, ki mi sploh niso všeč:zmeden:. Skratka kupi to, kar je v akciji. Zato sem svojemu možu predlagala, da naj ji reče, da naj mu raje kupi kako igračo, ker obleke mu izbiram jaz in točno vem kaj rabi in katere brave se usklajujejo z drugimi oblačili. Seveda se mi zdi, da je bila užaljena in sedaj mu ni nič več kupila. Rekla pa sva, da ima odprto knjižico in da lahko tudi položi na njegov TRR denar- moj može je celo rekel jurja ali dva, fda ne bi izgledalo izkoriščevalsko. Ona pa je rekla, da te navade nima, da bi dajala denar.
Ali imate podobne izkušnje?

:sloncek::sloncek::sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kupovanje oblek
15.9.2004 10:11:05   
Alexandra
Zdravo Mineja,

kot bi brala svojo zgodbo. Točno isti problem imamo mi. Tašča kupuje cunje, katerih Luka verjetno sploh ne bo oblekel. Imamo tudi odprt TR, ampak ne. Ne odstopa od akcijskih cunjic.

Tudi mi bi rabili nasvet, kako ji na lep način povedat, naj raje nakaže denar, ki bi ga porabila za cunje, na Lukov TR.


L.P., :sloncek:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kupovanje oblek
15.9.2004 10:15:54   
Lenny
Predlog na to temo: pojdita skupaj s taščo nakupovat. Če se da to dogovoriti, seveda.
Pri nas se je obneslo in smo vsi zadovoljni. v.d. tašča je vesela, ko vidi malega v cunjicah, ki sta jih z dedkom kupila, midva z v.d. možem pa tudi. Ko bi mu rada kaj kupila, kar je v bistvu normalno, se dogovorimo za en potep po trgovinah ali ekskurzijo v Graz.
Veliko uspeha, saj vem, da ni vedno lahko!
Lp
Lenny

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kupovanje oblek
15.9.2004 10:26:39   
Alexandra
Tašča je iz Maribora, mi pa iz Ljubljane, tako da bi šli težje skupaj v nabavo. Zdaj je H&M v MB, ampak ona kupuje pač malo cenejše cunje. Lahko bi kupila eno lepo, kvalitetno in dražjo, kot pa 10 takih, ko jih ne bo nikoli oblekel. Saj se grdo sliši, ampak...

L.P., :sloncek:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kupovanje oblek
15.9.2004 10:45:38   
Anonimen

Babice in dedki se cutijo nekoristni in odrinjeni.. in zato pac halucinirajo na svoj nacin. Nimas kej.. posebnega naredit.. zabrises pac stran tisto cuno, da ne dela guzvo v omari in so vsi zadovoljni.
Morajo sami ugotovit, da to ni smiselno, potem bo v redu. Ce jim poves, pa bojo uzaljeni.. in se bojo pocutili se bolj nekoristne.

Potem pa ce vprasa.. zakaj njihov mali malcek nikoli ne nosi tistte tako lepe akcijske oblekce.. pa poves, da taksne noce.. in ste jo pac vrgli stran. Da se clovek nauci, mora bit pac prizadet, ce noce nic razumeti. Lahko se poglobi v SEBE in razume to situacijo.. ali pa bo pac malo bolelo. To je njihov problem.. samo paziti je potrebno, da se bomo vsaj mi kaj naucili ob tem, da ne bomo na stara leta ponavljali iste napake. Nasi otroci ne smejo biti vzgojeni tako, kot so vzgajali nas.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   kupovanje oblek
15.9.2004 10:48:22   
Tiki
Ej, moja tašča je ista, s tem da poleg oblek kupuje še igrače, po možnosti made in china. Doma ima eno sobo polno igrač, ki jih je kupila na razprodajah ali po ugodni ceni in potem je vsakič, ko je prišla k nam (skoraj vsak dan) nekaj prinesla. Saj ne rečem, tudi kakšno lepo in uporabno stvar kupi... Lepo prigovarjanje, da ni treba nič nosit, ni nič zaleglo. Sva morala kar prepovedat. Malo je blo zamere, pa se je hitro ohladila. Zdaj še vedno kupi kakšno obleko, a le tu in tam, ne more iz svoje kože. Za denar ji pa nisva rekla, če bi hotela bi že sama dala.
Stvari, ki nam niso po godu je treba povedat, da se jeza preveč ne nakuha ;)
Lep pozdravček,
Tiki & :sloncek::sloncek:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kupovanje oblek
15.9.2004 12:04:32   
Meggi
NO DELNO POZNAM SITUACIJO. Ampak jaz to rešujem tako, da če ne gre drgač, pa jih ima oblečene - takrat, ko vem, da pride na obisk. Vem žleht mal -ne. Al pa ko gremo sam k njim na obisk, če so res take da mi ne dišijo še za kam drgam. Al pa za doma, al ko gre na pesek, ko itak se umaže in je škoda vseh drugih, če se meče po travi. Mogoče rešiš zadevo, da daš kak bolji ks obleke zraven da tolk ne izpade.

