|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 8:17:18   
mujcek
Pozdravljene!

Končno je tudi nam uspelo ppriti domov. Najprej najlepše hvala za čestitke!

Da vam malo opišem dogajanje:

Pred skoraj 2 tednoma sem imela pregled in ugotovili so, da imam malo količino plodovnice. Zadržali so me v bolnišnici. Potem sem tam ležala in hodila 2x dnevno na ctg in to je bilo vse. Prosila sem jih naj mi sprožijo porod ali mi naredijo CR (CR sem si želela predvsem zato, ker so mi plod B izmerili, da je večji in to bi lahko bil problem). Takrat sem bila noseča 38t 2/7. Poroda mi niso hoteli sprožiti in so rekli, da naj še čakam. En dan se je en G odločil, da bi mi vstavili gel. To se ni zgodilo, ker so z UZ ugotovili, da je plodovnica boljša in spet samo čakati. Takrat mi je bilo vsega dovolj in sem jih res prosila za CR, pa so mi rekli, da ni razloga zanj (da so idealni pogoji za normalni porod) in da me pustijo čakati do roka. Tisti dan sem jokala kot zmešana saj je bilo že 38t 6/7; še vedno sem bila zaprta in brez popadkov. Zvečer pa se je zgodil čudež. Popoldne me je bolel ves spodnji del trebuha, na ctg so se kazali popadki. Poslali so me v porodno sobo, kjer so mi opazovali najprej samo utripe malih dveh. Nimi bilo jasno zakaj mi niso opazovali tudi popadkov. Spraševala sem, če je kaj narobe pa najprej niso nič povedali, pozneje sem izvedela, da ob vsakem popadku pada enemu otročku utrip (že enkrat prej na ctg za nekje 1 minuto ni bilo slišati enega utripa in sem bila vsa prestrašena). G me je vprašal kako žalim roditi, pa sem rekla, da naj naredijo to kar je boljše za otročka. Potem so mi naredili CR in zaradi moje slabokrvnosti so bili med operacijo z mano precejšnji problemi.

Najhujša stvar pri CR je, da otrok dalj časa ne vidiš. Jaz sem ju videla komaj 13 ur po porodu, ker sem še celo noč ležala na intenzivni, k sebi pa sem prišla že 2 uri po CR.
Naslednja grozna lastnost CR je ta, da si 2 dni odvisem od sester. Ne smeš se dvigovati sam oz. nič sam...
Kar se pa bolečin tiče pa moram reči, da jih ni in da sem že tretji dan normalno sedela in hodila.

Najhuša težava pa je dojenje. Že 3 dan sem dobila mleko (kar je čudno pri CR), vendar se mleko ni izločalo ampak so bile dojke trde ko user posted image . Bolelo me je kot user posted image . Tam so mi sitnarili, naj mala dva samo pristavljam in da bo potem boljše. Povem vam, revčeka sta cel dan vlekla in vlekla, dojke čedalje bolj trde, mala dva sta ostala lačna, s krči,... Potem naslednji večer je mleko začelo malo boljše teči, cele dneve sem samo dojila in potem sem dobila grozno boleče bradavice. Mleko mi je po dojenju ostajalo, mala dva pa nista bila sita. Dojila sem vsakega približno 1 uro pri vsakem obroku, pa sta ostala lačna.

Včeraj so bile bolečine že nevzdržne in komaj sem čakala, da gremo domov. Domov smo šli že na peti dan, saj sta bila mala dva zdrava kot ribi (hvalabogu), tudi jaz sem bila boljša, sedaj se moram paziti zaradi slabokrvnosti.
Res mi je bilo mučno v porodnišnici, cel dan sem ju imela na prsih, celo noč sta kričala zaradi krčev; nisem ju mogla pomiriti, v glavnem prava mora. Ko smo šli domov sem komaj čakala, da jima dam dudo, da se malo pomirita; ko smo prišli domov sem ju spet podojila in potem sem dobila 39 vročine. Bradavice so me bolele, da nisem  mogla več hodit.
Potem sem se odločila, da ne bom več dojila. Zvečer sta dobila samo mleko v prahu in vam povem, da sta spala kot angelčka in brez krčev. Jaz sem si mleko iztiskala in ugotovila, da je čisto vodeno, dojke so vse trde... Ponoči sta za mala dva poskrbela fant in mama, saj jaz zaradi bolečin nisem bila sposobna.
Sedaj je malo boljše in najbolj si želim, da bi se rešila mleka!!!!!

Mala dva pa sta res prava angelčka in jaz sem najsrečnejši človek, ko ju gledam kako lepo mirno spita!  

