|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 7:47:38   
rija
Iz česa pa si ti razbrala, da imam jaz kaj čez maribor?

A-A.....draga moja....tak si obsedena s tema dvema temama, ki imata v naslovu Feldbach, da vidiš bele miši....

Samo poglej malo teh 13 strani.....si zelo redna gostja, polna osebne zagrenjenosti in nevoščljivosti.

Fuj, fuj.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 9:07:55   
Anonimen
No, dokler bomo imeli pri nas take mamica kot je Paštetka se zagotovo ne bo nič premaknilo na bolje. Jaz bi rada samo dala vedeti mamicam, ki so (z mano vred) bile v mb nezadovoljne, da je to treba povedati naprej. Pogosto gre v teh primerih za kršenje človekovih pravic, kršenje kodeksov zdravniškega osebja in podobo. Zato je treba te stvari oznaniti. Te stvari namreč ne zapustijo štirih sten porodnišnice in za njih nihče nikoli ne odgovarja zato pa lahko delajo enako dalje. Pa dajte se enkrat že postavit za svoj prav! Saj osebje v porodnišnici ne dela zastonj. Zato dobijo plače in nekateri precej prevelike, če še pa plave kuverte prištejemo pa... Če bo na primer varuh človekovih pravic dobil samo eno pritožbo čez to porodnišnico, se mu verjetno stanje ne bo zdelo nič posebnega, če jih bo pa dobil toliko, kolikor je na tem forumu slabih izkušenj, pa se bo gotovo kaj premaknilo. Predlagam, da vsaka mamica in očka, ki sta imela slabo izkušnjo to zapišeta. Lahko se dogovorimo, da se napravi mapa teh izkušenj, ki se naj potem posreduje direktorju mb bolnišnice (nikakor predstojniku mb porodnišnice-upam da je kdo bral članek v včerajšnjem večeru o 96odstonem zadovoljstvu mamic v mb porodnišnici). Pa saj ni treba napisat imena in priimka. Se lahko samo z imenom pod vse podpišemo. Da se bo vedelo da za temi posti stojijo resnične osebe s katerimi se je pogosto ravnalo skrajno neprimerno!
Torej, vse ki so se pripravljeni boriti za svoje pravice prosim da mi pošljejo zasebno sporočilo in jim pošljem naslov na katerega bom zbirala vaše izkušnje ter jih v roku 14dni poslala najprej gopodu Pivcu osebno, nato pa ni izključeno da jih ne posredujem še varuhu človekovih pravic in kakšni tv! Še enkrat, naj se vidi, da za stvarmi stojimo resnični ljudje. Svojega polnega imena in priimka pa tudi jaz ne mislim izpostavljati (zaenkrat še), ker imam čez 2 meseca rok in bom zopet morala isto porodnišnico. Je to moj drugi porod namreč in se bojim it kam predaleč. Drugače bi zagotovo šla!

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 9:19:11   
Anonimen
Pa še to! Predlagam da pogledate tudi komentarje pod članki v večeru. Posebej mamice, ki ste rodile v feldbachu! Jaz si kaj takega ne bi dovolila. Menim namreč da mariborska porodnišnica feldbachu ne seže niti do gležnjev in če bi imela denar bi si porod v fb zagotovo plačala. Me prav zanima kdaj bo lahko mb porodnišnica ponudila porodnicam toliko kot jim ponuja fb! Sigurno pa se mora vse skupaj začeti pri odnosu do porodnic!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 10:43:26   
Anonimen
Pa morda še poziv vsem tistim, ki so noseče prvič! Tudi vas pozivam, da napišete, zaradi česa ne želite prestopiti praga mariborske porodnišnice, česa se bojite, kakšnega poroda si želite (npr. voda,... ki jih ni na voljo) in kaj pričakujete od porodnišnice, poroda in osebja! Dajmo jim ideje če jih sami niso zmožni poiskati!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 11:34:06   
brencacka
Baybyboy, faca si. Upam, da mi ne bo treba roditi v Mb.

Tukaj bi samo dodala, da se mi 96 % zadovoljstvo porodnic v Mb bolnisnici ne zdi tako visoko, pa ceprav se v clanku s tem hvalijo. To namrec pomeni na petindvajset porodnic ena nezadovoljna. Ne bi zelela biti ta ena. Japonci napake na izdelkih stejejo v ppm (kosi na milijon), pa ne gre za ziva bitja. 4 na 100 je torej kar precej.

