|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
21.8.2007 11:15:04   
tina104
Na hišo bomo dali nova okna, zdaj pa se ne moremo odločiti, ali naj damo rolete ali ne. Ali naj damo kar žaluzije, temne zavese, roloje?
V bistvu zdaj imamo večinoma rolete, potem bi bile, če bi bile,  bele. Rada bi, da ne bi imela preveč težav s čiščenjem, pa da ne bi bilo ful drago in da bi bilo kar najbolj uporabno.

Na dveh oknih imamo notranje žaluzije in nisem zadovoljna z njimi, ker se ful nabira prah in se ne da čistit. Roloje imamo tudi na dveh oknih, kaj pa vem, okna mi potem ne zgledajo nekaj ekstra. Na večini oken imam zavese /zaenkrat samo bele/, moj predlaga, da bi dala še barvne zavese. Kaj pa vem.

Kaki predlogi? Kaj je vam všeč? Kako se kaj pri vas obnese? Predvsem ali ima katera bele rolete? Kje sta kupili? Kolikšna je bila cena?

Kaj pa komarniki? Mi imamo ponudbo za vgrajene komarnike, za kvadratni meter 170 evrov, meni se to zdi ogromno, po drugi strani pa bi nam prišli zelo prav, ker živimo na območju, kjer je ooooogroooomno komarjev. Tiste mreže proti komarjem, ki se kupijo npr. v bauhausu, se kar lepijo doluser posted image .

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
21.8.2007 11:41:58   
aluš
Jaz imam žaluzije med šipama v oknu. Tako, da se nič ne prašijo, pa nobene otrok jih ne more pokvarit, ko bi se igral z njimi. Imam jih dobrih 10 let pa so še ko nove. Naredili so mi jih Senčila Bled. Sem zelo zadovoljna in če bi se morala ponovno odločat bi se isto.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
21.8.2007 12:54:51   
mišk
Tudi jst bi se na tvojem mestu odločila za žaluzije med dvema šipama. Lepo zleda in ful je praktično. Mogoče res ne moreš sredi dneva prostora z njimi popolnoma zatemnit, ampak če večkrat rabiš tak prostor pa zazidaj okno.user posted image
Zavese so pa meni všeč te ta moderne, ki niso nič nagubane, ampak kot neki roloji, ponavadi pisani. Hiše brez zaves mi niso všeč. Delujejo mi nedokončane.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
21.8.2007 13:14:39   
sončnica24
Mi imamo nova okna, ker smo tudi gledali na ceno so okna bela, prav tako rolete. Smo najprej mislili meti žaluzije, pa so nam skoraj vsi svetovali naj vzamemo rolete ker je poleti ko je full vroče, fajn rolete dol potegnit pa je noter malce bolj hlad, pri žaluzijah to odpade. So si od mojega sorodniki lani dali nova okna montirati pa žaluzije in jim pridejo letos rolete montirati ker je blo pri tisti vročini za znoret.

Drugače pa smo mi naročili okna pri podjetju 3MBA, full poceni in v roku 4 tednov smo imeli vse v enem dnevu zmontirano in vse staro odpeljano.

Tako da smo zadovoljni s ceno in kakovostjo. Kako pa bo s čiščenjem pa še ne vem, sicer pa so sedaj okna približno 1 mesec noter in še niti niso tako zamazana, glede na to da smo še streho menjavali in da je full praha.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
21.8.2007 13:34:08   
honey
Mi smo pa udarili kar najbolj enostavno in po preračunu najcenejšo varianto - lamelne zavese. S tem smo rešili vse - rolet ne rabimo, ker zatemnijo prostor, so lepše kot žaluzije (za moje pojme) in absolutno cenejše kot zavese. Pa še dela nimaš z njimi nobenega, ker so itak impregnirane in jih ne rabiš čistit. Smo dali pa barvne (odvisno od prostorov, kjer visijo) - sivo srebrne v jedilnici in dnevni sobi, svetlo zelene v kabinetu, svetlo modre v spalnici in otroški sobi in marelične v drugi otroški sobi. Pa tudi najcenejša varianta je bila po vseh možnih izračunih, saj naju je prišlo za 24 oken, 2 panoram steni in 2 balkonska vrata lamelnih zaves, 3 pliseje in 1 alu žaluzije niti ne 1.000 EUR.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
21.8.2007 13:39:59   
Vilma
MI smo pred kratkim menjali okna in prvo kupili žaluzije (notranje), ki so res za en drek, potem pa se odločili za rolete pri firmi Nagode, firma rolet pa je Roltek. Aluminijaste, drage kot žafran (no vsaj meni user posted image ), ampak mi ni žal niti tolarja. Za tri okna so prišle rolete cca 300 starih jurjev. Naredijo pa popolno temo, so lahke in tudi zadušijo zvok s ceste. Živimo namreč v centru in nam to še kako prav pride.
So pa rolete rdeče, možno pa je, da so bele ceneje tako kot okna. Najbolje da si zrihtaš par ponudb, pa boš vidla. S komarniki pa nimam izkušenj.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
28.8.2007 22:42:52   
Muca83
Rolete se defenitivno najbolje obnesejo. Če rabite tudi komarnike, je najboljša rešitev roleta z integriranim komarnikom. To izgleda tako, da se roleta in komarnik navijata v isto omarico. Pride pa komarnik med okno in roleto. Jaz delam v firmi Roltek, ki jo je omenila Vilma in ti hočem samo reči, da se ne prestraši ob ceni, ki ti jo je napisala. Sigurno ima Vilma ta 3 okna zelo velika, saj drugače rolete niso tako drage. Sploh so pa bele cenejše, rdeča je nadstandardna barva in je zato dražja omarica (aluminij, ki se ga lahko barva po RAL-u) in še doplačilo za barvo.

