|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gliste
26.3.2008 11:54:06   
onur
prosim za nasvet. opazila sem, da so se mi pojavile na blatu bele glistice. ponavadi sem jih imela in so same izginile. jedla sem česen, ker baje pomaga, ampak nič. kaj svetujete?user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gliste
26.3.2008 11:55:01   
Vrtnica79
Nevem, jaz bi šla k zdravnikuuser posted image

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gliste
26.3.2008 11:57:55   
mala maja
če imaš kakšno razumevajočo gospo v bližnji lekarni pojdi po tablete. Drugače se jih dobi na recept.

pa obvezno danes vso posteljnino prekuhaj, pa vse spodnje hlaeč(od vseh v družini), pa pižame, ker so trdovratne in se jih boste težko znebili.user posted image

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gliste
26.3.2008 12:44:29   
onur
sem brala, da so vermox tablete proti glistam, vendar jih odsvetujejo med nosečnostjo, tako da user posted image user posted image . pozna kakšna kakšno naravno oz. drugo zdravilo, ki se lahko jemlje med nosečnostjo?

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gliste
26.3.2008 14:13:55   
Lunc_a
Svetujem ti iskalnik user posted image

Navaditi se je treba skrbnega umivanja rok po uporabi stranišča, po menjavanju plenic, zjutraj ko vstanemo in pred jedjo (predvsem pred zajtrkom) ter pred pripravo hrane.
·  Zjutraj se stuširajte, da odstranite jajčeca s področja ob zadnjiku.
·  Ne jejte v spalnici.
·  Otroci naj po možnosti spijo z bombažnimi rokavicami na rokah.
·  Potrebno je oprati in zlikati vso posteljnino, oblačila in brisače ter umiti stvari, ki se jih pogosto dotikamo (npr: igrače-plišaste živali, odeje, kopalniške kozarce, zobne ščetke, tube zobnih past, kljuke, straniščne školjke-sedala), da uničimo morebiti preostala jajčeca. Zadostuje običajno pralno sredstvo. (Površine v kopalnici, kljuke, ročaje, vodovodne pipe po možnosti vsakodnevno dezinficirajte.)
·  Oprati in zlikati je treba vso posteljnino vsake 3 – 7 dni najmanj 3 tedne dolgo. Ne stresajte posteljnine.
·  Vsak dan menjajte in operite spodnje perilo ter pižame (kontrolirajte otroke).
·  Sesajte spalnice in igralne površine vsak dan še več dni po zdravljenju.
·  Bolje je nositi pižame kot spalne srajce.
·  Ker so jajčeca občutljiva na svetlobo, čez dan odstrite zavese v spalnici.
·  Izogibati se je treba praskanju v predelu anusa.
·  Izogibati se je treba grizenju nohtov in sesanju prstov (otroci).
·  Nohte je treba imeti kratke in čiste.
Kljub vsem naštetim ukrepom, se lahko še vedno zgodi, da se z glistami naleze še kdo v družini, saj je stvar zelo nalezljiva. Pogosto pride do reinfestacije, nekaj mesecev po zdravljenju. Če se to zgodi, je potrebno postopek zdravljenja  in preventivnih ukrepov ponoviti.

Še nekaj:
·  Psi in mačke niso prenašalci podančic.
·  Infestacija s podančicami se lahko pojavi kljub ustrezni higieni otrok in v zelo čistem in skrbno vzdrževanem gospodinjstvu.
·  V hiši ni potrebno izvajati agresivni sanitarnih ukrepov. Ker so lahko jajčeca v posteljnini in hišnem prahu infektivna še 20 dni, so mokro pomivanje tal, sesanje preprog in pranje posteljnine zadostni ukrepi.
·  Podančice niso spolno prenosljiva bolezen.

Podančice se pogosto pojavljajo pri nosečnicah, še posebej če imajo manjše otroke. Mebendazol je kontraindiciran v prvem trimesečju nosečnosti, albendazol pa celo nosečnost. Zato je osnovno in skoraj edino možno »zdravljenje« med nosečnostjo dosledno izvajanje režima osebne higiene (jajčeca ne smejo priti v usta in črevo). Strogo upoštevanje naštetih ukrepov prekine reinfekcijski cikel in infestacija se mora pozdraviti v 3 – 6. tednih. Vsi družinski člani morajo biti hkrati zdravljeni (na isti dan) in se držati pravi, čeprav so asimptomatski (nimajo znakov okužbe). Če je pri nosečnici potrebno zdravljenje, je treba počakati nanj po prvem trimesečju. (Vsekakor v dogovoru z zdravnikom!) Če je v nosečnosti srbenje in s tem povezana nespečnost nevzdržna se priporoča uporaba kreme z lokalnim anestetikom ali hladilno – blažilno sredstvo (vazelin).
Študije na ljudeh kažejo na to, da naj bi bil česen učinkovit za zdravljenje različnih vrst glist, vključno s podančicami. Poleg uživanja česna (kar pri vas ne pride v poštev), lahko poskusite tudi z česnom, ki ste ga skrbno olupili (ne smete ga zarezati ali opraskati in ga pred spanjem vložite v danko. [Garlic: The Science and Therapeutic Application of Allium sativum L. and Related Species. Williams & Wilkins, 1996, pp.173-4] Česen so v ta namen uporabljali že Kitajci, Grki in Rimljani. Po starodavni metodi je bilo treba namestiti česen v čevlje. Ko je oseba hodila se je ta strl in sproščena eterična olja naj bi po absorbciji skozi kožo uničila podančice. Če ne morete pojesti 3 – 4 stroke česna dnevno  lahko poskusite tudi naslednje. Česen strite in ga zmešajte z olivnim oljem, v solatah ali celo z medom je lahko bolj užiten.
Nastrgajte surovi korenček in ga majhen lonček pojejte vsako jutro.
Bučna semena so tradicionalno sredstvo za odpravljanje podančic. Delujejo tako da gliste paralizirajo, zato je pomembno hkrati jemati kakšno blago naravno odvajalno sredstvo (laneno seme), da jih odstranimo iz prebavnega trakta. Otroci naj bi pojedli 10 – 15 semen na dan, odrasli pa 20 – 30, vsaj dva tedna dolgo. Odvajalo je potrebno vzeti približno eno uro po vsaki dozi semen. Odvajala se ne sme jemati predolgo. Semena buč ali melon lahko zmeljete tudi v prah in jih pomešate s sokom ter zmes zaužijete vsako jutro na prazen želodec.
Ne uživajte kofeina in alkohola. Uživajte surov česen, bučna semena, rdečo peso in korenček, ki imajo »protiglistno« delovanje. Pijte veliko tekočine in jejte vlaknine, s čemer zagotovite dobro praznjenje črevesa. Ne uživajte velikih količin živil iz bele moke in sladkorja. Privoščite si sadje bogato z vitaminom C in cinkom. Papain, če ga jemljemo pred in po obroku, lahko prav tako uniči podančice.
Uporaba timijana je pri nosečnicah kontraindicirana!
Ker ste noseči je posebna previdnost potrebna tudi pri uporabi razkužil!
Upam, da vam bo kakšen od nasvetov prišel prav in vam pomagal pri odpravljanju te nadležne nadloge. Vsekakor pa se, preden boste začeli uživati kakršno koli stvar, ki ni tudi sicer del vašega jedilnika, posvetujte z vašim ginekologom ali osebnim zdravnikom. To velja tudi za »naravna« sredstva, kot so zdravilne rastline (čaji,…)!!!


(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gliste
26.3.2008 18:07:50   
onur
hvala za izčrpen odgovor Lunca. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?