Jim pač ni jasno da najceneši nakup je lahko najdražji. Ob tem se pohvalijo za kako poceni znajo dobit nek izdelek (200šit- bluza in kr hlače).

Če ne gre drgač jih daj pa na rdeči križ,....

Vseeno se mi zdi da kar tak pa ni stran zavrečt- se da na kak način uporabit mogoče za pvc dojenčka,...)

SO PAČ T....

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kupovanje oblek
15.9.2004 12:19:04   
Anonimen
Ja res se da ponucat te obleke za v naravo.. ali pa ko se igra z kuzkom. Takrat je nujno raztrgano...

Nam pa se je zgodilo, da je ena taka madzarska pizama zafarbala vse druge cunja.. :)- To je bilo veselo.
In enkrat je res hcerka dobila "ubitačno" trenerko.. in ko jo je oblekla.. smo imeli cel vecer zelo zabaven. Nakar je hcerka sama poklicala babico in ji povedala.. da je kot klovn.. Njej pa ne more zamerit a ne? Potem je vstopnica za nebesa pod vprasajem.. :)-:)-

Tjazy

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   kupovanje oblek
15.9.2004 12:26:51   
MINEJA
Še to ... Moja tašča potrga vse listke iz cunjic :ups:, tako da sama ne more iti zamenjati, ko pa ji rečem, če mi da račun, da bi šla zamenjati pa reče, da bo šla ona:zmeden: ... Tako da nakup v dvoje ne pride v poštev.:zmeden:
:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kupovanje oblek
15.9.2004 12:34:32   
Anonimen
Najbolje jim je res pustiti veselje. Naj kupujejo. Reči za denar namesto tega, pa ni lepo. Če ga že res rabite, raje malo jamrajte, kako so plenice drage. Saj so res. Koliko na mesec se zapravi zanje? Kar to jim povejte, babicam. Mogoče bi jim pa kapnilo, da bi jih lahko kupile, mogoče namesto kakšne obleke? Saj so plenice včasih tudi v akciji...

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   kupovanje oblek
15.9.2004 13:09:36   
Donja
Mene pa moja tašča vpraša kaj rabi. In ko ji povem kaj pol ona kupi ali pa mi da denar. :bravo: Vsaj za eno stvar je uporabna.:bravo: Sem pa enkrat rabila srajco za tamalega, ko je imel njegov bratranec obhajilo, nisem dobila nič pametnega poceni, ker dragih stvari za enkratno uporabo ne mislim kupovat, pa je ona šla v mesto in mu kupila srajco za 5000,00. Oblečeno pa je od maja imel dvakrat. Je lepa ampak ne more je skoz nosit, ker ima dolge rokave. No mogoče bo jo pozimi pod puloverjem. Drgače pa je moja mama. Ona pa kupi in nič ne reče, pol pa se je zgodilo, da se mu stvari podvajajo. Sploh pri igračah. Obe vema, kaj ima mali rad.

LP

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kupovanje oblek
15.9.2004 13:16:06   
Lenny
Kot vidim, smo se pri nas v bistvu presneto dobro zmenili. Res stanujemo zelo blizu, tako da en problem že odpade, pa oba sta se strinjala s tem. Se mi zdi, da jima je na ta način celo lažje, ker se nekako kar ne znajdeta med vso ponudbo oblačil in igrač. Torej :bravo: za moja v.d. tasta in taščo!

