|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako spraviti otroka ven?
11.11.2010 7:37:06   
barni
Naša deklica (3) v teh dneh nikakor noče ven. Ni ji da bi se peljala s kolesom, ni ji da bi šla na sprehod, ni ji da bi karkoli počela zunaj. Ko rečem, če gremo ven, reče a smo lahko notri.

Ne razumem, otroci menda po defaultu hočejo biti ves čas zunaj? Ko je bila zdaj bolna cel teden je prav uživala, ker je bila skos notri in me je vsak dan prašala, če bomo notri in bila vesela, ko sem rekla da jauser posted image
Notri ima cel kup opravkov, igra se z dojenčkom, pa s kockami, pa s kuhinjo...bere knjigice, riše, se lovi z očijem, se skriva...ja res cel kup stvari.

Jaz bi pa vseeno rada da je malo zunaj, ker je to bolj zdravo, kot da smo cel čas notri. Je še kje kak tak otrok ali je naša poseben primerek?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako spraviti otroka ven?
11.11.2010 7:50:43   
bori2
Nekateri pač ne divjajo najraje zunaj. Tudi moja tavečja je bila raje noter, ko je dobila bratca, ji je ta (pri njenih 4) ptrinesel voziček in sva potem skupajvozičkali okrog po vasi. Pa "štorkljo" sem ji naredila, da je nosila dojenčka, pa peš sva šli po plenice do trgovine, ko je bilo vreme lepo sva pa pometali, vrtičkali, stavili sušit robo,...

Samo malo se znajdi,...

Zdej je to večji problem, ko bi cele dneve samo v računalnik zijala,.... Zdej pač zatulim; "ugasni, odloži, superge gor in vem!" 

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako spraviti otroka ven?
11.11.2010 8:28:37   
Hope2
Njadi ustrezen način kako jo zvabit, pomisli kaj jo zanima. Če ima rada pravljice in imate blizu gozd, jo probaj na to foro, da gresta pogledat če je kaka žival iz priljubljene pravljice tam. Ma malo morje stvari si lahko izmisliš.

Če nič ne pali, pa pusti, večkrat prezrači sobe in bo tudi ok. Ima pač tako obdobje.

Naš je ravnokar "prebolel" obdobje nekopanja in netuširanja. Od konca poletja je bil vik in krik, samo da je videl banjo. Kar naenkrat, nič jasno, pa je noro užival vsak dan v banji. Niso palile ne igrače, ne risanke, sladkarije, nič...... Šele ta teden spet uživa.  Do zdaj pa smo ga umivali v umivalniku.
Bo hitro videla, da notri ni tolk zabavnouser posted image

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako spraviti otroka ven?
11.11.2010 8:42:16   
barni
Ma ja, vse sorte naumim, da bi šla ven. Pa greva v trgovino po mandarine (ker jih ima rada), pa greva v park, k bodo še drugi otroci tam (ki jih ima sicer čist rada), pa greva na travnik gledat konjičke...vse sorte, kar jo je drgač kar potegnilo...zdaj, ko je tako vreme, pa ne.

Še mal nazaj ji je blo top, da je oblekla pelerino in škornje in sva šli po lužah skakat. Zdaj pa ne bi ona to. Ma jo probam animirat sto na uro.
Pa mi reče: A bova rajš doma? Greva gor. Ne bi bila zunaj.

Mah...upam, da to mine. Sicer je res, da ni nek hud športni tip in da nikoli ne bo ravn laufala in norela zunaj, ker ni taka, samo vsaj tako na izi bi lahko malo šla.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako spraviti otroka ven?
11.11.2010 9:06:24   
mateyka
meni se zdi pa super, da se zna sama zaigrat. mogoče pa pogreša svoje igrače. naša je začela hodit jeseni v vrtec in včasih (po celem tednu vrtca), se tako razveseli svoje ga kota, ko pride domov - riše,bere, brklja, sestavlja in zraven ful nekaj "klepeta" user posted image
se mi zdi da je to samo faza. jaz bi jo pustila, da si da duška (zgleda že rabi), itak je zima.. pri otrocih je itak tako, da vse mine - vsaj pri naši se vse dogaja v fazah. jaz ne bi komplicirala. itak glej da je 8-9 ur v vrtcu - zakaj ne bi bila potem malo doma? jaz čist verjamem da ji je bila bolezen kot počitnice, da se je lahko končno v miru posvetila "svojim stvarem" user posted image drugo bi bilo, da bi kar ždela in v luft gledala, samo se igra, to imho pomeni, da rabi ta "svoj" čas..

