|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   seks po porodu in bolecine pri prvem pregledu
23.7.2004 12:24:36   
puncica
Naša malčica je stara 7 tednov in mene zanima, kako in kdaj ste začele s prvimi spolnimi odnosi. Moram povedat, da sem bila šivana in da se kar nekako bojim tega. Čeprav so se mi šivi čist lepo zacelil imam nekakšen strah sploh ko berem da je pri kateri bilo prvič katastrofa. Poleg tega pa je malčica pri nama v sobi v košku in mi je kr nekako nerodno da bi seksala "pred" njo. A jo naj odmakneva, itak pa nimava kam :)))

Kot drugo pa sem bila ravno ta teden na prvem pregledu po porodu. Moram povedat da ko mi je G. porinla tisto zadevo noter, da ti bris uzame me je grozno bolelo, sploh me še ni nikol tako, sem se kar na porod spomnila, kako boleče je ko potiskaš. Očitno je z mojimi mišicami nekaj narobe, po moje so se skrčle al kaj. Tud potem ko mi je pregledovala maternico me je bolelo, pa nekako ni mogla z roko otipat materničnega vrata, pa je potem z UZ pregledala. Baje je vse ok, in maternica lepo skrčena. Mene pa skrbi če me bo pri spolnih odnosih tud tako bolelo. Moj pravi da verjetno sem bila nespročena pri pregledu, pa ne vem če bi to bilo res, ker sem vedno ful sproščena. Mah sicer pa da zaključim. Ali je vsa pri prvem porodu pregled tud bolel al je bilo vse normalno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   seks po porodu in bolecine pri prvem pregledu
23.7.2004 13:21:10   
Mandarin
Ja, malo traja da se stvari normalizirajo. Mislim da tudi če nisi šivan.
Sicer se pa vse da. Malo domišlije in iznajdljivosti pa malo posluha s partnerjeve strani pa bosta oba zadovoljna ;) ;)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   seks po porodu in bolecine pri prvem pregledu
24.7.2004 22:17:35   
LORELAJ
Živjo! Jaz sem rodila pred 4 meseci pa imam še vedno občasno bolečine pri seksu. Na začetku bodita karseda nežna in potrpežljiva, skupaj ugotovita kateri položaj ti paše, da te manj boli in potem gre. Vsaj tako je bilo pri meni. V najini sobi še vedno spi hčerka, vendar se ne obremenjujem s tem da je zraven, itak ko seksava ona sladko spi, malo tišje je treba vendar gre.

lp, Tanja

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   seks po porodu in bolecine pri prvem pregledu
31.7.2004 17:56:22   
india
Kar se tiče seksa, se strinjam, nežno in prilagajnje, pa bo vse, sicer pa začnita takrat, ko boš sama čutila, da "upaš", ne se silit, da se boš popolnoma sprostila in bo vse v redu. Verjemi, imam izkušnje, sem 6x rodila in mi je ta strah zelo znan.
Pri naju v sobi spi sin, star 4 leta in ko sexava on rtes sladko spi, pa tudi če zacmiha, ga pomiriva in veselo dalje:on spi, midva pa,....
Ja, ponavadi je prvi pregled pop porodu precej neprijeten, lahko pa tudi boleč, sploh zaradi šivov, tako, da ni s tabo nič narobe.
:sloncek:
Lp, M

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   seks po porodu in bolecine pri prvem pregledu
31.7.2004 19:10:55   
Primoza
Živjo!

Sem mamica 10 tednov starega fantka in triletne deklice in imam trenutno podobne težave kot ti. Tudi sama sem bila šivana na precej zašuštran način, tako da mi je ginekologinja svetovala 1. spolni odnos 8 tednov po porodu. Svetovala pa mi je tudi uporabo hladilnega mazila, ker naj bi bila manjša vlažnost nožnice zaradi upada hormonov pri dojenju. Ker mi je hladilno mazilo bilo zoprno že pred tremi leti, sem se odločila da v lekarni vprašam za mazilo v obliki želeja in dobila K-y Lubricanting Jelly, ki je brez neprijetnega vonja in kar je še bolj pomembno vzdržuje vlažnost ves čas spolnega odnosa. To seveda ne odpravi bolečine popolnoma, jih pa zanesljivo ublaži. Ker vem, da se na gel lahko zanesem je že psihološko veliko bolje in sem bolj sproščena.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   seks po porodu in bolecine pri prvem pregledu
27.8.2004 21:21:56   
*
Še dobro, da jaz nimam teh problemov..hihihi.
Me pa zanima naslednje..zakaj pa niste bile sproščene? Spet sem nevedna..a je potrebno na kaj paziti al kako?

Lp!:sloncek:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   seks po porodu in bolecine pri prvem pregledu
29.8.2004 12:21:10   
Primoza
Tukaj je prisoten predvsem problem šivov, oziroma sreče/nesreče pri prerezu presredka.
Pride do pojava zaraščenine, ki ni ravno idealna spremljevalka prvih spolnih odnosov.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   seks po porodu in bolecine pri prvem pregledu
31.8.2004 19:29:36   
puncica
Ma ne pri men ni bil problem šivi pač pa nekako psihično nisem bila najbolj pripravljena in smo kar odlašal. Zdaj pa ko smo enkrat štartal, pa je vse ok in sploh ni bil tak problem. Naš ati je bil zlo nežen in sploh pozoren, tako da je šlo super. Tako slabih izkušenj nimam. Je pa res, da boli, kaj pa vem, očitno so še vse mišice tam noter otrdela al kaj, tako da je kar smotan občutek a s pozornostjo se vse da.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?