P.S. Malima dvema so pri porodu zamenjali težo in dolžino in potem so mislili, da je edemu preveč padla teža. Še sreča, da so to včeraj ugotovili. Torej porodne teže malih so bile: Luka 2900g in 50cm; Jaka 2650g in 49cm. Prava dedca user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 8:32:59   
ZARA
ŠE 1x user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 8:33:10   
CIPRESA
Čestitke!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 8:33:59   
CatJa
Čestitke, mujcek! Mala dva sta pa res prava korenjaka za user posted image user posted image . Zdaj pa hitro slikce gor, da jih vidimo še v živo!
Lepo se cartajte!

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 8:37:59   
A-N-J-A
Najprej čestitke za tvoja fantičkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !
Glede mleka pa takole,mislim,da gre veliko mamic skozi to obdobje.Tudi jaz sem imela  joške kot kamen,bolelo je kotuser posted image ,vendar se s časom umiri.Meni je ful pomagal en sprej za lažje iztekanje mleka,ki si ga špricneš v nos pred podojem(Ne vem kako se imenuje nekaj na s...)
Mleko pa je vodeno(ko si ga iztiskaš)zato,da se dojenček najprej odžejauser posted image ,potem pride gostejše(krompir in mesouser posted image ),na koncu pa je sladko in mastnouser posted image .

Lepo cartajte svoja fantka!!!user posted image

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 8:40:57   
ursk@
Skoraj tako, kot da bi brala svojo zgodbo glede CR, slabokrvnosti in dojenja.
Glede dojenja sem pa jaz naredila isto. Ne se sekirat! Me smo stare eno leto in smo zdrave.
Mujcek drži se in ne se sekirat zaradi mleka.

Uzivajte 100 na uro.

< Sporočilo je popravil ursk@ -- 5.12.2005 8:42:34 >

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 9:17:29   
mujcek
Ursk@ kako pa si rešila te trde dojke če nisi dojila? Ali si si iztiskala mleko; mene je strah, da ne bi bilo kaj narobe ko imam tako trde.
Tisti sprej za nos imam, vendar tudi po tistem moram močno iztiskati, da mleko teče; priteče par kapljic potem pa spet močno iztiskam!
Pa tudi ko sta mala dva vlekla vsak nekje eno uro so dojke ostale trde user posted image

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 9:24:42   
Anonimen
mujček..js sem mela joške kot dva kamna, in velike k boh pomagej že 3. dan po porodu če ne že drugi. js sem si samo želela da bi to kdo odmontirv dol iz mene :)

ampak kaj pomaga - topli obkladki al pa kr vroč tuš pa masiraj pa tuširaj, tut ko si greš mleko stiskat s pumpico si dej tapru gor vroče obkladke - valda ne tolk da se boš spekla. pa mal pomasirej, pol pa začni šele stiskat. boš vidla čez neki časa bo ful začel tečt. bod pa vztrajna. js sem rabla kr en cajt da sem se naučila kako sploh pumpat. seveda je pa najboljše da mulčak čimveč pristavljaš. če te umes tiši med podoji pa spumepj sam tolk da te bo nehal tišat. sej bo šlo boš vidla! seveda če si želiš dojit, če pa ne pa pejt k dohtarju po tablete k zaustavjo nastajanje mleka!

(odgovor članu mujcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 9:58:40   
A-N-J-A
Ja,ja ta vroč tuš ful pomaga,pa masiranje v smeri proti bradavicamuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 10:55:32   
tinadvojčica
Iskrene čestitke.Zdaj pa čimprej slikice gor!

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 12:07:15   
arielca
mujcek, še enkrat čestitke!!!!!!!! user posted image user posted image  Pomembno je, da ste doma, da sta user posted image user posted image  prava zdrava korenjaka in da se tudi ti počutiš bolje... Držim pesti za vas še naprej in vam želim veliko srečnih skupnih trenutkov.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 12:11:35   
atinav
user posted image ČESTITKEuser posted image

_____________________________

TIAN nas je razveselil 20.02.2005, LIAM pa 19.10.2006

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 13:10:38   
Anonimen
Čestitke in lepo se cartajte!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu atinav)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 17:05:33   
Skorpija
Mujcek čestitke! Se mi zdi, da smo včeraj debatirale o piškotkih, no evo, pa si ti že mamica, Irmy pa pridno boža svoj trebušček in čaka na poletje... Ja, jaz pa še vedno po Z&O opletam...