Obiskovalce foruma prosim, naj me ne zasujejo z ocitki, da nekateri  nismo nikoli z nicemer zadovoljni. Sama se nikoli ne prepiram z natakarji v gostilnah in prodajalci v trgovinah niti s kakimi drugimi javnimi usluzbenci. Zadovoljna sem s svojim osebnim zdravnikom, zobozdravnikom in ginekologom. Porod in otrok pa se mi vseeno zdita prevec pomembni zadevi, da bi ju pustila zafurat.

Pa se nekaj se mi zdi neskoncno pomembno: varovanje presredka, ki ga v Mb porodnisnici zaradi guzve velikokrat ne morejo zagotoviti. Zaradi hudih raztrganin pri porodnicah kasneje razpadajo veze, verjemite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   [Brisano sporočilo]
1.2.2008 11:51:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu brencacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 12:12:46   
BUŠICA
sorry ampak ne verjamem v 96odstotno zadovoljstvo! to so zi izmislili. kar sem videla po forumih je zadovoljna 1 proti 10 nezadovoljnih!!!! sem bodoča mami in mb niti ne povoham pa naj stane kolikor hoče!

(odgovor članu brencacka)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 12:19:31   
BUŠICA
pa še to- brala sem komentarje v večeru-za plačanje računov in proti FBnasploh so ali neki moški ki nimajo pojma ali neke zagrenjene sfrustrirane starejše gospe ali pa enostavno faušni ljudje iz tega ali onega razloga. tu pa tam je kakšna zadovoljna z mb in ji tudi verjamem ampak jih je nenormalno malo!!! to pa nekaj pove ali ne?

(odgovor članu brencacka)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 17:53:48   
Lea105
Ja, še vedno je preveč tistih, ki pravijo: Če je toliko žensk že rodilo, boš pa še ti malo potrpela. Potem, ko dobiš otroka v naročje, itak vse pozabiš!
Jaz 100% ne bom nikoli pozabila, pa sem rodila v eni uri, brez rezanja presredka ali kakih drugih zapletov. Tako da res ne vem, kdaj bo pozabila moja prijateljica, ki je v Mb rodila 4550g težkega otroka, bila raztrgana, rezana, skoraj izkrvavela, ker so "strokovno" ocenili, da je v trebuhu ne boli zaradi krvavenja ampak zaradi krčenja maternice, no otrok pa ima danes, ker se je napil plodovnice, kronični bronhitis in astmo, po rojstvu pa je bil tri cele dni ločen od matere, ker je bil v kritičnem stanju... Res krasno, da je osebje usposobljeno za take hude primere, škoda le, da se niso spomnili na carski rez ali kaj takega!
Ne razumem zakaj je toliko ljudi moti,da zase pač želimo (naj)boljše. Tako kot kupujemo tam, kjer je ugodneje in nam je bolj simpatično, tako je z vsem ostalim. Časi se pač spreminjajo in ena od dobrih stvari tega je izbira. Ne vem, zakaj je ne bi izkoristili!

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 20:39:40   
Paštetka
babyboy, kako pa ti veš kakšna mamica sem jaz? user posted image  Prijaviš se, vzpodbujaš k revuluciji...

Jaz ti želim veliko uspeha. Tudi vsem ostalim nazadovoljnim porodnicam. Upam, da boste res nekaj dosegle, če je v MB vse tako zanič.

Upam, da ne bo ostalo tako kot ŽAL povsod po firmah (tudi npr. se je kolikokrat zgodilo čez RR), ko imajo delavci toliko slabega čez direktorje, šefe za povedat, da joj. Ko pa jim je treba to predočit se izpostaviti in povedati v oči, pa vsi utihnejo.

Hočem povedati, da upam, da vam bo res uspelo pridobiti čimveč mamic, ki bodo pisale dotičnim osebam in da ne bo ostalo samo na šimfanju, zmerjanju tukaj na forumu kot vedno. user posted image

Lea, BUŠICA in ostale, a je že katera napisala pismo?

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Lea105)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 21:40:15   
Janey
http://www.tele-59.si/novice/881/slovenke_na_porode_v_avstrijo.html

prispevek o fb

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 21:55:37   
Anonimen
Nisem želela obsojati tebe kot mamice, prav tako pa ni prav da ti obsojaš tiste, ki so pač nezadovoljne! Ampak očitno bo res kaj praviš, ker sem do sedaj prejela bore malo zasebnih sporočil! Pa sploh ne pravim, da se morajo z imenom in priimkom podpisat. Ko bi bilo nekaj treba storiti, pa mislim da to ni tako težko, se pač raje vsi umaknemo in si mislimo, da saj pa ni tako hudo, a ne! No, zdaj vemo, zakaj je situacija takšna kot je!

