|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 15:06:49   
Zahi
Se ne strinjam s tabo.

popolnoma drugačen problem je rasna problematika kot istospolno starševstvo.

Če imata dva temnopolta starša (oče in mama jasno user posted image ) belega otroka, se to niti približno ne da primerjat s problemom homoseksualnih staršev.

Beli otrok bo imel še vedno očeta in mamo, ki mu bosta pomagala pri življenju v svojem okolju in ta se ne bo spraševal kje ima očeta ali mamo.

Otrok z dvema očetoma se bo pa spraševal kaj je narobe z njegovo družino in kje je njegova mamica.. čeprav je temnopolt ali bel..

Barva kože je tukaj popolnoma irelevantna. Otrok ima še vedno naravno drižunsko okolje, kar pri istospolnih partnerjih NI in NIKOLI ne bo.. narava človeka deluje na dveh spolih. Tega ne moremo spremeniti. To potegne za sabo tudi vzgojo naših otrok.

Otrok naj ima očeta in mamo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 15:33:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

Naj imajo vsaj to...



Ja... vsaj to.. res..!! Clovek je res ze vsega navelican.. zdaj bi se to rad spreminjal..


(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 15:35:54   
mika
narava človeka deluje na dveh spolih. Tega ne moremo spremeniti. To potegne za sabo tudi vzgojo naših otrok.


in ko se obrnemo proti naravi, nastane naravna katastrofa in ne vem zakaj bi morali otroka silit v nenaravno družinsko okolje.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 15:44:33   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: mika

narava človeka deluje na dveh spolih. Tega ne moremo spremeniti. To potegne za sabo tudi vzgojo naših otrok.


in ko se obrnemo proti naravi, nastane naravna katastrofa in ne vem zakaj bi morali otroka silit v nenaravno družinsko okolje.


točno tako... preveč je nenaravnega okoli nas... že tako se moramo navajati na marsikaj, kar je blo pred leti samo v znanstvenofantastičnih nadaljevankah.. naj ostane družina tista bazična prvina, ki se ne spreminja...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 16:08:25   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi


točno tako... preveč je nenaravnega okoli nas... že tako se moramo navajati na marsikaj, kar je blo pred leti samo v znanstvenofantastičnih nadaljevankah.. naj ostane družina tista bazična prvina, ki se ne spreminja...



ja, prav res, a ne....saj tako so govorile že naše stare mame, pa njihove tudi...samo ne spreminjat nič, naj ostane vse isto, pa samo ne spreminjat nič, da se ne bi slučajno ločila, hči moja.... ali če hočeš drugače: prva je bila zlata doba (strah, strah, strah...)

Saj nič ne rečem, res je bilo lepo imeti družino- že v starih časih. Tudi danes, če nimaš kakega nasilneža ali pijanca...ali če nisi po nesreči homo...je lepo. Čist fajn. Ampak nasilen bit, pa zahtevat od drugih, da so po tvojem vzoru....no ja, meni to ne potegne.


Ali če hočeš še drugače: nič več ne bo, kot je bilouser posted image user posted image  A veš zakaj? Ker tudi v isto reko ne stopiš nikoli dvakrat...vse se spreminja.

Ojoj, tjazy, pazi da zdaj ne privlečeš svoje ideje o skupnosti na dan...user posted image user posted image ..sej veš, glih en tolk razumejo ljudje tisto, kot tole.

In sej pravm...vseen je. Ne se sekirat, ljudje. Sej ne gre za vašo hčerko, ki bo imela vnuke z žensko. Upam, anonimna, da je tvoja mati razumevajoča in nenasilna, ker če ne vidim, da boš imela v resnici en velik problem.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 16:37:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ojoj, tjazy, pazi da zdaj ne privlečeš svoje ideje o skupnosti na dan...user posted image user posted image ..sej veš, glih en tolk razumejo ljudje tisto, kot tole.



Tisto pa ziher vsi razumejo.. kaj pa je s tistim narobe..!? user posted image user posted image  

Bilo bi krasno, ce druzine razpadejo.. oziroma se zdruzijo v skupnosti.. potem bi sicer bilo mozno, da bi kaksna skupnost bila bolj jang.. in kaksna bilj jing.. ampak ziher bi bila bolj uravnotezena kot pa je zdaj druzina, kjer sta samo dva..
Ce bi jih 6 zivelo v skupnosti.. 3 / 3 recimo.. bi to bila idealna kombinacija.. Same pozitivne zadeve,.. prav nobene negativne..

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 16:47:46   
Sita
Ideje so lahko zelo dobre in zanimive. Kaj pokaže praksa, je pa čisto drugo ...user posted image

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: istospolna zveza
14.9.2006 9:22:18   
Zahi
Ideje so res zanimive.. ampak igranje s čustvi pa ni več zanimivo.

