|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prostori v novi hiši
3.8.2006 21:07:54   
corfu
Vse tiste, ki ste v novogradnji in tiste, ki bomo nekega dne gradile, kakšne imate kriterije oz. katere prostore si boste v novi hiši omislile. Jaz jih imam vsak dan večuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prostori v novi hiši
3.8.2006 21:22:10   
KIRA
jaz sem delala adaptacijo pa smo pri obstoječih prostorih tud naredili čistko. namesto rumpelkamre bo namreč vgradna oz. zidna omara recimo. vetrobran, potem hodnik s stopniščem (stopnice so pripravljene že za naprej, ko bomo začeli rihtat podstrešje). klet (obstoječa) še ne vem čemu bo služila, ker je precej vlažna in bo dosti dela jo uredit.
kuhinja in jedilnica sta ločeni z šankom (zidanim). dnevna velika, da je del lahko bivalni prostor, del je pa za računalnik.
spalnica za starše ločena, ima prehod v otroško sobo. otroška soba pa ima lasten izhod, vmesna vrata se lahko zaprejo ko bodo otroci večji..
imamo pa možnost še ene otroške sobe ali hodnika v tej etaži, ampak malo manjše - to je vse v pritličju. namesto še ene otroške bi blo morda tud pametno prelom v kurilnico naredit, ker je sedaj dostopna samo od zunaj.
pa možnost izgradnje podstrešja tudi imamo. lahko naredimo veliko mansardo, še enkrat toliko sob, kot jih imamo sedaj. tako da si sobe lahko  zmišljujem po mili volji. tud še eno kopalnico, ampak 1 etažo više. ali pa teraso. ali pa cel podstrešje naredim v eno veliko igralnico. kar mi bo pač volja in kar bojo dopuščale finance . user posted image
garažo bomo pa naredili ekstra. ali panadstrešek - pergolo. še se nisem odločila. poleg tega pa je treba najprej obstoječe stanje pošlihtat, pa mal dolgove poravnat pa tako.. mava še ful dost cajta kaj delat.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prostori v novi hiši
3.8.2006 22:21:08   
rija
Glede prostorov: po celem življenju stiskanja v stanovanju v bloku, sem si v hiši želela predvsem prostora. Velikih, zračnih sob, kjer ni narinjenega pohištva. In taka je tudi dejansko naša hiša: malo sob, velike, svetle, zračne, z ogromno okni, odprte na vse strani neba.

Je pa res, da če bi še enkrat gradila, bi izboljšala nekatere stvari.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prostori v novi hiši
3.8.2006 23:41:10   
kepa*
Midva sicer ne bova gradila, ker imava precej veliko stanovanje (blizu 100 m2). A če bi, bi zagotovo poleg obstoječih prostorov, ki jih že imava, hotela imeti še garderobno sobo in likalnico (no, to bom mogoče imela, če bo mož studio prestavil), veliko igralnico za malčka, kjer bi lahko po mili volji ustvarjal, tudi čečkal po stenah (zdaj ima žal manjšo sobo), manjšo sobico za uživanje (predvsem za moje, hehe. V bistvu bi bil to moj lasten kabinet), eno veliko predsobo (zdaj imava zelo malo) in manjšo telovadnico (mogoče me pa kdaj zagrabi želja, nikoli se ne ve...). Ostale prostore pa imava že zdaj po prenovi zelo prilagojene najinim željam.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prostori v novi hiši
4.8.2006 4:54:05   
mammy26
To tudi naju z možem čaka. Hiša potrebna temeljite obnove.... tudi jaz bom rušila stene, povečala določene prostore jim dodala več svetlobe... jao.... me že sedaj glava boli, ko se spomnem, kaj naju še čaka. user posted image