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kupovanje oblek
15.9.2004 17:55:05   
Annny
Moj bodoči malček ima prababico, ki je že zdaj nabavila goro oblekic (največ tistih majčk za zavezat, grrr) in čeveljčkov v akciji..Hotela je kupiti celo previjalno mizo, ki je bila V AKCIJI- me je peljala s sabo v trgovino pogledat, če mi bo všeč..Miza je bila čisti plastik fantastik in močno pisana- skratka, sama bi se ji izognila v velikem ovinku...babici pa sem morala vljudno povedati, da je sicer res zelo funkcionalna, ampak da bi jaz raje tako v barvi lesa...Zapičila se je tudi v neke plastične vozičke- in to takrat, ko sem bila noseča šele nekaj tednov...in sem bila ful v zadregi, ko je tako 'navalila' s to opremo...pa še vsej soseski je s ponosom razbobnala, da bo prababica...ojej..
Skratka, pri nas se 'moteči dejavniki' prepletajo.
Po eni strani sem hvaležna, ker je tako pozorna, po drugi pa...raje stvari kupujem sama, po svojem okusu...tistih oblekic, ki jih je izbrala ona, pikec verjetno sploh ne bo nosil, ker ima že drugih dovolj in jih bo prej prerastel...
DENAR, haha.. ne, večina starejših generacij 'nima te navade'..razen zlatnine, morda ob krstu. Pa bi bilo veliko bolj koristno od vse tiste gore stvari, ki jo kupijo misleč, da je koristna.
Žal sama še nisem našla načina, da bi znala to povedati na lep način..zaenkrat kar pustim, da kupujejo...ampak enkrat bom imela tega dovolj, se bojim..





(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
15.9.2004 18:43:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   kupovanje oblek
16.9.2004 20:07:16   
neprijavljena
Moja tašča in tast pa kupujeta preveč drage stvari za našega malega . Zame je to vstran vržen denar , ker ti naši mali ne ponosijo do konca , v eni sezoni ima le nekaj krat oblečeno in dam naprej , kot novo.Velikokrat sem že rekla naj ne kupujejo takih dragih oblekic in igračk(igračke sicer ostanejo), ker potem pričakujeta da bo jih imel kar dve sezoni.Mož je to rešil na fini način , da bova raje oblačila kupovala sama , če pa kdo želi kaj kupiti so to lahko le igračke . Včasih dobi od babic in dedkov kaj za v hranilnik in mu od tistega kaj kdaj kupiva . To moraš čimprej razčistiti . lp

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kupovanje oblek
17.9.2004 8:39:12   
MINEJA
Ja, očitno imate vsi normalne tašče in taste. Jaz se z mojo mamo razčistila. Parkrat mi je kupila nekaj stvari, pa je sama videla, da mi niso všeč ... Sedaj mu samoiniciativno da vsak mesec od penzije 5 jurjev in če mu kaj kupi me pelje tja in mi pokaže . Saj ne gre zato, da bi rabili denar. Tako ali tako je malček na prvem mestu in mu kupiva vse kar potrebuje-še preveč. Tudi moji sorodniki če kaj dajo, potem dajo denar in rečejo da je za na knjižico. Enim pa se očitno ne da dopovedati ...

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   kupovanje oblek
17.9.2004 9:57:21   
Meggi

In pol je to da nekaj je preveč nekaj pa premal.

So pa res "goveji" nekateri vem.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   kupovanje oblek
17.9.2004 10:02:25   
Lenny
A veš kaj, če je pa tako trmasta, naj pa zapravlja, pa čeprav po akcijskih cenah. Malega miška tako in tako ti oblačiš in te ne more prisiliti, da bi nosil stvari, ki ti niso všeč oz. mu niso prav. Sekirati pa se za to ne splača kaj dosti.
Lp
Lenny :)

