|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strankam in živalim prijazna trgovina?
20.8.2010 11:46:51   
Adelina
Pozdravljeni!
Zanima me, kakšna trgovina bi morala biti, da bi vam bila (oz. vam je) všeč. Če taka trgovina obstaja-ali mi lahko razkrijete ime? Kaj v trgovinah pogrešate, kaj bi še radi imeli, kaj bi spremenili.
Razmišljam namreč, da bi odprla trgovino (na našem koncu je itak ni), vendar pa bi rada prej dobila čim več informacij od ljubiteljev živali. Naj povem, da živali ne mislim prodajati, imela bi sicer par živali, ki pa bi bile moje-torej ne namenjene za prodajo. Ravno zato sem začela razmišljati o svoji trgovini, ker bi namreč rada imela kar "vse" živali, ki pa bi bile itak večino same doma, če bi hodila v službo. Tako pa bi bila v stiku z njimi kar v "službi". Morebitnim kupcem bi le pomagala "najti" primerno žival, če bi videla, da si jo res želi oz. se je že kaj informiral o njej.
Kaj v trgovini ne sme manjkati? Kaj vi kupujete za vaše živalce (firma in vrsta)? Kaj bi radi, pa pogrešate?
Upam, da dobim kakšen odgovor ter da ne bo izpadlo, da bi prodajala živali kot kruh. Trgovina bi bila v bistvu le za hrano in opremo za ljubljenčke. Hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
2.9.2010 12:15:10   
Adelina
Kaj res nima nihče mnenja oz. predloga? Glede na vse kritike o teh trgovinah, sem res pričakovala kakšen odgovor, kakšna trgovina bi vam bila všeč.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
2.9.2010 12:25:31   
Julija08
Jaz imam psičko in v trgovini bi morala biti hrana, ki jo uporabljam, priboljški(bikovke, piškotki, une goveje kosti za glodat...), igračke, povodci, ležišča, kletke, posodice, šamponi, izdelki za nego (glavniki, ščipalec za kreplje, odstran. klopov...),

v glavnem vse kar je v običajnih trgovinah (Tucano, Mr.Pet)

pa normalno isto za mačke, glodalce, ptiče...

pomoje pa itak sproti vidiš po čem je še potreba.


(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
2.9.2010 12:30:24   
Adelina
Hvala za pogum in "otvoritveni" odgovor. Ja, saj za začetek me zanima. In katero hrano za psa kupuješ?

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
2.9.2010 12:32:50   
kajajaka
podpis pod Julijo08

Meni bi bilo pomembno tudi, da imajo živali vstop v takšno trgovino, npr. psi (seveda potem ne more biti v shoping centru, ampak mora imeti lasten vhod, najbolje na lastnem zemljišču...) Pa všeč mi je, če je zunaj malo zelenice pa kakšen steber (štor, deblo) za psičke za lulat... seveda imaš s tem dodatno delo, ker je treba redno z vodo spirati, da ne smrdi... 
Pa všeč mi je, če je na volj npr. voda za pse pri vratih in kakšna vrečka za kakce... se pravi živalim prijazna trgovina... ker kar se same opreme in hrane tiče je izbira večinoma povsod kar velika, problem je, da trgovina ni "živalim prijazna"... to bi po moje bila tržna niša, ki bi kupce zvabila k tebi i ne drugam - da gredo lahko na sprehod s psom in ob enem kupijo kar rabijo... ne da bi ga privezali kje pred trgovino.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
2.9.2010 12:56:07   
Adelina
Super. Tukaj pa bo le kak odgovor. Psi oz. živali bodo seveda dobrodošli v trgovini. Bo pa tukaj to prva taka trgovina in izbire itak zaenkrat ni, je treba vse kupovati v LJ.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
2.9.2010 13:00:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Adelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
2.9.2010 13:23:03   
Arwenko
a ti odpiraš trgovino za živali ali živalim prijazno trgovino?

V prvem primeru, trgovin za živali je več kot preveč, mogoče ne na vasi, vendar se vprašaj ali so na vasi dejansko kupci za to? Skratka, kaj moraš imet, čim več kvalitetnih vrst hrane, vsekakor z 2-3 znamkami ne boš preživela in pa zraven ogromno malenkosti, se pravi opreme različnih cenovnih razredov in kvalitet, različne znamke in pa seveda široko možnost in fleksibilnost, da izpolnjuješ ekstra želje. v vsako trgovino za živali imajo živali vstop, tudi v tiste v nakupovalnih centrih, če te ne vrže ven varnostnik na vhodu, te iz trgovine nikakor nobeden ne bo, saj vejo, da recimo ovratnic ne kupuješ na pamet, ampak jih probaš. Tako, da iz tega stališča ne boš čisto nič posebnega. Meni kot vzreditelju manjkajo v teh trgovinah edino izdelki profesionalnih linij visokega cenovnega razreda, ki pa so pri naročanju iz tujine (predvsem Velika Britanija) in pa na pasjih razstavah tako ugodni, da boš njihove cene težko dosegala, sploh če si locirana izven mest oziroma nimaš stalnih odjemalcev.