(odgovor članu Janey)
  Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
1.2.2008 23:53:39   
tecka nosecka
o saline


glej jo glej

kaj nisi rekla da imas bolj pametne stvari za delat.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
4.2.2008 9:35:34   
Anonimen
Brencanka, bom tole faco vzela za kompliment! Si pa tudi ti faca, tako kot še nekatere druge tukaj, ki za to da se kaj spremeni, niso pripravljene niti s prstom migniti. Kaj še vedno verjamente v pravljična bitja, ki spremenijo svet na lepše. Žal, jih ni, same pa ne naredite nič za to. Jaz osebno počnem to predvsem za moje naslednjice, ker sama ne bom doživela izboljšav v tej porodnišnici, ker verjetno ne bom več rodila v njej. Ampak porodnice, ki pridejo za nami bodo padle v isto situacijo in tako naprej in tako naprej. Očitno pa ste tako nekolegialne, da ko je stvar za vami se vam ne ljubi narediti česarkoli, da tistim, ki prihajajo za nami ne bi bilo treba trpeti podobnih izkušenj! Tipično slovensko: poskrbi za svojo rit!
Ne vam kako se vam da trošiti energijo, pisati tisoče besed samo za to, da se prepirate, ko pa bi te besede lahko padle na plodna tla (morda), pa se vam pol strani ne ljubi napisat! Ali pa res ni vse tako črno kot govorite! No veselo tipkanje še naprej! Meni se ne ljubi več v prazno pisat! Itak se greste samo kdo bo koga! Pa kaj vam to pomaga!user posted image
Aja, pa še zahvala tistim parim, ki so bile pripravljene da stopimo skupaj in končno nekaj premaknemo!user posted image Res hvala, ampak nas je žal premalo, tako da to bitko smo izgubile! Amapak jaz bijem svojo bitko naprej in upam da se bom enkrat lahko podpisala pod dobljeno vojno!
Ostalim pa želim še uspešno opravljanje naprej!
Lep pozdrav!

(odgovor članu tecka nosecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
4.2.2008 13:31:06   
Inigo
joj, punce... mene je prav strah ratalo zdaj! user posted image rodila bom namreč v MB. najbrž no. sem mariborčanka in ko bo sila, mi ne preostane drugega. sicer sem noseča prvič in ne vem najbolj kako to gre... res da je vsaka ženskica zgodba zase... ampak ZDAJ ME JE PA RES STRAH te mariborske porodnišnice.

želela sem rodit z EA, ki pa je menda nimajo več. sem prebarala na forumu. novica pa je sveža, tako da menda drži...

imam resne pomisleke. kaj naj naredim? naj grem kam drugam? ampak v avstrijo pa nebi šla... tudi zato, ker nimam denarja za takšen porod. pa še nemško ne znam in zelo malo razumem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
4.2.2008 14:06:41   
maja22tt
Potem pa, če te je tako strah MB P pa poskusi na Ptuju ali v SG. Tam bi naj tudi bilo OK.

Jaz pa bom šla vseeno v FB in plačala.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
4.2.2008 14:15:01   
Vrtnica79
Ej, punce ne ga tak sračkat in strašit nosečk za Mb porodnišnico! Ponavadi ne komentiram takih tem, ampak tu se pa nisem mogla zadržat.

Inigo, ti kar brez strahu pojdi  v Mb rodit! Jaz sem 2x tu rodila, pa bi še 100x šla če bi bilo treba. Pa raje več ne čitaj teh pogovorov, ker bo še samo slabše in boš še bolj v dvomih.

Brez zamere.............

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu maja22tt)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
4.2.2008 15:57:28   
Lea105
Draga Babyboy, kako naj se povežemo, če pa tukaj mrgoli tistih, ki se naravnost veselijo tega, da bomo morale plačati. Se še kateri drugi zdi, da se ne nahajamo na pravem forumu???

Pa še odgovor nevemkomuže: Ne, nisem še napisala nobenega pisma, sem pa začela temo, na katero si se vsilila ti in še mnoge druge, ki se vas to ne tiče in sem razočarana nad odzivom. Pisma pa bom pisala, upam, da ne sama, ko bo stvar prišla tako daleč, da bo to smotrno. Zaenkrat pa so računi še v zraku in za prazen nič se v naprej pač ni smiselno pritoževati, ne?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
4.2.2008 16:00:30   
Lea105
Tudi SG ima epiduralno na voljo 24/7, moja svakinja je tam rodila pred tremi leti in bila zelo zadovoljna. Sobe sicer niso ne vem kaj, so pa zato zaposleni prijazni in oskrba na nivoju. Ti kar pogumno!!!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
4.2.2008 18:06:53   
Inigo
mogoče katera ve-da ne odpiram nove teme-kako je s tem prevozom v porodnišnico. sem iz MB in če želim rodit kje drugje kot v MB, je to sploh možno? te rešilec odpelje kamor ti hočeš?