A bo potem toliko bolje, ko bo gotovo.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prostori v novi hiši
4.8.2006 10:20:04   
Kati23
Tudi midva gradiva svojo lastno hiško pri njemu doma (prej je bla na tem mestu "štala"). Prejšnji teden smo jo pokrili, zdaj pa moj user posted image dela prezide in sproti "tuhtava" kje bova pustila odprto in kje bo zid vmes. Spodaj (kletni prostori) imava garažo (ki sprva ni bila mišljena v hiši, ampak imava dovolj prostora), kurilnico, Wc, kmečko sobo- za goste user posted image   in seveda klet ter hodnik...potem vodijo stopnice gor v pritličje (kletni prostori se iz zgornje strani-iz ceste ne vidijo, ker je prva plata (pritličje) vzporedno s cesto in izgleda lušna majhna hiška)...v pritličju imava oz. bova imela kopalnico, kuhinjo in jedilnico (v enem), "špajzo" in dnevno sobo, ena soba pa nama še ostane in bo zaenkrat verjetno spalnica, dokler ne bova še zgoraj zrihtala (podstrešno), kjer so predvidene samo sobe, igralnica za otročke (kot pravi kepa*) in likalnica ter soba za računalnik... tako nekako. Čist zamišljeno za zgoraj še nimava, ker imava zaenkrat še vse odprto-nič še prezidano in se lahko še odločiva kje bo kaj... važno, da imava dovolj prostora, da ne bo vse "na kupu", kar se opreme tiče, pa tudi še kaj dosti ne razmišljava - si bova morala it enkrat malo ogledat, ampak se še ne mudi, ker ni denarja, da bi že opremila. Super nama je, ker bo to samo najina hiška in ker sva vse sama naredila oz. sezidala (fant je zidar), tako kot nama je všeč. Tako. Seveda pa upava, da bo hiška polna otrok, ker je dovolj velika user posted image

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prostori v novi hiši
4.8.2006 12:29:57   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: corfu
katere prostore

V pritličju obvezno ena spalnica (za stara leta, do takrat za razne stvari). Shramba pod stopnicami. Dovolj velika kurilnicauser posted image .

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prostori v novi hiši
4.8.2006 12:55:56   
Anonimen
to kar sva si želela lahko vidiš v mojem albumu...v podpisu je link

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prostori v novi hiši
14.8.2006 23:25:36   
Marogica
Če bi jaz gradila hišo, kar pa najbrž ne bo več možno(najprej sva živela v moževi, sedaj v hiši mojih staršev), bi vsekakor gradila pritlično hišo, da ni stopnic na stara leta. To je bil tudi razlog, da sta šla moja starša iz hiše.

Drugo, nebi nikoli več imela velike dnevne sobe, ker je to dandanes neumnost. Včasih je pomenila dnevna soba prostor, kjer se je zbrala družina, gledala TV itd, poslušala radio...., danes pa je to samo še prostor, ki se napolni ob res velikih obiskih, ki se zvrstijo ob kakšnih osebnih in drugih praznikih.

Iz tega izhaja tudi tretja sprememba-naredila bi večje otroške sobe, ker so otroci vedno več v sobah. Tam imajo svojo TV, svoj računalnik, svoje CD-playerje-tam preživijo večino svojega dneva.

Četrta stvar je spalnica, ki bi bila minimalna(torej postelja, nočne omarice-pa konec), saj preživim v spalnici maksimalno 8 ur. Kot dodatek pa garderobno sobo(ki jo na srečo imam).

In zadnja stvar bi bila klet. Je v bistvu ne potrebujem, pa zopet so stopnice problem v bodočnosti. Raje majhen dodaten prostor ob garažah, kjer bi se spravljale stvari kot so kosilnica, grablje..... Shrambe v kleti pa tudi ne potrebujem, ker se mi ne bi dalo hoditi v klet po mleko, pijačo.....Raje majhen prostor kar pri kuhinji, da je bližje in bolj priročno.

Tebi pa želim čimprejšnjo vselitev in dobre živce.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prostori v novi hiši
15.8.2006 12:59:05   
Anonimen
Najini kriteriji: veeeliko svetlobe, velik bivalni prostor (dnevna soba, jedilnica, kuhinja povezani), z veliko okni, kopalnica odspodaj in ena spalnica, v mansardi dve veliki otroški sobi in kopalnica s tušem. Pa seveda spet veliko svetlobe (strešna okna). V kleti pa ena ropotarnica, utility, kurilnica in velika garaža, ki jo tekom let lahko spremeniš v še kakšno dodatno sobo. Minimalen hodnik, da se ne izgublja prostor.
Pa bolj bistveno kot sama hiša (razen velikega bivalnega prostora) mi je, da je okoli hiše veliko prostora, kar ga definitivno bo user posted image user posted image user posted image . Najbližji sosed pa na drugi strani hribčka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prostori v novi hiši
16.8.2006 22:24:17   
Gina
Eno so želje, drugo pa realnost, se meni zdi. Jaz bi tudi npr. telovadnico v hiši, pa kako sobo za umetniško ustvarjanje, pa take fore, pa ne vem kako bi nam zneslouser posted image user posted image