Naj imamo ideje za kako drugo stvar.. npr. kako presenetiti ženo za obletnico user posted image

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: istospolna zveza
14.9.2006 10:59:36   
Lana25
Mene pa zanima, če je že bila kdaj kje narejena kakšna raziskava teh otrok, ki jih vzgajajo istospolni partnerji? Mislim, če je res že kje kdo prišel do kakšnih znanstvenih spoznanj, koliko v resnici takšno življenje vpliva na otroka, na njegov razvoj, ...

Ker tukaj vsi navajate ene primere, pa zgodbice, ki vprašanje, če so sploh resnične in vprašanje, če niso, z namenom, da bi potrdili svoje prepričanje, prikazane precej enostransko. Ker se mi zdi, da bi vsi ti otroci iz teh primerov, lahko imeli te iste težave tudi, če bi živeli z moškim in žensko.

Kar se pa tiče te jing in jang energije, pa se mi zdi, da se na primer bri dveh lezbikah ena vedno obnaša bolj moško, druga pa bolj žensko. Tega še niste opazili?

Sama bi istospolnim partnerjem takoj dala pravico do posvojitve otroka, ker verjamem, da bi s tem marsikaterega otroka rešili, še posebej tiste izstradane afriške otroke. Dvomim, da bi jim s tem, ko bi skrbeli za njih, prizadejali tolikšne čustvene posledice kot jih vsi tu navajate, kot jim tam prizadevajo lakota, bolezni, nasilje,...

In, če noben nebi bil proti temu, da tudi ti ljudje vzgajajo otroka, potem se noben otrok nebi otroku norčeval, potem se noben nebi mogel izgovarjati na družbo, da družba to obsoja, v resnici je pa sam tisti, ki obsoja in se skriva za družbo, ker potem bi to bilo nekaj normalnega in nihče se več nebi ob to spotikal.

Ampak ne, noben nima nič proti tem ljudem, le otroka jim nebi dali. Torej vseeno imate nekaj proti. Ah ne, sem se zmotila, vi v bistvu samo ščitite razvoj, zdravje, ... otroka, pa čeprav še nobeden v resnici sploh še ni videl otroka, ki bi zaradi tega, da bi živel z dvema ženskama ali moškima imel kakšne drugačne težave, kot jih imajo vsi drugi otroci.

Na kratko torej, rezultat te debate je, če prav razumem takšen:
če bom vzgajala otroka z moškim, bo normalen,
če bom ga vzgajala sama, bo delno normalen, ker mu bo manjkal del energije, bo torej delen čustven invalid,
če ga pa bom vzgajala s še eno žensko, bo pa nenormalen, imel bo en kup čustvenih problemov in bo totalen čustven invalid.

Bravo!


_____________________________

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: istospolna zveza
14.9.2006 13:44:13   
spelca77
vsem, ki brez slabe vesti zagovarjajo dvojna merila in diskriminacijo otrok ali starsev zaradi spolne usmerjenosti enih ali drugih, pozivam, da naj si preberejo PRVO tocko pravil, ki se sprejmejo ob registraciji na ta forum.

Kar se tice pa studij o custveni prilagojenosti otrok iz druzin z istospolnima parnterjema: strokovnih jih je bilo narejeno ze malo morje Stroke socialnega dela, psihologije, druzinske terapije, pedagogike, itd ze dolgo casa v svojih strokovnih navodilih za svoje delavce priznavajo, da vse, kar ste tukaj namlatli iz svojih "filingov" o istospolno usmerjenih starsih in njihovih otrocih enostavno ne drzi.

Ce se pa kateremu od vas le ljubi brat kaksne studije (in ste sposobni prenest tudi to, da so druzine z dvema mamicama in atekoma v klasicnih merilih "uspesnosti druzine in custvene stabilnosti otroka" prav enake tistim s hetero starsema, pa je tule delni seznam povzetkov strokovnih dognanj in posameznih clankov na to temo.