Predlagam, da pošlješ povpraševanje z merami in ti bodo pripravili ponudbo, potem pa vidiš koliko se ti kaj splača. Lahko pošlješ kar po e-mailu.


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
29.8.2007 8:51:39   
Nika v službi
Muca83, kako to deluje, komarnik + roleta, namreč? Ali jih lahko tudi ločeno spustiš ali gre samo v paralelo?

Zame namreč pride v poštev komarnik tudi takrat, ko rolete niso spuščene....

Sicer pa - mi imamo hišo, tam nekje 15 oken pride, menjavo planiramo v prihodnjem letu in se nagibam znova k roletam. Saj upam, da govorimo o isti stvari, roletam jaz pravim tistim zunanjim, trenutno imamo rjave, lesene....
Jih spustiš dol in je tema, zadušijo zvok, pa še varnostno vlogo odigrajo na hiši....
Notri imamo zgolj zavese. Tudi meni je hiša brez zaves smešna, nedokončana.

Je pa res, do so tudi meni všeč lamelne zavese, edino prati jih je vseeno treba. Sicer ne tako pogosto kot klasične zavese, umažejo (prah), potemnijo pa vseeno. Jih pa lahko daš v pralnico in ti jih fino poštimajo. Je pa tudi res, da se umazanija na barvnih lamelcah manj vidi kot na belih ali krem.....


(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
29.8.2007 12:03:44   
honey
Je pa res, do so tudi meni všeč lamelne zavese, edino prati jih je vseeno treba. Sicer ne tako pogosto kot klasične zavese, umažejo (prah), potemnijo pa vseeno. Jih pa lahko daš v pralnico in ti jih fino poštimajo. Je pa tudi res, da se umazanija na barvnih lamelcah manj vidi kot na belih ali krem.....
[


Te lamelne zavese, ki jih imam jaz, se ne perejo in se tudi prah ne nabira na njih, ker so impregnirane in nimaš popolnoma nobenega dela z njimi, razen seveda, če se umažejo tako, da jih npr. primeš z umazanimi rokami.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
29.8.2007 12:13:44   
Nika v službi
Aja, honey? Obesiš, ne prijemlješ in 5, 10 let so kot nove?! A mi daš kak link, da vidim to čudo? Take bi tudi jaz imela!!!

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
29.8.2007 12:30:31   
Nika v službi
Honey, sem šla malce brskat po netu. Praktično vse lamelne zavese so impregnirane, antistatične in ne vem kaj še. Glede na to, da smo naše v službi kupili pred cca. 3 leti in da smo zanje mastno plačali, predvidevam, da so tudi te impregnirane.

Kakor koli že, na netu najdeš navodila za vzdrževanje lamelnih zaves, tudi tistih impregniranih. Resda se na njih prah ne nabira, pa vendar jih je potrebno obrisati z vlažno krpo, posesati, občasno pa sneti, oprati v blagi milnici, obesiti, obtežiti. Ali pa jih daš pač v čistilnico, kot smo to storili mi.

Ker nismo dali vseh naenkrat, se je razlika lepo videla. Šele po vrnitvi očiščenih smo opazili, kako so še neočiščene dejansko umazane!

