|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepljenje
19.2.2016 14:39:25   
biba85
Pozdravljene,ali ste dale cepit svoje otrocke? Ali so jih cepili samo to kar je obvezno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cepljenje
19.2.2016 15:03:43   
Bigmamma
Dali smo cez vsa obvezna cepljenja, pri treh mesecih se proti rotavirusom - se mi zdi pametno, se posebaj ce je v stiku z vrtcevskimi otroci. Je pa res da je samoplacnisko user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
19.2.2016 19:38:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bigmamma)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cepljenje
19.2.2016 20:00:49   
Bigmamma
Res je, kljub temu, da cepis otroka proti rotavirusom, otrok lahko zboli, vendar ne v tako hudi obliki oz. ne more priti do hujsih posledic, kot pa ce ga ne bi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cepljenje
21.2.2016 22:55:43   
ribica.
beri beri beri beri beri beri beri beri beri beri.....in potem vsekakor ne cepi.

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: cepljenje
22.2.2016 7:27:17   
izberivzedevek
Pa da še jaz dodam svojo zgodbo. Da najprej povem, da nisem na nobeni strani razmišljam samo naglas in z vami. Otroka sva cepila po obveznem programu, vendar vedno z enim VELIKIM strahom. Zato sva se po nasvet glede cepljenja za pnevmokok (neobvezno) obrnila na najino pediatrinjo. Po njenem nasvetu sva se odločila, da otroka ne dava cepiti. Tako so minevali meseci in prišla je prva svečka in s tem tudi prvi zrelostni izpit - vrtec. Vse je bilo odlično, mali je noro užival.
Nato pa je neke noči, kmalu po enem letu zakuhal na 40. En dan, dva dni, pet dni, osem dni ... vročina pa še vedno. Nič drugega, samo vročina! Od pediatra do pediatra tam pa samo;gospa to je viroza, gospa to je gripa. Brez odvzema krvi. Ko 5 dan ni več stopil na nogo so se le predramili. Gospa to je sinovitis kolka. Groza, KAJ!? Kakšen kolk, ko pa vidim, da otroka boli koleno. Tako so mu naredili tudi ultraznok kolka, ki pa ni pokazal "presenetljivo" ničesar. Vendar sem še vedno globoko v sebi vedela, da z mojim otrokom nekaj ni v redu, kljub temu, da so naju posiljali domov. Zadnja noč je bila grazna, jok jok jok. Še dobro, da sem ga dojila, da je vsaj tako dobil tekočino, hrano in predvsem tolažbo. Bil je petek, ko sem ponovno obiskala pediatra (v enem tednu že 5 pediater). Otroka ni niti slekel, samo prijel ga je za koleno in rekel; to je septični artritis. takoj v Ljubljano na ortopedijo. Tam so nas sprejeli, odvzeli tekočino iz kolena in ugotovili, ukužba s pnevmokokom. Po hitrem postopku so naju poslali iz otropedije na infekcijsko. Tam pa se je začela moja nočna mora, otrok je imel septični artritis in osteomielitis kolena in stegnenice.
Pa da se vrnem sedaj na cepljenje. Cepiti ali ne cepiti ? Razumem vse starše, ki so otroke cepili in so doživeli stranske učinke (pa čeprav lahko samo blage, kot npr.vročina). Vendar pa smo mi doživeli ravno obratno, lahko bi cepili pa nismo! Moja nočna mora se še vedno nadaljuje, krivda ki ne zgine,strah, da bo spet zbolel, ... Po vsem tem, sva se odločila, da ga cepiva proti tej bolezni. Čaka ga še ena doza in srčno upam, da bo vse ok.
Vendar pa dvom o cepljenju v meni še vedno ne izginja. Še vedno imam tisti kaj pa če ... !? Čaka naju še OMR cepljenje, ki pa ima baje grozne veliko stran.učinkov lahko. Eden od teh tudi vnetje sklepov (podobno, kot septični artritis).