Uživajte, imejte se radi, pa da bi bila tale tvoja dedca zdrava in polna smeha!

user posted image user posted image

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 17:21:43   
Seven*
Skoda, da si tako hitro obupala nad dojenjem. Morda je pa vseeno vredno poskusiti. Dojke si masiraj z toplimi obkladki, potem spricni sprej v nos in zacni dojiti. Mora iti in slo bo, ce bos le vztrajna.

Tvoje mleko ni vodeno. Najprej VEDNO pritece vodeno mleko, na katerem se otrok odzeja, potem pa pritece gosto, na katerem se otrok naje. Morda bi prebrala knjigo "Dojenje in materinstvo iz srca"..

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
5.12.2005 17:23:13   
Seven*
Aja. Pa dojenje vedno boli na zacetku. Mene je vcasih tako zelo bolelo, da sem jokala poleg.. Dojke se morajo privaditi. 

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
7.12.2005 11:05:06   
saša80
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
še čestitke iz moje strani..... ta pa  moreta    bit prava bonbončka.. res si vsi želimo videt vaše slikice..


pa še naprej se lepo cartajte!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

lp saša

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
7.12.2005 11:13:39   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image , pa veliko cartanja, lubčkanja...
Lp Nati

(odgovor članu saša80)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
7.12.2005 14:14:42   
mujcek
Najlepše hvala vsem za lepe želje!

Torej oni dan sem spet poskusila pumpat in hvala bogu ni tako grozno bolelo in je šlo... Konec bradavic je še vedno zelo boleč ampak pri črpanju to ni takšna ovira.
Prvi dan sem izčrpala 80ml in ga dala enemu otročku; ta je vse pojedel in po eni uri še vedno ni spal, takrat sem mu dala dodatek in je pojedel še 30ml. Od takrat naprej sem imela vedno zelo malo količino načrpano, tako da še za enega ni bilo dovolj; danes sem imela celo samo 30ml. Pristavljala ju nisem zaradi bolečih bradavic in nisem hotela, da pijeta še mojo kri (kjer so bradavice spokane)! user posted image
Glavno, da sedaj nimam več vročine in trdih dojk, tako da verjetno ne bom rabila zdravnika!!! Sedaj črpamo potem pa bomo videli user posted image
Hvala vsem za nasvete; počutim se krivo, da moja srčka nimata najboljšega mleka, ampak največ mi pomeni, ko ju vidim spočita, sita in naspana!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
7.12.2005 20:01:50   
Vesna
user posted image user posted image user posted image user posted image čestitam

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
7.12.2005 20:04:07   
BlankaT
Mujcek še tukaj iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Glede mleka in dojenja pa se ne sekiraj, če nimaš mleka ga pač nimaš. Glede na to kar si vse napisala si super mamica in naredila si vse kar je v tvoji moči. Veš ene pač niso mlekarice, žal, ampak tako je. Sicer pa še vedno obstaja možnost, da boš dobila mleko. Probaj še malo vstrajati.

Sedaj čim bolj uživaj v materinstvu  in s svojima srčkoma.

Lp, Blanka.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
7.12.2005 21:18:32   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  mujcek, pa si tudi ti dočakala ta lepi trenutek. 11.11. nama pač ni bil usojen user posted image user posted image user posted image .
Upam, da boš kmalu objavila kakšno slikico tvojih korenjakov.

Sicer pa ti želim vse lepo! user posted image user posted image

(odgovor članu mujcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
8.12.2005 11:04:26   
mirka
Sprejmi čestitke tudi od mene in mojih punc!! Prava korenjaka ni kaj!
Škoda je res da si obupala nad dojenjem. Razpokane bradavice lahko pozdraviš tako da si kupiš silikonske nastavke in otroka ravno tako pristavljaš k sebi pa te nič n eboli in se hitreje zaceli. Črpanje mleka sigurno ni enako kot bi otrok vlekel sam zato ti tudi količina mleka upada- no saj konec koncev to tudi želiš ampak je škoda.
Veliko veliko je prihranjenega z dojenjem- no pa saj to tudi sama veš.

Jaz moram rečt da sem zelo srečna ko ju še vedno samo dojim pa bosta drug teden stari 4mesece. Ne dodajam nič pa mi spita lepo ponoči po 5-6ur podnevi se pa dojimo na 3-4 ure. Edino kar počnem je da popijem 3l  tekočine na dan.

No pa veliko srečnih trenutkov s svojima korenjakoma!

Adio!

M

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
8.12.2005 11:17:03   
MarijaPo
tudi jaz cestitam! pa se ful dobri imeni za dvojcka si izbrala!!!

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prišli smo domov!!!!!!
8.12.2005 11:46:23   
KODA
user posted image user posted image čestitam in veliko cartanja.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?