Pa tudi na soncu malce "porumenijo", vsaj naše so, ker so svetle, krem.

No, ja, kakor koli že, mislim, da je ni stvari, ki ne bi bila podvržena umazaniji, so le materiali, ki zahtevajo več ali manj vzdrževanja....

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
29.8.2007 12:44:55   
mmijau
Rolete so pri nas zakon. Spalni del imamo na jug in bi poginli brez njih. Sonce je kar skoz in polna luna ko je, smo bili brez njih vsi kot vešče.
To za komarnike pa še nisem slišala, ful dobro. Se bom pozanimala. To bi pasalo, ker imam rolete na škarjice .

_____________________________

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
31.8.2007 18:45:28   
Muca83
Seveda se komarnik in roleto ločeno uporablja. Saj če je roleta dol ti komarnik u bistvu nič ne koristi. user posted image

In ja, seveda, rolete so to čudo, ki ti naredi popolno temo. Nekoč so bile lesene, kasneje plastične, dandanes pa večinoma kupujejo aluminij.

Drugače pa naši komercialisti če gre za menjavo rolet ponavadi pridejo osebno na ogled, vse premerijo in svetujejo. Potem pripravijo ponudbo. Je pa ta ogled in svetovanje brezplačno. Septembra si pa zadevo lahko tudi ogledaš na Celjskem sejmu.


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
31.8.2007 19:40:45   
Anonimen
Če že sprašuješ:
-Rolete - to so zunanja senčila.
-Žaluzije so lahko zunanje, vmesne (med okni/stekli) in notranje.
-Zavese so zgolj notranje.

Če hočeš s senčili preprečit segrevanje v notranjosti bajte je modro imeti zunanja senčila, pa naj bodo to rolete, zunanje žaluzije ali zunanji roloji. Ko spustiš zunanje senčilo čez okno, oz stekleno površino v bistvu preprečiš sončnim žarkom da padajo na steklo in segrevajo le to. Posledično to pomeni, da se zrak za steklom ne segreva in ne pride do kontaktnega segrevanja prostora.

Senčila med stekli delujejo na podoben princip, le da preprečijo segrevanje samo deloma, ker se zrak segreva za steklom. Neglede na to ali je med steklom tak ali drugačen žlahtni plin se komora med stekloma segreva in posledično oddaja toploto v prostor.

Senčila v notranjosti prostora so v bistvu najslabša, saj ne zavarujejo steklene površine, ki je v bistvu največje ogrevalno telo in dejansko segreva zrak v prostoru. Čeprav so notranje žaluzije vseeno boljše kot nič senčil, saj preprečujejo da bi se topel zrak širiv v notranjost/globino prostora. Oz. drugače povedano. Zrak segrevajo vendar le ta ne kroži prosto po prstoru.

Komarniki so samo dodatek. in ne vplivajo na preprečevanje dostopa toplote.

Če imajo pri vas senčila pa zgolj to vlogo, da naredijo temo v prostoru je pa čisto vseeno kakšna in kje so, samo da so kompaktna in imajo čim manjše reže.

Na enak način tudi ščitijo senčila okna/šipe pred izgubo toplote v času ogrevanja. Kar pomeni, da zaradi pametnega izbora senčil lahko prihranimo tudi pri računu za ogrevanje.

Recimo: Pozimi, ko se sonce upre v šipe rolete gor, ko pade sonce ali se okna ne segrevajo več, ali ko se začne ogrevanje na centralno ali karkoli, rolete dol. Sonce že naravno segreva prostor, saj segreva steklo in s tem posledično zrak za njim. Ko preneha vir ogrevanja (sonce zaide) je pametno akomulirano toploto zadržati v bajti - rolete dol.

A je zdej jasno za kaj se jst zavzemam.

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: rolete, zavese, žaluzije, roloji ...?
3.9.2007 5:48:05   
tina104
Hvala vsem za odgovore. Mislim, da ste me kar prepričali za rolete, sploh Pikec.

Še nekaj glede lamelnih zaves. Mi jih imamo na enem oknu (ja, vse možno imamo v hiši), res sem zelo zadovoljna z njimi. So bele barve, zdaj jih imamo kakih 6 let in do zdaj sem jih 1x malo prebrisala, na enem delu je bilo malo od muh umazano, drugače pa jih nič ne čistim in so še vedno bele. Se mi zdi, da so zavese (ki jih imam večinoma drugod) veliko bolj umazane in jih večkrat perem.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?