Informativni povzetki socioloske in zakonske problematike parnterskih skupnosti, druzinskih odnosov in otrok
Information packet: gay and lesbian second parent adoptions
Datoteka

Same-Sex Couples and Same-Sex-Parent Families:
Relationships, Parenting, and Issues of Marriage
Povzetek
Datoteka

Prospective lesbian parents
priporocilo avstralski komisiji v debati o zakonu o umetnih reproduktivnih metodah in posvojitvi (dober opis alternativ)
Datoteka

Lesbians choosing motherhood: Legal implications of donor insemination, second parent adoption, co-parenting, ovum donation and embryo transfer
National Center for Lesbian Rights, 1996
Datoteka

Opening doors: lesbian and gay parents in schools (informativna brosura)
Datoteka


Psihologija in psihoterapevtski standardi za obravnavo druzin z istospolnima parnterjema
Affirmative, Evidence-Based, and Ethically Sound Psychotherapy With Lesbian, Gay, and Bisexual Clients
Povzetek
Datoteka

Psychotherapy with gay and lesbian families: opportunities for cultural inclusion and clinical challenge
Datoteka

Resolution on sexual orientation and marriage, American Psychological Association
Datoteka


Studije druzin z dvema mamicama – o druzini, otrocih, ter starsevstvu
The National Lesbian Family Study: 3. Interviews with mothers of five-year-olds.
Povzetek
Datoteka

The description of gay and lesbian families in second-parent adoption cases
Datoteka

Is There a Primary Mom? Parental Perceptions of Attachment Bond Hierarchies Within Lesbian Adoptive Families
Datoteka

Framing heterosexism in lesbian families: a preliminary examination of resilient coping
Datoteka

Experience of parenthood, couple relationship, social support, and child-rearing goals in planned lesbian mother families
Datoteka

"It wasn't 'let's get pregnant and go do it':" Decision Making in Lesbian Couples Planning Motherhood via Donor Insemination
Povzetek
Datoteka

Donor insemination: child development and family functioning in lesbian mother families.
Povzetek
Datoteka

Lesbian couples requesting donor insemination: an update of the knowledge with regard to lesbian mother families.
Povzetek
Datoteka

An attempt to reconstruct children's donor concept: a comparison between children's and lesbian parents' attitudes towards donor anonymity.
Povzetek
Datoteka

Child development and quality of parenting in lesbian families: no psychosocial indications for a-priori withholding of infertility treatment. A systematic review.
Povzetek
Datoteka

Growing up in a lesbian family: Effects on child development (book review)
Datoteka

Division of Labor Among Lesbian and Heterosexual Parenting Couples: Correlates of Specialized Versus Shared Patterns
Povzetek
Datoteka

Planned lesbian families: their desire and motivation to have children
Povzetek
Datoteka

Decisionmaking in planned lesbian parenting
Datoteka

Experience of parenthood, couple relationship, social support, and child-rearing goals in planned lesbian mother families
Datoteka

Lesbian and bisexual mothers and non-mothers: demographics and the coming-out process
Datoteka

Teacher's views of students with gay and lesbian parents
Datoteka

Are gay and lesbian cohabiting couples really different form heterosexual married couples?
Datoteka

Minority stress, experience of parenthood and child adjustment in lesbian families
Datoteka

Does biology matter?: lesbian couples' transition to parenthood and their division of labor
Datoteka



< Sporočilo je popravil spelca77 -- 14.9.2006 13:49:13 >

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: istospolna zveza
14.9.2006 14:00:09   
Zahi
Call me old-fashioned.. but that's not natural!! Tko je.. in tko bo.. 

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: istospolna zveza
14.9.2006 14:02:49   
spelca77
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

Call me old-fashioned.. but that's not natural!! Tko je.. in tko bo.. 

to ni staromodnost ampak cisto preprosta diskriminacija drugacnih od tebe.
ne vem, zakaj tebe osebno briga neka druzina, ki je niti ne poznas in kaj ti daje pravico sodit in odlocat (na celo kaksnem referendumu), ali imajo geji, lezbijke, biseksualci, transseksualci pravico tvorit ljubezenske odnose in druzine?

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: istospolna zveza
14.9.2006 14:07:46   
Zahi
Narobe si me razumela user posted image

absolutno ničesar nimam proti temu. Naj homosexualni pari tvorijo ljubezenske odnose.. društva.. srečanja ipd.. nimam nič proti.. kot sem že napisal, imam kar nekaj gej kolegov..

Samo naj pustijo nedolžne otroke izven tega. Naj imajo naravno družino.

(odgovor članu spelca77)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: istospolna zveza
12.10.2022 17:40:56   
urska_kerle
nič ni narobe če so nekare ženske homusexualke tudi meni se je prvo to zdelo čudno res je da še nisem bila z žensko niti ne vem kako to zgleda. Imela sem eno prijateljico ki je bila in se mi je malo prvo čudno zdelo še posebaj pol ko mi je rekla da sem ji všeč vse mi je povedala in me je kar sram postalo. Vprašala me je če bi probala z žensko samo nisem hotela zdaj pa mi je malo žal da nisem saj probat ni greh samo škoda da se je moja prijateljica preselila, če se nebi bi poskusila

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 89
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?