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kupovanje oblek
21.9.2004 13:53:37   
bori
Ojej Mineja, vsa ta debata je pa tako zeloooooo znana. Pri nas tašča kupi
1. neuporabno :((beri preveliko ali premajhno),
2. neudobno :(
3. neokusno :( in
4. brez vprašanja kaj rabimo :(, in kaj naredim jaz? Rečem hvala :zmeden: in pospravim v omaro in navadno nikoli ne rabim. Škoda gor ali dol ampak s taščo se pa res ne bom pričkala, že zaradi mojega možička ni vredno. Ti dam primer enega takega super lepega :darilo:? Konec avgusta, ko se je že ohladilo je za 2. leti moja :angel: dobila od taščice 3 (pazi ne eno, ampak 3!!!) oblekice za velikost 18 mesecev na špalinčke. HALOOOO? Pa se ne sekiram. Če si ne pusti dopovedat ( in to jo vsakič sproti skuša k pameti spravit njen sine-moj lubi) in če je ne zanima, pa naj meče denar proč.

Predlagam ti, da se za cunjice ne sekiraš in oblačiš svojega srčeka kakor je tebi všeč, ti veš kaj rabi, kaj mu paše in če se ti zdi predrago vzemi 1 stvar manj, pa ti bo vsaj všeč in uporabna. Vzami ta "darila" tako kot jaz -100 ljudi 100 okusov.

lp, Bori in :roza:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   kupovanje oblek
21.9.2004 13:55:13   
bori
Ojej Mineja, vsa ta debata je pa tako zeloooooo znana. Pri nas tašča kupi
1. neuporabno :((beri preveliko ali premajhno),
2. neudobno :(
3. neokusno :( in
4. brez vprašanja kaj rabimo :(, in kaj naredim jaz? Rečem hvala :zmeden: in pospravim v omaro in navadno nikoli ne rabim. Škoda gor ali dol ampak s taščo se pa res ne bom pričkala, že zaradi mojega možička ni vredno. Ti dam primer enega takega :darilo:? Konec avgusta, ko se je že ohladilo je za 2. leti dobila 3 oblekice za velikost 18 mesecev na špalinčke. HALOOOO? Pa se ne sekiram. Če si ne pusti dopovedat (to jo vsakič sprotej skuša k pameti spravit njen sine-moj lubi) in če je ne zanima, pa naj meče denar proč.

Predlagam ti, da se za cunjice ne sekiraš in oblačiš svojega srčeka kakor je tebi všeč, ti veš kaj rabi, kaj mu paše in če se ti zdi predrago vzemi 1 stvar manj, pa ti bo vsaj všeč in uporabna. Vzami ta "darila" tako kot jaz -100 ljudi 100 okusov.

lp, Bori in :roza:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   kupovanje oblek
21.9.2004 15:12:52   
Annny
Bori, to si zelo dobro povedala;)
Včasih res nima smisla izgubljati energije....

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   kupovanje oblek
2.10.2004 16:07:38   
india
Ojoj!
Ta problem se je pri meni začel pojavljati,ko je bila naša Anja( zdaj jih bo kmalu štela 12), še čisto majhna. Pa sva se nekajkrat s taščo sporekli, saj je kupovala zelo nekvalitetne in neudobne,povrhu vsega pa še nemogočih barv cunje, ki jih je potem Anja oblačila pupam:((.
Nato sem ji predlagala, da naroči preko kataloga tisto,kar je bilo všeč meni in njej, seveda pa je pri izbiri sodelovala še Anja. Vendar se to ni obneslo ker so bile stvari dražje,kot pa jih je ona dobila na tržnici v Italiji:(, saj je ona iz Pirana, mi pa iz MB.
Po tistem se je stara zgodba spet ponavljala:grrr:, dokler ji punce same niso povedale, da jim njen okus ni všeč.
Sedaj jim ne kupuje več, ampak jim raje da denar in si kupijo same kar rabijo.
Za tamale pa prepusti v presojo meni, čeprav se ne razumeva.
kar pa se tiče igrač,je stvar podobna. Anji je za 1. roj. dan prinesla grdega,rdečega plišastega psa, ki je puščal dlako in barvo, na kar je Anja komentirala: bav bav, fuuuuuuuj, tašča je samo bledo pogledala in seveda,kriva sem bila jaz.
Malo politike, pa bo. Oblačila pač sprejmi, jih nekam pospravi in pusti, da se na njih nabira prah. Ko bo opazila, da jih dete ne nosi, bo tudi sama spremenila svoja dejanja.
Pa mnogo uspeha!

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?