Naše realne želje so pa take:
- klet =delavnica (tam naj imajo deci kar hočejo), no pa seveda za kak avto naj bi bil prostor ali dva, pa za kurilnico najbrž
- pritličje naj bo predvsem svetloooooo!, pa notri kuhinja z dnevno v enem kosu, spalnica (po možnosti z garderobno sobo) iz katere je prehod v najino kopalnico (pri kopalnici imam tudi kar precej dobre predstave, kakšna naj bi bila), še en wc za goste, pa po možnosti ena delovna soba
- nadstropje bo izključno za otroke, vsakemu ena soba (torej vsaj 3) pa ena velika kopalnica
-terasa
- meni zelo pomemben kriterij je tudi zunanjost - dovolj zemlje okrog, pa zunaj si vse že predstavljam kje bo kje, menda še bolj kot znotrajuser posted image user posted image  

No, sliši se precej ena od navadnih kombinacij, a ne. Ampak pregledala sem ogromno tipskih projektov, preden sem našla enega takega, kot je zgoraj opisan, pa da ima skupaj pritličje, mansarda manj kot 170m2.

< Sporočilo je popravil Gina -- 16.8.2006 22:27:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prostori v novi hiši
17.8.2006 10:47:27   
corfu
Gina, kje si pa to našla?

jaz imam tudi visoke kriterijeuser posted image  Rada bi imela veliko garažo, tako, da bi bila cela površina hiše garaža, razen majhnega prostora za kurilnico in klet. v pritličju bi imela, kuhinjo, jedilnico ,dnevno v kateri bo obvezno kamin, potem bi pa tukaj rada še nekam vrinila zimski vrt, ampak mi še ni jasno kamuser posted image  pa obvezno mora biti in dnevne oz. kuhinje in jedilcice izhod na teraso na prekrasen vrtuser posted image , eno spalnico za naju, kopalnico z WC-jem, umivalnikom in tušem in posebej še wc in umivalnik za goste, aja pa ob kuhinji mora biti nekakšna shramba v katero bom prišla iz kuhinje. V mansardi pa tri otroške sobe, kopalnica in spalnica z garderobno omaro in najino kopalnico.

Nekje bo morala biti še pralnica, ker gre mojemu možu pralni stroj zelo na živce, če je v kopalniciuser posted image  no in obenem bi imela poleg še likalnico. Okna morajo biti prostorn, velika, iz dnevne na teraso velika drsna....Ima katera kakšno idejo ali mogoče kakšen načrt, ki mbi meni ustrezal?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prostori v novi hiši
17.8.2006 13:06:11   
Annny
Veliko vas piše o enotnem 'bivalnem delu' (odprtem prostoru: kuhinja, jedilnica, dnevna)..Meni osebno se zdi zelo pomembno, da je kuhinja ločena (recimo s steklenimi drsnimi vrati), ker mi ni bolj zoprnega od kuhinjskih vonjav, ki se širijo po celem nadstropju.Dva znanca sta našla dobro rešitev- odkar sta renovirala hišo, kuhata v garaži in je nova kuhinja samo za gledatuser posted image user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prostori v novi hiši
17.8.2006 13:08:34   
KIRA
ja zakaj pa so nape??? če je dovolj močna ti nič ne diši drgam. žal jih ima dosti slab pretok zraka, ampak tudi to je bolje kot nič. jaz recimo tudi fritezo postavljam pod napo, pa še tisto, kar filter izpusti, potegne ven.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prostori v novi hiši
17.8.2006 13:24:47   
Annny
Recimo, če pečeš ribe, ti tudi napa pomaga bolj tako-tako...ne vem, mogoče pa obstaja kakšna božjastno draga napa, ki posrka vse vonjave..pa mogoče v zrak spusti še vonj po kakšnem eteričnem oljuuser posted image  To bo morala povedati kakšna, ki se na to bolj spozna..