toliko od mene,

lp,

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
22.2.2016 7:44:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu izberivzedevek)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: cepljenje
22.2.2016 7:47:05   
mateyka
sem srečala eno mamo na pediatričnem sistematskem, ko je mela moja tamala ene dve leti. in tam je bla z nami ta mama s punčko, ki je zgledala rahlo rahitično. tud stabilna v nogah ni bla tko kot en res zdrav otrok. sem opazila, nisem pa nič rekla. sva se pa z mamo začele kasneje pogovarjat in mi je rekla, da so na sistematskem in da upa da bo vse ok, ker ima zaostanek v razvoju - rekla je, da tamale ni dala cepit proti rota virusu in ji je zdaj žal, ker ga je punči fasala in se je zakompliciral do te mere, da pristala v bolnici za ful časa, in po vsej kalvariji tok shujšala, in toliko preležala, da je, čeprav je že shodila, bila na točki pred začetkom - in to sem opazila na začetku; da ni stabilna kot bi morala bit in misična masa je premala za njena leta. tko da ta mama in ta punčka sta mi dale za mislit. ta mama je bla prežeta z občutkom krivde in obžalovanjem. ne bom rekla, ali upravičeno ali ne, vem pa eno - ni problema, dokler se ne zgodi tvojemu otroku. v tem je keč. pol pa vedi kaj je "prav"....

(odgovor članu izberivzedevek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: cepljenje
22.2.2016 20:33:18   
Bigmamma
Jaz sem s tamalo tudi pristala v bolnici, dva dni po cepljenju pri letu in pol..bruhala in kricala je celo noc, nato ji je se iz noska zacelo teci, grozen kaselj, ob katerem je vedno bruhala. Niso vedeli, ali je reakcija na cepljenje ali kaj drugega..po treh urah cakanja so rekli, da je virus. Niso vedeli kaksen..
So me pa pohvalili, da je bilo zelo pametno cepiti proti rotavirusu, ker ga ima, se ji nemore razviti v meningitis in ji poskodovati mozganov..to sem mislila s tem, ko sem rekla da hujsih posledic nemore bit. In vem, da drugega otroka bom prav tako cepila proti rotavirusom..
Stranki ucinki cepiva so pa bili edino izguba apetita, kar je trajalo dva dni.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: cepljenje
28.1.2019 20:47:50   
Lelly28 RR
moja 18 mesečna hčerkica je cepljena proti vsemu tudi proti rotavirusu in pnevmokokom. Ni bilo hujših stranskih učinkov, enkrat malce povišana temperatura in to je vse. Nikoli si ne bi oprostila, da bi se ji kaj zgodilo, če bi vedela da to lahko vnaprej preprečim.
Zaradi staršev, ki svojih otrok ne cepijo bodo še kmalu bile težave, ker bo premajhna precepljenost in bo začela izginjati kolektivna imunost (oz. v nekaterih delih se to že dogaja). Vsi, ki pravite, da preberete ogromno slabega o cepljenju, bodite pametni in berite članke s strokovnjaki in ne forumov, kjer lahko piše vsak. samo v premislek. morda se boste potem drugače odločili in boste naredili več za svoje potomce. user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: cepljenje
29.1.2019 8:56:16   
Jetkarmak00
Jaz pa nisem bila nikoli cepljena.. Pa sem stara 25 let, poleg tega tudi bolana nisem bila nikoli, ravno tako sorojenci.. Sem pa bila že marsikje po svetu.. Sem pa vesela, da me starša nista cepila.. Ko pogledaš danes kaj se cepi vse.. In če veš kako se npr hepatitis B prenaša potem veš da ga enoletni otrok ne more dobiti.. Vsak po svoje. Na srečo pa je tko, da se lahko v Sloveniji izbira. In za zdravje oz posledice je vsak odgovoren zase. Jasno pa je, da se nikoli nismo in se tudi nikoli ne bomo (pri nobeni stvari) vedno vsi strinjali in imeli enako mnenje. Vedno bodo mnenja različna, ne samo pri cepljenju ampak tudi pri ostalih stvareh se ne bomo nikoli vsi strinjali.. Saj meni je prav tako kako bi pa bilo, če bi bili vsi za eno stvar. :))) 

(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?