Če odpiraš živalim prijazno trgovino...potrebuješ posodico za vodo in to je vse, en prijazen nasmešek na vratih in prijeten odnos do kupcev, ki pripeljejo žival s seboj, pa mogoče nalepko na vratih živali dobrodošle, drugega pa nič. Poznam takšne cvetličarne, papirnice, trgovine z oblačili, nič ne potrebuješ, samo odnos.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
2.9.2010 14:28:27   
ledenka
še nekaj, na kar niso druge opozorile - mene zelo jezi, če v kako trgovino ne morem z otroškim vozičkom, ker pač velikokrat grem v trgovino z otrokom. žal so (v LJ) tudi trgovine, ki imajo stopnice pri vhodu ali pa so zelo majhne.

sicer imam mačke, tako da z njimi ne hodim okoli user posted image  ampak voda za pse in morda lonček s priboljški je čisto ok.

pa seveda več različnih znamk hrane (jaz kupujem v glavnem Shessir), tudi cenejšega cenovnega razreda, pa še kljub temu kvalitetno, več sort peska, izbira dodatkov - lončki, kletke, ovratnice, pesek, glavniki, igrače...

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
3.9.2010 8:02:31   
Adelina
Hvala vsem za odgovore!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
13.9.2010 23:32:03   
Ribica **
No, ce bi odpirala v LJ, potem seveda nekaj, kar drugje ni moc dobiti - drugacni (kvalitetni!!!) priboljski, vecja izbira povodcev in ovratnic z zanimivi vzorci (kar v bistvu tezko najdes - Mr. Pet ima same dolgocasne, Zootic samo Rogz, Tukano je pa itak ena srednja zalost user posted image ), kake nalepke za na avto/napisi za na ograje in take stvari.

Priboljski pa naj bodo na pultu pri blagajni, da lastnik nadzira, ce bo njegov pes to dobil ali ne - ker npr. moja je blazno pozresna, ampak zaradi diete ne sme kar katerekoli hrane (vecine ne) in ce sem za trenutek neprevidna, mi ze pojé kaj prepovedanega. user posted image

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
14.9.2010 17:11:28   
Teyla
Jaz bi predlagala, da v ponudbo hrane vključiš tudi specializirano hrano, ki je v bistvu dietna. Da razložim moj muc ima recimo kristalčke in je na tej dietni hrani, ki pa jo lahko kupim samo pri veterinarju. Čeprav je znamka Hill's, ki je tudi v navadnh trgovinah, te hrane v ponudbi nima nobena običajna trgovina (ali pa sama nisem dovolj obširno raziskala). Imenuje se pa C/D  ali pa S/D  (sta dve verziji). user posted image
Verjamem, da obstaja podobna zadeva tudi za kužke. Pa problem je tudi v tem, ker so običajno te specializirane hrane v manjših pakiranjih, čeprav obstajajo večje (preverjeno). Glede na to, da mora večina živalic tako hrano jesti dlje časa ali celo doživljensko, se mi zdi to pomembna pridobitev. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Strankam in živalim prijazna trgovina?
22.10.2010 13:11:16   
sakuL
opažam da v trgovinah veliko stvari in hrane posvečajo velikim živalim kot so psi , mačke... za morske prašičke je zelo malo stvari, hrano in priboljške pa iz meseca v mesec ukinjajo, pa ravno ko se navadi na določeno hrano!
Hrano kupim kar v mercatorju (hoby vit) pa mi jo zelo zbira, jedel pa je zelo rad iz DM hrano.. mybesten (nekaj takega).

Bili pa so pribolški dodaten C vitamin za morske prašičke,pa so zadeo ukinili, pa tako rad jih je imel.. user posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Imena...
lorby007

Ker je potrjeno, da bo fantek, pa me zanima najbolj všečno ime na tri črke.

Val (24%)

Nej (12%)

Jon (13%)

Jaš (5%)

Nobeno od naštetih (45%)


Število vseh glasov: 306

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!