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prostori v novi hiši
17.8.2006 13:42:10   
KIRA
kaj pa vem. jaz sem mela čist navadno. mal pa pomaga tud klima v dnevni. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prostori v novi hiši
17.8.2006 14:58:54   
baby baby
Mene pa to recimo sploh ne moti; kaj je bolj domačega od vonja po sveže pečenem zavitku ali nedeljski pečenki? Ribe lahko pečeš v pečici, cvrem skoraj nikoli. Moja kuhinja je osrednji del hiše; imamo vse v enem prostoru, jedilnico, dnevno in na sredini veliko kuhinjo s pultom okoli katerega se dogaja vse. Nape nimam, če je treba odpremo okno in na hitro prezračim.
Po moje je najboljša logika razporeditve prostorov v domu ta, da razmisliš, kaj sploh počnete kot družina, kje preživite največ časa in na kakšen način. Težko najdeš univerzalen model. Izhajaj iz vašega življenskega stila. So otroci po svojih sobah? Potem rabijo velike otroške/mladinske sobe. Rada likaš sama ali pred TV? Rabiš utility ali ne? Skoraj nujna se mi zdi garderobna soba, ki ti prihrani ogromno prostora v spalnicah, po drugi strani pa je tudi zelo praktična, saj se vse vonjave z oblek ne prenašajo v prostor, kjer spite (to recimo mene bolj moti od priprave hrane v kuhinji). In tako naprej...pojdi skozi vaš vsakdan in razmisli, kje se zadržujete, kaj rabite v tem prostoru in boš našla rešitev vašega idealnega doma.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prostori v novi hiši
17.8.2006 22:40:32   
Gina
Anni, mene tudi popolnoma nič ne motijo kuhinjske vonjave. Sem pa v resnici razmišljala, da bi imela tako kuhinjo, kot jo ima ena moja znanka, kako naj jo opišem, "za vogalom". V bistvu ima kuhinjo in jedilnico pregrajeno z nekim zidkom, toliko da sploh ne vidiš kuhinje, če prideš k njim na obisk, hkrati je pa vse skupaj ful blizu - ker meni ni hujšega, kot daleč nosit reči iz kuhinje do mize, in še hujše nazaj vsako posebej.user posted image user posted image  Pri veliko članih se to kar fejst pozna. No, hotela sem reči, da ima tisto en velik plus. Vedno imaš vse pospravljano, čim odneseš iz mize. Vse skriješ "za vogal"user posted image user posted image  - hecen, ampak praktičen razlog. No, bom še razmislila o taki kuhinji. Vsekakor pa bi jaz rada ravno obratno kombinacijo, kot večina. Jaz bi veliko kuhinjo ali veliko jedilnico, če sta kuhinja in jedilnica ločeni in majhno dnevno sobo. Pri nas se ne zadržujemo v dnevni, tam le tv gledamo. Računalnik naj bi bil itak drugje, ker nas moti tipkanje. Torej majhna dnevna ali majhen del kuhinja-dnevana soba dela, namenjen tv-ju in velik del kuhinja-dnevna soba, namenjen druženju in raje ena majhna delovna soba poleg. Eh, saj imamo čas razmislit. Je pa luštno diskutirat in različne variante videt. user posted image

(odgovor članu baby baby)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prostori v novi hiši
18.8.2006 10:44:13   
Anonimen
Mene tudi ne motijo vonjave iz kuhinje. Moti me maščoba, ki nastane med kuhanjem in se lepi na vse omarice. Ampak dobra napa to reši (srednji cenovni razred). Eteričnega olja pa mislim, da ne spušča nobena user posted image user posted image user posted image . So pa zelo dobre, ki posrkajo večino vonjav in so praktično neslišne.

Jaz bi imela kuhinjo nepravilnih, zaobljenih oblik. Vem, da ti npr. pri Nolteju in Nobilii izrežejo tudi polkrožen pult. Tako da je potem celotna kuhinja v obliki črke O. Izgleda res nekaj posebnega. Pa lučke pod visečimi omaricami. In malo visečih omaric, raje tri visoke stoječe.

Všeč so mi tudi stekleni zidaki, s katerimi lahko delno ločiš dva prostora, hkrati pa še vedno prepuščajo svetlobo. Nekje videla, da so imeli tako obloženo tuš kabino. Stekleni zeleni zidaki so tuš ločili od spalnice.

Pralni stroj bo v kleti, isto sušilni.


(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?