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako spraviti otroka ven?
11.11.2010 9:07:06   
ledenaa
ja,mkoj je bil tak,ampak sem mnenja da za otroka ni zdravo če je vedno notri. In nisem uporabljala nobenih idej,ampak sem ga enostavno oblekla in smo šli na sprehod

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako spraviti otroka ven?
11.11.2010 10:58:05   
mateyka
barni, a ti ne hodi v vrtec?

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako spraviti otroka ven?
11.11.2010 21:44:17   
ZmajTolovaj
Naša ma tudi zapečkarsko obdobje. Gremo sicer ven, pa začne že čez 5min, da zdej bi bilo pa dobr, da bi šli domov. Samo smo zunaj, kolikor se da. Ne mislim da je treba cel dan, sam kako urico, dve pa je čist fajn. Plus da je v vrtcu in so dosti zunaj.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako spraviti otroka ven?
11.11.2010 22:00:39   
ronja
Toplo toplo priporočam knjigo Jgrišča narave, super knjiga! (je prevedena v slo, tako da ni problemov z jezikom).
Tako kot ima not aktivnosti, ji naredi,d a jih ima še zunaj: pojdita krmit račke - ne poznam nobenega otroka, ki bi rekel ne hranjenju račk. Pozimi naredita sneženega moža, poleti peščene gradove, zdaj jeseni kake skulpture iz dreves, pa listje lahko nabirata in ga doma stisneta v stiskalnici in potem z njim okrašujeta, pa kostanj in gobe so bile do nedavnega... Jaz sem vedno imela rada naravo, ampak mi je bilo tudi všeč, da smo kaj počeli...  Lahko ji narediš tudi kake mini škrate in jih skriješ ob pot, da jih najde. Ali pa kak mali prigrizek, da bo lažje šlo navkreber.

Sicer pa tudi ni konec sveta, če par dni ne gre ven, saj gre itak vsak dan v vrtec in nazaj, pa takrat malo podaljšajta. Samo da ni to potem stalno.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako spraviti otroka ven?
12.11.2010 7:02:03   
barni
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

barni, a ti ne hodi v vrtec?


JA hodi, samo tam niso ravno veliko zunaj.

Ronja, sej druge letne čase sploh ni problem in ko bo sneg po mojem tudi ne bo (vsaj lani ni bil). Tale jesen ji je pa zgleda čist mimo in ravno zdaj bi bilo fino, da je več zunaj kot notri že zaradi zdravja.

Včeraj sva prišli domov iz vrtca in sem rekla, da bova še malo zunaj, ker je sonček.
Pa pravi, da je šel že dol in da je mraz.
Sem rekla, da ni mraz. Pa pravi: "Poglej da je mraz, ti bom pokazala."
In zleze iz avta in začne mahat z roko zunaj.
"A vidiš, da mam mrzlo roko?"
No pol sem jo vseeno nahecala (beri: skoraj prisilila), da sva šli za eno uro mal ven.

Mah bo že...sam smešno mi je, ker imajo eni otroci za kazen, če ne smejo ven, naši je pa kazen, če jo teram venuser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako spraviti otroka ven?
12.11.2010 8:46:43   
ronja
Tale jesen ji je pa zgleda čist mimo

Ni edina, meni tudiuser posted image . Gremo ven, itak, ampak jaz bi mela skoz poletje in 35°C, če bi me kdo kaj vprašal.

sam smešno mi je, ker imajo eni otroci za kazen, če ne smejo ven, naši je pa kazen, če jo teram ven

The only constant thing about kids is that they are constantly changing!

Ma, saj ni treba, da rečeš, da bosta še malo šli ven. Enostavno se na vrtčevskem igrišču še malo igrata, tako usput, recimo, saj verjetno ne sili takoj domov. Ali pa na vašem, domačem. Pa račke palijo, boš videla.user posted image Pa pojdita ptičke gledat - vzamita daljnogled in poslušajta, kje se kaj oglaša. Ali pa iščita še zadnje polže in žuže, ki se še niso zalezli nekam. In knjigo si sposodi, ker je res krasna! (imam kar visoke zahteve, mi ni vsaka všeč, ampak ta je res dobra, praktična, luštna, originalnauser posted image ). Tam imaš za vsak letni čas nekaj in je tudi za jesen.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako spraviti otroka ven?
13.11.2010 12:02:11   
natalia
zdravo,
naša je imela tudi to obdobje zapečkarstva, ni se ji dalo nikak ven, pa je blo lepo vreme...pa je nisem silila, je pa kmalu imela obdobje, da je nismo mogli noter dobit...
lp


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?