(odgovor članu Lea105)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
4.2.2008 19:08:16   
Marisol2
Lep pozdrav vsem tistim, ki ste proti Feldbachu in tistim, ki imamo nepozabno izkušnjo. Nič nimam proti mariborski porodnišnici. Naj povem da je moja sestra tam rodila tri krat in nima pripomb čez njo. je pa res da je vselej šlo vse zelo hitro in brez komplikacij. Pred svojim porodom so vse moje znanke ki so rodile pred mano imele rahle težave in na koncu carski rez, seveda po večurnem mučenju, česar je bilo mene tudi najbolj strah. Sama sem se tako odločila za carski rez v Feldbachu, kjer so mojo željo uslišali brez problema. Tega žal tu pri nas ni. Ker je moja punčka bila zelo majhna naravnega poroda ne bi preživela. To mi je šele kasneje povedal dr. Miglar. Vem da sem se odločila prav in se sprašujem, kaj bi bilo z mojim otrokom pri nas, kjer moje želje tako ne bi uresničili pa kaj vem kako bi sploh porod potekal. Pa še to da otrok zadnji mesec sploh ni dobival hrane... ne bom pisarila na dolgo. Vsaka nosečnica se ima pravico sama odločit kako in kje bo preživela tako zelo pomemben dogodek v življenju. Ne zdi se mi prav da se na forumu kregajo osebe ki sploh niso bile v FB in kaj imajo proti nam ki smo bile.. To je bila le ena nepozabna izkušnja, katero sem si izbrala sama in mi je bila zaradi prijaznega osebja bolnišnice oz. načina dela v njej zelo olajšana. Carski rez res ni kar tako in je nega mamice in dojenčka še posebej pomembna.. da ne govorim o načinu kako se trudijo z dojenjem mater.. zraven mene so sestre presedele kar nekaj časa in se trudile na vse načine da bi moja punčka jedla... zmeraj z nasmehom in voljo da mi pomagajo. Kot sem prebrala ne enem forumu čes da če hočemo neki nadstandard naj si ga plačamo.. ni res to je pač takšna bolnišnica in to je njen način dela. Tako rojevajo avstrijke in zakaj ne bi tudi me. V kolikor so storitve dražje od naših se strinjam z plačilom razlike če je že tako sporen ta denar...user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
5.2.2008 11:35:10   
Lea105
Ne, rešilec te pelje samo v najbližjo porodnišnico! Kaj pa drugega! Si že kaj bliže odločitvi?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
5.2.2008 13:30:33   
Inigo
ah, pol pa tko nimam izbire! user posted image

(odgovor članu Lea105)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
5.2.2008 20:01:45   
EVAANA
Že nekaj časa spremljam to debato oz. vojno med mb porodnišnico in feldbachom na tem forumu in sem se odločila, da še jaz pridam svoj piskerček. Tudi jaz sem dvakrat rodila v mb porodnišnici. Prvič pred 12-leti in drugič lani. Prvič je bila katastrofa. Popadki na 5 min, voda odtekla, dali so mi eno tabletko in so potem nehali. matrala sem se še cel dan in noč, hči je imela zastrupljeno polodovnico in je 10 dni ležala na intenzivni negi. Sestra na oddelku je mojemu rekla, da sem neprimerna mati, ker je nisem hodila dojiti, čeprav mi tega nihče ni rekel. kaj je z otrokom narobe mi sploh niso povedali, šele po posredovanju dr.Žic sva zvedela kaj je narobe. Sedaj drugič me je bilo strah kaj bo in sem nameravala v SG porodnišnico, pa sem si zaradi razdalje premislila. Malo sem poiskala VIP in so me vpisali v nek zvezek, kjer te potem malo lepše obravnavajo. Pa še to so potem klicali zame in je bil odnos babic čisto drugačen kot na začetku, ko sem prišla. na oddelku je bilo boljše, sestre so prijazne in nimam kaj rečt. tako,da razumem vse, ki ste se odločile za Feldbach in mislim, da je prav, da imamo možnost izbire. Če bi v mb porodnišnici porihtali stvari, verjamem da se to ne bi dogajalo.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 174
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




spanje v vrtcu
frufru

Ali imajo vaši otroci leto pred vstopom v šolo možnost spanja v vrtcu?

po kosilu ima celotna skupina počitek (45%)

Po kosilu se umirijo na ležalnikih, kdor ne želi se lahko potiho igra (22%)

V skupini imajo ležalnike za otroke, ki si želijo počitka (16%)

spanje ni predvideno (17%)


Število vseh glasov: 77

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!